ΣΕΑΠ - Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού

Πληροφορίες για όλα τα στρατόπεδα ανά την Ελλάδα, τις εγκαταστάσεις, το φαγητό, τις υπηρεσίες και τα στελέχη που υπηρετούν εκεί
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
Powarz
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Powarz »

Και δε μου λέτε ρε παιδιά, εγώ που σε ένα μήνα που πάω ΣΕΑΠ με μετάθεση τι να περιμένω; Απλός Στρατιώτης είμαι...
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από D.Y.K »

Powarz έγραψε:Και δε μου λέτε ρε παιδιά, εγώ που σε ένα μήνα που πάω ΣΕΑΠ με μετάθεση τι να περιμένω; Απλός Στρατιώτης είμαι...

Δεν σας αγγίζει τίποτα εσάς Εικόνα Λογικά θα σε στείλουν στην ΜΕ.

mysterio
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 19

Δημοσίευση από mysterio »

Powarz έγραψε:Και δε μου λέτε ρε παιδιά, εγώ που σε ένα μήνα που πάω ΣΕΑΠ με μετάθεση τι να περιμένω; Απλός Στρατιώτης είμαι...

Όπως είπε και ο DYK εσάς δεν σας αγγίζει τίποτα! Μα τίποτα όμως χεχεχε! Λογικά ή στη ΜΕ θα πάς ή στο Λόχο Διοικήσεως! Αν θυμάμαι καλά οι στρατιώτες κάνουν τις υπηρεσίες του στρατοπέδου τις πρωινές ώρες που οι ΥΕΑ έχουν εκπαίδευση και αυτό είναι όλο! Όταν ήμουν εγώ οι στρατιώτες έβγαιναν συνέχεια σε αντίθεση με εμάς, χαλαροι κ αραχτοι (δν το λέω υποτιμιτικά) και με τις βερμουδες τους και μας έβλεπαν καλά καλά εμάς να κάνουμε αναφορά εξοδούχων τέντα κλπ.(θα μου πεις δόκιμος ήθελες αλλα δεν τα λέω καθόλου με παράπονο!)
Είχα μιλήσει με κάποιους στρατιώτες και μου έλεγαν πως περνουσαν μια χαρα, οι περισσοτεροι ήταν κρητικοι και απο το ηράκλειο συγκεκριμένα οπότε δεν είχαν παράπονα! Γενικά ότι ακούσεις για το τί περνάνε οι ΥΕΑ στη Σεαπ εσύ να έχεις το ακριβώς αντίθετο στο μυαλό σου για τους στρατιώτες!ΕικόναΕικόνα
Κώστας

Δημοσίευση από Κώστας »

Παιδιά μια ερώτηση, όποιος γνωρίζει ας απαντήσει παρακαλώ: Όταν έκοψα αναβολή τον Αύγουστο δεν είχα πτυχίο στα χέρια μου, έδωσα απλά μια βεβαίωση ότι φοιτώ στο Πολυτεχνείο και στην ένδειξη ΥΕΑ δεν συμπλήρωσα κάτι.

Τελικά επιλέχθηκα Εφοδιασμού Μεταφορών και παρουσιάζομαι σε 25 μέρες στη Σπάρτη. Επίσης μέχρι να παρουσιαστώ θα έχω βεβαίωση πτυχίου Πολιτικού Μηχανικού (παραδίδω σε 10 μέρες διπλωματική και τελειώνω) και απλά θα απομένει η ορκομωσία για το πάρω το Πτυχίο και επίσημα.

Όταν πάω Σπάρτη θα δηλώσω για ΥΕΑ. Ξέρετε αν θα μπορώ να επιλέξω να πάω Λουτράκι για έφεδρος Μηχανικού ή αναγκαστικά γίνομαι πεζικάριος και κάνω 4 μήνες ΣΕΑΠ; Γιατί κάποιος μου είπε ότι για τα Σώματα και λοιπά Όπλα πλην του Πεζικού έχουν κλείσει οι θέσεις και όσοι δηλώνουν ΥΕΑ στο Κέντρο Νεοσύλλεκτων πάνε αναγκαστικά Πεζικό.

Δεν το λέω τόσο επειδή "φοβάμαι" το τι θα συναντήσω εκεί, απλά σκέφτομαι ότι αν πάρω ειδικότητα Μηχανικός θα μπορούσα να το βάζω και αργοτερα στο βιογραφικό μου...
mysterio
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 19

Δημοσίευση από mysterio »

Κώστας έγραψε: Παιδιά μια ερώτηση, όποιος γνωρίζει ας απαντήσει παρακαλώ: Όταν έκοψα αναβολή τον Αύγουστο δεν είχα πτυχίο στα χέρια μου, έδωσα απλά μια βεβαίωση ότι φοιτώ στο Πολυτεχνείο και στην ένδειξη ΥΕΑ δεν συμπλήρωσα κάτι. Τελικά επιλέχθηκα Εφοδιασμού Μεταφορών και παρουσιάζομαι σε 25 μέρες στη Σπάρτη. Επίσης μέχρι να παρουσιαστώ θα έχω βεβαίωση πτυχίου Πολιτικού Μηχανικού (παραδίδω σε 10 μέρες διπλωματική και τελειώνω) και απλά θα απομένει η ορκομωσία για το πάρω το Πτυχίο και επίσημα. Όταν πάω Σπάρτη θα δηλώσω για ΥΕΑ. Ξέρετε αν θα μπορώ να επιλέξω να πάω Λουτράκι για έφεδρος Μηχανικού ή αναγκαστικά γίνομαι πεζικάριος και κάνω 4 μήνες ΣΕΑΠ; Γιατί κάποιος μου είπε ότι για τα Σώματα και λοιπά Όπλα πλην του Πεζικού έχουν κλείσει οι θέσεις και όσοι δηλώνουν ΥΕΑ στο Κέντρο Νεοσύλλεκτων πάνε αναγκαστικά Πεζικό. Δεν το λέω τόσο επειδή "φοβάμαι" το τι θα συναντήσω εκεί, απλά σκέφτομαι ότι αν πάρω ειδικότητα Μηχανικός θα μπορούσα να το βάζω και αργοτερα στο βιογραφικό μου...
Φίλε Κώστα, το οτι σε πήραν στο σώμα του εφοδιασμού μεταφορών σημαίνει οτι δεν υπολόγισαν την "ιδιότητά" σου σαν πολίτης. Το οτι δεν είχες δηλώσει για ΥΕΑ δεν σημαίνει οτι δεν θα σου ερχόταν η ένδηξη απο τη στιγμή που έχεις τουλάχιστον απολυτήριο λυκείου. Απο τη στιγμή που θέλεις να πάς για Δόκιμος και θα είσαι στην αρχή στρατιώτης (ΕΜ) θα πάς αυτόματα και ΥΕΑ (ΕΜ) και κατεπέκταση ΔΕΑ (ΕΜ).

δεν υπάρχει περίπτωση να πάς στο Λουτράκι για να γίνεις ΥΕΑ (ΜΧ) αφού οι ΔΕΑ (ΜΧ) θα καλυφθούν απο τους νεοσύλλεκτους του μηχανικού. Τέτοιες μετατάξεις που θέλεις εσύ δεν γίνονται! Ακόμη θεωρώ πολύ δύσκολο (απίθανο βασικά) να σε πάρουν σαν ΥΕΑ (ΠΖ) αφού θα είσαι ΥΕΑ (ΕΜ) και θα πας στη ΣΕΑΠ για τη βασική εκπαίδευση όπως και όλοι οι ΥΕΑ σωμάτων όπως έχω αναφέρει και πιο πάνω και θα ακολουθήσεις την αντίστοιχη πορεία. Τέτοιες μετατάξεις θεωρώ πολύ απίθανο να γίνονται αφού οι ΥΕΑ (ΠΖ) καλύπτονται απο τους πεζικάριους και μόνο αφού είναι πάρα πολλοί γενικά και φτάνουν και περισεύουν!

Η μόνη μετάταξη που έχω δεί είναι κάποια άτομα απο ΣΤΡ (ΠΖ) να μεταταχτούν σε ΥΕΑ (σώματος) (τεχνικό στην προκειμένη περίπτωση) αφού οι θέσεις για ΥΕΑ (ΤΧ) δεν συμπληρωνωνταν και πήραν πεζικάριους στρατιώτες που ήθελαν να πάνε για Δόκιμοι οι οποίοι όμως είχαν παρουσιαστεί μαζί με τους στρατιώτες τεχνικού. Το αντίστροφο δεν το συνάντησα και ούτε άκουσα να ισχύει ποτε απο σώματα να τους πάρουν πεζικό αφου ακομα και στη ΣΕΑΠ όταν ήμουν κάποια παιδιά που ήθελαν να μείνουν σαν ΥΕΑ (ΠΖ) δεν δέχτηκαν το αίτημά τους και παρέμειναν στα σώματα! Αυτά ελπίζω να μη σας κούρασα, για τυχόν άλλες απορίες εδώ είμαστε! Καλή θητεία μεγάλε!

Κώστας

Δημοσίευση από Κώστας »

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Ας είναι τουλάχιστον όπως τα λες Εικόνα
Άβαταρ μέλους
lefkas
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από lefkas »

Καλησπέρα. Παρουσιάζομαι στις 14/11 στο Μεσολόγγι. Θέλω να μπώ δόκιμος. Σε περίπτωση που περάσω τις εξετάσεις, υπάρχει περίπτωση να μήν γίνω ΥΕΑ ΠΕΖΙΚΟΥ και να με κανουν ΥΕΑ αλλου σώματος;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από Greek_Army »

Α) Χρησιμοποιείστε την αναζήτηση του φόρουμ, και ανατρέξτε στις ανάλογες θεματικές ενότητες.Συνήθως οι πιο πολλές ερωτήσεις έχουν απαντηθεί αρκετές φορές παλαιότερα.

Χρήστος

Δημοσίευση από Χρήστος »

Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω εάν γνωρίζει κάποιος την ύλη του πρώτου διαγωνίσματος στη ΣΕΑΠ. Σας ευχαριστώ...
ΓΙΩΡΓΟΣ

Δημοσίευση από ΓΙΩΡΓΟΣ »

Καλησπερα φιλε. Κι εγω την ιδια απορια εχω. Ειμαι αυτη την στιγμη σαν ΥΕΑ/ Α. Δεν γνωριζω ουτε κι εγω για το πρωτο τεστ. Μαλλον κι εσυ ΥΕΑ/ Α εισαι.
Άβαταρ μέλους
lefkas
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από lefkas »

Και εγω ΣΕΑΠ είμαι αυτή τη στιγμή! Φαντάζομαι πως δἐ ν είναι η κατάλληλη ερώτηση για το forum. Ρωτήστε τον βητά σας ρει! Θα σας πεί! Έχουν κ σημειώσεις αυτοί
Άβαταρ μέλους
Stauros
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από Stauros »

Το πιο ευκολο τεστ ειναι το πρωτο, θα εχει κυρια μερη Α3, τη ειναι παραλαγη, τι ειναι καλυψη αποκρυψη και τετοια... Κλαιν!
Γιώργος.Μ

Δημοσίευση από Γιώργος.Μ »

Στην ΣΕΑΠ κάνατε καθόλου γυνμαστική;(τρέξιμο-κάμψεις) Ρωτάω γιατί εγώ έχω κάνει προετοιμασία για ΔΕΑ Ειδικών Δυνάμεων αλλά τις δοκιμασίες τις περνάς μετά από κάποιους μήνες και σίγουρα θα έχεις πέσει μετά από κάποιο καιρό.
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από D.Y.K »

Γιώργος. Μ έγραψε:Στην ΣΕΑΠ κάνατε καθόλου γυνμαστική;(τρέξιμο-κάμψεις) .

Εννοείται ότι κάνουν αγαπητέ.

Γιώργος.Μ

Δημοσίευση από Γιώργος.Μ »

Πολύ ωραία γιατί φοβούμουν μην χάσω την υπέρτατη φόρμα μου! Εικόνα Σ'ευχαριστώ
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης