ΣΕΑΠ - Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού

Πληροφορίες για όλα τα στρατόπεδα ανά την Ελλάδα, τις εγκαταστάσεις, το φαγητό, τις υπηρεσίες και τα στελέχη που υπηρετούν εκεί
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Φοιτητής

Δημοσίευση από Φοιτητής »

Είμαι φοιτητής ΑΕΙ και προγραμματισμένος για ΣΤ' ΕΣΣΟ το Νοέμβρη και θέλω να υπηρετήσω σαν δόκιμος. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδεύσεως στη Κρήτη, θα μπορώ να πάρω άδεια το Φεβρουάριο για να δώσω τα τελευταία μαθήματα που χρωστάω; Ή θα πρέπει να τα τρενάρω μέχρι την εξεταστική του Ιούνη?
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από Greek_Army »

Εννοείται πως δεν μπορείς να πάρεις άδεια
mysterio
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 19

Δημοσίευση από mysterio »

Όχι φίλε greek_army αυτό δέν είναι απόλυτο! Εγώ πέρσυ τον ιούνιο ήμουν σεάπ (315 σειρά ή 2011 Β αν θέλετε) και είχα βγεί κανονικά στην πρωινή αναφορά και αιτήθηκα 2ήμερη φοιτητική (+1 η προαναχώρηση) και πήγα Πάτρα για το τελευτίο μου μάθημα κανονικά και δέν χρεώθηκε και καμία στα ατομικά μου έγγραφα!(Γενικά αν πάρεις άδεια ως ΥΕΑ δεν χρεώνεται συνήθως εκτός απο την ονομασία 5 μερουλες που μας χρέωσαν σαν ΔΕΑ όμως πια... )
βέβαια είχε ζήτησει να με δεί ο διοικητής μου στο γραφείο του να το πώ ακριβώς τι παίζει και επειδή ήταν το τελευταίο μου ίσως να με άφησε να πάω.
Τώρα φίλε "φοιτητή" αν χρωστάς πολλά είναι πολύ δύσκολο να φύγεις για πολλές μέρες απο τη σεαπ!
πάντως ολιγοήμερες 2 με 3 μερούλες γιαυτους που είναι απο μακρυά δίνανε αλλα όχι κ συνέχεια αν ήταν σημαντικοί προσωπικοί λόγοι (αλήθεια ή ψέματα αυτοί που επαιρναν τις άδειες ξέρουν).

Πάντως ένα παιδί απο το μεσολόγγι είχε πάρει άδεια ένα σκ να πάει στο γάμο της αδελφής του αλλα με την προύπόθεση να του φέρει να δεί το προσκλητήριο ο δκτής χεχεχε!(όπως δλδ στις φοιτητικές πηγαίνεις βεβαίωση Εικόνα)
και άλλοι περνανε 48ωρη αν πήγαινε καμία μάνα ή κοπέλα κρήτη μόνο για σκ άν ήθελε ο δκτής εννοείται για να μήν χάνεις εκπαίδευση!
Αυτά μη μακρυγορώ κιάλλο!Εικόνα
Κουράγιο παίδες... όλοι μαζί μπορούμε... και κάτι θα γίνει...
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από Greek_Army »

Έγραψε για μαθήματα και όχι για μάθημα και του απάντησα κατάλληλα γιατί στην ΣΕΑΠ γνωρίζω ότι δεν μπορείς να λείψεις πολλές μέρες, αν υπολογίσουμε ότι για το κάθε μάθημα δικαιούσαι 2 ημέρες άδεια, δεν γίνεται να χρωστάς πχ 4 μαθήματα γιατί θα λείπεις 10 ημέρες, τώρα αν ο φίλος ήθελε καλύτερη απάντηση ας έγραφε και πόσα μαθήματα χρωστάει, δεν είμαι καφετζού και μάντης για να το γνωρίζω αυτό Εικόνα

Όπως και να έχει, σε ευχαριστούμε για τις πληροφορίες Εικόνα

mysterio
Λοχαγός
Λοχαγός

Greek_Army έγραψε:Έγραψε για μαθήματα και όχι για μάθημα και του απάντησα κατάλληλα γιατί στην ΣΕΑΠ γνωρίζω ότι δεν μπορείς να λείψεις πολλές μέρες, αν υπολογίσουμε ότι για το κάθε μάθημα δικαιούσαι 2 ημέρες άδεια, δεν γίνεται να χρωστάς πχ 4 μαθήματα γιατί θα λείπεις 10 ημέρες, τώρα αν ο φίλος ήθελε καλύτερη απάντηση ας έγραφε και πόσα μαθήματα χρωστάει, δεν είμαι καφετζού και μάντης για να το γνωρίζω αυτό Εικόνα

Όπως και να έχει, σε ευχαριστούμε για τις πληροφορίες Εικόνα

χαχαχα έχω λιώει με την καφετζου (τί είπε το άτομο) !ΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα
εγώ απλά είπα πως δεν είναι απόλυτο οτι δεν πρόκειται να πάρει καμία φοιτητική - άγραφη άδεια άν είναι τυχερός και ανάλογα την περίπτωση, το πόσα χρωστάει κλπ! Τωρα το πόσες κ πόσες ημέρες είναι άλλο θέμα!
πάντως φίλε greek_army άν έχεις κανένα κονέ με καφετζού ενημέρωσέ με πότε θα βγάλει προκύρηξη το λιμενικό! Φιλικά mysterio Εικόνα
bill

Δημοσίευση από bill »

Όσο είσαι στηνΣΕΑΠ περνάς λίγο δύσκολα... Όταν τελειώσεις νοιώθεις περήφανος που υπηρέτησες εκεί...
mysterio
Λοχαγός
Λοχαγός

Ισχύει φίλε bill! Αυτό είναι μεγάλη αλήθεια και κατά τη δική μου άποψη! Είναι τιμή για μένα που υπηρέτησα ως ΔΕΑ και είμαι υπερήφανος γιαυτό και το ξαναέκανα ααανετα!(κ την εκπαίδευση όχι κ τόσο γτ εχει ενα ζόρι αλλα και την υπόλοιπη θητεία)
Γιωργος

Δημοσίευση από Γιωργος »

Γεια σας! Με δεχτικανε υεα ΣΕΑΠ-ΚΕΤΧ και την πεμπτη παρουσιαζομαι στην Κρητη. Ξερει καποιος να μου πει ποσο καιρο θα κατσω στην ΣΕΑΠ μεχρι να φυγω για ΚΕΤΧ στην Πατρα; Ευχαριστω.
Άβαταρ μέλους
Stauros
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από Stauros »

4Μηνες ειναι + 1 μηνα για να παρεις ειδικοτητα αλλα σαν δοκιμος πλεον.
Γιωργος

Δημοσίευση από Γιωργος »

Ειναι σιγουρο αυτο; Γιατι μερικοι μου εχουν πει οτι θα παω Κρητη για περιπου 1 μηνα και μετα θα παω στην Πατρα για την ειδηκοτητα.
mysterio
Λοχαγός
Λοχαγός

Γιωργος έγραψε:Γεια σας! Με δεχτικανε υεα ΣΕΑΠ-ΚΕΤΧ και την πεμπτη παρουσιαζομαι στην Κρητη. Ξερει καποιος να μου πει ποσο καιρο θα κατσω στην ΣΕΑΠ μεχρι να φυγω για ΚΕΤΧ στην Πατρα; Ευχαριστω.

Εάν πήγαίνεις για ΔΕΑ (ΤΧ) άκου ακριβώς ποιά θα είναι η εκπαίδευσή σου
1) ΣΕΑΠ στο ηράκλειο Κρήτης για 1 μήνα (ίσως και 3 εβδομάδες) για στρατιωτική μόρφωση και εκπαίδευση, σχολείο μαχητή κλπ. (παλεύεται με υπομονή)
2) ΣΕΤΤΗΛ* στον Πύργο Ηλείας (εάν δεν έχει κλείσει γτ αυτό ακούγεται εδώ και χρόνια αλλα οι τελευταίες σειρές ακόμα πήγαιναν) για 5 εβδομάδες για εκπαίδευση σε τηλεπικοινωνίες. (Ζωαρα)
3) ΚΕΤΧ στην Πάτρα για 9 εβδομάδες για σχολεία ειδικοτήτων τεχνικού (οχήματα, άρματα, όπλα, μηχανήματα μηχανικού, μηχανοδήγηση κ. Α.) (Ή Ζωάρα με γαμάτες συνθήκες διαβίωσης των ΥΕΑ)

Αυτοί οι 3 σταθμοι κάνουν την 4μηνη εκπαίδευση του ΔΕΑ τεχνικού σώματος.
εάν πάλι είσαι πεζικό απλά θα μείνεις 4 μήνες στη ΣΕΑΠ.

*Σε περίπτωση που έχει κλείσει η ΣΕΤΤΗΛ και δέν το γνωρίζω μετά τον ένα μήνα στη ΣΕΑΠ φαντάζομαι πως οι ΥΕΑ (ΤΧ) θα πηγαίνουν στο ΚΕΤΧ για 14 εβδομάδες!

Επίσης οι ΔΕΑ (ΤΧ) ΔΕΝ παίρνουν ειδηκότητα όπως π. Χ. Οι ΔΕΑ (ΠΖ) οπότε αμέσως μόλις ονομάζονται Δόκιμοι μετατίθενται σε μονάδες τεχνικού χωρίς κάποια επιπλέον εκπαίδευση για ειδικότητα.

Στη ΣΕΑΠ για 1 μήνα περίπου πηγαίνουν ολοι οι ΔΕΑ σωμάτων (τεχνικού, εφοδιασμού μεταφορών, υλικού πολέμου και υγειονομικού αν ξεχνάω κάποιο προσθέστε το) και έπειτα ο καθένας χωρίζεται με βάση τον κλάδο του για περεταίρω εκπαίδευση.
Οι ΔΕΑ (ΤΧ) ΣΕΤΤΗΛ (Πύργο Ηλείας) - ΚΕΤΧ (Πάτρα)
Οι ΔΕΑ (ΕΜ) ΚΕΕΜ (Σπάρτη)
Οι ΔΕΑ (ΥΠ) &ΔΕΑ (ΥΓ) ΚΕΥΠ (Λαμία)
Οι ΔΕΑ (Ο) (Οικονομικού για όσους δεν γνωρίζουν) μένουν και τους 4 μήνες της εκπαίδευσής τους στη ΣΕΑΠ.

(εαν είναι άτοπο γιαυτήν την κατηγορία του forum κάντε μετάφορά του μηνύματος κάπου που μπορεί να βοηθήσει ίσως περισσότερο! Ευχαριστώ)
Γιωργος

Δημοσίευση από Γιωργος »

Σ'ευχαριστω πολυ για την λεπτομερη απαντηση σου. Πιστευω οτι ολα θα γινουν οπως τα ειπες. Στην ΣΕΑΠ να την παλεψω γιατι εχω ακουσει τα χειροτερα (Σχεδον μηδενικος ελευεθερος χρονος, καψωνια απο Βιταδες, σου φωναζουν για τον πιο ακυρο λογο κτλ.) και μετα πιστευω οτι θα ειναι καλα στο ΚΕΤΧ.
mysterio
Λοχαγός
Λοχαγός

Γιωργος έγραψε:Σ'ευχαριστω πολυ για την λεπτομερη απαντηση σου. Πιστευω οτι ολα θα γινουν οπως τα ειπες. Στην ΣΕΑΠ να την παλεψω γιατι εχω ακουσει τα χειροτερα (Σχεδον μηδενικος ελευεθερος χρονος, καψωνια απο Βιταδες, σου φωναζουν για τον πιο ακυρο λογο κτλ.) και μετα πιστευω οτι θα ειναι καλα στο ΚΕΤΧ.

Στη ΣΕΑΠ είναι σχεδόν όπως τα είπες με λίγο έως καθόλου ελεύθερο χρόνο αλλα ειδικά αφού ανήκεις στα σώματα και μείνεις για μικρό διάστημα εκεί θα περάσουν νεράκι οι μέρες γιατί έχεις πλήρες πρόγραμμα απο το πρωί που ξυπνάς μέχρι το βράδυ που θα πέφτεις για ύπνο (που και πάλι αν έχεις υπηρεσία θα ξυπνάς) ! Αλλα παλεύεται πίστεύω αν και είναι θέμα χαρακτήρα! Να είσαι προετοιμασμένος ψυχολογικά για πόλεμο νεύρων και σπάσιμο τσαμπουκά! Αν έχεις αυτοκυριαρχία λές όλο "μάλιστα", "διατάξτε", "δεν κρίνω" κλπ δεν θα έχεις πρόβλημα αρκεί να είσαι σοβαρός και τυπικός και για όλα τα άλλα... Απο το ένα αυτί να μπαίνουν και απο το άλλο να βγαίνουν... (οι εκάστοτε μλκίες που θα σου λένε οι βητάδες) !
Όσο για το ΚΕΤΧ είναι πολύ πιο χαλαρά εκεί τα πράγματα αν και πρέπει πάντα να δείχνεις την απαραίτητη σοβαρότητα και προσοχή γιατί στο φινάλε για αξιωματικός προορίζεσαι, αλλα όχι τόσο όσο στη ΣΕΑΠ. Εξάλλου οι συνθήκες διαβίωσης για τους ΥΕΑ στο ΚΕΤΧ είναι πάρα πολύ καλές! Διαμένετε στη ΣΕΣΤ (Σχολή Εκπαίδευσης Στελεχών) και έχετε ο καθένας το δικό του ξύλινο μονό κρεβάτι, κομοδήνο, πολλές ξύλινες ντουλάπες αρκετές για 2 στον καθένα δλδ (με πολιτικά ρούχα στη μία και στρατιωτικά στην άλλη),air condition (oh yeah!), τηλεόραση μεγάλη,2 δερμάτινους καναπέδες,hi fi,dvd, ψυγείο, φούρνο μικροκυμάτων, τοστιέρα,8 τουαλέτες και 8 ντουζιέρες (με ζεστό νερό όποτε γουστάρετε) ! Και όλα αυτά μόνο για τους ΥΕΑ (ΤΧ) και όχι ούτε υπερβάλλω ούτε σε δουλεύω!
*όλες αυτές οι "πολυτέλειες" να υποόγίσεις οτι έχουν χρησιμοποιηθεί βέβαια απο πάαρα πολλές σειρές ΥΕΑ και ενδέχεται κάποια απο αυτά που αναφέρω να μη δουλεύουν και άλλα να είναι φθαρμένα όμως στο φινάλε στο στρατό είσαι και τέτοιες ανέσεις όπως και να είναι όντως είναι πολυτέλεια!
Γιωργος

Δημοσίευση από Γιωργος »

Σε σχεση με τον ελευθερο χρονο δηλαδη πως πανε τα ωραρια απο το ξυπνημα μεχρι τον υπνο βαση του προγραμματος;

Σε περιπτωση που πανω στην εκπαιδευση τραυματιστει καποιος (σπασιμο ποδιου, τραυματισμο στις αρθροσεις κτλ.) σε διωχνουν απο ΥΕΑ;
mysterio
Λοχαγός
Λοχαγός

Γιωργος έγραψε:

Σε σχεση με τον ελευθερο χρονο δηλαδη πως πανε τα ωραρια απο το ξυπνημα μεχρι τον υπνο βαση του προγραμματος;

Σε περιπτωση που πανω στην εκπαιδευση τραυματιστει καποιος (σπασιμο ποδιου, τραυματισμο στις αρθροσεις κτλ.) σε διωχνουν απο ΥΕΑ;

το πρώί έχεις ξύπνημα στην τσίτα απο τους βητάδες, πρωινή αναφορά και τέντα όλα όπως κιεσυ εννοείται, μετά πρωινή εκπαίδευση (με προγευμα ενδιάμεσα) κατα τις 1μιση νομιζω μεσημεριανό,3-5 μεσημεριανή κατάκληση που για τους Α' δεν νομίζω να σας αφήνουν οι βητάδες αν και προβλέπεται κανονικα βάση προγράμματος αν και δεν είναι απόλυτο να μη σας αφήνουν αλλα μπορεί τότε να σας αγγαρεύουν για ξεχορταριασμα, γόπινγκ κλπ, απογευματινές - βραδυνές εκπαιδεύσεις τρίτη κ πέμπτη αν θυμάμαι καλά αλλιώς ή έξοδο ή υπηρεσία (σκοπιές θαλαμοφυλίκια, ΔΥΛ, ΛΥΛ κλπ). Αυτά τις καθημερινές και όσο υπάρχουν στελέχη μέσα αλλιώς σαββατοκύριακα δεν υπάρχει εκπαίδευση. Και γενικά υπάρχει 24 ώρες τη μέρα (αν γουστάρουν) το πατροπαράδοτο "τέντωμα" απο τους βητάδες!(όταν δεν υπάρχουν η δεν είναι κοντά οι αξιωματικοί βέβαια γιατί μήν ξεχνάς οτι και οι βητάδες ΥΕΑ είναι σαν και τους Αλφάδες απλά "Αρχαιότεροι") ελπίζω να σε έχω κατατοπήσει πλήρως και για ότι άλλη απορία έχεις εδώ είμαστε! Καλή θητεία σε όλους ΣΑΣ Εικόνα!

Ξέχασα να απαντήσω για την περίπτωση ατυχήματος! Αν σπάσεις κάποιο πόδι, χέρι και γενικά πάθεις κάτι "σοβαρό" και χρειαστείς νοσηλεια σε νοσοκομείο για παράδειγμα και δεν μπορείς να παρακολουθήσεις μαθήματα και εκπαίδευση για αρκετό διάστημα κόβεσαι απο ΥΕΑ. Άν όμως πάθεις μια γρίπη ή μια γαστρεντερίτιδα που απλά 2 με 3 μέρες μόνο δεν θα μπορείς να συμμετέχεις σε όλα αυτά που κάνουν οι συνάδελφοί σου δεν υπάρχει πρόβλημα, μόλις αναρρώσεις συνεχίζεις κανονικά την εκπαίδευσή σου!
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης