30 ΤΥΠ - Λαγός Έβρου
30 ΤΥΠ - Λαγός Έβρου
Καλημερα παιδια. ο αντρας μου υπηρετησε ως ΔΕΑ προσφατα εκει και απολυθηκε τ α προβληματα ειναι 2 : η μειωμενη δυναμη και ο νεος ταξιαρχος (οπως λεει η πλειοψηφια των μονιμων). εκανα παρεες με πολλες γυναικες μονιμων. και ειναι φοβερα δυσαρεστημενοι ολοι. συνεχης δραστηριοτητες αδειες με το σταγονομετρο. η προσβαση απο και προς τις μοναδες αθλια (χωματοδρομοι). οι φανταροι σχετικα καλα απο υπηρεσιες. μην ειμαστε αδικοι και πεταμε λασπη. δε πιστευω ουτε μια στο εκατομμυριο οτι κλεβονται χρηματα. οτιδηποτε μικρο κερδος να υπαρχει ριχνοταν σε επισκευες στη μοναδα η αγορες γραφικων κλπ. κανεις δε ρισκαρει τη δουλεια του η το ονομα του για 50 η 100 ευρω. πιστευω επειδη ζησαμε εκει επι ενα δεκαμηνο, θα πρεπει να κοιταχτει λιγο η μεριμνα των καραβαναδων. οταν ο αλλος παιρνει μειον 200-300 ευρω μηνιαια τι ορεξη να χει για κατι παραπανω; οταν δεν υπαρχει ενα λεωφορειο να τον μεταφερει στη δουλεια και χαλαει το ι. χ του καθε μερα τη στιγμη πο οι απεναντι κινουνται σε ασφαλτο. οτν πεφτουν βροχη οι δραστηριοτητες και ο μεγαλος φωναζει ασταματητα; ποιος να δουλεψει παραπανω; αυτα εζησα εκει. ας χαλαρωσουν οι αστεραδες λιγο. μη πατανε επι πτωματων. ας κοιταξουν και τους μικρους. οι φανταροι πιστευω ειναι αρκετα καλα. ας μην ειμαστε μαμοθρεφτοι θητεια κανουμε. θα υπαρχουν και δυσκολιες. να κοιταχτει η μεριμνα του προσωπικου ακομα και εις βαρος της εκπαιδευσης! αυτη ειναι η πηγη των θεματων απο κει ξεκινανε ολα. ας τα ακουνε και στο γες. δε μπορει δουλειες που χρειαζονται 300-400 ατομα να τις κανουν οι μισοι. προσοχη κυριοι. θα γινουν ατυχηματα. προσοχη αστεραδεσ...
30 ΤΥΠ - Λαγός Έβρου
Και κατι τελευταιο επειδη τωρα διαβασα αυτα για τη μοναδα κ στεναχωρεθηκα. αρκετες διευκολυνσεις γινανε προσφατα. δινονται υπηρεσιακα αυξηθηκε η εξοδος των φανταρων. τωρα εαν καποιος ειναι αντιμιλιταριστης οτι και να του πουνε για τον στρατο αρνητικα θα πει. η μοναδα εβγαλε μεγαλη ασκηση (οταν ηταν εκει ο αντρας μου) και ολα πηγαν καλα. ειμαι περηφανη και πιστευω οτι αν γινει στραβη με τους απεναντι θα κανουν ολοι οτι μπορουνε. το προβλημα επαναλαμβανω ειναι το τοτι υπαρχει φουλ δραστηριοτητα. καλο ειναι να ειναι σε εγρηγορση οι μοναδες. οταν ομως πατας το κεφαλι του πχ διοικητη της μοναδας συνεχεια η πιεση μεταφερεται προς τους υφισταμενους και στους φανταρους. αστεραδες χαλαρωστε πρεπει πρωτα να δινεις (αδειες, μεσα για να πηγαινοερχεται ανετα στη δουλεια του καποιος, δραστηριοτητες σε λογικα πλαισια κλπ). α και κατι που θυμηθηκα τι μποτιλιαρισμα ειναι αυτο στον πυργο ορεστιαδας καθε μερα ρε παιδια; σχολαει ο αλλος στις 3 (στην καλυτερη των περιπτωσεων) και κανει μια αποσταση 12 χλμ σε 1 ωρα. εσυ στρατηγε και ταξιαρχε και γαλονα που πας και ερχεσαι με την κουρσαρα και σε''προσκυνανε''ολοι. το κοιτας αυτο;/η μονο κοιτας μη σε παρει ο χ βουλευτης για το παιδι του και δεν προλαβεις να τον εξυπηρετησεις; επειδη κ γω ειμαι υπαλληλος θα με πειραζε αν μονο ο προισταμενος κοιταει τη δουλεια και ριχνει πενια για μενα τα προσωπικα μου θεματα... αφηστε τα τανκς και τα τζιπ. το προσωπικο θα πολεμησει και αν δε πιστευει στον προισταμενο, χαθηκαν ολα... ΄κοιταξτε τον φανταρο πρωτα απο ολα αλλα δες και τον μονιμο. εκει παιζονται ολα... ελπιζω καποιος αρμοδιος να το δει και να μην ακουγονται πλεον ασχημα πραγματα για τα στρατοπεδα εκειιι... υγεια και καλα μυαλα στους υψηλα ισταμενουσ...
30 ΤΥΠ - Λαγός Έβρου
Όλα όσα γίνονται σε αυτο το στρατόπεδο Ειναι τουλάχιστον σκάνδαλώδη. Όσο Οι στρατιώτες πιέζονται Και τους συμπεριφέρεστε σαν ζώα ολο και πιο πολλα θα βγαίνουν στην φορα. Η ανοχή και η υπομονή εχει ξεπεράσει τα όρια της. Θα επανελθω με πολλά και αποκαλυπτικά στοιχεία για πρόσωπα και καταστάσεις για την μονάδα αυτή.
30 ΤΥΠ - Λαγός Έβρου
Ασε...306 ειμαι και ειμουνα στο ΛΕΜ... Τρελη Υπολοχαγος δεν θα πεις τιποτα... ! Οσο για τον ανθυπα... Μια απο τα ιδια (αν οχι χειροτερος). Γκαντεμια που με δερνει. Τον ειχα στο κεντρο και μετα τον συναντησα στον ΛΑΓΟ! ΧαχαχαχαααΑρε μαυρο ΛΕΜ ου 30τυπ.
Οι υπολοιποι λοχοι ομως ειναι τουφα
Οι υπολοιποι λοχοι ομως ειναι τουφα
30 ΤΥΠ - Λαγός Έβρου
256 σειρά παιδιά... Εγω υπηρέτησα πριν 13 χρονια εκει...98 Ε ΕΣΣΟ.
Λόχο τεχνικού ήμουν... Σαν μέρος είναι όντως αποκομμένο και την νύχτα ειδικά τον χειμώνα άστα να πάνε... Αλλά κατα τ΄άλλα αν υπάρχει καλή παρέα ο καιρός περνάει γρήγορα... Μην κολλάτε ρε σεις... Και πάνω απ'όλα να θυμάστε ότι οι αναμνήσεις αυτές θα σας ακολουθούν και θα τις συζητάτε για το υπόλοιπο της ζωής σας... Οι σκοπιές και οι αγγαρίες είναι για να δικαιολογούν την υπαρξή μας στο στρατό... Το μόνο που μου έμεινε από στρατιωτικής άποψης είναι οι βολές όπου νομίζω είναι ότι καλύτερο... Τώρα οι άνθρωποι. Νομίζω παντού θα βρεις σπασίκλες, κολλημένους κλπ... Περασα από Κόρινθο, Πύργο, Μενίδι, παντού βρήκα τέτοιους...
Μια συμβουλή από τον παλιό παιδιά... Στον στρατό το Α και Το Ω είναι να μην σε ξέρουν με το ονομά σου... Εννοώ καλό θα είναι να μην δίνεις αφορμές ώστε να θυμούνται το ονομά σου... Τότε περνάς λάδι... Αλλιώς την έβαψες.
Γεια χαρά σε όλους...
Λόχο τεχνικού ήμουν... Σαν μέρος είναι όντως αποκομμένο και την νύχτα ειδικά τον χειμώνα άστα να πάνε... Αλλά κατα τ΄άλλα αν υπάρχει καλή παρέα ο καιρός περνάει γρήγορα... Μην κολλάτε ρε σεις... Και πάνω απ'όλα να θυμάστε ότι οι αναμνήσεις αυτές θα σας ακολουθούν και θα τις συζητάτε για το υπόλοιπο της ζωής σας... Οι σκοπιές και οι αγγαρίες είναι για να δικαιολογούν την υπαρξή μας στο στρατό... Το μόνο που μου έμεινε από στρατιωτικής άποψης είναι οι βολές όπου νομίζω είναι ότι καλύτερο... Τώρα οι άνθρωποι. Νομίζω παντού θα βρεις σπασίκλες, κολλημένους κλπ... Περασα από Κόρινθο, Πύργο, Μενίδι, παντού βρήκα τέτοιους...
Μια συμβουλή από τον παλιό παιδιά... Στον στρατό το Α και Το Ω είναι να μην σε ξέρουν με το ονομά σου... Εννοώ καλό θα είναι να μην δίνεις αφορμές ώστε να θυμούνται το ονομά σου... Τότε περνάς λάδι... Αλλιώς την έβαψες.
Γεια χαρά σε όλους...
30 ΤΥΠ - Λαγός Έβρου
30 ΤΥΠ, μακράν το χειρότερο τυπ στην Ελλάδα κύριοι και για στρατιώτες που κάνουν θητεία και για στελέχη, σε όποιον έρθει μετάθεση εκέι καλύτερα να κάνει το αδύνατο δυνατό να την αλλάξει οπωσδήποτε ότι σώμα και αν είναι. Στρατιώτες που έχουν να βγουν έξοδο και 2 με 3 μήνες Λόγο εμπλοκής, στρατιώτες που δεν μπορούν και βγαίνουν ελεύθεροι αρβύλων ακόμα και για μία μέρα και τους βάζουν σκοπιές. Μεταχείριση που δεν υπάρχει και σε στρατιώτες και σε στελέχη με την καινούργια διοίκηση απαλλαγές που κόβονται μετά από βαριές υπηρεσίες όπως πύλης και φυλάκια Και φυσικά υπηρεσίες που έχουν φτάσει στις 5 Και στις 6 νόμιμες και παράνομες δηλαδή άγραφες που μπορεί κάποιος να φτάσει να κάνει και 10 βαριές υπηρεσίες που φυσικά για αυτές δεν έχει απαλλαγή. Εγκαταστάσεις τραγικές να χαλάς πραγματικά το αμάξι σου από τους χωματόδρομους κίνηση για τα μόνιμα στελέχη δεν υπάρχει στο συγκεκριμένο τυπ πράγμα που σημαίνει κάθε μέρα με το αμάξι σου αν είσαι στέλεχος. Αδιαφορία της διοίκησης για το συγκεκριμένο τυπ και φυσικά η αλλαγή του διοικητή εδω και κάτι μήνες κάνει την κατάσταση ακόμη πιο τραγική. Σκεφτείτε το πάρα πολύ αν σας έρθει μετάθεση εδώ θα είναι ότι χειρότερο...
30 ΤΥΠ - Λαγός Έβρου
ΓΕΝΝΑΙΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ
Ξεκίνησες ένα πρωί
στο στρατό να υπηρετήσεις,
σαν όλους το καθήκον σου
κι εσύ να το τιμήσεις.
Προτίμησες τα δύσκολα
γι αυτό και αποφασίζεις,
μες το καταχείμωνο
να δείξεις τι αξίζεις.
Σαν σε ταξίδι αναψυχής
σ'ακούω πάντα γελαστό,
μου λες να μην ανησυχείς
δεν πρόκειται να κουραστώ.
Πέρασαν μέρες δύσκολες
και βγήκες παλικάρι,
σ'όλους μας έδωσες χαρά
μας γέμισες καμάρι.
Κι όταν εκείνο το πρωί
φωνάξαν τ'όνομά σου,
ορκίστηκες στην πατρίδα
τιμή και λεβεντιά σου.
Μετά ήρθε η μετάθεσή σου
στον Έβρο στο Λαγό να πας,
στη μεθόριο να υπηρετήσεις
τα σύνορά μας να φυλάς.
Το καθήκον πράτεις με καμάρι
δεν δυσανασχέτησες ποτέ,
γιατί'σαι γενναίο παλικάρι
δεν είπες ποτέ ωχ αδελφέ.
Ξεκίνησες ένα πρωί
στο στρατό να υπηρετήσεις,
σαν όλους το καθήκον σου
κι εσύ να το τιμήσεις.
Προτίμησες τα δύσκολα
γι αυτό και αποφασίζεις,
μες το καταχείμωνο
να δείξεις τι αξίζεις.
Σαν σε ταξίδι αναψυχής
σ'ακούω πάντα γελαστό,
μου λες να μην ανησυχείς
δεν πρόκειται να κουραστώ.
Πέρασαν μέρες δύσκολες
και βγήκες παλικάρι,
σ'όλους μας έδωσες χαρά
μας γέμισες καμάρι.
Κι όταν εκείνο το πρωί
φωνάξαν τ'όνομά σου,
ορκίστηκες στην πατρίδα
τιμή και λεβεντιά σου.
Μετά ήρθε η μετάθεσή σου
στον Έβρο στο Λαγό να πας,
στη μεθόριο να υπηρετήσεις
τα σύνορά μας να φυλάς.
Το καθήκον πράτεις με καμάρι
δεν δυσανασχέτησες ποτέ,
γιατί'σαι γενναίο παλικάρι
δεν είπες ποτέ ωχ αδελφέ.
30 ΤΥΠ - Λαγός Έβρου
Και το 1998 -99 πάλι όλοι οι κλέφτες αξιωματικοί ήταν εκεί. Χωρισμένα τα πόστα για να βγάζουν τα έξτρα τους. Ο διοικητης είχε το κεντρικό Κ. Ψ. Μ, Ο ο υπό το μικρό με τα σουβλάκια και τα τσέπωναν. Ο υπό Ήθελε να με βάλει να πουλάω στους σκοπούς σουβλάκια την ώρα της υπηρεσίας για να βγάζει λεφτά. Ο εφοδιασμού μεταφορών έκλεβε ακόμα και τα χαλίκια. Παρόλα αυτά πέρασα καλά γιατί είχα καλών διοικητης στο Στεπ. Και Ι4 ψυχολογικό. Τον αδερφό μου τον πήγαν μόλις έφυγα απέναντι στις διαβιβάσεις και μόλις είχε έρθει από μια 5-6 διαμονής στην αγγλία. Αυτός φρίκαρε εντελώς
30 ΤΥΠ - Λαγός Έβρου
Πως μπορω Να βρω Φαντάρους από το 30 τύπ 96-97 από 240 Ως 243
εσο

Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες