Αναβολή για κοινωνικούς - οικονομικούς λόγους

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
bill87
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από bill87 »

Καλησπέρα σας! ονομάζομαι Βασίλης και μόλις είσα το site της στρατολογίας πως παρουσιάζομαι 9.3 στον αυλώνα. Όμως είμαι 2.5 χρόνια άνεργος και έκατσε να με πάρουν στα voucher 25-29 στις ιδιωτικες επιχειρησεις και λήγει η συμβαση μου στις 23 απριλιου ενω τα χρηματα συνολικά τα λαμβάνουν στο τέλος. Σε περίπτωση που εγώ μπω στις 9 Μαρτίου, θα πρέπει να αποχωρήσω απο το πρόγραμμα να διαγραψω κάρτα ανεργίας και να χάσω και τα χρήματα και τζάμπα οι τόσες μήνες δουλειάς. Πώς μπορώ να ζητήσω αναβολή για την επόμενη εσσο; ποια δικαιολογητικά ίσως να χρειαστώ να προσκομίσω;

Υ. Γ. Γνωρίζω πως έχει απαντηθεί υο ερωτημά μου αλλα θα λόγω ότι το πρόγραμμα είναι έσπα θέλω να ξέρω μήπως υπάρχει περίπτωση να μην γίνει δεκτή η αναβολή;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη αν σας κούρασα!

cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

Όλες οι αναβολές για κοινωνικούς λόγους γίνονται δεκτές, θα πρέπει να προσκομίσεις βεβαίωση από την εργασία σου με ημερομηνία πρόσληψης.
freebil
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από freebil »

Καλησπέρα και από εμένα. Αυτή τη στιγμή είμαι στην Κρήτη όπου είναι το πολυτεχνείο που σπουδάζω. Από το internet είδα ότι παρουσιάζομαι 9/3 στη Θήβα, όμως θέλω να πάρω μία δίμηνη αναβολή για να τελειώσω. Σκοπός μου ήταν να πάω στα ΚΕΠ εδώ στην Κρήτη να κάνω την αίτηση αλλά είδα στο site του ΚΕΠ ότι χρειάζεται το δελτίο κατάταξης το οποίο δεν έχει έρθει και όταν έρθει θα πάει στην Αθήνα. Τι μου προτείνετε να κάνω; Ευχαριστώ.
cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

Τι να σου προτείνουμε; Πρέπει να προσκομίσεις το σημείωμα κατάταξης για να πάρεις αναβολή, κατέβα στην Αθήνα και κάνε αίτηση για αναβολή στο πλησιέστερο ΚΕΠ ή στρατολογικό γραφείο, άλλη λύση δεν υπάρχει εκτός και αν σου φέρουν με δέμα το σημείωμα κατάταξης στην Κρήτη Εικόνα
bill87
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από bill87 »

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση... αυριο θα παω στρατολογια να δω τι θα μου ζητησουν... και να τα καταθεσω και να παω και αστυνομια για να παρω το χαρτι καταταξης που δεν εχει ερθει ακομα...
προβληματίας

Δημοσίευση από προβληματίας »

Χαίρετε παίδες!

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Μου ήρθε χαρτί κατάταξης για 11/3. Εν τω μεταξύ όμως, εγώ έχω κάνει αίτηση για διδακτορικό η οποία αν και κανονικά πρέπει να μου την δεχτούν την άλλη βδομάδα, μπορεί λόγω γραφειοκρατικού κωλύματος να αργήσει και μήνα. Οπότε δεν θα μπορέσω κάποια στιγμή σύντομα να στείλω βεβαίωση ότι είμαι εγγεγραμμένος σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα.

Τι μου προτείνετε να κάνω; Μπορούν τα παραπάνω να αποτελέσουν αιτία για αναβολή για κοινωνικούς λόγους; Επίσης δεν έχω ορκιστεί ακόμα στο Μεταπτυχιακό μου αλλά έχω τελειώσει όλες τις άλλες υποχρεώσεις μου. Αυτό μπορεί να μετρήσει για την συγκεκριμένη αναβολή;
cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

προβληματίας έγραψε:Χαίρετε παίδες!

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Μου ήρθε χαρτί κατάταξης για 11/3. Εν τω μεταξύ όμως, εγώ έχω κάνει αίτηση για διδακτορικό η οποία αν και κανονικά πρέπει να μου την δεχτούν την άλλη βδομάδα, μπορεί λόγω γραφειοκρατικού κωλύματος να αργήσει και μήνα. Οπότε δεν θα μπορέσω κάποια στιγμή σύντομα να στείλω βεβαίωση ότι είμαι εγγεγραμμένος σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα.

Τι μου προτείνετε να κάνω; Μπορούν τα παραπάνω να αποτελέσουν αιτία για αναβολή για κοινωνικούς λόγους; Επίσης δεν έχω ορκιστεί ακόμα στο Μεταπτυχιακό μου αλλά έχω τελειώσει όλες τις άλλες υποχρεώσεις μου. Αυτό μπορεί να μετρήσει για την συγκεκριμένη αναβολή;

Το παραπάνω που αναφέρει περί γραφειοκρατικού κωλύματος είναι ένας λόγος ναι και σίγουρα θα γίνει δεκτό το αίτημα σου, η ορκωμοσία όχι δεν είναι.

Άβαταρ μέλους
Odysseus_C
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Odysseus_C »

Καλησπέρα παιδιά,

Έχω διαβάσει όλο το νήμα και δεν βρήκα απάντηση σε αυτό που ήθελα. Εν ολίγοις χρειάζομαι μια δίμηνη αναβολή για να δώσω πτυχιακή και να τελειώσω πριν μπω στρατό. Τα έχω διαβάσει όλα τα προηγούμενα και με κάλυψαν, αλλά θέλω να ρωτήσω εφόσον την πάρω, και παρουσιαστώ κανονικά στην επόμενη ΕΣΣΟ,

1) Τι παίζει με ΔΕΑ; Θα με πάρουν αν δηλώσω;
2) Τι παίζει με Ειδικές Δυνάμεις; Θα με πάρουν αν δηλώσω;

Το 1 με το 2 είναι ανεξάρτητα, για το συνδυασμό το έχω ψάξει ενδελεχώς σε άλλο νήμα :P Και αναφέρομαι τόσο τυπικά (αν όντως μπορεί να γίνει "φυσιολογικά", δηλαδή άνευ βύσματος) και πρακτικά (αν θα με βλέπουνε με στραβό μάτι).

Σας ευχαριστώ πολύ.

cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

Δεν θα εχεις κανενα προβλημα.
stamatis90
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από stamatis90 »

Πήγα την Τρίτη και έκανα αίτηση για αναβολή για κοινωνικούς λόγους. Όλα εντάξει από χαρτιά και εξυπηρέτηση, μόνο που ο υπεύθυνος μου ζήτησε για να συράψει το γνήσιο χαρτί κατάταξης.Εικόνα
Αν μου απορρίψουν την αίτηση, να υποθέσω ότι όταν επιστρέψουν την "αλληλογραφία" όπως λένε θα πάω από την στρατολογία και θα πάρω το χαρτί πάλι (+ τα άλλα χαρτιά που έδωσα) ή έγινε βλακεία; Εγώ του έδωσα την φωτοτυπία του χαρτιού αλλά αυτός ζήτησε το γνήσιο. Έχω κρατήσει την φωτοτυπία του χαρτιού για την έσχατη περίπτωση, αλλά δεν ξέρω αν λαμβάνεται υπόψη (πόσο μάλλον αν θέλω να πάρω και αναβολή για λόγους υγείας από το κέντρο κατάξης).
MpampisOflou
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από MpampisOflou »

Καλησπερα παιδες ειμαι μηχανικος Γ' του εμπορικου ναυτικου η αναβολη σπουδων μου εληξε 31/12/14 και την δευτερα μου ηρθε το χαρτι να παρουσιαστω 9/3 στην αυλωνα ΥΕΑ τεθωρακισμενων εχω κανει εξουσιοδωτηση στον πατερα μου επειδη βρισκομαι για δουλεια εκτος Ελλαδας και εχει ολα τα απαραιτητα δικαολογητικα πτυχιο, διπλωμα Γ' μηχανικου εμπορικου ναυτικου, βεβαιωση της εταιριας στην οποια εργαζομαι οτι ειμαι σε καραβι κ εργαζομαι, για να κανει αιτηση για κοινωνικη αναβολη.Λογικα θα γινει δεχτη αλλα θα ηθελα να ρωτησω οταν θα μου ξανα ερθει το χαρτι για να παρουσιαστω το μαιο θα μου ερθει παλι για τεθωρακισμενα η θα γινει αυτοματα μεταταξη στο πολεμικο ναυτικο;

ευχαριστω ελπιζω να μην εγινα κουραστικος.Εικόνα

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 6
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Διάβασε αυτό το μήνυμα με το σχετικό ΦΕΚ

Κώστας

Δημοσίευση από Κώστας »

Καλησπέρα σε όλους, με ειδοποίησαν χθες πως ήρθε το χαρτί για την κατάταξή μου το οποίο λέει πως στις 10 Μαρτίου πρέπει να παρουσιαστώ. Αυτή τη στιγμή μου είναι αδύνατο να καταταγώ για καθαρά σοβαρούς οικονομικούς λόγους, τι μπορώ να κάνω; Επειδή το έψαξα αρκετά όσο πρόλαβα μιας και μου ήρθε απότομα και δεν το περίμενα τόσο γρήγορα, πως μπορώ να κινηθώ; Αν δεν κάνω λάθος δικαιούμαι να πάρω αναβολή για κοινωνικούς λόγους, αλλά τι αποδεικτικό μπορώ να καταθέσω για οικονομικούς λόγους; Τηλεφώνησα στο στρατολογικό γραφείο στο οποίο και ανήκω και όταν αναφέρθηκα σε περαιτέρω αναβολή για οικονομικούς λόγους το μόνο που μου απάντησαν ήταν ένα ξερό "όχι" παρόλο που τους είπα πως αδυνατώ να πληρώσω ακόμα και τη μετακίνησή μου στο κέντρο που πρέπει να παρουσιαστώ. Ευχαριστώ προκαταβολικά.
sarsar20
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από sarsar20 »

stamatis90 έγραψε:Πήγα την Τρίτη και έκανα αίτηση για αναβολή για κοινωνικούς λόγους. Όλα εντάξει από χαρτιά και εξυπηρέτηση, μόνο που ο υπεύθυνος μου ζήτησε για να συράψει το γνήσιο χαρτί κατάταξης.Εικόνα
Αν μου απορρίψουν την αίτηση, να υποθέσω ότι όταν επιστρέψουν την "αλληλογραφία" όπως λένε θα πάω από την στρατολογία και θα πάρω το χαρτί πάλι (+ τα άλλα χαρτιά που έδωσα) ή έγινε βλακεία; Εγώ του έδωσα την φωτοτυπία του χαρτιού αλλά αυτός ζήτησε το γνήσιο. Έχω κρατήσει την φωτοτυπία του χαρτιού για την έσχατη περίπτωση, αλλά δεν ξέρω αν λαμβάνεται υπόψη (πόσο μάλλον αν θέλω να πάρω και αναβολή για λόγους υγείας από το κέντρο κατάξης).

Σταμάτη καλησπέρα εγώ μίλησα με κάποιον από τη στρατολογία και μου απάντησε πως χωρίς το χαρτί δεν πας να παρουσιαστείς μέχρι να σου στείλουν καινούριο ή να πάρεις τελικά την αναβολή την οποία στην ταχυδρομούν. Μπορεί κάποιος από εδώ να το επιβεβαιώσει; Μήπως τελικά βρήκες άκρη εσύ; Εγώ την Δευτέρα είναι να παρουσιαστώ αλλά το χαρτί μου το πήρανε όταν έκανα την αίτηση.

cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

Μα πως θα παρουσιαστείτε χωρίς χαρτί ρε παιδιά; Εσύ που παρουσιάζεσαι την Δεύτερα αύριο να πάρεις τηλέφωνο στην στρατολογική υπηρεσία που υπάγεσαι για να δεις τι έγινε με το θέμα σου, έπρεπε να είχες κάνει ήδη το τηλέφωνο αυτό εδώ και ημέρες.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες