Παραίτηση Επαγγελματία Οπλίτη

Πληροφορίες για τις προκηρύξεις, τις υπηρεσίες και αρμοδιότητες, τον μισθό, την μονιμοποίηση και την διαδικασία παραίτησης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Aeroporos27
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Aeroporos27 »

POLITHS έγραψε:
capo έγραψε:Σας παρακαλω βοηθεια ειμαι εποπ 8 σειρα ειμαι 2 χρονια στο στρατο και θελω να φυγω εχω δυο ερωτησεις πρωτον πρεπει αναγκαστικα να αλλαξω το γιοτα μου;(δεν εχω προβλημα να υπηρετησω σαν φανταρος) και δευτερον πληρωνω τιποτα;
Φιλος για να φυγεις στα 2 χρονια και αφου δεν εχεις παει φανταρος δεν γινετε εκτος και εαν αλλαξεις σωμματικη ικανοτητα ι3 και ανω αφου φυγεις μετα θα υπηρετησεις και θητεια για να μην υπηρετησεις πρεπει να κατσεις 4 ετη στην υπηρεσια οσο για λεφτα δεν πληρωνεις τιποτα και εαν θελεις παιρνεις και τις κρατησεις που σου εχει κανει το μτς αυτα τα χρονια ελπιζω να σε καλυψα καλο βραδυ

Έχει κάνει τη θητεία του μιας και 2 χρόνια υπηρετεί ως ΕΠ. ΟΠ. Εννοείται ότι η αλλαγή της σωματικής του ικανότητας δε σημαίνει πως θα πρέπει να υπηρετήσει ξανά. Μην ακούω ψαρωτικά.

9 μήνες να κάτσει ΕΠ. ΟΠ κάποιος και να φύγει με αλλαγή της σωματικής του ικανότητας σε Ι3 αυτό προσμετράτε κανονικά ως την υποχρεωτική του θητεία και δεν είναι υπόχρεος στρατιωτικής θητείας πλέον.

Με λίγα λόγια κάποιος μπαίνει ΕΠ. ΟΠ για 9 μήνες. Βγαίνει Ι3 ψυχολογικό (που είναι και το πιο εύκολο αν δεν έχει όντως κάποιο σημαντικό πρόβλημα υγείας) και έχει αναγνωρισμένη θητεία. Θα πληρώνεται κιόλας για αυτό το 9μηνο. Κανείς δε μπορεί να του κάνει τίποτα. Προφανώς και ο χρόνος που κάποιος υπηρετεί στις ένοπλες δυνάμεις με οποιαδήποτε μορφή θεωρήται και είναι κανονική θητεία καθώς και ασφαλώς υπολογίζεται ως υποχρεωτική στρατιωτική θητεία.

Giannis

Δημοσίευση από Giannis »

kΑλησπερα σας, ειμαι 8 σειρα εποπ εχω κλεισει 2 χρονια, ειχα χτυπησει στο κεντρο στο γονατο και απο τοτε εχω κανει 3 χειρουργεια, τωρα ειναι να περασω επιτροπη απαλλαγων με ενδειξη ι3, ξερει καποιος να μου πει τι δικαιουμαι απο θεμα αποζημιωσης;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 12

Δημοσίευση από Greek_Army »

Greek_Army έγραψε:Οι ΕΠ. ΟΠ που απολύονται μετά τη συμπλήρωσης της επταετούς υποχρέωσής τους παραμονής στις ΕΔ, καθώς και αυτοί που απολύονται πριν από τη συμπλήρωση του παραπάνω χρόνου για λόγους υγείας όπως αναλυτικά αναφέρονται στις παραγράφους 1ε και 1στ του άρθρου 13 του Ν.2936/2001, δικαιούνται εφάπαξ αποζημίωση. Το ύψος της αποζημίωσης καθορίζεται στο διπλάσιο των ετών υπηρεσίας επί τις αποδοχές που λαμβάνουν κατά την απόλυσή τους.(π. Χ. ΕΠΟΠ με 7 έτη υπηρεσίας, λαμβάνει αποδοχές Επιλοχία + 2/3 Αρχιλοχία και σε περίπτωση απόλυσης θα λάβει αποζημίωση ίση με τις αποδοχές 14 μηνών). Ως αποδοχές για τον προσδιορισμό της αποζημίωσης νοείται το σύνολο των αποδοχών (καταλογιστέο ποσό).

Giannis

Δημοσίευση από Giannis »

Ευχαριστω για την απαντηση!
georgios
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από georgios »

Καλησπερα παιδια. Ειμαι εποπ 3η σειρα κ πριν απο 2 βδομαδες εκανα αναφορα παραιτησης. Μπορει να μου πει καποιος με σιγουρια αν αληθευει οτι πρεπει να δωσω αποζημιωση στο κρατος ιση με 5 χρονια; Αυτο που γραφει ο φιλος πιο πανω Ισχυει; Ευχαριστω.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Δημοσίευση από ΧΡΙΣΤΙΝΑ »

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, επιβεβαιωμενα και με αποδειξεις. Ειμαι 8η σειρα εποπ και θέλω να παραιτηθω. Δεν εχω συμπληρωσει 4ετια για να φυγω νομιμα. Ξερει κανεις επιβεβαιωμενα να μου πει τι ποσο θα δωσω στο κρατος; Ετσι μου ειπαν απο το φρουραρχειο και μαλιστα οτι ειναι θέμα του
Γενικου λογιστηριου του κρατυς. Εκει ομως με στελνουν απο τον Αννα στον Καιαφα... Ολοι λειπουν κι ολοι απασχολημενοι ειναι... Θέλουν λεει ενα ποσοστό επι των μηνων που υπηρετησα... Τι ποσοστο ειναι ομως αυτο?
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 32

Δημοσίευση από D.Y.K »

ΧΡΙΣΤΙΝΑ έγραψε:ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, επιβεβαιωμενα και με αποδειξεις. Ειμαι 8η σειρα εποπ και θέλω να παραιτηθω. Δεν εχω συμπληρωσει 4ετια για να φυγω νομιμα. Ξερει κανεις επιβεβαιωμενα να μου πει τι ποσο θα δωσω στο κρατος; Ετσι μου ειπαν απο το φρουραρχειο και μαλιστα οτι ειναι θέμα του
Γενικου λογιστηριου του κρατυς. Εκει ομως με στελνουν απο τον Αννα στον Καιαφα... Ολοι λειπουν κι ολοι απασχολημενοι ειναι... Θέλουν λεει ενα ποσοστό επι των μηνων που υπηρετησα... Τι ποσοστο ειναι ομως αυτο;

Καλησπέρα. Κάνεις αναφορά παραίτησης, περνάς επιτροπή απαλλαγών, σε βγάζουν Ι και φεύγεις. Δεν πληρώνεις φράγκο, έχουν παραιτηθεί πολλές σειρές μας (και εγώ 8η είμαι) και δεν έχουν πληρώσει μία. Μην σε αγχώνουν χωρίς λόγο.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Ωραία τα λές, αλλα εισαι σιγουρος; Απο το φρουραρχειο μου ειπαν οτι δεν μπορώ να παραιτηθώ... Εντούτοις θα κάνω την αναφορά παραίτησης και αυτοί θα με στείλουν για Ι; Μου λένε οτι εχω υπογράψει για 4 ετια τουλάχιστον, αλλα το θέμα ειναι οτι τωρα που εχω οικογένεια και παιδι, με αναγκάζουν να εγκαταλείψω την οικογένεια και να πάω παλι Εβρο...

ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Και δε μου λές, ξέρεις προσωπικα καποιον απο την 8η που παραιτηθηκε; Να ερθω αν ειναι σε επαφη μαζί του να μου πεί τι εκανε...
Άβαταρ μέλους
0110 0111 1011 1110
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από 0110 0111 1011 1110 »

ΧΡΙΣΤΙΝΑ έγραψε:Και δε μου λές, ξέρεις προσωπικα καποιον απο την 8η που παραιτηθηκε; Να ερθω αν ειναι σε επαφη μαζί του να μου πεί τι εκανε...

Καταρχην μην αγχωνεσαι και μην ακους τι σου λεει ο καθε ενας.

Θα κανεις μια προσωπικη αναφορα που θα εξηγεις τους λογους που επιθυμεις να παραιτηθεις και θα περασεις απο επιτροπη αξιολογισης.

Δεν πληρωνεις φραγκο αν και νομιζω θα σου δωθουν καποιοι μισθοι μαζεμενοι που θα σου ζητησουν να τους επιστρεψεις μετα απο το ταμείο. Δεν ξερω αν γινεται ακομα αυτο. Παλια γινονταν.

Το σιγουρο ειναι οτι δεν θα πληρωσεις τιποτε απο την τσεπη σου ουτε θα στιγματιστεις καπως.

Θα πρεπει να περιμενεις λιγο ομως τα γραφειοκρατικα μεχρι να βγαλουν την αποφαση.

Καλη λευτεριά.
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

ΧΡΙΣΤΙΝΑ έγραψε:Και δε μου λές, ξέρεις προσωπικα καποιον απο την 8η που παραιτηθηκε; Να ερθω αν ειναι σε επαφη μαζί του να μου πεί τι εκανε...

Γνωρίζω πάρα πολλούς Εικόνα

kallitexnis
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Δημοσίευση από kallitexnis »

D.Y.K έγραψε:

Γνωρίζω πάρα πολλούς Εικόνα

;Πέρασαν από ψυχολόγο και βγήκαν Ι5. Μόνο έτσι... Στις αρχές έβγαινες και Ι3 αλλά ήρθε διαταγή απ΄την ΑΣΥΕ και το ΓΕΣ και πλέον μόνο Ι5 για ψυχολογικούς λόγους... Αλλιώς κάν΄τε υπομονή μέχρι Απρίλιο όσοι έχετε υπηρετήσει...
ΟΥΚ ΕΛΑΤΤΩ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ
chris_tina
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από chris_tina »

Στειλε μου αν θες σε μηνυμα ποιους ξερεις, μηπως εντοπισω κανεναν και επικοινωνησω, να μου πει ακριβως διαδικασια, γιατι απο φρουραρχειο που ειμαι ακομα σε αδεια κυησεως μου ειπαν οτι η αναφορα παραιτησης δε γινεται καν δεκτη, δεν παιρνει πρωτοκολο, αρα δε φευγει για διευθυνση οπλου...
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Να στείλω σε μήνυμα ονόματα ή στοιχεία συναδέλφων χωρίς την συγκατάθεσή τους όπως καταλαβαίνεις φίλη μου δεν γίνεται. Μπορώ όμως εάν θέλεις να μάθω περισσότερες πληροφορίες και να σε ενημερώσω εγώ απο την μεριά μου για συγκεκριμένα πράγματα που σε απασχολούν σχετικά με την αναφορά παραίτησης. Στείλε μου σε ΠΜ τις απορίες σου Εικόνα
ΤΖΙΟΥ

Δημοσίευση από ΤΖΙΟΥ »

Γνωριζει καποιος να μου πει τι αποζιμιωση παιρνει εποπ με 6 χρονια υπηρεσιας και εξαμηνη αποστολη κοσσοβο αν παραιτηθει;
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες