Ειδικοί φρουροί (ΕΦ)

Συζητήσεις για την Αστυνομία και τις ειδικές μονάδες αυτής (ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΔΡΑΣΗ, ΔΙΑΣ, ΜΑΤ κλπ), την εκπαίδευση και τη ζωή στις σχολές
Απάντηση
Στρατός και θητεία
tasos1996
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 2

Ειδικοί φρουροί (ΕΦ)

Δημοσίευση από tasos1996 »

Καλησπερα μηπω μπορει να με ενοιμερωσει καποιος για το ποιες διαδικασιες πρεπει να ακουληθω για να γινω ειδικος φρουρος; Ευχαριστω εκ των προταιρων
Άβαταρ μέλους
katadromeas307
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 1

Ειδικοί φρουροί (ΕΦ)

Δημοσίευση από katadromeas307 »

Περιμενεις να βγει προκυρηξη ειδικων φρουρων και μετα πας και καταθετεις την αιτηση σου εφοσον πληρεις τα καταληλα κριτηρια...
pame_pali
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 9

Ειδικοί φρουροί (ΕΦ)

Δημοσίευση από pame_pali »

Καλησπερα να ρωτησω κατι και εγω γιατι εχω παθει νταμπλα;παιρνουν ΜΟΝΟ ελληνες στην αστυνομια η και πακιστανους αλβανους συριους κλπ;

Άβαταρ μέλους
tasos844
Πολίτης
Πολίτης

Ειδικοί φρουροί (ΕΦ)

Δημοσίευση από tasos844 »

Γεια χαρά σε όλους, θα ήθελα να ρωτήσω αν γίνεται μετά την επιτυχή, φυσικά, είσοδο σου στο σώμα των Ειδικών Φρουρών να μπεις μέσω πανελληνίων σε μια αστυνομική σχολή. Όποιος δεν γνωρίζει ίσως ξέρει κάτι σχετικά με αυτό που θα πω τώρα, κάθε χρόνο τα μόρια στις Αστυνομικές Σχολές έχουν μια κατηγορία που λέει ''μόνο για αστυνομικούς'', και είναι περίπου το 1/3 από την κανονική κατηγορία ''μόνο για πολίτες''. Δηλαδή αυτό που προσπαθώ να πω είναι αν ως ειδικός φρουρός θεωρείσαι και αστυνομικός για να κάνεις αυτό το πράγμα.
Άβαταρ μέλους
PetrosGn
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 5

Ειδικοί φρουροί (ΕΦ)

Δημοσίευση από PetrosGn »

Θελω να ρωτησω το εξης.. Το 2014 ελεγαν οτι θα βγει προκυρηξη και μαλιστα τον σεπτεμβριο... Θα βγει μεσα στο 2015 ή ειναι αδυνατον αυτο;
Άβαταρ μέλους
panos2171
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 3

Ειδικοί φρουροί (ΕΦ)

Δημοσίευση από panos2171 »

To 2014 λέγαν ότι θα βγει προκήρυξη το Φεβρουάριο, μετά τον Απρίλιο, μετά κατά το καλοκαίρι, μετά Σεπτέμβριο, μετά Νοέμβριο και όπως βλέπεις δεν έγινε τίποτα. Μιας και καλύφθηκαν κενά από τους δημοτικούς αστυνομικούς το θεωρώ λίγο δύσκολο να βγει, δε λέω αδύνατο μιας και οι ΕΦ των πρώτων σειρών έχουν μεγαλώσει ηλικιακά και σίγουρα δεν είναι τόσο αποδοτικοί στη ΔΙ. ΑΣ γι αυτό και δεν είμαι απόλυτος στο ότι δε θα βγει τίποτα. Ξάδερφος ΕΦ μου είπε πως μετά τις εκλογές είναι να βγει για 500 άτομα, ενώ και ο δάσκαλος οδήγησης που πήγα για το δίπλωμα της μηχανής μου είπε ότι προκυρήξεις θα βγουν. Εννοείται πως δεν είναι έγκυρες πηγές και σαφώς τα λεγόμενά τους δε σημαίνει ότι θα πραγματοποιηθούν κιόλας, απλά λέω τι συζητιέται για αυτό το θέμα.
Άλλωστε μιας και εγώ ενδιαφέρομαι για την προκήρυξη και παρακολουθώ και τις εδώ συζητήσεις πολλοί λέγαν πως εκ των έσω έχουν πληροφορίες ότι θα βγει αλλά όπως κι εσύ βλέπεις δεν έχει γίνει κάτι.
Θέλω να καταλήξω λοιπόν πως κανείς δεν ξέρει πότε και αν θα βγει η προκήρυξη, απλά περιμένουμε...
Άβαταρ μέλους
PetrosGn
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ

Ειδικοί φρουροί (ΕΦ)

Ναι συμφωνω με τα οσα λες... Απλα επηδη εγω τελειωσα στελεχος υπηρεσιων ασφαλειας και θελω να δωσω για πιστοποιηση γιατι θα παρω και περισσοτερα μορια βλεπω οτι απο τον ΕΟΠΠΕΠ εχουνε βγει πιστοποιησεις και πιστευο οτι γιαυτο τον λογο βγαζουνε πιστοποιησεις για να μπουνε ατομα στα σωματα κλπ... Μπορει και να κανω λαθος...
Άβαταρ μέλους
DaMon
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Ειδικοί φρουροί (ΕΦ)

Δημοσίευση από DaMon »

OΙ πιστοποιησεις βγαινουν ετσι και αλλιως. Και για εσενα συγκεκριμενα χρειαζεται η πιστοποιηση για να μπορεσεις να εργαστεις ως σεκιουριτι πλεον. Αρα οι πιστοποιησεις ειναι για τους σεκιουριταδες.
Άβαταρ μέλους
PetrosGn
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ

Ειδικοί φρουροί (ΕΦ)

Πρωτα απο ολα αν δεν ξερεις μην μιλας... Για Ε. Φ. αν εχεις την συγκεκριμενη πιστοποιηση παιρνεις μορια και πλεον οι πιστοποιησεις ειναι και στα σωματα ασφαλειας... Πιστοποιησεις ειχανε να βγουνε απο το 2012...
Άβαταρ μέλους
panos2171
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 3

Ειδικοί φρουροί (ΕΦ)

Δημοσίευση από panos2171 »

Άλλο η πιστοποίηση για να δουλέψεις ως σεκιούριτι που θέλει ένα σεμινάριο ενός μήνα περίπου και άλλο αυτό που δίνεται από τα ΙΕΚ που θέλει 2 χρόνια.
Αυτό το τελευταίο δεν το ξέρω είναι η αλήθεια. Δηλαδή πέρυσι δε μπορούσες να πάρεις την πιστοποίηση αυτή και τώρα μπορείς;
Άβαταρ μέλους
PetrosGn
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ

Ειδικοί φρουροί (ΕΦ)

Κοιτα βγηκε μια πιστοποιηση πριν απο 5 μηνες περιπου που εγω δεν μπορεσα να συμμετασχο λογο το οτι ημουνα διακοπες και δεν ειχα προσβαση στο ιντερνετ... Πριν απο 5 μερες εβγαλαν και αλλη αλλα γενικα πιστοποιηση ειχε να βγει απο το 2012
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 7

Ειδικοί φρουροί (ΕΦ)

Δημοσίευση από D.Y.K »

Κριτήρια μοριοδότησης ειδικών φρουρών

Επάγγελμα Security: Γενικές Πληροφορίες

Τα υπόλοιπα / παραπάνω δεν αφορούν το παρόν νήμα παιδιά.

Ευχαριστώ!

Άβαταρ μέλους
PetrosGn
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ

Ειδικοί φρουροί (ΕΦ)

Μιλαμε περι Ε. Φ. Απλη αναφορα καναμε σε αυτα τα θεματα DYK
Άβαταρ μέλους
glock
Ταξίαρχος