Είσοδος στο στρατόπεδο με πολιτικά ή όχι;
Ίδια περίπτωση και στο ΚΕΝ Καλαμάτας! Υποχρεωτική παραλλαγή
SteveMc έγραψε:Στην άδεια ορκωμοσίας Β ΕΣΣΟ βγήκαμε υποχρεωτικά με παραλλαγή. Πρέπει με τον ίδιο τρόπο να μπούμε μέσα κατά την επιστροφή ή μπαίνουμε και με τα πολιτικά;
Παραλλαγή.
-
- Επιλοχίας
- Posts in topic: 1
AΝαλογα, εγω Νοεμβρη 2011 στη Θηβα, με πολιτικα μπηκα απο αδεια ορκωμοσιας.
Στο ΚΕΝ ήρθαμε με πολιτικά, στη μονάδα όμως; Όπως να'ναι ή φοράμε στολή με μπερέ;
Με τη στολή εξόδου.
Μόνο όταν παρουσιάζεσαι στο κέντρο πας με τα πολιτικά (και πλέον μετά την ορκομωσία βγαίνεις από εκεί αποκλειστικά με παραλλαγή). Από εκεί και πέρα οπουδήποτε αλλού (είτε μετάθεση είτε απόσπαση) πρέπει να παρουσιαστείς θα πρέπει να μπεις με την προβλεπόμενη παραλλαγή, δηλαδή αυτή που θα έχει το οπλόσημο, όνομα + μπερέ.
Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ (πλην μεταθέσεων) κατά την διάρκεια της θητείας να κυκλοφορείς με παραλλαγή έξω εκτός και αν έχεις υπηρεσιακό σημείωμα φύλλλο κτλ. Ανάλογα την χαλαρότητα της μονάδας που θα πάτε θα πράξετε ανάλογα. Απλά να αναφέρω πως σε μονάδα της Ν. Ελλάδας στρατιώτες ανοίγουν την πύλη και περνάνε όπως είναι στην απέναντι καφετέρια (πάντα με άδεια) και σε βυσματική "μονάδα" φαντάροι που πέρασαν την πύλη με παραλλαγή κέρδισαν μια μετάθεση...
Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ (πλην μεταθέσεων) κατά την διάρκεια της θητείας να κυκλοφορείς με παραλλαγή έξω εκτός και αν έχεις υπηρεσιακό σημείωμα φύλλλο κτλ. Ανάλογα την χαλαρότητα της μονάδας που θα πάτε θα πράξετε ανάλογα. Απλά να αναφέρω πως σε μονάδα της Ν. Ελλάδας στρατιώτες ανοίγουν την πύλη και περνάνε όπως είναι στην απέναντι καφετέρια (πάντα με άδεια) και σε βυσματική "μονάδα" φαντάροι που πέρασαν την πύλη με παραλλαγή κέρδισαν μια μετάθεση...
- gimitrop
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 1
Δεν υπάρχει πια στολή εξόδου με την έννοια ότι όταν είσαι έξω από το στρατόπεδο (και δεν είσαι για υπηρεσιακό λόγο) δεν φοράς στρατιωτικά. Υπάρχει η "καλή" στολή που τη φοράμε σε ορκωμοσία, άγημα κτλ. Όταν πάμε σε νέα μονάδα, πάντα με στολή γιατί πέφτουν Φ.
Στρ (ΠΖ) Τ/Φ 2016 Β´ ΕΣΣΟ 343 Καλαμάτα --> Καστελλόριζο --> Πύργος
Ναι, η 298 Α ΕΣΣΟ που ήμουν ήταν η τελευταία με τη φαιοπράσινη στολή εξόδου. Από την 299 Β ΕΣΣΟ και μετά χορηγείται η 3η παραλλαγή ως "επίσημη στολή".
Καλησπερα σας , έχω πάρει φύλλο πορείας για νοσηλεία στο 401 από την μονάδα μου και μου είπαν πριν μπω να πάω να το θεωρήσω στην ΑΣΔΕΝ. Ήθελα να ρωτήσω αν πρέπει να εμφανιστω με στρατιωτική στολή εκεί η μπορώ να πάω με τα πολιτικά μου.
thanos77 έγραψε:Καλησπερα σας, έχω πάρει φύλλο πορείας για νοσηλεία στο 401 από την μονάδα μου και μου είπαν πριν μπω να πάω να το θεωρήσω στην ΑΣΔΕΝ. Ήθελα να ρωτήσω αν πρέπει να εμφανιστω με στρατιωτική στολή εκεί η μπορώ να πάω με τα πολιτικά μου.
Προβλεπόμενος θα πας. Στρατιωτική στολή. Τι πολιτικά, τουρίστας την είδες;

Ευχαριστώ , νεοσύλλεκτος είμαι και είμαι σε άδεια ορκωμοσίας γι'αυτό έλεγα μήπως δεν υπάρχει θέμα. Το ίδιο ισχύει και όταν θα μπω για νοσηλεία στο 401?
thanos77 έγραψε:Ευχαριστώ, νεοσύλλεκτος είμαι και είμαι σε άδεια ορκωμοσίας γι'αυτό έλεγα μήπως δεν υπάρχει θέμα. Το ίδιο ισχύει και όταν θα μπω για νοσηλεία στο 401;
Κατά τη φάση της εισαγωγής σου για νοσηλεία ναι το ίδιο ισχύει, δεν πας με πολιτικά, εκτός κι αν είσαι με αναρρωτική άδεια και πας για επανεξέταση όπου πας με πολιτικά, αλλά με την εν λόγω άδεια σε ισχύ, και όχι για εξέταση άνευ αναρρωτικής.
Καλησπέρα μια ερώτηση.
Πήρα μετάθεση από ΚΕΠΒ για ΧΙΟ 96 ΜΑ/ΑΠ (-). Πώς πρέπει να παρουσιαστώ στο κέντρο, με πολιτικά ή με στρατιωτικά; Από το ΚΕΠΒ φύγαμε και υποχρεωτικά έπρεπε να φοράμε στρατιωτική παραλλαγή με μπερέ.
Ευχαριστώ.
Πήρα μετάθεση από ΚΕΠΒ για ΧΙΟ 96 ΜΑ/ΑΠ (-). Πώς πρέπει να παρουσιαστώ στο κέντρο, με πολιτικά ή με στρατιωτικά; Από το ΚΕΠΒ φύγαμε και υποχρεωτικά έπρεπε να φοράμε στρατιωτική παραλλαγή με μπερέ.
Ευχαριστώ.
Εννοείται με τη στολή εξόδου, ξυρισμένος-γυαλισμένος.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης