Γυναικεία θητεία

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 7

Γυναικεία θητεία

Δημοσίευση από D.Y.K »

κυριακη έγραψε:Αυτο ειναι ρατσισμος απεναντι στις γυναικες. Γιατι οι αντρες να εχουν το δικαιωμα να υπηρετησουν την πατριδα και οι γυναικες οχι. Εγω προσωπικα θα ενιωθα περιφανη αν υπηρετουσα την ΕΛΛΑΔΑ εστω και για ενα μηνα.

Αν ποτέ χρειαστεί (που δεν σας το εύχομαι) θα υπηρετήσετε και εσείς. Μην ανησυχείς, κατασκηνώσεις υπάρχουν πολλές και μάλιστα και για τις γυναίκες Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Metal Gear Solid
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 6
Επάγγελμα: ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Γυναικεία θητεία

Δημοσίευση από Metal Gear Solid »

Καλησπερα σε ολους. λατρευω τον στρατο αλλα δυστηχως ειμαι γυναικα και ειμαι κατα του γυναικιου φυλλου να εντασςεται στον ελληνικο στρατο για ευνοητους λογους. στο επαγγελμα ειμαι μηχανικος αυτοκινητων και θα ηθελα να ρωτησω υπαρχει καποιος αλλος τομεας στον στρατο που να εντασςεσαι και να εξασκεις το επαγγελμα σου; η εκτος απο αυτο, υπαρχει κατι-καποιος εκτος η εντος του στρατου που να δινει μαθηματα στρατιωτικης εκπαιδευσεις;
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Γυναικεία θητεία

Δημοσίευση από Nassos »

Εκτός στρατού μπορείς να απευθυνθείς σε Λέσχες Εφέδρων, όπως η ΛΕΦΕΔ

http://www.lefed.gr

Άβαταρ μέλους
Metal Gear Solid
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Γυναικεία θητεία

Σας ευχαριστω πολυ για την πληροφορια.
ΟΣΟ ΜΕ ΠΛΗΓΩΝΕΙΣ ΤΟΣΟ ΜΕ ΠΟΡΩΝΕΙΣ...
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 8

Γυναικεία θητεία

Δημοσίευση από Greek_Army »

Metal Gear Solid έγραψε:Καλησπερα σε ολους. Λατρευω τον στρατο αλλα δυστηχως ειμαι γυναικα και ειμαι κατα του γυναικιου φυλλου να εντασςεται στον ελληνικο στρατο για ευνοητους λογους. Στο επαγγελμα ειμαι μηχανικος αυτοκινητων και θα ηθελα να ρωτησω υπαρχει καποιος αλλος τομεας στον στρατο που να εντασςεσαι και να εξασκεις το επαγγελμα σου; Η εκτος απο αυτο, υπαρχει κατι-καποιος εκτος η εντος του στρατου που να δινει μαθηματα στρατιωτικης εκπαιδευσεις;

Οι ευνόητοι λόγοι που αναφέρεις ποιοι είναι; Είσαι κατά στο να εντάσσονται οι γυναίκες γενικά στο στρατό η μόνο στην υποχρεωτική θητεία;
Άβαταρ μέλους
Akis_7
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 2

Γυναικεία θητεία

Δημοσίευση από Akis_7 »

Γυναίκες στον Στρατό; Γιατί όχι; Αρκεί να βάφουν τα νύχια τους σε φαιοπράσινη απόχρωση, να ταιριάζουν την στολή εξόδου με το κατάλληλο τσαντάκι πάντα κ. Ο. Κ. Ελάτε ρε παιδιά μην το ξευτιλίσουμε τώρα, μπορεί μια γυναίκα ακόμα και άρτια εκπαιδευμένη να ανταγωνιστεί άνδρες στο αντίστοιχο επίπεδο εκπαίδευσης; Δεν μιλάω φαλλοκρατικά ή ρατσιστικά, απλώς κάποια πράγματα από την φύση τους δεν μπορούν και δεν θα μπορέσουν ποτέ να είναιίσα. Ακόμα και οι γυναίκες αξιωματικοί όλη μέρα σε γραφεία είναι. Είδα σε προηγούμενη σελίδα κάποια που ήθελε αλεξίπτωτα. Για όνομα του Θεού εδώ δεν καταφέρνουν να μπουν παλικάρια που σκίζονται μια ζωή στα γυμναστήρια και θα μπει η κοπελίτσα; Θα βγάλει η κοπέλα 40 κάμψεις ημερησίως; Θα κάνει πορείες 40 χλμ με φορτία μέσα στη νύχτα; Αυτή είναι η άποψή μου...
ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ
Άβαταρ μέλους
Metal Gear Solid
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Γυναικεία θητεία

Καλησπερα κ παλι, προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι γενικα δεν θα επρεπε να υπαρχει καμια γυναικα στον στρατο, δεν κανουν κ για να μην γινομαι υπερβολικη αντε να υπαρχει 1 αξια κ σωςτη αναμεσα σε 100. εχω δει τι ρολο βαρανε κ ποσο ακαταλληλες ειναι κ οπως προειπε κ ο φιλος ακης μερικες θελουν κ πεζικο κ σχαλ κ δεν ξερω εγω τι αλλο, που αμα τις βαλεις να παρουν καμψεις η ελξεις θα σε αραδιασουν χιλιες δυο δικαιολογιες κ εκτος απο αυτο δεν θα παρουν ουτε 20. χωρια τι π... αρες γινονται οσες μπαινουν μεσα στον στρατο, κ αυτο ειναι αποδεδειγμένο χιλιαδες φορες. ζηταω εκ των προταιρων συγνωμη αν εθιξα καποιον.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 8

Γυναικεία θητεία

Δημοσίευση από Greek_Army »

Δεν έθιξες κανέναν, απλά ήθελα να μάθω τον τρόπο που σκέφτεσαι, ευχαριστώ για την απάντηση.
Άβαταρ μέλους
Akis_7
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Γυναικεία θητεία

Δημοσίευση από Akis_7 »

Metal Gear Solid έγραψε: Καλησπερα κ παλι, προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι γενικα δεν θα επρεπε να υπαρχει καμια γυναικα στον στρατο, δεν κανουν κ για να μην γινομαι υπερβολικη αντε να υπαρχει 1 αξια κ σωςτη αναμεσα σε 100. Εχω δει τι ρολο βαρανε κ ποσο ακαταλληλες ειναι κ οπως προειπε κ ο φιλος ακης μερικες θελουν κ πεζικο κ σχαλ κ δεν ξερω εγω τι αλλο, που αμα τις βαλεις να παρουν καμψεις η ελξεις θα σε αραδιασουν χιλιες δυο δικαιολογιες κ εκτος απο αυτο δεν θα παρουν ουτε 20. Χωρια τι π... Αρες γινονται οσες μπαινουν μεσα στον στρατο, κ αυτο ειναι αποδεδειγμένο χιλιαδες φορες. Ζηταω εκ των προταιρων συγνωμη αν εθιξα καποιον.
Υπάρχουν άξιες γυναίκες δεν είμαι απόλυτος. Αλλά μιλάμε για ένα 2 τοις εκατό. Δεν πρέπει να θίγεσται ή να νιώθετε υποβαθμισμένες έναντι των ανδρών γιατί είναι παράλογο. Ο στρατός είναι θέμα ανδρών και το έχει αποδείξει η ιστορία. Έχουμε δει τις γυναίκες ιστορικά να βοηθούν τους άνδρες ως οπισθοφυλακή ή ως υποστήριξη, π. Χ. Στον Θουκυδίδη βλέπουμε τις κερκυραίες να ρίχνουν κεραμίδια στους αντιπάλους. Είπε μια κυρία σε προηγούμενες σελίδες ότι εκείνη βάζει κάτω 5 άνδρες. Οκ.5 άνδρες γυμνασμένους στο δικό της επίπεδο ή στο επίπεδο του 82χρονου παππού μου; Είναι παράλογο και αφύσικο να μιλάμε για ισάξια μεταχείριση ανδρών και γυναικών στο στράτευμα (σε κάποια μελλοντική αναθεώρηση και θέσπιση της γυναικείας θητείας) γιατί δεν έχουν την ίδια δύναμη και αντοχή με τους άνδρες. Ο αδερφός μου είναι Ο. Υ. Κ. Ας 1,87 και ντουλάπα και τους δέρνουν μέχρι θανάτου σε πραγματικές συνθήκες αιχμαλωσίας, μήπως θα το άντεχε αυτό μια γυναίκα; Δεν το νομίζω. Όπως και αν έχει ας μην ξεπερνάμε τα όρια.
ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ
Άβαταρ μέλους
Metal Gear Solid
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Γυναικεία θητεία

Γεια σας ξανα, προσωπικα εγω δεν νιωθω θιγμενη σαν γυναικα, απλα νιωθω ντροπιασμενη απο το γυναικειο φυλλο. σε θεμα στρατου καμια δεν ειναι αξια για μενα κ καμια δεν θα μπορεσει να ανταγωνιστη εναν αντρα κομαντο οπως λες κ να επιβιωσει στις ιδιες συνθηκες. σε θεμα γενικα για τις γυναικες εχω την ιδια γνωμη κ νιωθω το ιδιο ντροπιασμενη που ειμαι γυναικα εξαιτιας ενος μεγαλου ποσοςτου ξεφτιλισμενων κ αχρηστων γυναικων. ευτυχως οι γονεις με μεγαλωσαν αναμεσα σε αγορια κ ποτε δεν με ξεχωρισαν απο αυτα λογο φυλλου. ειμαι γυναικα μηχανικος αυτο/μοτο, με παρελθον στις πολεμικες τεχνες κ στα αθληματα, οδηγως μοτοκρος και εντουρο μηχανων, λατρευω τα οπλα κ την στρατιωτικη εκπαιδευση αλλα δεν ειμαι αντρας, κ οσο κ να θελω τον στρατο δεν θα πατησω ποτε τα πιστευω μου. μπορει να προπονουμαι χρονια κ να εχω πολυ καλυτερες επιδοσεις απο μια στρατιωτινα καποιας στρατιωτικης σχολης αλλα δεν ειμαι αξια ουτε κ εγω ουτε κ αυτες οσο ειναι οι αντρες στον συγκεκριμενο τομεα.
Άβαταρ μέλους
Λοχαγός
Λοχαγός

Γυναικεία θητεία

Δημοσίευση από Avatar »

Metal Gear Solid έγραψε:Γεια σας ξανα, προσωπικα εγω δεν νιωθω θιγμενη σαν γυναικα, απλα νιωθω ντροπιασμενη απο το γυναικειο φυλλο. Σε θεμα στρατου καμια δεν ειναι αξια για μενα κ καμια δεν θα μπορεσει να ανταγωνιστη εναν αντρα κομαντο οπως λες κ να επιβιωσει στις ιδιες συνθηκες. Σε θεμα γενικα για τις γυναικες εχω την ιδια γνωμη κ νιωθω το ιδιο ντροπιασμενη που ειμαι γυναικα εξαιτιας ενος μεγαλου ποσοςτου ξεφτιλισμενων κ αχρηστων γυναικων. Ευτυχως οι γονεις με μεγαλωσαν αναμεσα σε αγορια κ ποτε δεν με ξεχωρισαν απο αυτα λογο φυλλου. Ειμαι γυναικα μηχανικος αυτο/μοτο, με παρελθον στις πολεμικες τεχνες κ στα αθληματα, οδηγως μοτοκρος και εντουρο μηχανων, λατρευω τα οπλα κ την στρατιωτικη εκπαιδευση αλλα δεν ειμαι αντρας, κ οσο κ να θελω τον στρατο δεν θα πατησω ποτε τα πιστευω μου. Μπορει να προπονουμαι χρονια κ να εχω πολυ καλυτερες επιδοσεις απο μια στρατιωτινα καποιας στρατιωτικης σχολης αλλα δεν ειμαι αξια ουτε κ εγω ουτε κ αυτες οσο ειναι οι αντρες στον συγκεκριμενο τομεα.

Σαν σύνολο οι γυναίκες έχουν άλλη αποστολή στη ζωή από ότι οι άντρες και αυτό δεν έχει καμία σχέση με το αν είναι κάποιος άχρηστος
Και φυσικά να πιάσουμε και το άλλο άκρο που οι γυναίκες νομίζουν ότι είναι κάποιες επειδή έπιασαν δουλεία σε γραφείο χαρτούρας και επειδή έπιασαν τιμόνι
Άβαταρ μέλους
Metal Gear Solid
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Γυναικεία θητεία

Δεν ξερω αν μιλας για καποιες συγκεκριμενες, αλλα αν εισαι καποιος, εισαι καποιος οσο κ αν δεν αρεσει σε πολλους κ οσο κ να θελουν να σε ριξουν μερικοι γιατι απλα σε φθονουν, ειτε σε αντρας ειτε εισαι γυναικα σε αυτον τον τομεα. κ οσο το οτι εχουν αλλο ακοπο στην ζωη τους οι γυναικες, μια χαρα μανα μπορω να γινω κ ας ειμαι τοσο δραστηρια, αυτο δεν εχει να κανει σχεση.
Άβαταρ μέλους
Λοχαγός
Λοχαγός

Γυναικεία θητεία

Δημοσίευση από Avatar »

Δεν το λέω προσωπικά σε σένα... Όσο για τον διαφορετικό σκοπό θα σου δώσω ένα απλό παράδειγμα. Αν αρχίσεις να λιώνεις γυμναστική ένα χρόνο και εγώ κάθομαι σε μια καρέκλα, ένα μήνα να αφιερώσω θα ξεπεράσω ότι έκανες όλο το χρόνο. Το αντρικό και γυναικείο σώμα έχουν άλλη καταστευή, οι γυναικές πχ είναι πολύ πολύ πιο χρήσιμες για νηπειαγωγούς από ότι οι άντρες. Το ίδιο ισχύει και για το δημοτικό, λόγο μεγαλύτερης ευγένειας και φιληκότητας προς το παιδί.
Με λίγα λόγια δεν είναι θέμα αχρηστίας αλλά θέμα χαρακτήρα, σαφώς υπάρχουν και εξαιρέσεις
Άβαταρ μέλους
Metal Gear Solid
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Γυναικεία θητεία

Μα εγω δεν αντιλεγω σε αυτα που λες, εγω συμφωνω απολυτα. Αχρηστες λεω τις γυναικες που ασχολουνται μονο με την εμφανιση τους, δεν εχουν μορφωση καμια κ ασχολουνται μονο με το ποιον θα πιασουν γκομενο.
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 10

Γυναικεία θητεία

Δημοσίευση από yandr »

Αυτά είναι. Δειτε τι κάνουν οι υπανάπτυκτοι και απνταχώθεν απειλούμενοι Νορβηγοί!

Υποχρεωτική στράτευση και για τις γυναίκες στη Νορβηγία

Το κοινοβούλιο της Νορβηγίας ενέκρινε σήμερα νόμο που θεσπίζει την υποχρεωτική στράτευση και για τις γυναίκες, μια εξέλιξη την οποία χαρακτήρισε ιστορική η υπουργός Άμυνας Ίνε Έρικσεν Σοράιντε.

Η πρώτη εκπαιδευτική σειρά στρατεύσιμων οπλιτών στην οποία θα συμπεριλαμβάνονται γυναίκες θα κληθεί το καλοκαίρι του 2016.

Τις τελευταίες δεκαετίες στις γυναίκες επιτρεπόταν να εντάσσονται εθελοντικά στις ένοπλες δυνάμεις.

Η αλλαγή αυτή θα επιτρέψει στις δυνάμεις της Εθνικής Άμυνας να «στρατολογήσουν το καλύτερο στρατιωτικό προσωπικό με το μεγαλύτερο κίνητρο», έκρινε η Έρικσεν.

Ο νόμος ως σήμερα όριζε ότι όλοι οι άνδρες 19 ως 44 ετών υποχρεούνται να υπηρετήσουν θητεία έως και 19 μηνών στις ένοπλες δυνάμεις. Η θητεία τυπικά είναι 12 μήνες.

Η Νορβηγία με το νόμο αυτό γίνεται η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα ή κράτος μέλος του ΝΑΤΟ που επεκτείνει εν καιρώ ειρήνης την υποχρεωτική στράτευση για όλους τους πολίτες της ανεξάρτητα από το φύλο τους. Γενικά η τάση στην Ευρώπη είναι η αντίστροφη, δηλαδή η σταδιακή κατάργηση της στρατιωτικής θητείας.

Εκτός Ευρώπης, το Ισραήλ έχει θεσπίσει επίσης την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία για τους άνδρες και τις γυναίκες.
Οι γυναίκες στη Νορβηγία είχαν δικαίωμα να υπηρετούν στον στρατό σε εθελοντική βάση από το 1976. Σήμερα φθάνουν το 10% των στελεχών των νορβηγικών ενόπλων δυνάμεων.

Πηγή
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες