Γεια σας, Θελω να μαθω πως ειναι η θητεια στην Χιο. Υπαρχει καποιος που να υπηρετησε στη Χιο να μοιραστει τις εμπειριες του; Για οποιαδηποτε πληροφορια θα ειμαι ευγνωμων. Ευχαριστω.
to 297 mkte (pezikou)einai to kalitero apo ta stratopeda tou nisiou.kainourgies egatastaseis oxi idiaitera provlepomeno.
sta kardamila (643) perasa lyb poly provlepomeno exei amfivious katadromeis to stratopedo kai triora skopeta ,einai piximo alla ston eleuthero xrono to apogeuma boreis na koimitheis.Theoreitai apo ta pio maura tou stratou,an kai den einai toso halia pia.
H xios den dinei metathesi gia Athina giati borei na einai paramethorios alla den exei ta moria tou Evrou.Stelnei sinithos xana paramethorio stin Voria ellada kirios,Serres ,Kilkis ktl.Ektos kai an valeis visma gia Athina ,ginetai,prospathiste oso boreitai.
Βρέθηκα στα Καρδάμυλα το 1999-2000, ήταν πολύ δύσκολη εποχή, με λίγα άτομα και μεγάλη εμπλοκή. Καλός ο διοικητής (Φραγκογιός) και κάποιοι αξιωματικοί (Κάρκαλος, Κατσαρός, Σπίγκος) αλλά κακή παραφωνία οι ΕΠΥ που ξέσπαγαν την πενταετία τους πάνω στους φαντάρους (Σάρρας κ. Ά.) και κάποιοι ΔΕΑ (Στακιάς, κ. Ά.). Στο 297 πέρασα ΛΥΒ, πολύ καλή μονάδα με καλό διοικητή (Μιχαλακόπουλος). Στο 643 ΤΕ υπήρχαν τα φυλάκια Ναγού, Οινουσσών, Παναγιάς, Βολισσού, Ψαρρών που πέρναγες καλά.
Από την εποχή που υπηρετούσα εγώ,(149 σειρά ΣΤ' 80) το 297 ήταν κολέγιο σε σχέση με το 643 που υπηρέτησα από 4/2/1981 μέχρι 26/10/81 όπου και πήρα απόσπαση για την Χίο στην 96ΑΔΤΕ, μαυρίλα μεγάλη ήταν και το 218
Σειρά στην 96 ΑΔΤΕ πότε πήγες και πως λέγεσαι ; Εγώ από το 643 αποσπάστηκα στις 26/10/81 στο πρατήριο του στρατού που ήταν μέσα στην 96 ΑΔΤΕ από εκεί απολύθηκα στις 2/10/82.
Υπηρετησα το 1983 στα καρδαμυλα στο μηχανοκηνιτο λοχο... οδηγος στα Μαρμον... υπαρχουν ακομα αυτα τα καρβουνια που μας αβγαζαν τη χολη για να στριψουν;
200 Σειρα Λοχιας Πολυβολητης υπηρετησα 1989-1990 στο 643 ΤΕ με Διοικητη τον Κομαντο τον Τσαρουχα τον Αριστειδη, εκπαιδευση ασταματητη πορειες βολες πολυ πιεση αλλα δικαιος Αξιωματικος ο Τσαρουχας, Το ταγμα υπτατο δεν ετρεχε, ωρες καλες απο Χανιά