Απαλλαγή με Ι5 Παθολογικό
Εγραψε ι5 ακαταλληλος στο χαρτι του φρουραρχειου και μου ειπες πως θα με στειλει στην επιτροπη; Η επιτροπη υπαρχει περιπτωση να κανει κατι αλλο ωστε να μην βγω ι5; Ευχαριστω.
basilis έγραψε:Εγραψε ι5 ακαταλληλος στο χαρτι του φρουραρχειου και μου ειπες πως θα με στειλει στην επιτροπη; Η επιτροπη υπαρχει περιπτωση να κανει κατι αλλο ωστε να μην βγω ι5; Ευχαριστω.
Όχι, εφόσον έγραψε ο γιατρός Ι5 στο χαρτί του Φρουραρχείου η επιτροπή κατά πάσα πιθανότητα θα επικυρώσει την απόφαση αυτή!
Καλησπέρα. Δεν μπόρεσα να βρω κάποια σαφή απάντηση στην παρακάτω ερώτηση. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια σας.
Έχω αναβολή για παθολογικούς λόγους δύο χρόνια, η οποία λήγει σύντομα.
Με βάση το ότι κάποιος μπορεί να πάρει αναβολή για λόγους υγείας έως 2 χρόνια, πως μπορώ να πάρω από εδώ και πέρα αναβολή για (υπαρκτά) ψυχολογικά θέματα;
Ή απλώς δεν δίνεται άλλη αναβολή μετά τα 2 χρόνια (ακόμη και για άλλο πρόβλημα υγείας) και παίρνεις απαλλαγή;
Έχω αναβολή για παθολογικούς λόγους δύο χρόνια, η οποία λήγει σύντομα.
Με βάση το ότι κάποιος μπορεί να πάρει αναβολή για λόγους υγείας έως 2 χρόνια, πως μπορώ να πάρω από εδώ και πέρα αναβολή για (υπαρκτά) ψυχολογικά θέματα;
Ή απλώς δεν δίνεται άλλη αναβολή μετά τα 2 χρόνια (ακόμη και για άλλο πρόβλημα υγείας) και παίρνεις απαλλαγή;
Μετά από 2 χρόνια, αν δεν δούν βελτίωση του παθολογικού σου προβλήματος, παίρνεις οριστική απαλλαγή στράτευσης.
Nassos έγραψε:Μετά από 2 χρόνια, αν δεν δούν βελτίωση του παθολογικού σου προβλήματος, παίρνεις οριστική απαλλαγή στράτευσης.
Καλησπέρα. Η απάντηση σου πήγαινε σε εμένα; Το δικό μου παθολογικό θέμα δεν προβλέπει απαλλαγή, αλλά αναβολή για δύο χρόνια (η οποία τελειώνει σύντομα) και κατάταξη σαν Ι4 (αν και δεν είναι πρόβλημα που μπορεί να βελτιωθεί, μόνο χειρότερα μπορεί να γίνει). Για αυτό και ρωτάω τι συμβαίνει με το ψυχολογικό και αν μπορώ να πάρω μέσω ενός τέτοιου θέματος αναβολή ή απαλλαγή, καθώς έχω ήδη συμπληρώσει τα δύο χρόνια αναβολών για λόγους υγείας. Ευχαριστώ.
Στον basilis απαντούσα και συγγνώμη για το μπέρδεμα γιατί δεν έκανα παράθεση του μηνύματος του.
Για απαλλαγή λόγω ψυχολογικών προβλήμάτων διάβασε και το σχετικό θέμα
Απαλλαγή για ψυχολογικούς λόγους
Κανονικά θα πρέπει να αιτηθείς επανεξέταση Σωματικής Ικανότητας, αφού λες ότι το πρόβλημα σου δεν βελτιώνεται.
Κανονικά θα πρέπει να αιτηθείς επανεξέταση Σωματικής Ικανότητας, αφού λες ότι το πρόβλημα σου δεν βελτιώνεται.
- aris 1943
- Υπολοχαγός
- Posts in topic: 1
- Ενδιαφέροντα: Πολεμικες Τεχνες
Ξερεις κανενας αν εχει καποιοες επιπτωσεις καποιος που θα παρει τρελοχαρτο; Γιατι ξερω καποιον που ειχε τρελοχαρτο και εχει διπλωμα για αμαξι πως γινετε αφου ειναι τρελος
δε με σέβεσαι τότε θα με φοβάσαι
Nassos έγραψε:Στον basilis απαντούσα και συγγνώμη για το μπέρδεμα γιατί δεν έκανα παράθεση του μηνύματος του.
Ναι, το θέμα μου είναι ουσιαστικά μόνιμο, δεν υπάρχει περίπτωση βελτίωσης. Το σχετικό ΦΕΚ προβλέπει την αναβολή που πήρα και μετά κατάταξη σαν Ι4. Από ότι μου είχαν πει και τότε οι γιατροί, δύσκολα δίνονται απαλλαγές για τέτοια θέματα. Και δεν θέλω να το ρισκάρω, με βάση και την ψυχολογική μου κατάσταση.
Anyway, αν πούμε ότι δεν δικαιούμαι κάτι άλλο από αυτό το θέμα (το παθολογικό), τι θα συμβεί εάν εμφανιστώ στο φρουραρχείο λίγο πριν την κατάταξη μου και ζητήσω αναβολή/απαλλαγή για ψυχολογικούς λόγους (μα χαρτιά γιατρού κτλ), από την στιγμή που έχω συμπληρώσει τα δύο χρόνια για αναβολές υγείας που δικαιούται κάποιος;
Στην ουσία, η ερώτηση μου είναι η ακόλουθη: Εάν κάποιος πάρει τα 2 χρόνια αναβολών υγείας για ένα θέμα και στην πορεία παρουσιάσει και κάτι καινούργιο/διαφορετικό (το οποίο παίρνει έστω και 6μηνη αναβολή), τι συμβαίνει τότε; Άμεση απαλλαγή;
Επίσης, την επανεξέτσαη για το ΣΙ μπορώ να την κάνω/ζητήσω μέσω φρουραρχείου/στρατοπέδου αφού μου έρθει το χαρτί κατάταξης, σωστά;
Θα πρέπει να ρωτήσεις στο Φρουραρχείο τι διαδικασίες θα πρέπει να ακολουθήσεις. Γιατί μπορεί να σου πούν να καταταχθείς κανονικά και να πάς στο 414 για εξέταση.
Γεια χαρα ηθελα να κανω μια ερωτηση! Υπαρχει περιπτωση ο γιατρος να σε βγαλει ι5 και η επιτροπη να αρνηθει να το σφραγισει; Ευχαριστω
Takis έγραψε:Γεια χαρα ηθελα να κανω μια ερωτηση! Υπαρχει περιπτωση ο γιατρος να σε βγαλει ι5 και η επιτροπη να αρνηθει να το σφραγισει; Ευχαριστω
Η επιτροπή απλά επικυρώνει την απόφαση του γιατρού.
Είναι τυπικό το θέμα απλώς.
Νίκος2015 έγραψε:Nassos έγραψε:Μετά από 2 χρόνια, αν δεν δούν βελτίωση του παθολογικού σου προβλήματος, παίρνεις οριστική απαλλαγή στράτευσης.
Καλησπέρα. Η απάντηση σου πήγαινε σε εμένα; Το δικό μου παθολογικό θέμα δεν προβλέπει απαλλαγή, αλλά αναβολή για δύο χρόνια (η οποία τελειώνει σύντομα) και κατάταξη σαν Ι4 (αν και δεν είναι πρόβλημα που μπορεί να βελτιωθεί, μόνο χειρότερα μπορεί να γίνει). Για αυτό και ρωτάω τι συμβαίνει με το ψυχολογικό και αν μπορώ να πάρω μέσω ενός τέτοιου θέματος αναβολή ή απαλλαγή, καθώς έχω ήδη συμπληρώσει τα δύο χρόνια αναβολών για λόγους υγείας. Ευχαριστώ.
Καλησπέρα. Παιδιά έχω το ίδιο πρόβλημα. Έχω πάρει συνολικά 6+12+6=24 μηνες απαλλαγή για ορθοπεδική βλάβη στα δύο γόνατα. Στην προηγούμενη γνωμάτευση, σύμφωνα με το προηγούμενο ΦΕΚ, ο γιατρός είχε διαγνώσει ότι η πάθηση μου είναι ΔΑ +Ι5 (99), στην τελευταία που πήρα πρόσφατα, βάσει του νέου ΦΕΚ 17/2014, Η διάγνωση για την ίδια πάθηση! Παραπέμπει τώρα σε (616) ΔΑ+Ι4. Η βλάβη που έχω είναι μετά από αποτυχία κατάλληλης θεραπείας (2χειρουργεία) , με βάσει και τη γνωμάτευση του 401, Και δεν υπάρχει περίπτωση να βελτιωθεί, μόνο χειρότερα μπορεί να γίνει). Υπάρχει περίπτωση εξ αιτίας του νέου ΦΕΚ που λέει ΔΑ +Ι4; Να μη μου δώσουν ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ την επόμενη φορά που θα κληθώ;
Είμαι μεγάλος, γιατί πολιτογραφήθηκα πρόσφατα, και δεν είμαι σε θέση ούτε να εξαγοράσω τη θητεία μου γιατί είμαι σε άθλια οικονομική κατάσταση και συντηρώ και την αδελφή μου. Τι πρέπει να κάνω ς' αυτή την περίπτωση; Πρέπει να καταφύγω σε τρελλόχαρτο ;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες