ΣΠΥΡΟΣ έγραψε:Καλησπερα σας! Με λενε σπυρο και ηθελα να ρωτησω κατι! Μπαινω με την Β ΕΣΣΟ (μαρτιος 2013) μαζι με τον αδερφο μου! Και οι δυο ειχαμε παρει αναβολη και την διακοψαμε τον δεκεμβρη! Χαρτι δεν μας εχει ερθει ακομη για το που παρουσιαζομαστε! Μενουμε Σαλαμινα με μητρωα αρρενων στην αθηνα! Ηθελα να ρωτησω αυτος που θα ερθει κοντα στο σπιτι του Βαση του νομου θα κανει ολη την θητεια του κοντα στο σπιτι του η θα παρει μεταθεση; Και επισης συνηθως ποσες μεταθεσεις εχουμε; Θα κανουμε και οι δυο 9μηνο!
Καλημέρα Σπύρο, και καλή θητεία να έχετε μιας που θα κάνεις παράλληλα θητεία με τον αδερφό σου. Πάμε στα ερωτήματα σου, τα οποία για ενημερωτικούς λόγους σου λέω ότι δια μέσω της μπάρας "αναζήτηση" μπορείς να βρείς το θέμα που σε ενδιαφέρει, καθώς τα ερωτήματα σας τις περ/ρες φορές είναι απαντημένα σε παλαιότερες αναρτήσεις.
Ως προς το πότε θα σας έρθει το "χαρτί" δες τα ανάλογα link
Γεια χαρά. Μπήκα Σεπτέμβρη του 14 και με στείλαν μετα το κέντρο εβρο. Ο αδερφός μου θα μπει με την εσσο του Ιανουαρίου το 15. Γινεται να πάρω μετάθεση εγώ λόγω αδερφού του; ή δικαιούται μόνο ο αδερφός μου να πάρει;
ΓΕΙΑ μια ερωτηση θα κανω η οποια δεν εχει ξαναειπωθει πιο πανω μπορουν να επιλεξουν καποιον για ελδυκ ενω εχει το δικαιωμα να στρατευτει στο τοπο συμφεροντων του. Επισης ο αδερφος που επιλεγει τοπο συμφεροντων Απ οσο καταλαβα δε διαλεγει στρατοπεδο αλλα νομο και ειναι καθα θεμα τυχης αν θα παει στο στρατοπεδο που θελει. Εγω που θα επιλεξω τοπο συμφερονων θεσαλονικη θα παω σε στρατοπεδο της πολης η και πιο μακρια
Από την στιγμή που δεν έχεις προβεί στις κατάλληλες κινήσεις ώστε να γνωρίζουν στο ΓΕΣ πως δικαιούσαι μετάθεση λόγω υπηρετούντα αδερφό μπορούν να σε στείλουν όπου να ναι εννοείται και στην ΕΛΥΔΚ.
Θα πας σε Στρατότεδο του τόπου διαμονής σου, τώρα πόσο μακριά θα είναι από το σπίτι σου και πως θα σε πηγαίνει η υπηρεσία αυτό είναι άλλο θέμα.
Και ποιες ειναι οι καταλληλες κινησεις ωστε να γνωριζουν στο ΓΕΣ Πως δικαιουμαι μεταθεση λογω υπηρετουντα αδερφο. Εγω ακομη δεν εχω Παρουσιαστει (παρουσιαζομαι τη τριτη) και στον αδερφο μου ειπαν πως πρεπει να μπω και εγω στρατο για να κανει αιτηση ο ιδιος οτι παραχωρει το δικαιωμα σε μενα να υπηρετησω στο τοπο συμφεροντων ποτε
Καλησπέρα και καλή χρονιά. Θα ήθελα να κάνω τρεις ερωτήσεις που νομίζω δεν έχουν απαντηθεί.
1ον, η υπεύθυνη δήλωση για την χρήση του δικαιώματος μετάθεσης πλησίον του τόπου διαμονής λόγω συνυπηρετούντος αδελφού είναι μία γενικού τύπου όπως η ακόλουθη, http://www.minfin.gr/sites/default/files/%CE%A5%CF%80%CE%B5%CF%8D%CE%B8%CF%85%CE%BD%CE%B7%20%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7.pdf
ή αυτή που βρήκα στην στρατολογία; http://www.army.gr/files/File/do8files/09_Entypo_Aithsh_kat_e3aireshs_%20meta8eshs.pdf
2ον, τα χαρτιά τα καταθέτεις στο ΚΕΝ τη στιγμή που συμπληρώνεις το που θες να πάρεις μετάθεση;
3ον, η μετάθεση στον τόπο διαμονής ισχύει μέχρι την απόλυση ή ο αδελφός που έχει εισαχθεί νωρίτερα με διαφορετική σειρά, μόλις απολυθεί θα με ξαναμεταθέσουν σε κάποια ακριτική μονάδα; Γνωρίζω γενικά το αμετάθετο λόγω μείωσης της θητείας σε 9 μήνες απλά δεν ξέρω τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση.