Εθελοντική κατάταξη στο Στρατό (πρότακτος)

Πότε παρουσιάζομαι στο στρατό και ποια υλικά χορηγούνται; Επιτρέπονται τα κινητά τηλέφωνα και οι υπνόσακοι; Πως είναι οι πρώτες ημέρες κατάταξης;
Απάντηση
Στρατός και θητεία
nskord
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4
Επάγγελμα: Μαθητής

Δημοσίευση από nskord »

cuervo έγραψε:Αναβολή δεν έχεις, επίσης δεν είναι και σίγουρο πως θα σε καλέσουν το καλοκαίρι, αλλά και να σε καλέσουν το καλοκαίρι μπορείς να πάρεις αναβολή για μια ΕΣΣΟ, χαλάρωσε και περίμενε να δεις πρώτα.

Το καλοκαιρι ενδεχεται να κανω ενα οικογενειακο ταξιδι και για αυτο κοιταω τι και πως ωστε αμα ειναι να μεινω πισω.

Διαβασα στην σελιδα της στρατολογιας το εξης :

Όλοι οι Έλληνες, από την 1η Ιανουαρίου του έτους κατά το οποίο διανύουν το δέκατο ένατο έτος μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του έτους κατά το οποίο συμπληρώνουν το τεσσαρακοστό πέμπτο έτος της ηλικίας τους, έχουν υποχρέωση στράτευσης στις Ένοπλες Δυνάμεις, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου αυτού.

Αυτο δεν σημαινει οτι εγω ο ιδιος θα πρεπει να παω να δηλωσω προτακτος ωστε να καταταγω πριν το δεκατο ενατο ετος της ηλικιας μου; Δηλαδη το καλοκαιρι θα πρεπει να παω τον Ιουλιο/Αυγουστο στο στρατολογικο γραφειο να κανω τα χαρτια μου ωστε να μπω με την ΕΣΣΟ του Σεπτεμβριου; Αν ισχυει η παραπανω αναρτηση τοτε κατα καποιο τροπο εχω αναβολη και θα πρεπει να την διακοψω.

(Ειμαι γεννημενος 5 Μαιου 1997, σε κατι λιγοτερο απο εναμιση μηνα κλεινω τα 18)

cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

Και να δηλώσεις για εθελοντης δεν σημαίνει πως θα σε πάρουν , σε αρκετές ΕΣΣΟ δεν έχουν πάρει εθελοντες , για αυτό άραξε και περιμενε.
Άβαταρ μέλους
Kourtembeu
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Kourtembeu »

Για μένα για να ξεμπερδεύεις κάνε το εξής. Πάρε μια αν αναβολή ενός έτους ή ότι σου δώσουν. Κάνε ότι έχεις να κάνεις το καλοκαίρι σου. Μην μπεις με του Νοεμβρίου. Άσε να μπει η σειρά, να βγουν δλδ οι ημερομηνίες που θα καλέσουν την συγκεκριμένη ΕΣΣΟ και πήγαινε μια βδομάδα μετά την κατάταξη και διέκοψε την αναβολή για να μπεις με την Α ΕΣΣΟ του 2016. Και λύθηκε το θέμα. Κάνεις και γιορτές σπίτι σου. Θα απολυθείς τον Οκτώβριο πρώτα ο θεός και ΑΝ σου έρθει να πληρώσεις τα 90 ευρώ για κακή χρήση της αναβολής πλήρωσε τα ώστε να ξεμπερδεύεις.

Μην αγχώνεσαι πάντως. Και εγώ το ίδιο έκανα, έλεγα να μπω αμέσως, αλλά μετά σκέφθηκα να κάνω το καλοκαίρι στο νησί μου, την Κεφαλονιά. Έκανα και τις γιορτές σπίτι και μπήκα με την Α ΕΣΣΟ Ιανουάριο και όλα καλά.

Πάντως την επόμενη Πρωτοχρονιά την έκανα σε σκοπιά φυλακίου πυρομαχικών χαχα μαζί με τα φιλαράκια είχα το 12-2 και πήγαμε όλοι μαζί στη σκοπιά οι του φυλακίου και κάναμε εκεί πρωτοχρονιά. Μας πήρε και ο ΔΚΤΗΣ τηλέφωνο για τα χρόνια πολλά, είχε χαβαλέ.

Χαλάρωσε και μην αγχώνεσαι.Εικόνα

nskord
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4
Επάγγελμα: Μαθητής

Δημοσίευση από nskord »

Βασικα ειναι λιγο περιπλοκο, θελω να μπω τον Σεπτεμβριο ωστε τον επομενο Ιουνιο να εχω τελειωσει γιατι μολις τελειωσω τον στρατο θα παω σε καποιο κολεγιο για να σπουδασω και αμα τελειωσω τον Νοεμβριο θα εχω χασει το ακαδημαικο ετος μιας και τα μαθηματα αρχιζουν αρχες Σεπτεμβριου. Εγω θα ηθελα να ξερω εαν υπαρχει καποιος τροπος να εξασφαλισω οτι θα μπω τον Σεπτεμβριο, βαρια βαρια αντε τον Νοεμβριο ωστε να τελειωσω Αυγουστο αν και θα προτιμουσα να τελειωσω Ιουνιο για ευνοητους λογους. Εμενα με απασχολει να μπορεσω να λειψω 1 μηνα, οποτε η ερωτηση ειναι η εξης εστω οτι μου ερχετε χαρτι καταξης τον Ιουλιο καθως μεχρι τα μεσα Ιουνιου εχω σχολειο και δεν μπορει να μου ερθει χαρτι καταξης εφοσον ειμαι ακομα στο σχολειο τυπικα (διορθωστε με αν κανω λαθος) ποσο καιρο διορια θα εχω για να παρουσιαστω; Και κατι ακομα, η στρατευση δεν ειναι υποχρεωτικη στους αντρες απο τα 19+ οπως αναφερετε στην σελιδα της στρατολογιας;(βλεπε το προηγουμενο μηνυμα μου)

Επεξεργασια:

_____________________________________________________________________________________________________________

1.Οι πρότακτοι, δηλαδή εκείνοι που έχουν μεν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και καλούνται να καταταγούν μέσα στο τρέχον έτος, ωστόσο δεν έχει ακόμη κληθεί η κλάση τους από το συγκεκριμένο νομό που είναι γραμμένοι στα μητρώα αρρένων αλλά επιθυμούν να καταταγούν νωρίτερα.Για να καταταγείς ως πρότακτος θα πρέπει να κάνεις αίτηση σε οποιαδήποτε ΣΥ αμέσως μετά την ενηλικίωσή σου.(πηγη: Σελιδα στρατολογιας)

Η κλαση μου ειναι το 2018 αρα πρεπει να κανω αιτηση για προτακτος τον αλλο μηνα που θα εχω κλησει τα 18 εφοσον εγω θελω να καταταγω εντος του 2015; Οταν κανεις αιτηση για προτακτος μπορεις να επιλεξεις με ποια ΕΣΣΟ θες να καταταγεις;

_____________________________________________________________________________________________________________

Άβαταρ μέλους
nikaia
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από nikaia »

Γεια σας ειμαι γεννημενος 20/2/1998 μπορω να μπω στρατο τωρα; Και αν ναι που πρεπει να παω να φιαξω τα χαρτια μου; Θελει καποιον γονεα επειδη ειμαι 17; Και αν με παρουν γινετε να μπω τον σεμπτεμβρη; Ευχαριστω πολυ
Άβαταρ μέλους
nikaia
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από nikaia »

Αν μπορείτε απαντήσετε μουυ
cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

Διάβασε ρε τύπε τα προηγούμενα μηνύματα, τι κακομαθημένα είστε μερικά ρε.
Άβαταρ μέλους
nikaia
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από nikaia »

Ρε φιλαρακι αυτο ειναι το θεμα οι αλλοι ειναι 17 γεννημενη του 97 ενω εγω γεννημενος του 98 αυτο δεν καταλαβενετε. Απορω γιατι εχει φιαχτει αυτη η σελιδα για να μην απανταντε; Η για να απαντατε ετσι; Εικόνα
lifeowner771

Δημοσίευση από lifeowner771 »

Να ρωτήσω κατι ρε παιδιά. Πηγα σήμερα στο ρουφ, να συμπληρώσω την αίτηση για προτακτος. Ποτε να περιμένω περίπου να μπω;
δημητρης

Δημοσίευση από δημητρης »

Καλημερα Το ονομα μου ειναι δημητρης ειμαι απο το αγρινιο. Το θεμα που άνοιξα ειναι γιατι θέλω κάποιες πληροφορίες. Ειμαι 17 ετών και θέλω να μπω εθελοντής στο στρατο, Μπορώ να μπω;

τι πρέπει να κανω αν ναι;
τι μου προτείνετε απο τις ιδιότητες που έχει; Πεζικό-τεθωρακισμένα-πχ...
που πρέπει να φτιάξω τα χαρτιά μου;
αν πάω εθελοντής μπορώ να κάτσω 6 μήνες αντί για 9 και μετα να ξαναμπώ;
δώστε μου κάποιο τηλεφωνώ να πάρω να μιλήσω!

συγνώμη για τα ορθογραφικά αν έχω!
παρακαλώ οποίος γνωρίζει κάτι ας πι ευχαριστώ!Εικόνα
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 19
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Διάβασε τα προηγούμενα μηνύματα και θα λυθούν οι απορίες σου.Εικόνα
Afkd

Δημοσίευση από Afkd »

Γεια σας. Γνωρίζει κάποιος το όριο ηλικίας για να μπορέσει κάποιος να εξασφαλίσει θέση στο Στρατό;
Ευχαριστώ
Γιώργος

Δημοσίευση από Γιώργος »

Λοιπόν τελειωσα γ λυκείου γίνομαι 18 τον Νοέμβρη και θέλω να δηλοσω εθελοντής! Αν δηλοσω εθελοντής τον Νοέμβρη το ποιο λογικό να μπω Ιανουάριο έτσι;
Αλεξανδρος Σιγαλας

Δημοσίευση από Αλεξανδρος Σιγαλας »

Τι χαρτια χριαζοντε για ναμπω εθελοντης στον στρατο διλαδη τι πρεπει ναπ παω στο ρουφ?
Panos107 panigale
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Panos107 panigale »

Καλησπέρα παιδιά. Είχα περάσει περιοδεύων πριν 3 μήνες και είχα δηλώσει συγκεκριμένα "ειδικές δυνάμεις καταδρομών"... Αύριο θα πάω στην στρατολογία να δηλώσω "πρώτακτος", για να μπω με την ΕΣΣΟ του Σεπτεμβρίου... Θέλω να πάω στην 35 καταδρομών στην Κύπρο αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα... Λόγω τρίτεκνης οικογένειας και επειδή είμαι ο μεγαλύτερος γιος... με κρατάνε 9μηνο και όχι 12άμηνο... Έτσι φοβάμαι ότι δεν με πέρνει η θητεία... Τι μπορώ να κάνω;
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης