Ανυπότακτοι εσωτερικού
Ανυπότακτοι εσωτερικού
XΑίρετε!
Θα ήθελα τη βοήθεια σας, μιας και σύντομα συμπληρώνω τα 28 κι είμαι προπτυχιακός φοιτητής. Ως γνωστό, πλέον δε με καλύπτει η αναβολή σπουδών για την απόκτηση προπτυχιακού τίτλου σπουδών. Χρειάζομαι 1 έτος ακόμα, για να καταστώ πτυχιούχος. Συνεπώς, θα με κηρύξουν ανυπότακτο εσωτερικού.
Τι ενέργειες μπορώ να κάνω εγώ, δεδομένου ότι είναι φύσει αδύνατο να σταματήσω τις σπουδές μου σε αυτό το στάδιο; Υπάρχει τρόπος να πάρω κάποια αναβολή; Η αναβολή για κοινωνικούς λόγους είναι 3μηνη, αν δεν κάνω λάθος κι εμένα δε με καλύπτει σε καμία περίπτωση.
Να ξεκαθαρίσω πως θέλω να εκπληρώσω κανονικά τη στρατιωτική μου θητεία, αφού κι οι ιδεολογικές πεποιθήσεις μου ορίζουν κάτι τέτοιο. Ωστόσο, θα έχω καταστεί ανυπότακτος, χωρίς να μπορώ να κάνω κάτι, για να το αποφύγω κάτι τέτοιο. Και φοβάμαι μήπως αργότερα περάσω και στρατοδικείο και καταδικαστώ κι εκεί, παρότι θα έχω όλα τα έγγραφα που θα αποδεικνύουν πως σπούδαζα κι εργαζόμουν, αλλά και πως παρουσιάστηκα αυτοβούλως, ενώ θα μπορούσα να περιμένω λίγο χρόνο ακόμα και να εξαγοράσω τη θητεία μου κιόλας. Πράγμα που δεν επιθυμώ, γιατί δεν εκφράζει την κοσμοθεωρία μου.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Θα ήθελα τη βοήθεια σας, μιας και σύντομα συμπληρώνω τα 28 κι είμαι προπτυχιακός φοιτητής. Ως γνωστό, πλέον δε με καλύπτει η αναβολή σπουδών για την απόκτηση προπτυχιακού τίτλου σπουδών. Χρειάζομαι 1 έτος ακόμα, για να καταστώ πτυχιούχος. Συνεπώς, θα με κηρύξουν ανυπότακτο εσωτερικού.
Τι ενέργειες μπορώ να κάνω εγώ, δεδομένου ότι είναι φύσει αδύνατο να σταματήσω τις σπουδές μου σε αυτό το στάδιο; Υπάρχει τρόπος να πάρω κάποια αναβολή; Η αναβολή για κοινωνικούς λόγους είναι 3μηνη, αν δεν κάνω λάθος κι εμένα δε με καλύπτει σε καμία περίπτωση.
Να ξεκαθαρίσω πως θέλω να εκπληρώσω κανονικά τη στρατιωτική μου θητεία, αφού κι οι ιδεολογικές πεποιθήσεις μου ορίζουν κάτι τέτοιο. Ωστόσο, θα έχω καταστεί ανυπότακτος, χωρίς να μπορώ να κάνω κάτι, για να το αποφύγω κάτι τέτοιο. Και φοβάμαι μήπως αργότερα περάσω και στρατοδικείο και καταδικαστώ κι εκεί, παρότι θα έχω όλα τα έγγραφα που θα αποδεικνύουν πως σπούδαζα κι εργαζόμουν, αλλά και πως παρουσιάστηκα αυτοβούλως, ενώ θα μπορούσα να περιμένω λίγο χρόνο ακόμα και να εξαγοράσω τη θητεία μου κιόλας. Πράγμα που δεν επιθυμώ, γιατί δεν εκφράζει την κοσμοθεωρία μου.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Ανυπότακτοι εσωτερικού
Η κοσμοθεωρια σου δεν εχει σχεση με τις διαδικασιες.
Αν εχεις αναβολη ως 31/12/2014, τοτε θα σε καλεσουν να παρουσιαστεις στις αρχες του 2015. Οι επιλογες σου εκει θα ειναι:
Να μην πας
Να πας
Να παρεις αναβολη (τριμηνη για κοινωνικους λογους, μεγαλυτερη για ψυχολογικους)
Αν δεν παρουσιαστεις, θα κηρυχτεις ανυποτακτος. Αυτο σημαινει οτι θα σου επιβληθει το αναλογο προστιμο (6000 ευρω). Το στρατοδικειο δεν θα επρεπε να σε απασχολει, αφου δεν προκειται να γινει τοσο συντομα και εσυ αναφερεις οτι θα παρουσιαστεις σε ενα χρονο.
Αν εχεις αναβολη ως 31/12/2014, τοτε θα σε καλεσουν να παρουσιαστεις στις αρχες του 2015. Οι επιλογες σου εκει θα ειναι:
Να μην πας
Να πας
Να παρεις αναβολη (τριμηνη για κοινωνικους λογους, μεγαλυτερη για ψυχολογικους)
Αν δεν παρουσιαστεις, θα κηρυχτεις ανυποτακτος. Αυτο σημαινει οτι θα σου επιβληθει το αναλογο προστιμο (6000 ευρω). Το στρατοδικειο δεν θα επρεπε να σε απασχολει, αφου δεν προκειται να γινει τοσο συντομα και εσυ αναφερεις οτι θα παρουσιαστεις σε ενα χρονο.
Ανυπότακτοι εσωτερικού
Καλησπέρα. Είμαι ανυπότακτος εσωτερικού από το Νοέμβρη του 2013. Έχω το δικαίωμα να ψηφίσω ή μπορεί να συλληφθώ;
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 20
Ανυπότακτοι εσωτερικού
Δημήτρης έγραψε:Καλησπέρα. Είμαι ανυπότακτος εσωτερικού από το Νοέμβρη του 2013. Έχω το δικαίωμα να ψηφίσω ή μπορεί να συλληφθώ;
Δεν σου γίνεται κανένας έλεγχος περί στρατιωτικής θητείας, ψηφίζεις κανονικά.
Ανυπότακτοι εσωτερικού
Εγω εχω συμπληρωση 2 χρονια αναβολων ψυχολογικων. Την τελευταια την πηρα το 2001 απο το φρουραχειο 6 μηνες. Καποια στιγμη ειπα να παω να τελειωνο. Περασαν 9 μηνες κανενα χαρτι. Παω ρουφ και η απαντηση τους ηταν: Οταν ερθει η σειρα σου θα σε καλεσουμε. Περασαν αλλοι 5 μηνες ξαναπαω. Απαντηση η ιδια. Τωρα στα 37 με παιδι, μου εστειλαν το χαρτι για θηβα και μου ειπαν οτι εχω κυρηχθη ανυποτακτος χρονια τωρα. Εγινε της που... Ας στο ρουφ. Με βγαλανε εξω. Εγω αν δειξω στην δουλεια μου αδιαφορια με διωξανε. Τα κοπροσκυλα του ρουφ εχουν ετοιμη την απαντηση: Ο ΝΟΜΟΣ ΛΕΕΙ κτλ κτλ. Εχω βγαλει επαγγελματικο διπλωμα και ταξιδευω στην ευρωπη με νταλικα. Δεν με εχουν ενοχληση ποτε η αστυνομια. Εχω παει για εξακρυβωση κτλ. Μαλλον δεν ασχολουνται στην αστυνομια απο οτι καταλαβα, με την στρατολογια γιατι τους εχουν παρει χαμπαρη. Οι χειροτεροι δημοσιοι υπαλληλοι. Εχω υπηρετηση 3 μηνες. Ελα για 45 ημερες μου λενε και κανε εξαγορα. Και το παιδι μου ποιος θα το ταιζει του λεω. Εσυ; Και η απαντηση: Μεινε οπως εισαι τοτε. Ετσι και αλλιως εισαι 10 χρονια ετσι. Ωραια που ειναι να μεταφερεις τις ευθυνες ετσι ευκολα στον αλλον. Πηγα και εγινα νταλικιερης. Ουτε προστιμο εχω τα 6000χιλ.
Ανυπότακτοι εσωτερικού
Προφανος γιατι κανοντας φυλακιση ιση με την θυτεια σου απολυεσαι χωρις αλλα θεματα αυτη ειναι η διαφορα του παω και τους γραφω κανονικα με το να βγω ανυποτακτος και να εχω ενα σωρο αλλα
Ανυπότακτοι εσωτερικού
Παιδιά μου στείλαν χαρτί στο ΑΤ ότι παρουσιάζομαι σε 15 μέρες. Είχα πάρει αναβολή λόγω σπουδών σε πενταετή σχολή μέχρι το 28ο έτος της ηλικίας μου. Τώρα είμαι 26. Μου είπαν ότι έπρεπε να παρουσιαστώ το 2008 και ότι θεωρούμαι ανυπότακτος. Έγω είχα παέι στο Ρουφ το 2007 και μου σβήσαν την κατάταξη για το 2008 λόγο σπουδών. Πιστεύεται ότι με το χαρτί αυτό, το χαρτί της τωρινής μου κατάταξης, την ταυτοτητα και την τωρινή βεβαίωση σπουδών θα καταφέρω να πάρω αναβολή?
Ανυπότακτοι εσωτερικού
Πήγαινε πάλι στο Ρούφ και δές τι μπορεί να γίνει.
Ανυπότακτοι εσωτερικού
Θα μιλήσω ξεκάθαρα και να λείπουν τα περιττά σχόλια.Θέλω να δω πραγματικά ποια είναι η άποψη σας.
Είμαι άνεργος (με κάρτα), χωρις κανένα περιουσιακό στοιχείο (αυτοκίνητο, σπίτι, κτλ)
δουλεύω μαύρα για να πληρώνω το ενοίκιο μου.
Γονεις και συγγενείς δεν υπάρχουν για Χ προσωπικούς λόγους εδω και πολλά χρονια.
Τι συμβαίνει λοιπον οταν δεν μπορώ να παω στρατό για τους παραπάνω λόγους, διοτι εαν σταματησω και την 'δουλειά' μου, ναι αυτη, χωρις τα χαρτιά εννοω, δεν θα μπορώ ουτε φαγητο να πληρωσω να φαω;
Πως τολμανε λοιπον να βαζουν προστιμο στην εφορια σε καποιον σε αυτη την κατασταση 6000 ευρω;
Και μαλιστα αν δεν την πληρωσει να μην μπορει να βγαζει και φορολογικη ενημεροτητα;
Το κρατος ΜΠΑΧΑΛΟ.
Είμαι άνεργος (με κάρτα), χωρις κανένα περιουσιακό στοιχείο (αυτοκίνητο, σπίτι, κτλ)
δουλεύω μαύρα για να πληρώνω το ενοίκιο μου.
Γονεις και συγγενείς δεν υπάρχουν για Χ προσωπικούς λόγους εδω και πολλά χρονια.
Τι συμβαίνει λοιπον οταν δεν μπορώ να παω στρατό για τους παραπάνω λόγους, διοτι εαν σταματησω και την 'δουλειά' μου, ναι αυτη, χωρις τα χαρτιά εννοω, δεν θα μπορώ ουτε φαγητο να πληρωσω να φαω;
Πως τολμανε λοιπον να βαζουν προστιμο στην εφορια σε καποιον σε αυτη την κατασταση 6000 ευρω;
Και μαλιστα αν δεν την πληρωσει να μην μπορει να βγαζει και φορολογικη ενημεροτητα;
Το κρατος ΜΠΑΧΑΛΟ.
Ανυπότακτοι εσωτερικού
Αν επιτρεπεται ποσο χρονων εισαι; Δεν το ηξερες εδω και χρονια οτι καποια στιγμη θα πρεπει να πας στρατο οπως ολοι; Και αφου τα πραγματα ειναι τοσο τραγικα, γιατι τουλαχιστον δε προσπαθησες να το τραβηξες με αναβολες και τα σχετικα?
- greenalexyo
- Λοχαγός
- Posts in topic: 1
Ανυπότακτοι εσωτερικού
Αναβολη δεν προσπαθησες να παρεις ;
Ανυπότακτοι εσωτερικού
greenalexyo έγραψε:Αναβολη δεν προσπαθησες να παρεις ;
Είμαι 26 χρονών και εχω πάρει αναβολή η οποια και έλειξε με το που τελειώσα το μάστερ μου.
Ανυπότακτοι εσωτερικού
DaMon έγραψε:Αν επιτρεπεται ποσο χρονων εισαι; Δεν το ηξερες εδω και χρονια οτι καποια στιγμη θα πρεπει να πας στρατο οπως ολοι; Και αφου τα πραγματα ειναι τοσο τραγικα, γιατι τουλαχιστον δε προσπαθησες να το τραβηξες με αναβολες και τα σχετικα;
Φυσικά και το ήξερα και τι να κάνω ακριβως;
Να φροντίσω να εχω στην άκρη χρήματα ή στρωμένη δουλειά;
Δεν με παίρνει να χάσω την δουλειά που εχω γιατι πολυ απλα μετα μενω στον δρομο κυριολεκτικα...
-
- Α/ΓΕΑ
- Posts in topic: 15
Ανυπότακτοι εσωτερικού
Το μέτρο της φορολογικής ενημερώτητας εφαρμόζεται χρόνια τώρα με αποτέλεσμα όσοι χρωστάν στο δημόσιο να μην έχουν πρόσβαση σε δάνεια-πιστωτικές κάρτες κτλ. Εφόσον το ποσό ξεπερνά τα 5000 ευρώ ο διοικητής της τοπικής ΔΟΥ μπορεί να καταθέση και μήνυση σε βάρος του ατόμου που χρωστά στο δημόσιο (μέγιστη ποινή 1 έτους)
Να ρωτήσω πέρα απο το πρόστιμο να φανταστώ το στρατολογικό γραφείο έχει καταθέση και μήνυση σε βάρος σου για ανυποταξία;
Να ρωτήσω πέρα απο το πρόστιμο να φανταστώ το στρατολογικό γραφείο έχει καταθέση και μήνυση σε βάρος σου για ανυποταξία;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες