Ανυπότακτοι εσωτερικού

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 20

Ανυπότακτοι εσωτερικού

Δημοσίευση από Greek_Army »

Θα πας να διακόψεις την ανυποταξία και θα σε ενημερώσουν για το πότε θα παρουσιαστείς, όταν σου έρθει το χαρτί κατάταξης και εφόσον δεν θέλεις να παρουσιαστείς θα ακολουθήσεις την διαδικασία αναβολής μέσω Φρουραρχείου
Άβαταρ μέλους
tauros
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 6

Ανυπότακτοι εσωτερικού

Δημοσίευση από tauros »

TΟ προστιμο θα ισχυει παρολη την διακοπη ανυποταξιας ή παυει και αυτο;

Φανταζομαι θα πρεπει να δικαιολογησω ολη την περιοδο απουσιας μου και μη καταταξης μου με Χαρτι για ιατρικους λογους, σωστα;

Δηλαδη χαρτι για Νεα καταταξη δεν προκειται να ερθει;

ευχαριστω και παλι

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Ανυπότακτοι εσωτερικού

1. Το πρόστιμο ισχύει και νομίζω πως διαγράφεται μόνο αν πάρεις Ι5
2. Όχι
3. Στο είπα πριν αυτό, αν διακόψεις την ανυποταξία θα σου έρθει νέο χαρτί
Άβαταρ μέλους
tauros
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Ανυπότακτοι εσωτερικού

Δημοσίευση από tauros »

EΥχαριστω παρα πολυ για τις αμεσες απαντησεις και τη βοηθεια.

Εχει και τηλεφωνα το προστιμο πανω... Μηπως επαιρνα να ρωτησω για ποτε και αν διαγραφεται το προστιμο

Οσο αναφορα τη δικαιολογια ολης της απουσιας μου... Καλα και δεν τους νοιαζει που ημουν εγω αυτο το διαστημα και τους αρκει που διεκοψα την ανυποταξια... ;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Ανυπότακτοι εσωτερικού

1. Γενικά πριν ασχοληθείς με την διακοπή, προσπάθησε να ενημερωθείς όσο καλύτερα γίνεται, ο Συνήγορος του Πολίτη θεωρώ πως θα σε καλύψει περισσότερο από εμένα που δυστυχώς δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις πάνω σε αυτό το θέμα
2. Εσύ θα αναφέρεις ότι είχες λόγους (οικογενειακούς-οικονομικούς κλπ) και ότι δεν είχες σκοπό να μην υπηρετήσεις, αυτό άλλωστε το δείχνεις με την πρόθεση σου να διακόψεις την ανυποταξία και να υπηρετήσεις, σε καμία περίπτωση μην επικαλεστείς λόγους υγείας γιατί θα σου πούνε ότι θα μπορούσες να πάρεις αναβολή εκτός και αν το παίξεις ανήξερος και τους πεις ότι δεν το γνώριζες

Άβαταρ μέλους
tauros
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Ανυπότακτοι εσωτερικού

Δημοσίευση από tauros »

Ευχαριστω και παλι... Αλλα για οικογενειακους και οικονομικους λογους δεν προβλεπεται Ι5 απο οτι γνωριζω... Ετσι δεν ειναι;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Ανυπότακτοι εσωτερικού

Εσύ ρώτησες για το τι θα πρέπει να επικαλεστείς που βγήκες ανυπότακτος, το αν θα πάρεις απαλλαγή είναι άλλο θέμα, υπάρχει το ΦΕΚ που αναφέρει ποιες παθήσεις βγαίνουν Ι5
Άβαταρ μέλους
tauros
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Ανυπότακτοι εσωτερικού

Δημοσίευση από tauros »

EΧεις απολυτο δικιο. Και σε ευχαριστω πολυ.
Αν διακοψω την ανυποταξια, παιρνω ουτως η αλλως απο στρατοδικειο ή αν πω οτι θελω να υπηρετησω απλα θα μου πουν οτι οκ περιμενε το νεο χαρτι;

Επισης οσον αναφορα το χρηματικο ποσο των 6.000 και τη διαγραφη του, θα δωσω εγω μια απαντηση και επισημη απο το site της στρατολογιας και το ΦΕΚ. Ψαχνοντας βρηκα αυτα στα παρακατω επισημα λινκ.

Νούμερο 6

http://www.stratologia.gr/mobile/showDiatajh.php?diatajh=833&nom=3&keimId44

Σελιδα 7407, αρθρο 2, παραγραφος 6

http://www.stratologia.gr/pdf/FEK%20B%20517-2011.pdf

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Ανυπότακτοι εσωτερικού

Στρατοδικείο θα περάσεις τώρα αν αυτό γίνει πριν η κατά την διάρκεια της θητείας σου δεν το γνωρίζω
Epag
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 2

Ανυπότακτοι εσωτερικού

Δημοσίευση από Epag »

Γεια σας. Εχω δυο αποριες.

1) Ανυποτακτος ειναι αυτος που δεν παρουσιαζεται στον στρατο. Αυτος που παρουσιαζεται αλλα δεν εκτελει διαταγες τι ειναι;

2) Διαβασα οτι οι ανυποτακτοι δεν μπορουν να φυγουν στο εξωτερικο. Αν εχουν ξενο διαβατηριο μπορουν;

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Ανυπότακτοι εσωτερικού

Epag έγραψε:

1) Ανυποτακτος ειναι αυτος που δεν παρουσιαζεται στον στρατο. Αυτος που παρουσιαζεται αλλα δεν εκτελει διαταγες τι ειναι;

Θα είναι για μια ζωή φανταρός, αν δεν εκτελείς τις διαταγές θα τρως φυλακές .

Epag έγραψε:

2) Διαβασα οτι οι ανυποτακτοι δεν μπορουν να φυγουν στο εξωτερικο. Αν εχουν ξενο διαβατηριο μπορουν;

Από την στιγμή που είσαι καταχωρημένος στα μητρώα αρρένων θα κληθείς για κατάταξη και αν δεν παρουσιαστείς θα κηρυχθείς ανυπότακτος, τώρα με ξένο διαβατηρίο αν ταξιδεύεις παντού μέσω Σέγκεν δεν θα έχεις πρόβλημα.

Μανώλης Μιτάκης

Ανυπότακτοι εσωτερικού

Δημοσίευση από Μανώλης Μιτάκης »

Όπως είπε ο φίλος από πάνω, αν δεν πας στον στρατό είσαι ανυπότακτος, αν πας τί είσαι ;

Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 7

Ανυπότακτοι εσωτερικού

Δημοσίευση από Mike »

Κουιζ ειναι αυτο; Αν πας στον στρατο και κανεις του κεφαλιου σου, τοτε μαλλον δεν θα περασεις καλα και δε θα απολυθεις ποτε. Δεν βρισκω το νοημα.

Αν διοριστεις στο δημοσιο και δεν κανεις οτι σου λενε οι προισταμενοι σου, τι εισαι;

Epag
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 2

Ανυπότακτοι εσωτερικού

Δημοσίευση από Epag »

Mike έγραψε:Κουιζ ειναι αυτο; Αν πας στον στρατο και κανεις του κεφαλιου σου, τοτε μαλλον δεν θα περασεις καλα και δε θα απολυθεις ποτε. Δεν βρισκω το νοημα.

Αν διοριστεις στο δημοσιο και δεν κανεις οτι σου λενε οι προισταμενοι σου, τι εισαι;

Γιατι δε ρωτας στη στρατολογια; Οφειλουν να σου απαντησουν. Αναλογα με το τι κανεις μπορουν να σε πανε φυλακη για ανυπακοη. Εχω την εντυπωση οτι αν κανεις φυλακη ιση με τη θητεια σου απαλλασεσαι απο τη θητεια κατι που εγω προτιμω.

Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 7

Ανυπότακτοι εσωτερικού

Δημοσίευση από Mike »

Γιατι να παρουσιαστεις τοτε, αν δεν θες να κανεις θητεια; Μεινε ανυποτακτος
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης