Αναβολή για ψυχολογικούς λόγους

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
HaxBox
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από HaxBox »

Εαν με βγαλουν Ι-5, το οποιο λογικα θα με βγαλουν.
Τι απωλειες θα εχω;
Άντρας με όχρεις η όρχεις Άντρας;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 100

Δημοσίευση από Greek_Army »

Stryg
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Stryg »

Όταν τελειώσεις το ΣΠΕΝ θα επιστρέψεις εκεί που νιώθεις καλύτερα. Οποιαδήποτε στιγμή θελήσεις μπορείς να ζητήσεις να μιλήσεις με Ψυχολόγο κι αν ακόμη δε νιώθεις καλά, τότε μπορείς να απευθυνθείς σε Ψυχίατρο για να εξεταστεί το ενδεχόμενο αναβολής.
Spirit

Δημοσίευση από Spirit »

Χαιρετώ την παρέα. Εχω μερικές απορίες περί αναβολών και θα εκτιμούσα ιδιαίτερα την βοήθεια των παίδιών που γνωρίζουν.

Η αναβολή μου (για διδακτορικό) έληξε τον Δεκέμβρη του 2011. Με κάλεσαν λοιπόν να καταταγώ τον Μάη πέρυσι. Δυστυχώς όμως δεν είχα τελειώσει την σχολή και έψαχνα φόρμουλες που θα μου έδιναν τον απαιτούμενο χρόνο για να ολοκληρώσω τις σπουδές μου. Πήρα λοιπόν το 3μηνο για κοινωνικούς λόγους και τον Αύγουστο που έπρεπε να καταταγώ εκ νέου αναγκάστηκα να επικαλεστώ ανύπαρκτους ψυχολογικούς λόγους. Η επιτροπή μου έδωσε αναβολή για ένα χρόνο. Οι ερωτησεις μου είναι:

1.H αναβολή ισχύει για 12 μήνες ακριβώς; Δηλαδή θα με καλέσουν να μπω πάλι Αύγουστο ή με την επόμενη ΕΣΣΟ από την λήξη της αναβολής όπως γίνεται συνήθως;

2. Μπορώ να αιτηθώ αναβολή ως επιστήμων και κάτοχος διδακτορικού που διαπρέπει στο εξωτερικό; Ρωτάω γιατί ένας συνάδελφος μου είπε πως εφ'όσον πάρεις αναβολή για λόγους υγείας, δεν δικαιούσαι την εν λόγω αναβολή. Αντιλαμβάνομαι πως ακόμα και αν πάρω αυτή την αναβολή θα είναι μέχρι τον φετινο Δεκέμβρη (33 ετών) αλλά θα με βοηθήσει να ολοκληρώσω το συμβόλαιο εργασίας μου (στο εξωτερικό) που λήγει τον Φλεβάρη του 2014. Δεν έχω κανένα πρόβλήμα να καταταγω από τον Μάη του 14.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

1. Αν η αναβολή τελειώνει τον Αύγουστο τότε θα παρουσιαστείς με την Ε ΕΣΣΟ (Σεπτέμβριο)
2. Όταν λήξη η αναβολή για λόγους υγείας μπορείς να πάρεις την αναβολή για λόγω σπουδών που δικαιούσαι.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Δεν σβήστηκε απλά μεταφέρθηκε στο σωστό θέμα.

Εξ' αναβολής κατάταξη
phD
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από phD »

Αν αναγκαστείς να ζητήσεις αναβολή για ψυχολογικούς λόγους (ανύπαρκτους-χωρίς χαρτί γιατρού-αλλά δεν γίνεται αλλιώς να πάρεις αναβολή για δουλειά/έξτρα σπουδές κτλ) τότε όταν έρθει η ώρα να παρουσιαστείς πάλι, το Ι1 σου θα έχει αλλάξει?
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από D.Y.K »

Τι σχέση έχει το Ι με τους λόγους τους οποίους μπορεί να επικαλεστεί κάποιος ωστέ να ζητήσει να πάρει αναβολή;

Το Ι αλλάζει μόνο καθαρά για ιατρικούς λόγους. Σαφώς φυσικά και αν είσαι ψυχασθενής τότε θα σε απαλλάξουν και απο την υποχρεωτική θητεία.

Σωτήρης

Δημοσίευση από Σωτήρης »

Καλημέρα, η αναβολή μου διεκόπη την 31/12/2012 και έχω κληθεί να παρουσιαστώ με τη Β' ΕΣΣΟ τέλος Μαρτίου. Ωστόσο, ξεκίνησα την πτυχιακή μου και κρίνω ότι θα χρειαστώ λίγους μήνες ακόμα για να την ολοκληρώσω. Θα με καλύψει μια 3μηνη αναβολή για κοινωνικούς λόγους ώστε να μπω μετά τον Ιούνιο ή θα χρειαστεί 6μηνη για ψυχολογικούς λόγους; Τι θα πρέπει να κάνω για την αναβολή που θα χρειαστεί να επιλέξω; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Η αναβολή για κοινωνικούς λόγους ισχύει για μια ΕΣΣΟ άρα αν πάρεις τέτοια αναβολή το χαρτί θα σου έρθει πάλι τον Μάιο, οπότε θα χρειαστεί να πάρεις αναβολή για ψυχολογικούς λόγους, το τι πρέπει να κάνεις θα το καταλάβεις μόνο αν διαβάσεις τις προηγούμενες αναρτήσεις.
ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ1985
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ1985 »

Παιδια σας χαιρετω όλους! Θα ηθελα τη βοηθειά σας Παρουσιαζομαι στις 20/3 Μαρτη και προχθες η μανα μου εκανε ενα χειρουργειο για αφαιρεση ογκου. Ο γιατρος της ειπε να μεινει κλινηρης για 20 μερες. Εν τω μεταξυ περιμενουμε και τη βιοψια και οπως καταλαβαινετε υπαρχει πολυ αγχος! Τι προτεινετε να πω στη στρατολογια για να μου δωσει αναβολη; Δεν θελω να φυγω και η μανα μου να ειναι μεσα στο αγχος και να περιμενει και τις εξετασεις της. Αν μπορεις να με βοηθησεις καπως.

Συγγνωμη για την ενοχληση και ζητω την κατανοηση σας.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ1985
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ1985 »

Ευχαριστω πολυ φιλε μου! Επειδη βρισκομαι Ιωαννινα, πρεπει αν καταλαβα καλα να παω κατευθειαν στο φρουραρχειο;
mindtrapper
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από mindtrapper »

Καλησπέρα σας.

Είμαι φοιτητής Ιατρικής και η αναβολή μου έληξε τον Δεκέμβρη του '12 και πρέπει 21/3 να παρουσιαστώ Τρίπολη. Επειδή έχω ακόμα 6 μαθήματα σκοπεύω να προσπαθήσω να πάρω 1 χρόνο αναβολή μέσα από το στρατόπεδο.

Πέρα από τα μαθήματα έχω και σοβαρά οικονομικά προβλήματα αυτή την εποχή. Ούτε τα πράγματα που πρέπει να πάρω μαζί μου δεν έχω να αγοράσω. Ο πατέρας μου έκανε πριν 1.5 χρόνο τριπλό by-pass και είναι από τότε άνεργος και μες τα χρέη, ενώ εγώ προσπαθώ με δουλειές του ποδαριού να μαζέψω ίσα ίσα χρήματα κάθε φορά για την εξεταστική μου που είναι στα Γιάννενα (ξενοδοχεία, οδοιπορικά κτλ.). Έχω την ελπίδα ότι αν αναφέρω αυτά τα προβλήματα ίσως μου δώσουν αναβολή για 1 χρόνο. Θα βοηθήσει αν πάρω μαζί μου τα χαρτιά από την εγχείρηση του πατέρα μου, την τελευταία του φορολογική δήλωση και την βεβαίωση από την σχολή μου ότι σπουδάζω ακόμα;

Η ερώτηση μου είναι αν πάρω αυτή την αναβολή και τελειώσω με τις σπουδές αλλά βρω κάποια θέση για ειδικότητα στο εξωτερικό θα θεωρούμαι λιποτάκτης ή ανυπότακτος εξωτερικού όταν/αν δεν παρουσιαστώ; Θα προσπαθούσα για αναβολή ειδικότητας, αλλά επειδή είναι μέχρι τα 33 και εγώ είμαι 28, δεν πιστεύω ότι προλαβαίνω να τελειώσω την ειδικότητα (αν ξεκινήσω στα 29), οπότε θα αρνηθούν να μου την δώσουν εξ αρχής. Ξέρω ότι αν παρουσιαστείς με συνοδό και πάρεις αναβολή φεύγεις την ίδια μέρα. Έχει κάποια σημασία αυτό για το αν θα θεωρηθείς μετά λιποτάκτης ή ανυπότακτος; Αν δηλαδή πάει κάποιος χωρίς συνοδό και πάρει αναβολή θεωρείται ότι έχει υπηρετήσει μερικές μέρες και μετά βγαίνει λιποτάκτης;

Επίσης, αν στον μέλλον είμαι ανυπότακτος εξωτερικού μέχρι να τελειώσω την ειδικότητα μου, το πρόστιμο των 6000 ευρώ παραγράφεται όταν επιστρέψω να υπηρετήσω/γίνω μόνιμος κάτοικος εξωτερικού/υπηρετήσω τη βασική και εξαγοράσω την θητεία (μετά τα 35) ;

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας και συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Για τις αναβολές έχουμε αναφέρει σε προηγούμενες αναρτήσεις τι παίζει, διάβασε και θα βρεις χρήσιμες πληροφορίες, για τα άλλα που ρωτάς έχουμε ξεχωριστά θέματα και άρθρα στο φόρουμ.

Ανυπότακτοι
Λιποτάκτης και λιποταξία
Μόνιμος κάτοικος εξωτερικού
Εξαγορά θητείας
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης