ΕΛΔΥΚ - Ελληνική Δύναμη Κύπρου
Καλημέρα σε όλους!
Εχει ταξιδεψει καποιος φανταρος απο Ελλάδα - Κύπρο (και αντιστροφα) με ryanair με την στρατιωτικη του ταυτόυητα και το ειδικο passport που σου εκδιδει η μονάδα;
Γενικα δεν μπορεις να ταξιδεψεις εξωτερικο με στρατιωτικη ταυτοτητα και γι αυτο οι μοναδες εκδιδουν το ειδικο passport.
Οι aegean και cyprus το δεχονται, αλλα για ryanair ξερει κανεις σίγουρα;
Εχει ταξιδεψει καποιος φανταρος απο Ελλάδα - Κύπρο (και αντιστροφα) με ryanair με την στρατιωτικη του ταυτόυητα και το ειδικο passport που σου εκδιδει η μονάδα;
Γενικα δεν μπορεις να ταξιδεψεις εξωτερικο με στρατιωτικη ταυτοτητα και γι αυτο οι μοναδες εκδιδουν το ειδικο passport.
-
- Επιλοχίας
- Posts in topic: 63
- Επάγγελμα: Σχεδιαστης μεσω συστηματων Η/Υ
vangelis έγραψε:Καλημέρα σε όλους!
Oχι δεν το δεχεται η ryanair. Θελει τη κανονικη ταυτοτητα.100% αυτο ισχυε το 2011-12 που ημουν εγω κατω.
Λοιπον πηρα τηλέφωνο στα αεροδρομια χανιων και πάφου (οπου είναι το δρομολογιο) και μου ειπαν οτι μπορουν να ταξιδεψουν οι φανταροι κανονικα με τη στρατιωτική ταυτότητα και το passport που εκδιδει η μονάδα με ryanair. Παλιότερα μου είπαν πως η ryanair δεν τα δεχόταν αλλα τώρα τα δέχεται. Ευχαριστώ πάντως για την ανταπόκριση. Θα σας ξαναγραψω μεθαύριο που ταξιδευει ο αδερφος μου να σας πω σίγουρα αν τον αφησαν να ξερουν και τα κοπέλια απο δω κι ύστερα...
Ταξίδεψε ο αδερφός μου τελικά σήμερα το πρωί απο Κύπρο Έλλάδα με τη στρατιωτική του ταυτότητα με ryanair κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα!
Καλησπερα παιδια!
Διανυω τη 2η μερα της αδειας μου (απο τις 16). Μετα παω Αυλωνα και σε λιγες μερες υποθετω Κυπρο. Στην αρχη μου ηρθε πολυ αποτομο γιατι ειμαι 8μηνος και νομιζα οτι θα με κοψουν αλλα ειπανε οτι ηρθε εντολη απο το ΓΕΣ που λεει οτι παιρνουν και 8μηνους. Για να πω την αληθεια δεν τους πολυπιστεψα και θα το ψαξω οσο μπορω το θεμα.Xωρια που στρατολογος μια μερα πρωτου με πουνε οτι παιρνουν κανονικα 8μηνους ειπε οτι θα με κοψουν γι'αυτο το λογο. Επισης λενε οτι η θητεια στην Κυπρο ειναι υποχρεωτικη αλλα εχω δει σε πολλα site και forum να λενε οτι αν δεν θελεις δεν πηγαινεις. Θα τα ψαξω αυτα και αν καταλαβω οτι μας δουλευουν θα την κανω (οσοι ειναι μεσα στα πραγματα θα γνωριζουν οτι υπαρχουν πολλοι τροποι για να μη πας Κυπρο και χωρις βυσμα μαλιστα... Αν και εχουμε και απο αυτο... ). Εννοειται πως αν ειναι προπαγανδα ολα αυτα θα το διαδωσω οπου και οπως μπορω για να ειναι ενημερωμενοι οι ανθρωποι. Κερδισμενος θα βγω γιατι θα εχω +5 μερες απο το πουθενα. Αν ειναι αληθεια αυτα που λενε τοτε εννοειται πως θα παω Κυπρο να κανω το καθηκον μου. Τωρα στα της θητειας αυτα που φοβαμαι ειναι οι υπερβολικα μεγαλες θερμοκρασιες και το οικονομικο. Απο κει και περα ας κανω και κατι παραπανω... Δεν θα με πεσει ο...
Τι μπορω να κανω για να ανακουφιστω απο την ζεστη (με χιτωνιο+φανελακι, παντελονι και αρβυλα θα ειναι αφορητη) και ποια ειναι τα πραγματα που θα πρεπει να προσεχω γενικοτερα στην Κυπρο. Για την εκπαδευση τι ισχυει; Γιατι εχω ακουσει πολλα και διαφορα. Μπορει κανεις να με βοηθησει; Ευχαριστω εκ των προτερων :)

Τι μπορω να κανω για να ανακουφιστω απο την ζεστη (με χιτωνιο+φανελακι, παντελονι και αρβυλα θα ειναι αφορητη) και ποια ειναι τα πραγματα που θα πρεπει να προσεχω γενικοτερα στην Κυπρο. Για την εκπαδευση τι ισχυει; Γιατι εχω ακουσει πολλα και διαφορα. Μπορει κανεις να με βοηθησει; Ευχαριστω εκ των προτερων :)
-
- Επιλοχίας
/PantE/ έγραψε:Καλησπερα παιδια!Διανυω τη 2η μερα της αδειας μου (απο τις 16). Μετα παω Αυλωνα και σε λιγες μερες υποθετω Κυπρο. Στην αρχη μου ηρθε πολυ αποτομο γιατι ειμαι 8μηνος και νομιζα οτι θα με κοψουν αλλα ειπανε οτι ηρθε εντολη απο το ΓΕΣ που λεει οτι παιρνουν και 8μηνους. Για να πω την αληθεια δεν τους πολυπιστεψα και θα το ψαξω οσο μπορω το θεμα.Xωρια που στρατολογος μια μερα πρωτου με πουνε οτι παιρνουν κανονικα 8μηνους ειπε οτι θα με κοψουν γι'αυτο το λογο. Επισης λενε οτι η θητεια στην Κυπρο ειναι υποχρεωτικη αλλα εχω δει σε πολλα site και forum να λενε οτι αν δεν θελεις δεν πηγαινεις. Θα τα ψαξω αυτα και αν καταλαβω οτι μας δουλευουν θα την κανω (οσοι ειναι μεσα στα πραγματα θα γνωριζουν οτι υπαρχουν πολλοι τροποι για να μη πας Κυπρο και χωρις βυσμα μαλιστα... Αν και εχουμε και απο αυτο... ). Εννοειται πως αν ειναι προπαγανδα ολα αυτα θα το διαδωσω οπου και οπως μπορω για να ειναι ενημερωμενοι οι ανθρωποι. Κερδισμενος θα βγω γιατι θα εχω +5 μερες απο το πουθενα. Αν ειναι αληθεια αυτα που λενε τοτε εννοειται πως θα παω Κυπρο να κανω το καθηκον μου. Τωρα στα της θητειας αυτα που φοβαμαι ειναι οι υπερβολικα μεγαλες θερμοκρασιες και το οικονομικο. Απο κει και περα ας κανω και κατι παραπανω... Δεν θα με πεσει ο...
Καλησπερα φιλε.
α) Παιρνουν 8μηνους.β) Ειναι εθελοντικη η ΕΛΔΥΚ, αλλα δυστυχως παιρνουνε και στο ετσι. Μπορεις να αρνηθεις να πας, μονο ομως αμα εχεις σοβαρο λογο και η μεταθεση σου θα ειναι "δυσμενης" (Εβρο 90%). Αμα εχεις βυσμα και δεν θες να πας τοσο πολυ, βαλτο. Αυτο το πραγμα με τις μεταθεσεις γινεται εδω και χρονια και τι να διαδωσεις, απο την στιγμη που το μεγαλυτερο ποσοστο νεων, ξερει οτι υπαρχει μια πιθανοτητα να πας με το "ζορι" στη τιμημενη ΕΛΔΥΚ.
γ) Για τις αδειες που παιρνεις υπαρχει αντιστοιχο θεμα.
δ) Τα λεφτα οπως εχω γραψει και παλαιοτερα, σε βγαζουν αμα δεν εισαι σπαταλος. Αμα εχεις συνηθισει να εχεις ολα τα κομφορ, ή εισαι κανας καλομαθημενος, ΔΕΝ θα σε βγαλουν. Καπου σε προηγουμενη σελιδα, γραφει ποσα δινουν τωρα.
ε) Δεν υπαρχει καποια "πατεντα" για τη ζεστη. Μεγαλο παιδι εισαι, θα τη βρεις την ακρη. Ψαξε σκιες, μην καθεσαι στον ηλιο, πινε πολλα νερα. Βαραει 35-37 υπο σκια το καλοκαιρι και 42+ στον ηλιο. Τι αλλο να κανεις;
στ) Για την εκπαιδευση, συγκεκριμενα για οδηγους (και ισως για τα Zu23) εχω γραψει σε προηγουμενες σελιδες.
Αν θες, ακου τη συμβουλη μου. Πηγαινε στην ΕΛΔΥΚ. Ειναι ενα τιμημενο κομματι του Ελληνικου Στρατου, οπου οσοι ειχαμε την τυχη και τιμη να υπηρετησουμε, θυμομαστε και ΘΑ θυμομαστε για το υπολοιπο της ζωης μας...
Καλημέρα. Γνωρίζει κάποιος αν στα πλαίσια της εκπαίδευσης στην Κύπρο θα ρίξουμε κανονική χειροβομβίδα; Πεζικό είμαι απλά, όχι ειδικές δυνάμεις.
Vaggelis7 έγραψε:Καλημέρα. Γνωρίζει κάποιος αν στα πλαίσια της εκπαίδευσης στην Κύπρο θα ρίξουμε κανονική χειροβομβίδα; Πεζικό είμαι απλά, όχι ειδικές δυνάμεις.
Ναι, θα ρίξετε εκπαιδευτική χειροβομβίδα. Όχι πραγματική!
- eldik14besso
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 4
Καλησπερα σε ολους
οπως λεει και το ονομα μου ανηκω στην ΕΛΔΥΚ
υπαρχουν καποια πραγματα που χρειαζομαι να μαθω και δεν μπορεσα να βρω απαντησεις
ετσι ζητω απο σας να με βοηθησετε
1) σχετικα με τον ρουχισμο τι ισχυει;
θα εχουμε τα ρουχα που μας εδωσαν στο κεντρο νεοσυλεκτων;
στην Κυπρο θα φοραμε χιτωνιο 'η φανελακι; Το ακουσα και αυτο αλλα δε ξερω αν ισχυει
μηπως ξερετε αν μπορω να κανω αλλαγες στον Αυλωνα;(λογο μεγαλου νουμερου)
στο κεντρο μας ειπανε οτι γινετε αλλα μεσα στον πανικο οταν πηγαμε στον Αυλωνα δεν καταφερα να ρωτησω
2) τι ισχυει για τους γονεις; Εχουν καποιες διευκολυνσεις στο να μας επισκεφτουν;
παλια ακουσα οτι τους παρειχε ο στρατος εισητηρια και τοπο διαμονης, τωρα δε νομιζω να ισχυει
3) απο ρουχα θα παρω μονο καλοκαιρινα, ομως πολλοι λενε θα παρουν και τζακετ και υπνοσακο,
δεν ειναι υπερβολη;
4) ο τυφεκιοφορος μονο σκοπετα κανει;
και ΟΛΟ σκοπετα;
5) κινητα με καμερα επιτρεπονται; Ακουσα πως ναι
τελος θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας την χαρα και τον ενθουσιαμο μου που θα υπηρετησω στην νησον
και να συγχαρω ολους οσους επιλεχθηκαν ελδυκαριοι
υπαρχουν καποια πραγματα που χρειαζομαι να μαθω και δεν μπορεσα να βρω απαντησεις
στην Κυπρο θα φοραμε χιτωνιο 'η φανελακι; Το ακουσα και αυτο αλλα δε ξερω αν ισχυει
στο κεντρο μας ειπανε οτι γινετε αλλα μεσα στον πανικο οταν πηγαμε στον Αυλωνα δεν καταφερα να ρωτησω
2) τι ισχυει για τους γονεις; Εχουν καποιες διευκολυνσεις στο να μας επισκεφτουν;
παλια ακουσα οτι τους παρειχε ο στρατος εισητηρια και τοπο διαμονης, τωρα δε νομιζω να ισχυει
3) απο ρουχα θα παρω μονο καλοκαιρινα, ομως πολλοι λενε θα παρουν και τζακετ και υπνοσακο,
δεν ειναι υπερβολη;
και ΟΛΟ σκοπετα;

τελος θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας την χαρα και τον ενθουσιαμο μου που θα υπηρετησω στην νησον
-
- Επιλοχίας
eldik14besso έγραψε:Καλησπερα σε ολους
δεν ειναι υπερβολη;
και ΟΛΟ σκοπετα;
Καλησπερα φιλε.
α) Ναι με τα ρουχα που πηρες κεντρο θα πας κατω. Στη Κυπρο κυκλοφορεις με χιτωνιο φυσικα και τζοκευ/μπερε. Οταν αρχιζει καλοκαιρι, σηκωνετε μανικια, οταν μπει Οκτ/Νοεμβρης, κατεβαζετε. Υπαρχει μια μεγαλη περιπτωση να σας πουν οταν πιασουν καλες ζεστες, οτι θα μπορειτε να κυκλοφορειτε στο στρατοπεδο με κοντομανικο παραλλαγης (και τζοκευ), αλλα μετα την ωρα που φευγουν τα στελεχη απο το στρατοπεδο (δλδ μετα τις 14:00). Μεχρι κεινη την ωρα, ολα θα ειναι οπως προβλεπονται. Αλλαγες να γινουν στα ρουχα ΠΟΛΥ χλωμο. Ισως στα αρβυλα, αλλα στα ρουχα ουτε καν.
β) Δεν υπαρχουν αυτα που ξεραμε παλια, το οτι μπορουσαν να ρθουν οι γονεις για 4εις μερες. Εδω κοψανε αεροπορικα για τους οπλιτες...
γ) Ο υπνοσακος ειναι must. Δεν υπηρχε καποιος που δεν ειχε. Το τζακετ πρεπει να το εχεις γιατι ειναι απο τα βασικα ειδη εξοπλισμου και προβλεπεται να βρισκεται καθολη τη θητεια σου στην Κυπρο, στο λουκανικο/φοριαμο σου. Πλην αυτου μη νομιζεις οτι κανει ζεστη το βραδυ. Τροπικο κλιμα αγγιζει η Κυπρος. Ζεστη πολυ το πρωι, απιστευτη υγρασια το βραδυ.
δ) Ξεχνα την νοοτροπια του ΕΣ στην Ελλαδα. Ο ΤΦ κανει και σκοπιες και θαλαμοφυλικια και περιπολους και λεσχη και φυλακιο και ολα. Οτι προβλεπεται για ολους βασικα. Απλως στην εκπαιδευση θα εχεις την πιο "απλη" ειδικοτητα. Υπολογισε πως μπορει να σου φορτωσουν και δευτερη.
ε) Κινητα με καμερα ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως ΔΕΝ προβλεπονται. Ποιος τα λεει αυτα; Ειδικα στη Κυπρο που ειναι "ευαισθητη" περιοχη. Το οτι καποιοι επιλεγουν να παρουν μαζι τους ειναι αλλο. Μπορεις να εχεις μαζι σου οτι γουσταρεις, αρκει να μη το βρουν στελεχη.
Ελπιζω να σε βοηθησα συναδελφε ΕΛΔΥΚαριε.
Ειμαι στην ελδυκ και δικαιουμαι οκταμηνη θητεια. Αυτη τη στιγμη βρισκομαι σε αδεια και θελω να παω στρατολογια για να δωσω τα χαρτια. Ανησυχω ομως μηπως με επαναπατρισουν πριν την ωρα μου... Παιζει κατι τετοιο ;'
- eldik14besso
- Στρατιώτης
^
Σ ευχαριστω πολυ
ενα πραγμα δεν καταλαβα μονο
οι τηε ελδυκ φορανε το τζακετ και τα βραδια κοιμουντε σε υπνοσακο;
(δυκολευομαι να το φανταστω)
δες λιγο την ερωτηση μου απο πανω και απαντησε μου εσυ που εισαι εκει και τα ξερεις απο πρωτο χερι
Σ ευχαριστω πολυ
(δυκολευομαι να το φανταστω)
NeoLand έγραψε:Ειμαι στην ελδυκ και δικαιουμαι οκταμηνη θητεια. Αυτη τη στιγμη βρισκομαι σε αδεια και θελω να παω στρατολογια για να δωσω τα χαρτια. Ανησυχω ομως μηπως με επαναπατρισουν πριν την ωρα μου... Παιζει κατι τετοιο ;'
δες λιγο την ερωτηση μου απο πανω και απαντησε μου εσυ που εισαι εκει και τα ξερεις απο πρωτο χερι
eldik14besso έγραψε:^
Σ ευχαριστω πολυ
(δυκολευομαι να το φανταστω)NeoLand έγραψε:Ειμαι στην ελδυκ και δικαιουμαι οκταμηνη θητεια. Αυτη τη στιγμη βρισκομαι σε αδεια και θελω να παω στρατολογια για να δωσω τα χαρτια. Ανησυχω ομως μηπως με επαναπατρισουν πριν την ωρα μου... Παιζει κατι τετοιο ;'
Ισχύουν οσα σου ειπε ο vector.
Γιατί να μη φοράμε τζάκετ ; Με το χιτώνιο δε βγαίνει η σκοπιά τις κρύες νύχτες

Και υπνόσακο εχουν ολοι.
- eldik14besso
- Στρατιώτης
Λεω για τωρα το καλοκαιριεχει κρυες νυχτες στην Κυπρο;
κοιμουντε μεσα σε υπνοσακο καλοκαιριατικα (οπουδηποτε) ;
τζακετ δε φοραγαμε στην σπαρτη τωρα προς το τελος μαρτιου
και θα φοραμε στην κυπρο; !
και θα φοραμε στην κυπρο; !
-
- Επιλοχίας
eldik14besso έγραψε:Λεω για τωρα το καλοκαιριεχει κρυες νυχτες στην Κυπρο;
και θα φοραμε στην κυπρο;
Φιλε μου, σου απαντησαμε 2 ατομα. Σου ειπα την γνωμη μου, υπηρετησα εκει 11-12, δεν πηρες τον λογο μου σοβαρα, ρωτησες αλλον. Σου απαντησε τα ιδια. Κανε οτι νομιζεις στη τελικη, εμεις σου ειπαμε πως εχουν τα πραγματα. Και τζακετ στο σκοπετο και υπνο με υπνοσακο. Αλλα εσυ μην παρεις, οταν πας σκηνακια και σε πιασει η υγρασια στο βουνο, ελα μετα να μας πεις πως στη Σπαρτη δεν φοραγες.
Καταλαβετε επιτελους πως η Κυπρος δεν εχει το ιδιο κλιμα με την Ελλαδα. Κανει ΠΟΛΥ ζεστη και ΠΟΛΥ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ υγρασια το βραδυ. Και οπως προειπα, το τζακετ πρεπει να το εχεις μαζι σου γιατι σε ΤΑΕ και επιθεωρησεις πρεπει να βρισκεται μεσα στο λουκανικο. Ακομα και εαν δεν γουσταρεις να το φορεσεις.
NeoLand έγραψε:Ειμαι στην ελδυκ και δικαιουμαι οκταμηνη θητεια. Αυτη τη στιγμη βρισκομαι σε αδεια και θελω να παω στρατολογια για να δωσω τα χαρτια. Ανησυχω ομως μηπως με επαναπατρισουν πριν την ωρα μου... Παιζει κατι τετοιο ;'
Θα επαναπατριστεις ενα μηνα πριν την απολυση σου. Δηλαδη εκει που η σειρα σου θα εχει αλλον ενα μηνα στο νησι, εσυ θα φευγεις για μεταθεση. Πιο πριν δεν πιστευω να σε διωξουν.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης