ΕΛΔΥΚ - Ελληνική Δύναμη Κύπρου

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
kostas

Δημοσίευση από kostas »

Ηθελα να ρωτησω για την ειδικοτητα οδηγου γενικα πως ειναι και σε πιο ταγμα σε στελνουν σαν σωμα ειμαι εοδιασμου μεταφερων δεν ξερω αν παιζει ρολο. Ακομα ηθελα να ρωτησω εχω παρει τις 5 ημερες τιμητική τωρα ειναι αργα να βαλω βυσμα να με κοψει απο ελδυκ και αν ναι ποιοι τροποι και πως υπαρχουν για να κοπω
Άβαταρ μέλους
Lumiel
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από Lumiel »

Αν έχεις βύσμα όλα γίνονται... Αν και δεν ξέρω σε ποιο τάγμα θα πας, αν δεν έχεις κάτι να σε κρατάει Ελλάδα να μην κοπείς. Η θητεία στην κύπρο ειναι πολύ καλή εμπειρία. Βασικά ειναι σαν διακοπές.
kostas

Δημοσίευση από kostas »

Αν δεν πιασει το βυσμα και παω εκει υπαρχει καποιος τρποπος να φυγω απο εκει
vectorone
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 63
Επάγγελμα: Σχεδιαστης μεσω συστηματων Η/Υ

Δημοσίευση από vectorone »

kostas έγραψε:Ηθελα να ρωτησω για την ειδικοτητα οδηγου γενικα πως ειναι και σε πιο ταγμα σε στελνουν σαν σωμα ειμαι εοδιασμου μεταφερων δεν ξερω αν παιζει ρολο. Ακομα ηθελα να ρωτησω εχω παρει τις 5 ημερες τιμητική τωρα ειναι αργα να βαλω βυσμα να με κοψει απο ελδυκ και αν ναι ποιοι τροποι και πως υπαρχουν για να κοπω

Τραβα στις προηγουμενες σελιδες να βρεις τις απαντησεις σε αυτα που ρωτας. Συγκεκριμενα για την ειδικοτητα αυτη και τα ταγματα εχω γραψει εγω προσωπικα. Μια σελιδα πριν, ΜΙΑ, γραφει για την ειδικοτητα. Δηλαδη ελεος.

edit: Φευγεις με Ι3. Το πως θα το παρεις δεν ειναι δουλεια μας να σου πουμε. Αμα δηλωσες, πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω γιατι το γυρισες. Αμα δεν δηλωσες και πηρες ηδη τις 5 μερες, τι εισαι ο πιο εξυπνος; Θα κανεις την αδειουλα σου και μετα με το βυσμα θα ακυρωσεις την μεταθεση; Για σοβαρευτειτε λεω εγω...

Άβαταρ μέλους
Lumiel
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από Lumiel »

vectorone έγραψε:edit: Φευγεις με Ι3. Το πως θα το παρεις δεν ειναι δουλεια μας να σου πουμε. Αμα δηλωσες, πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω γιατι το γυρισες. Αμα δεν δηλωσες και πηρες ηδη τις 5 μερες, τι εισαι ο πιο εξυπνος; Θα κανεις την αδειουλα σου και μετα με το βυσμα θα ακυρωσεις την μεταθεση; Για σοβαρευτειτε λεω εγω...

αυτο ακριβώς πάντως έκανε άτομο στην προηγούμενη εσσο... Πηρε κανονικα τις 5 μέρες + την άδεια του πασχα αλλες 2 βδομάδες, και μολις γυρισε του ειχε ερθει η μεταθεση για ΓΕΣ. Καλώς η κακώς (μάλλον το 2ο) έτσι ειναι τα πράγματα Εικόνα

vectorone
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Lumiel έγραψε:
vectorone έγραψε:edit: Φευγεις με Ι3. Το πως θα το παρεις δεν ειναι δουλεια μας να σου πουμε. Αμα δηλωσες, πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω γιατι το γυρισες. Αμα δεν δηλωσες και πηρες ηδη τις 5 μερες, τι εισαι ο πιο εξυπνος; Θα κανεις την αδειουλα σου και μετα με το βυσμα θα ακυρωσεις την μεταθεση; Για σοβαρευτειτε λεω εγω...

αυτο ακριβώς πάντως έκανε άτομο στην προηγούμενη εσσο... Πηρε κανονικα τις 5 μέρες + την άδεια του πασχα αλλες 2 βδομάδες, και μολις γυρισε του ειχε ερθει η μεταθεση για ΓΕΣ. Καλώς η κακώς (μάλλον το 2ο) έτσι ειναι τα πράγματα Εικόνα

Αδερφε κακως, οπως ειπες. Αυτο πρεπει να το τονιζουμε σε αυτο το φορουμ, γιατι εξευτελιζεται ο θεσμος. Ολα αυτα τα παλικαρια που τρωνε θεσεις σε κεντρικα σημεια εντος Αττικης, πρεπει να σκεφτονται πως μπορει να υπαρχουν ατομα που εχουν πραγματικους λογους για ευνοϊκη κοντινη μεταθεση. Το βυσμα δεν ειναι αξιο αναφορας και επικροτησης. Και προς αποφυγιν παρεξηγησεων, δεν τα βαζω με το παιδι παραπανω. Δεν το ξερω, ουτε εχω κατι προσωπικο. Απλως ειδα και στη θητεια μου παρταλια-βυσματα, που πηρανε μεταθεσεις σε κατι 401 και κατι τετοια, την στιγμη που ενας, σειρα, προστατης οικογενειας,30+ χρονων και με πολυ χαμηλο εισοδημα, ακομα και που κατεθεσε τα χαρτια, υπηρετησε ενα μεγαλο διαστημα στον Εβρο γιατι ... Δεν υπηρχαν θεσεις σε κοντινο στρατοπεδο για αυτον.

Προσωπικα την θητεια μου την κατευχαριστηθηκα και ακομα και βυσμα να ειχα, δεν θα το 'βαζα.

Γιατι το βυσμα, καποιου του κανει τη θητεια διακοπες, αλλα καποιου αλλου του την καταστρεφει.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 34

Δημοσίευση από Greek_Army »

Ας μην βγαίνουμε εκτός θέματος.

Βύσματα και ρουσφέτια στο στρατό
basketsp11
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από basketsp11 »

Καλημερα. Καταταχθηκα την 21 Μαιου στο ΚΕΠΘΒ (ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ). Μετα την ορκομωσια και την επιστροφη στο Κεντρο βγηκε η μεταθεση για Αυλωνα (και μετα ΕΛΔΥΚ). Σαν ειδικοτητα εχω παρει διαβιβαστης. Θα ηθελα να ρωτησω ως πυροβολικαριος (διαβιβαστης) που παιζει να παω Κυπρο στην ΕΛΔΥΚ ή στην ΕΛΔΥΚ 3/1. Και αν ξερει καποιος τι παιζει απο στρατοπεδα βασει ειδικοτητας.
kostas

Δημοσίευση από kostas »

Παιδια παρεξηγησατε κατι δεν μιλαω για το πως θα παρω μια μεταθεση κοντα στο σπιτι μου απλως δεν θελω να παω κυπρο τωρα αν με στειλου κανενα εβρο η αλεξανδρουπολη δεν με ενδιαφερη καθολου απλος για προσωπικους λογους δεν θελω να παω κυπρο. Και για κατι που εγραψες παραπανω εγω δηλωσα καθαρα πως δεν θελω να παω κυπρο και δεν ειμαι μονο εγω αρκετου μας πηραν χωρις να το θελουμε για αφτο ηθελα να ρωτησω αν παω κυπρο και πω στον διοικητη πως θελω να φυγω η γενικα κανω μια ετηση θα το δεχτει η πρεπει να παρω αναβολη.
Άβαταρ μέλους
Lumiel
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από Lumiel »

basketsp11 έγραψε:Καλημερα. Καταταχθηκα την 21 Μαιου στο ΚΕΠΘΒ (ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ). Μετα την ορκομωσια και την επιστροφη στο Κεντρο βγηκε η μεταθεση για Αυλωνα (και μετα ΕΛΔΥΚ). Σαν ειδικοτητα εχω παρει διαβιβαστης. Θα ηθελα να ρωτησω ως πυροβολικαριος (διαβιβαστης) που παιζει να παω Κυπρο στην ΕΛΔΥΚ ή στην ΕΛΔΥΚ 3/1. Και αν ξερει καποιος τι παιζει απο στρατοπεδα βασει ειδικοτητας.

θα σου πουνε μεσα στο κλιμάκιο για το που απτα δύο θα πάς. Νομίζω το πυροβολικό ειναι 3/1 μόνο... Αν και δεν ειμαι σιγουρος. Εχει και καλα και κακα στρατόπεδα. Γενικα όπως είπα και πιο πάνω ετοιμάσου για "τσάμπα" διακοπές...

kostas

Δημοσίευση από kostas »

Σημερα παρουσιαζετε Ο γιος μου Στο 2 ταγμα στη Κυπρο Με Ειδηκοτητα Πολυβολητης τη Παιζει Εκει;
με ειπε Οτι Τους πολυβολητες Τους Βαζουνε Α. Μ Τι Ειναι Αυτο;
ευχαριστω
Μike

Δημοσίευση από Μike »

Παιδες 17 Μαρτιου 2011 πατησα Κυπρο, δε θα το ξεχασω ποτε μου! Πεζικο ημουν 1ο ΜΚΤΠ 314 σειρα... Καλα ητανε, τον πρωτο καιρο λιγο ζοριστηκα αλλα μετα ολα καλα, συνηθιζεις μαθαινεις τα κολπα. Με πιασανε θερινα σκοινακια στο Ζυγι... Τροχαδην με παντοφλα κλπ... Ειδηκοτητα ειχα ΑΠΑΟ, για πολυβολητη με εκπαιδευσανε (το 50αρι βαρυ αλλα σπερνει) !

Επεξεργασία μηνύματος: Για τις άδειες και το μισθό υπάρχουν ξεχωριστά θέματα.
Άβαταρ μέλους
Θάνος94
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Θάνος94 »

Καλησπέρα σας.

Είμαι 19 ετών και σε 2-3 μέρες κόβω αναβολή για να παρουσιαστώ όταν θα μου πουν και έχω κάποιες ερωτήσει και σχετικά και αόριστα Με ΕΛΔΥΚ.

Και δεύτερον έχω πτυχίο Μηχανικών και Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Αυτοκινήτου από Επαγγελματικό Λύκειο. Υπάρχει κάποιος τομέας που μπορώ να υπηρετήσω στην Κύπρο βάση αυτού του πτυχίου που κατέχω;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

vectorone
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Θάνος94 έγραψε:Καλησπέρα σας.

Είμαι 19 ετών και σε 2-3 μέρες κόβω αναβολή για να παρουσιαστώ όταν θα μου πουν και έχω κάποιες ερωτήσει και σχετικά και αόριστα Με ΕΛΔΥΚ.

Και δεύτερον έχω πτυχίο Μηχανικών και Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Αυτοκινήτου από Επαγγελματικό Λύκειο. Υπάρχει κάποιος τομέας που μπορώ να υπηρετήσω στην Κύπρο βάση αυτού του πτυχίου που κατέχω;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Για οποιες ερωτησεις εχεις, ειτε ψαξε στις αλλες σελιδες (εχουν απαντηθει παρα πολλες γενικες και αοριστες ερωτησεις), ειτε κανε αναζητηση με λεξεις κλειδια για να περιορισεις τον φορτο σελιδων που σου βγαζει. Απο εκει και περα, για την 2η ερωτηση σου.

Εαν το δηλωσεις το πτυχιο και πας στο Πεζικο (δεν ξερω τι γινεται στα αλλα σωματα), εχεις μια μεγαλη πιθανοτητα σε ενα απο τα 3 ταγματα που θα πας, να πας πρωτον στο Λοχο Διοικησεως/ΛΔ/ και κοροιδευτικα Λοχος Διαλυσεως. Εαν πας εκει, υπαρχει ενα τμημα στρατιωτων, που οι ειδικοτητες τους σχετιζονται με μηχανολογικα/ηλεκτρολογικα κτλ. Αυτοι βρισκονται τα πρωινα μεχρι αργα μεσημερι, στις Διμοιριες συντηρησεως, οπου μονιμα, ειτε θα επισκευαζουν οχηματα, ειτε θα κανουν γενικο service κτλ κτλ.

Υπαρχει δε και μια πιθανοτητα (μικρη βεβαια, δεδομενου το μικρο της ηλικιας) ακομα και εαν δεν σε κατανειμουν στον ΛΔ, ο Διοικητης του Λοχου σου, μπορει να σε κανει ΥΚΟΑ (Κωλυωμα) οπου ο ρολος σου θα ειναι να βγαζεις τις "κινησεις" (ψαξε σε προηγουμενες σελιδες για τις κινησεις, τις εχω εξηγησει) του λοχου σου, να λογοδοτεις για την καλη συντηρηση των οχηματων απο τους στρατιωτες που τα εχουν χρεωμενα, να συμπληρωνεις χαρτομανι σχετικα με τα οχηματα του λοχου κτλ. Επισης, κατοπιν συνεννοησης με τον Λοχαγο σου, υπαρχει μια πιθανοτητα να μπεις στη Διμοιρια συντηρησεως και να βοηθας τα παιδια του Λ/Δ, σε εργασιες σχετιζομενες με οχηματα, οπου μετα το καλο ειναι οτι εφ'οσον βρισκεσαι εκει και εργαζεσαι, εχεις καποιες ευκολιες οπως πχ. Πιο ευκολες υπηρεσιες (αλλα οχι φυσικα οσο εισαι νεος).

Fotis

Δημοσίευση από Fotis »

Καλημερα. Καταταχθηκα την 9 Σεπτεμβριου στο ΚΕΕΜ. Μετα την ορκομωσια και την επιστροφη στο Κεντρο βγηκε η μεταθεση για Αυλωνα (και μετα ΕΛΔΥΚ). Σαν ειδικοτητα εχω παρει Τεχνικο στα ΤΘ. Θα ηθελα να ρωτησω ως ΤΘ σε ποιο στρατοπεδο παιζει να παω Κυπρο στην ΕΛΔΥΚ. Και αν ξερει καποιος τι ακριβως θα κανουμε και τι γενικα παιζει;

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης