ΕΛΔΥΚ - Ελληνική Δύναμη Κύπρου

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
ks32

Δημοσίευση από ks32 »

Παιδια οσοι θα πεταξουμε για κυπρο τι διαστασεων ειπαν οτι πρεπει να ειναι το σακ βουαγιαζ;
ειναι 20X40x50 και βαρος μεχρι 8 κιλα αν θυμαμαι καλα;
ioannis-georgios
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 17

Δημοσίευση από ioannis-georgios »

Αν πετάς με πολιτική πτήση, μπορείς να ψάξεις τις διαστάσεις στα site των εταιριών (Cyprus,Olympic). Αν πετάς με στρατιωτικό, δεν Έχει Σημασία.
ks32

Δημοσίευση από ks32 »

Ευχαριστω για την απαντηση, στο κλιμακιο της ελδυκ μας ειπαν οτι πρεπει να ειναι
συγκεκριμενων διαστασεων το σακ βουαγιαζ που θα εχουμε, αρα
λογικα με πολιτικη πτηση θα πεταξουμε.
314lele

Δημοσίευση από 314lele »

Παίδες με τα 1000 ελδυκ μη το σκέφτεστε ειδικά όσοι θα μπούν φλεβάρη τώρα ζωάρα, στα λελέ τους
τους πιάνει αγία νάππα,nisi bay παραλίες χαμός χαμός! Τους πιάνει και θερινή διαβίωση στα λελέ τους, χαχαχαα θα πηγαίνετε για μπάνιο σε 3αδες εμπρός τροχάδην μαρς με τη παντόφλα! Α ρε ελδυκ 1,5 χρόνο που απολύθηκα περίπου και συχνά το μυαλό μου γυρνάει εκεί. Απλά προειδοποίηση σας υποδεικνύω τα καλά... Τις μέρες που θα είστε μέσα υπηρεσία δε θυμάμαι ποτέ μα ποτέ ειδικά όταν ήμουν νέος να πρόλαβα να βγάλω το άρβυλο πριν τις 9 το βράδυ (από τις 6 το πρωί.) Κι όποιος σας πουλήσει παραμύθι για μεσημεριανή ξεκούραση παραμύθια. Αλλά αξίζει περνάν οι μερες σφαίρα (περνάν 3 μέρες και νομίζεις πέρασε 1 από τα διάφορα πράγματα που κάνεις). Σας παραθέτω στο επόμενο πόστ ακριβώς τη καθημερινότητα της ελδυκ όπως την έζησα.
Άβαταρ μέλους
Βαλέριος
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Βαλέριος »

Καλησπέρα παιδιά, καταρχάς καλώς σας βρήκα,
είμαι 17 ετών και πρόσφατα έκανα απογραφή (Στρατό ξηράς). Έχω διαβάσει πολλα προηγούμενα πόστ και έχω να πω 2-3 πράγματα, αυτά που λένε για την Κύπρο ότι έχει ακριβή ζωή είναι βλακείες, σαν την Ελλάδα είναι πάνω κάτω, μονο τα σουβλάκια και ο καφές είναι ακριβότερα, είναι πρόβλημα αυτό να μην πάτε; Εικόνα
Επίσης για το μίσος που έχουν οι Κύπριοι για τους Έλληνες; Δεν θα το λεγα, απλά δεν μας πάνε κάπως για τον τρόπο που μιλάμε (λένε οτι μιλάμε φλώρικα) και άλλες τέτοιες μπούρδες αλλά δεν υπάρχει κάποιο μίσος απέναντι μας (ντάξει πάντα μπορει να υπάρχουν εξαιρέσεις απο κάτι κομπλεξικούς, αλλά όσο είμουν Κύπρο εγώ δεν είδα κάτι τέτοιο ποτέ).

Στο θέμα μας τώρα, θέλω να δηλώσω ΕΛΔΥΚ μόνο και μόνο επειδή αγαπάω την Κύπρο και ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ την εισβολή των τούρκων το 74, θα μουν υπερήφανος αν υπηρετούσα εκεί Εικόνα, πείτε μου απλά την διαδικασία για να μπω ΕΛΔΥΚ (είμαι εντελώς αρχάριος δεν ξέρω τίποτα) τώρα θα περιμένω χαρτί για να παρουσιαστώ
και εκεί θα δηλώσω για ΕΛΔΥΚ; Αυτό, τα υπόλοιπα για της άδειες λεφτά τα ξέρω πάνω κάτω Εικόνα

Υ. Γ. Στην Κύπρο έχω πάει 4 φορές διακοπές καλοκαίρι Εικόνα

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 16
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Βαλέριος έγραψε:Καλησπέρα παιδιά, καταρχάς καλώς σας βρήκα,

Στο θέμα μας τώρα, θέλω να δηλώσω ΕΛΔΥΚ Πείτε μου απλά την διαδικασία για να μπω ΕΛΔΥΚ (είμαι εντελώς αρχάριος δεν ξέρω τίποτα) τώρα θα περιμένω χαρτί για να παρουσιαστώ
και εκεί θα δηλώσω για ΕΛΔΥΚ; Αυτό, τα υπόλοιπα για της άδειες λεφτά τα ξέρω πάνω κάτω Εικόνα

Καλησπέρα και σε εσένα, καλως ήρθες στο φόρουμ και ευχαριστούμε που μας εμπιστεύτηκες. Για την τάχιστη εξυπηρέτηση σου και για την εξικοίωση των νέων μελών, μπορείτε διαμέσω του μενού "αναζήτηση" να βρείτε το θέμα που σας ενδιαφέρει!

ΕΛΔΥΚ: Προϋποθέσεις για κατάταξη

Άβαταρ μέλους
Geosin
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Geosin »

Καλησπερα. Την Τριτη παρουσιαζομαι στην Λαμια Πεζικο -Βαρεα Οπλα. Θελω να παω εθελοντικα στην Κυπρο. Μηπως ξερεται αν θα παω σιγουρα;
Επισης θελω να ρωτησω καθε ποτε δικαιουσαι αδεια, Και αν το τελευταιο μηνα παιρνεις μεταθεση στο τοπο διαμονης σου.
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Geosin έγραψε:Καλησπερα. Την Τριτη παρουσιαζομαι στην Λαμια Πεζικο -Βαρεα Οπλα. Θελω να παω εθελοντικα στην Κυπρο. Μηπως ξερεται αν θα παω σιγουρα;
Επισης θελω να ρωτησω καθε ποτε δικαιουσαι αδεια, Και αν το τελευταιο μηνα παιρνεις μεταθεση στο τοπο διαμονης σου.

Καλησπέρα και καλή θητεία να έχεις. Υπάρχουν ξεχωριστά θέματα από τα οποία μπορείς να βρείς διεξοδικά τις απαντήσεις που αναζητάς.

ΕΛΔΥΚ: Τι γίνεται με τις άδειες;

ΕΛΔΥΚ: Προϋποθέσεις για κατάταξη

maria***

Δημοσίευση από maria*** »

Γιά σου Βαλέριε! Είμαι απο την Κύπρο και απ ο, τι είδα θελεις ΕΛΔΥΚ! ΕικόναΣου λεώ οτι δεν θα το μετανιώσεις αν το θέλεις πραγματικά και αν είσαι διατεθημένος να πολεμήσεις για την Κυπρο ! Διάβασα αυτά που έγραψες για τη πατρίδα... Δεν ξέρω τι ακούγετε στη Ελλάδα για την Κύπρο αλλα έχω να σου πώ οτι το 95% των Κυπρίων αγαπα την Ελλάδα. Αλλοι φανερά και αλλοι καταβάθος.. Κι αυτό γιατι οι Κύπριοι ειναι διχασμενοιΕικόνασε δεξιούς και αριστερους! Οσο για τον τρόπο που μιλάτε. Ναι μπορει να πειράζει καποιους αυτή η προφορά η ''καλαμαρίστικη'' οπως την αποκαλουμε (κοροιδευτικά. Αλλα και χαιδευτικάΕικόνα) αλλα μην σε απασχολεί αυτο. Οι Κύπριοι είναι πολύ πονεμένοι... Εστω και αν δεν το διχνουν καθόλου ιδιέτερα οι νέοι στο στρατό και αυτό το ξερω απο πρώτο χερι γιατι είμαι κι εγω προσφυγας (ο πατερας μου δλδ αρα και εγω) και νιώθω πολυ εντονα την αναγκη για ελευθερία και κλαιω σχεδον καθε νυχτα γιατι περιμένω τη στιγμή που θα πατήσω στο χώρίο μου! ... Μπορει να είναι μονο το χωρίο μου κατεχόμενο αλλα νιώθω πως είναι ολη η Κύπρος κατεχομενη... Αλλα να ξερεις οτι αυτα που εγιναν στην Κυπρο με την ελλήνική χουντα. Επιρεασε πολυ τους Κυπριους ως προς την εικόνα τους για τους Ελληνες! ... Και επειδή υπερ πολλολόγισα (θα μπορουσα να σου μιλω ώρες για αυτό το θεμα). ΚΑΛΗ ΘΥΤΕΙΑ και να αγαπατε τη Κύπρο!ΕικόναΕικόνα

Άβαταρ μέλους
lostre
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από lostre »

Καλησπερα παιδες επιστρεφω τη τριτη στο κεεμ στη σπαρτη μετα την αδεια ορκωμοσιας, με εχουν επιλεξει ελδυκ με ειδικοτητα οδηγος αυτοκινητου, γνωριζετε αν θα κανω εκπαιδευση της ειδικοτητας στη σπαρτη η θα παω κατευθειαν κυπρο και θα εκπαιδευτω εκει; Απο λεφτα τι παιζει γιατι νομιζω οδηγοι και δεκανεις παιρνουν 320. Ευχαριστω.
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

lostre έγραψε:Καλησπερα παιδες επιστρεφω τη τριτη στο κεεμ στη σπαρτη μετα την αδεια ορκωμοσιας, με εχουν επιλεξει ελδυκ με ειδικοτητα οδηγος αυτοκινητου, γνωριζετε αν θα κανω εκπαιδευση της ειδικοτητας στη σπαρτη η θα παω κατευθειαν κυπρο και θα εκπαιδευτω εκει; Απο λεφτα τι παιζει γιατι νομιζω οδηγοι και δεκανεις παιρνουν 320. Ευχαριστω.

Την εκπαίδευση της ειδικότητας θα την κάνεις στο ΚΕΕΜ, όμως να γνωρίζεις ότι σχολεία οδηγών γίνονται και στις μονάδες.

Ως προς το μισθολόγιο, η απάντηση είναι στην ακριβώς από πίσω σελίδα φίλε μου, και συγκεκριμένα εδώ από τον κ.moderator.

vectorone
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 63
Επάγγελμα: Σχεδιαστης μεσω συστηματων Η/Υ

Δημοσίευση από vectorone »

lostre έγραψε:Καλησπερα παιδες επιστρεφω τη τριτη στο κεεμ στη σπαρτη μετα την αδεια ορκωμοσιας, με εχουν επιλεξει ελδυκ με ειδικοτητα οδηγος αυτοκινητου, γνωριζετε αν θα κανω εκπαιδευση της ειδικοτητας στη σπαρτη η θα παω κατευθειαν κυπρο και θα εκπαιδευτω εκει; Απο λεφτα τι παιζει γιατι νομιζω οδηγοι και δεκανεις παιρνουν 320. Ευχαριστω.

Στην Κυπρο θα κανεις την εκπαιδευση σου κατα πασα πιθανοτητα. Τουλαχιστον εμεις στο 2ο Ταγμα ειχαμε σχολειο οδηγων για τους νεους,
Εγω εκπαιδευτηκα και εβγαλα το διπλωμα στη Κυπρο (σαν δευτερη ομως ειδικοτητα).1 μηνας εκπαιδευση ειναι περιπου.
Η εκπαιδευση σε ολες τις ειδικοτητες, γινεται απο παλιους στρατιωτες.

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

vectorone έγραψε:

Στην Κυπρο θα κανεις την εκπαιδευση σου κατα πασα πιθανοτητα. Τουλαχιστον εμεις στο 2ο Ταγμα ειχαμε σχολειο οδηγων για τους νεους,
Εγω εκπαιδευτηκα και εβγαλα το διπλωμα στη Κυπρο (σαν δευτερη ομως ειδικοτητα).1 μηνας εκπαιδευση ειναι περιπου.
Η εκπαιδευση σε ολες τις ειδικοτητες, γινεται απο παλιους στρατιωτες.

Ο φίλος μας λέει ότι υπηρετεί σαν Νεοσύλλεκτος (ΝΣ) στο ΚΕΕΜ. Αν ήταν σε άλλο κέντρο θα του έλεγα αυτό που λες κι εσύ φίλε μου.Εικόνα Στο ΚΕΕΜ θα πάρει το δίπλωμα, και στην ΕΛΔΥΚ την καταλληλότητα. Επίσης να ενημερώσουμε τον φίλο ότι τα σχολεία οδηγών στις μονάδες για τους έχοντες πολιτικό δίπλωμα, διαρκούν λιγότερο σε σχέση με τους μη-έχοντες. Ευχαριστώ.

Άβαταρ μέλους
lostre
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από lostre »

Απο οτι εχω ακουσει τελικα αυριο παω στο κεεμ και την επομενη φευγω για αυλωνα και περνω 5 μερες τιμητικη και μετα φευγω απο αυλωνα για κυπρο οπου θα εκπαιδευτω ως οδηγος εκει, επισης εγω διαθετω πολιτικο διπλωμα κατι που θα επαιξε ρολο για να με διαλεξουν... Αυριο θα δουμε... Εικόνα
vectorone
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 63
Επάγγελμα: Σχεδιαστης μεσω συστηματων Η/Υ

Δημοσίευση από vectorone »

dn24 έγραψε:Ο φίλος μας λέει ότι υπηρετεί σαν Νεοσύλλεκτος (ΝΣ) στο ΚΕΕΜ. Αν ήταν σε άλλο κέντρο θα του έλεγα αυτό που λες κι εσύ φίλε μου.Εικόνα Στο ΚΕΕΜ θα πάρει το δίπλωμα, και στην ΕΛΔΥΚ την καταλληλότητα. Επίσης να ενημερώσουμε τον φίλο ότι τα σχολεία οδηγών στις μονάδες για τους έχοντες πολιτικό δίπλωμα, διαρκούν λιγότερο σε σχέση με τους μη-έχοντες. Ευχαριστώ.
Στην Κυπρο, εχεις-δεν εχεις πολιτικο διπλωμα, την ιδια εκπαιδευση κανεις, τον ιδιο χρονο.

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες