ΕΛΔΥΚ - Ελληνική Δύναμη Κύπρου

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
ilias_87
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από ilias_87 »

Καλησπερα παιδες, το σκεφτομαι και εγω για ελδυκ και θελω να κανω κανα δυο ερωτησεις.

1ον) οι δωρεαν καταστασεις επιβιβασης ειναι 3 και μας δινουν αυτοι τα εισητηρια σωστα; Αν εχουμε μονο στρατιωτικη ταυτοτητα, θα εχουμε προβλημα με τις πτησεις;(κυριως για καποια πτηση που θα πληρωσουμε μονοι μας). Η ryainair ξερω δεν δεχεται στρατιωτικη ταυτοτητα. Οι ελληνο-κυπριακες εταιριες;

2ον) αδεια ειδα καθε 2-3 μηνες πολυημερη. Τις αδειες τις παιρνουν πολλοι φανταροι μαζι; Δλδ αν εχω καποια συγκεκριμενη δουλεια 1 μηνα μετα, μπορω να ζητησω να μην βγω στους 3 μηνες και να βγω στους 4 πχ; Πως δυσκολο ειναι να παρω μια ολιγοημερη για κατι εκτακτο;

3ον) απο διαβιβασεις πας 5ο συνταγμα η και αλλου;

4ον) ξερετε ποιες μερες βγαινουν και μπαινουν τα γκρουπ χριστουγεννων; Ρωταω επειδη ειναι μεγαλυτερες απο Ελλάδα και λογικα πεφτει το ενα πανω στο αλλο.

Ευχαριστω και συγγνωμη αν εχει απαντηθει κατι και δεν το δα.

vectorone
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 63
Επάγγελμα: Σχεδιαστης μεσω συστηματων Η/Υ

Δημοσίευση από vectorone »

ilias_87 έγραψε:Καλησπερα παιδες, το σκεφτομαι και εγω για ελδυκ και θελω να κανω κανα δυο ερωτησεις.

1ον) οι δωρεαν καταστασεις επιβιβασης ειναι 3 και μας δινουν αυτοι τα εισητηρια σωστα; Αν εχουμε μονο στρατιωτικη ταυτοτητα, θα εχουμε προβλημα με τις πτησεις;(κυριως για καποια πτηση που θα πληρωσουμε μονοι μας). Η ryainair ξερω δεν δεχεται στρατιωτικη ταυτοτητα. Οι ελληνο-κυπριακες εταιριες;

2ον) αδεια ειδα καθε 2-3 μηνες πολυημερη. Τις αδειες τις παιρνουν πολλοι φανταροι μαζι; Δλδ αν εχω καποια συγκεκριμενη δουλεια 1 μηνα μετα, μπορω να ζητησω να μην βγω στους 3 μηνες και να βγω στους 4 πχ; Πως δυσκολο ειναι να παρω μια ολιγοημερη για κατι εκτακτο;

3ον) απο διαβιβασεις πας 5ο συνταγμα η και αλλου;

4ον) ξερετε ποιες μερες βγαινουν και μπαινουν τα γκρουπ χριστουγεννων; Ρωταω επειδη ειναι μεγαλυτερες απο Ελλάδα και λογικα πεφτει το ενα πανω στο αλλο.

Ευχαριστω και συγγνωμη αν εχει απαντηθει κατι και δεν το δα.

1) Οταν πας κατω, θα εχεις ενα ειδος διαβατηριου. Σε αυτο, σε καθε αδεια, θα αναγραφονται οι μερες και θα επισυναπτουν μια φωτοτυπια της αγορας των εισητηριων. Ακομα και εαν εχεις μερες αδειας για δικη σου αδεια με δικα σου εξοδα, κατεβαζεις ΥΚΑΛ, εγκρινονται οι μερες και ακολουθειται η απαραιτητη διαδικασια με το γνωστο διαβατηριο. Τα εισητηρια, πρεπει να τα βρεις και να τα κλεισεις ο ιδιος.

2) Συνηθως τις αδεις τις παιρνουν 2 μεχρι 4 γκρουπακια (αναλογως την κατασταση του λοχου - ατομα για υπηρεσιες κτλ). Και οχι δεν μπορεις να επιλεξεις εσυ ποτε θα παρεις αδεια. Ειναι προκαθορισμενες οι μερες. Π. Χ. Σου λενε εχει πρωτο γκρουπ, απο τοτε εως τοτε, δευτερο κτλ. Δηλωνεις και αυτο ηταν. Ολιγοημερη δεν παιρνεις. Εκτος εαν (χτυπα ξυλο) εχει γινει κατι ΠΑΡΑ πολυ σοβαρο, οπως εαν πεθανει καποιος ή εαν εχει καποιος σοβαρο προβλημα υγειας. Επισης εχε υποψιν πως για να παρεις αδεια, με αεροπορικα, πρεπει να εχεις τουλαχιστον 4 μερες.

3) Υπαρχει πιθανοτητα να πας και σε ενα απο τα 2 Ταγματα Πεζικου.(ειναι σκετο Συνταγμα και οχι 5ο απο οσο ξερω.5ο Συνταγμα ειναι στα Τρικαλα).

4) 90% ειναι 2 γκρουπς. Α) Χριστουγεννων Β) Πρωτοχρονιας. Προσωπικα ειχα 12 μερες αδειας την Πρωτοχρονια.

Aggeloc VooDoo

Δημοσίευση από Aggeloc VooDoo »

Και γω την τριτη πεταω για κυπρο με c130! Ειχα και γω καποιες αποριες αλλα βλεποντας τα posts μου λυθηκαν αρκετες οπως με τις αποσκευες... Και ναι φιλε μου Ο Αν****ης ελεγε τετοιες βλακειες και ολοι λεγαμε οτι δεν ειναι δυνατον και τετοια αλλα αφου πεταω με το 130 λεω να παρω μια βαλιτσαρα ΝΑ.

Επισης εχω Ενα θεμα με το οποιο Πολλοι θα απορησετε αλλα πραγματικα θα ηθελα καποιες Πληροφοριες... Λοιπον εγω ορκιστηκα στο ΚΕΥΠ που ανοιξε στην σειρα μου (του σεπτεμβριου) και ολως περιεργως ανηκω στο ΣΥΠ (σωμα υλικου πολεμου) (και ναι ξερω ειμαι κωλοβυσμα.) Και με στελνουν κυπρο με ειδικοτητα Τεχνικου αποθηκαριου γραφεα... !

Πρωτον ολοι στο κλιμακιο στην αυλωνα με ρωτανε για το σημα που εχω και αφου τους λεω οτι ειμαι ΣΥΠ και την ειδικοτητα μενουν αναυδοι και δευτερον δεν υπαρχει αλλος ΣΥΠατζης για κυπρο αφου 37 ατομα που στειλαν κυπρο απτο ΚΕΥΠ ειναι ολοι πεζικαριοι!

Οποιος ξερει τιποτα ας μου πει και μενα Εικόνα!

Επισης εχω να δηλωσω οτι στην αυλωνα το στρατοπεδο ειναι απο προηγουμενο αιωνα και ειλικρινα τα πραγματα που κανανε στο ΚΕΤΘ δεν φτανουν ουτε στο 30% τα πραγματα που καναμε και μαθαμε στο ΚΕΥΠ... Εν μερη το καταλαβαινω γιατι ΚΕΤΘ=2200 ατομα ενω ΚΕΥΠ=370 αλλα και παλι το στρατοπεδο ειναι πισω σε πολλους τομεις και μεσα σε αυτους ειναι και η πειθαρχια η οποια ειναι σχεδον μηδαμινη!

Αυτα ειχα να πω. Με βοηθησε αρκετα το thread και ευχαριστω για τυχον πληροφοριες!

Με εκτιμηση... Ενα κωλοψαρο!

Άβαταρ μέλους
Xristos1994
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Xristos1994 »

Ειμαι γεννημενος 9/6/94. Θελω να παω εθελοντης ΕΛΔΥΚ για Ιανουαριο Γινεται αυτο;

Επισης μπορω να το δηλωσω σε στρατολογικο γραφειο. Θελω οσο το Δυνατον να εχω ενα καλλιτερο εισοδημα για τους εξης λογους

1ον: Εχω ακουσει οτι Η ζωη στην Κυπρο ειναι καπως πιο ακριβη. Αν χριαστη να Ξοδεψω λεφτα τα 270 δεν ξερω αν μου φτασουν. Επισης μενω Τρικαλα Αρα αν παρω καμια 10ημερη + αδεια θα παω Τρικαλα αρα θα χρειαστω εισιτηρια

2ον: Θελω να μου μεινει κανα ψιλο για να πληρωσω λιγο ενα ΙΕΚ που θα παω μετα τον στρατο

3ον: Να μην επιβαρυνω τους γονεις μου οικονομικα

Αρα υπαρχει τροπος να παρω περισσοτερα απο 270 και θα ηθελα να ξερω αν σου μενουν λεφτα στην ακρη ;

vectorone
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Xristos1994 έγραψε:Ειμαι γεννημενος 9/6/94. Θελω να παω εθελοντης ΕΛΔΥΚ για Ιανουαριο Γινεται αυτο;

Επισης μπορω να το δηλωσω σε στρατολογικο γραφειο. Θελω οσο το Δυνατον να εχω ενα καλλιτερο εισοδημα για τους εξης λογους

1ον: Εχω ακουσει οτι Η ζωη στην Κυπρο ειναι καπως πιο ακριβη. Αν χριαστη να Ξοδεψω λεφτα τα 270 δεν ξερω αν μου φτασουν. Επισης μενω Τρικαλα Αρα αν παρω καμια 10ημερη + αδεια θα παω Τρικαλα αρα θα χρειαστω εισιτηρια

2ον: Θελω να μου μεινει κανα ψιλο για να πληρωσω λιγο ενα ΙΕΚ που θα παω μετα τον στρατο

3ον: Να μην επιβαρυνω τους γονεις μου οικονομικα

Αρα υπαρχει τροπος να παρω περισσοτερα απο 270 και θα ηθελα να ξερω αν σου μενουν λεφτα στην ακρη ;

Δεν ειναι 270 αλλα 246 και ενδεχεται να γινουν μειωσεις. Αμα κατσεις και διαβασεις προηγουμενα μυνηματα, θα σου λυθει η απορια για το εαν σου φτανουν ή οχι. Ολες οι αποριες σου εχουν απαντηθει, πλην της ερωτησης του εθελοντη.

Κανε κανενα κοπο και μην τεμπελιαζεις και ψαξε. Εγω ο ιδιος τα εχω απαντησει τα πιο πολλα.

AthensFinest
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από AthensFinest »

Διαβαστε αυτο το αρθρο περι ελδυκ Εικόνα http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2011/09/blog-post_5429.html
ioannis-georgios
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 17

Δημοσίευση από ioannis-georgios »

vectorone έγραψε:Δεν ειναι 270 αλλα 246 και ενδεχεται να γινουν μειωσεις.

Εμείς παίρναμε 273 τους τελευταίους μήνες μετά από μηδενισμό μιας ποσοστιαίας κράτησης που κρίθηκε άκυρη. Απλοί Στρατιώτες, ΕΛΔΥΚ 3/1.

AthensFinest έγραψε:Διαβαστε αυτο το αρθρο περι ελδυκ Εικόνα http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2011/09/blog-post_5429.html
Δε λέει κάτι...

AthensFinest
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από AthensFinest »

Εγω πιστευω οτι λεει πολλα. Και εχουν παει αρκετοι με το ζορι ελδυκ ενω ειχαν αρνηθει, δεν λεει κατι; Εικόνα
ioannis-georgios
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

AthensFinest έγραψε:Εγω πιστευω οτι λεει πολλα. Και εχουν παει αρκετοι με το ζορι ελδυκ ενω ειχαν αρνηθει, δεν λεει κατι;Εικόνα
Από αυτούς που πήγαν όπως πήγαν, πόσοι ειλικρινά δεν μετάνιωσαν για την αρχική άρνησή τους;

Δεν λέω ότι είναι όμορφο να μην μετρά η επιθυμία σου, αλλά ε... Είναι και λίγο στρατός.

Το "δε λέει τίποτα" αναφέρεται γενικά στο άρθρο, που μπορεί να δημιουργεί εσφαλμένες γενικεύσεις για όσους δεν έχουν καθόλου πείρα από ΕΛΔΥΚ.

vectorone
Επιλοχίας
Επιλοχίας

ioannis-georgios έγραψε:
vectorone έγραψε:Δεν ειναι 270 αλλα 246 και ενδεχεται να γινουν μειωσεις.

Εμείς παίρναμε 273 τους τελευταίους μήνες μετά από μηδενισμό μιας ποσοστιαίας κράτησης που κρίθηκε άκυρη. Απλοί Στρατιώτες, ΕΛΔΥΚ 3/1.

AthensFinest έγραψε:Διαβαστε αυτο το αρθρο περι ελδυκ Εικόνα http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2011/09/blog-post_5429.html
Δε λέει κάτι...

Νοεμβρης 2011 - Μαης 2012.246 Σαν στρατιωτης,321 σαν δεκανεας και 321 παλι σαν λοχιας.

ioannis-georgios
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

vectorone έγραψε:Νοεμβρης 2011 - Μαης 2012.
Αυτό είναι. Μετά το Μάιο έγινε η παράδοξη "αύξηση". Όντως μέχρι τότε τόσο ήταν.

vectorone
Επιλοχίας
Επιλοχίας

ioannis-georgios έγραψε:
vectorone έγραψε:Νοεμβρης 2011 - Μαης 2012.
Αυτό είναι. Μετά το Μάιο έγινε η παράδοξη "αύξηση". Όντως μέχρι τότε τόσο ήταν.

Αααααα. Ετσι παω πασο. Αυξηση λεει... ΧΑΧΑ που τα βρηκαν τα λεφτα;

ioannis-georgios
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δεν έγινε αύξηση στο συνολικό μισθό αλλά στο καθαρό που έφτανε στα χέρια μας. Ήταν παράδοξο φυσικά, το ψάξαμε και βρέθηκε ότι μηδενίστηκε μια κράτηση.
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από yandr »

Το συγκεκριμένο blog έχει ταιριαστό όνομα γιατί συνήθως γράφει τρο-μα-κτι-κές *****.

1ο ταγμα 318

Δημοσίευση από 1ο ταγμα 318 »

Με το αρθρο γελαω πραγματικα, γιατι ισχυει οτι ο λοχαγος του 2ου λοχου ηταν υψιστος τεντας, ειδικα μαρτιο απριλιο που ειχαμε παει, το ποσο φωναζε δεν λεγετε! Ταγματαρχης γινεται το επομενο καλοκαιρι, για όσους ηταν πρωτο ταγμα θα τον θυμουνται -Εεεε λεβεντη, τι ναι αυτα ρε λεβεντη; Επ ωμου αααγγγμ, χαχαχαχαχαχαχατο καλοκαιρι βεβαια που εφευγε ηρεμησε, καμια σχεση. Ο αντικαταστατης του τωρα, αγιος ανθρωπος, πολυ ηρεμος.

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες