ΕΛΔΥΚ - Ελληνική Δύναμη Κύπρου

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
vectorone
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 63
Επάγγελμα: Σχεδιαστης μεσω συστηματων Η/Υ

Δημοσίευση από vectorone »

Και καμψεις θα παρεις και "Πελεκυς" θα σε πιασει, αλλα γενικα οι γιατροι περνανε καλυτερα κατω, απο τον μεσο φανταρο. Τι δηλαδη, επειδη επεφτε για καμψεις ο φιλος σου ειναι δειγμα μαχιμου στρατιωτη; Αυτα ειναι στα σταντε πραγματα του ΕΛΔΥΚαριου. Αν θες να κωλοβαρας μη πας Κυπρο και βαλε βυζμα τραβα στη Κω ή στο Ροδο να κανεις ζωαρα.
Γιάννης Κ

Δημοσίευση από Γιάννης Κ »

Όχι δε σημαίνει ότι είναι μάχιμος και γι' αυτό το έβαλα σε εισαγωγικά. Τελοσπάντων, δε θα με πείραζε να κάνω και καμιά κάμψη, απλά μέχρι τώρα δεν το είχα έτσι στο μυαλό μου και το επεξεργάζομαι. Και πάλι ευχαριστώ παιδιά
vectorone
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Γιάννης Κ έγραψε:Όχι δε σημαίνει ότι είναι μάχιμος και γι' αυτό το έβαλα σε εισαγωγικά. Τελοσπάντων, δε θα με πείραζε να κάνω και καμιά κάμψη, απλά μέχρι τώρα δεν το είχα έτσι στο μυαλό μου και το επεξεργάζομαι. Και πάλι ευχαριστώ παιδιά

Εχω γραψει και πιο πριν παντως, ειναι καλα στην Κυπρο και σαν θητεια και σαν λεφτα και σαν εγκαταστασεις. Αλλα μην περιμενεις και πολυ λουφα. Εαν θες να λουφαρεις αστο, θα κακοπερασεις. Εαν εχεις συνειδητοποιησει οτι θα τρεχεις λιγο παραπανω απο τους φανταρους που υπηρετουν εδω (τουλαχιστον οσο εισαι νεος) αλλα θα περασεις μια πολυ γρηγορη θητεια τραβα, μην το σκεφτεις καν. Εγω εγκρινω.

Christoforos
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από Christoforos »

Παιδιά καλησπέρα! Είμαι έξω με άδεια ορκωμοσίας από την Θήβα. Μας είπαν στην ενημέρωση ότι θα κάτσουμε 3 βδομάδες στην Αυλώνα, αλλά εδώ μέσα έχω διαβάσει ότι θα κάτσουμε 1-2 μέρες. Τι ισχύει τελικά; . Την ενημέρωση μας την έκανε ο επιλοχίας του 1ου γραφείου.
vectorone
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Christoforos έγραψε:Παιδιά καλησπέρα! Είμαι έξω με άδεια ορκωμοσίας από την Θήβα. Μας είπαν στην ενημέρωση ότι θα κάτσουμε 3 βδομάδες στην Αυλώνα, αλλά εδώ μέσα έχω διαβάσει ότι θα κάτσουμε 1-2 μέρες. Τι ισχύει τελικά; Την ενημέρωση μας την έκανε ο επιλοχίας του 1ου γραφείου.

Το πιο πιθανο ειναι οτι θα κατσεις 2-3 μερες. Εγω π. Χ. Εκατσα 1. Εκατσα μια Δευτερα και την επομενη στις 02:00πμ πεταγαμε. Αλλα υπαρχουν και περιπτωσεις που μπορει να σε κρατησουν και μια βδομαδα. Αναλογως εαν χρειαζεσαι εκπαιδευση σε καποια ειδικοτητα ή αν τα εχουν κανονισει τα εισητηρια για τον π*****.

Άβαταρ μέλους
kobe24
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από kobe24 »

Στην Αυλώνα όταν πας παίρνεις 5 μέρες τιμητική και στη συνέχεια όταν επιστρέψεις περιμένεις να έρθει η ώρα σου για να πας στο νησί. Όταν πήγα εγώ φεύγαμε αλφαβητικά. Όποτε μπορεί να έφευγες τη πρώτη μέρα μπορεί να έφευγες και μετά από 5 μέρες. Ανάλογα και τις πτήσεις... Είναι σπάνια η περίπτωση να αργήσει τόσο πολύ κάποιος για να φύγει για Κύπρο.
LARA GARCIA DANI
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από LARA GARCIA DANI »

Μπαινω 13/11 ΚΕΠΒ Θηβα πυροβολικο και το σκεφτομαι για ελδυκ. Πως ειναι τα πραγματα για το πυροβολικο στο νησι ξερει κανεις;

LARA GARCIA DANI
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από LARA GARCIA DANI »

Και κατι ακομα. Ρε παιδια στοιχημα θα μπορουμε να παιζουμε στην κυπρο; Γιατι χωρις τη γκομενα, αντε να πεις οτι παλευεται αλλα και χωρις κουμαρι παει πολυ
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 56
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Η Κύπρος είναι γεμάτη με προπατζίδικα.
ioannis-georgios
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 17

Δημοσίευση από ioannis-georgios »

LARA GARCIA DANI έγραψε:Μπαινω 13/11 ΚΕΠΒ Θηβα πυροβολικο και το σκεφτομαι για ελδυκ. Πως ειναι τα πραγματα για το πυροβολικο στο νησι ξερει κανεις;

Έχει μοίρες όλων των βαθμών δυσκολίας. Αλλά γενικά σαν ευκαιρία η θητεία στο νησί βγάζει θετικό πρόσημο.
christoforos_ver
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από christoforos_ver »

Παιδιά καλημέρα! Είμαι έξω με τιμητική από Αυλώνα και χαρούμενος που τελικά θα πάω στο νησί :) Έχω όμως κάποιες ερωτήσεις πολύ συγκεκριμένες. Έμαθα ότι πάω στην 192 ΜΜΠ ΕΛΔΥΚ 3/1 (ΠΒ) και από ότι είδα εδώ είναι στην Αγ. Βαρβάρα. Αν υπαρχει κανείς που έχει κάνει την θητεία του εκεί, θέλω να ρωτήσω τα εξής:

1) Υπάρχουν υπολογιστές με ιντερνετ για να μπορείς να επικοινωνείς με τους δικούς σου μέσω skype;

2) Σκέφτομαι να αγορασω ένα smartphone έτσι ώστε στην έξοδο άμα βρω wifi να μιλάω μέσω skype. Υπάρχει θέμα ως προς τα κινητα με κάμερα από τα στελέχη εκεί; Μην το πάρω τσάμπα!

Αυτα προς το παρόν!

ΥΓ. Είχα άλλο account αλλά ξέχασα το pass και τα αλαμπουρνέζικα που έλεγε το mail για την αλλαγή pass δεν μπόρεσα να τα αποκρυπτογραφήσω, οπότε είμαι πάλι ένας απλός στρατιώτης. Εικόνα

Άβαταρ μέλους
petraaan
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από petraaan »

Καλησπερα παιδια... Στις 18 του μηνος φευγω και Κυπρο. Στην 5η ΕΜΑ απο οτι εμαθα και εχω την ειδικοτητα ΥΚΟΑ (Υπαξιωματικος Κινησης / Οδηγος Αυτοκινητου.) ... Τι γνωμη εχετε για αυτην την ειδικοτητα; ... Απο οτι ρωτησα κατι παλιους που ηταν κυπρο μ ειπαν πως ειναι Καλη και ειμαι τυχερος... Ισχυει οτι μπορω να γινω δεκαννεας;
318

Δημοσίευση από 318 »

christoforos_ver έγραψε:Παιδιά καλημέρα! Είμαι έξω με τιμητική από Αυλώνα και χαρούμενος που τελικά θα πάω στο νησί :) Έχω όμως κάποιες ερωτήσεις πολύ συγκεκριμένες. Έμαθα ότι πάω στην 192 ΜΜΠ ΕΛΔΥΚ 3/1 (ΠΒ) και από ότι είδα εδώ είναι στην Αγ. Βαρβάρα. Αν υπαρχει κανείς που έχει κάνει την θητεία του εκεί, θέλω να ρωτήσω τα εξής:

1) Υπάρχουν υπολογιστές με ιντερνετ για να μπορείς να επικοινωνείς με τους δικούς σου μέσω skype;

2) Σκέφτομαι να αγορασω ένα smartphone έτσι ώστε στην έξοδο άμα βρω wifi να μιλάω μέσω skype. Υπάρχει θέμα ως προς τα κινητα με κάμερα από τα στελέχη εκεί; Μην το πάρω τσάμπα!

Αυτα προς το παρόν!

ΥΓ. Είχα άλλο account αλλά ξέχασα το pass και τα αλαμπουρνέζικα που έλεγε το mail για την αλλαγή pass δεν μπόρεσα να τα αποκρυπτογραφήσω, οπότε είμαι πάλι ένας απλός στρατιώτης. Εικόνα

1) ναι, εχει.

2) οχι, παρε.

Fantarinos

Δημοσίευση από Fantarinos »

Εχω ειδικοτητα αρχηγος στοιχειου πυροβολικου μαχης. Ειναι πιθανον να παω στην ελδυκ 3/1 μαζι τους κυπριους?
318

Δημοσίευση από 318 »

Fantarinos έγραψε:Εχω ειδικοτητα αρχηγος στοιχειου πυροβολικου μαχης. Ειναι πιθανον να παω στην ελδυκ 3/1 μαζι τους κυπριους?
πυροβολικο εχει μονο η 3/1.

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης