ΣΣΑΣ - Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων

Πληροφορίες για όλες τις στρατιωτικές σχολές (ΣΣΕ, ΣΜΥ, ΣΣΑΣ, ΣΜΑ, ΣΜΥΝ, ΣΥΔ, ΣΤΥΑ, Ικάρων κλπ), την παρεχόμενη εκπαίδευση και τη ζωή μέσα σε αυτές
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Guest......
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από Guest...... »

Με την ειδικη κατηγορια των σοβαρων παθησεων.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 15

Δημοσίευση από Greek_Army »

Για τις ειδικές κατηγορίες των στρατιωτικών σχολών έχουμε ξεχωριστό θέμα , τώρα για την κατανομή των θέσεων διάβασε το περσινό σχετικό θέμα που έχουμε εκεί θα βρεις τον διαχωρισμό.
Guest......
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από Guest...... »

Ευχαριστω πολυ!
6666

Δημοσίευση από 6666 »

Στο στρατολογικο επιλεγουν οι υποψηφιοι απο μονοι τους ή υπαρχουν κριτηρια για το αν θα γινουν νομικοι συμβουλοι ή στρατολογοι;
Άβαταρ μέλους
Akis_7
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Akis_7 »

Μέχρι το 2010 νομίζω λέγονταν μόνο στρατολόγοι, αλλά επειδή ως απόφοιτους νομικής του πηγαινοέφερναν στο Εθνικής άμυνας, μετονομάστηκαν σε ΣΣΝΣ
ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ
Dimitra11
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από Dimitra11 »

Γεια σας ενδιαφερομουνα για τη συγκεκριμενη σχολη (Σ. Σ. Α. Σ) ωστοσο ειχα ορισμενες ερωτησεις.[:) ] Ποια κατευθυνση θα πρεπει να ακολουθησω στην Β' και Γ΄λυκειο ωστε να μπορω να περασω ; Επισης ενας αποφοιτος του οικονομικου ποιες αρμοδιοτητες εχει;(οι απορριες μου βασιζονται στο νεο συστημα που εφαρμοζεται απο περσι στα λυκεια)
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ
Posts in topic: 23

Δημοσίευση από Terminator »

Ανήκει στο 5ο πεδίο (αναφερομαι συγκεκριμενα για το οικονομικο τμημα της ΣΣΑΣ) οπότε είναι προσβασιμη απο ολες τις ομάδες προσανατολισμου.
marsoupilami
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από marsoupilami »

Καλημερα σας, ειμαι 17 ετων και εχω επιλεξει ως κατευθηνση στη β'λυκειου τη θεωρητικη. Σκεφτομαι να δηλωσω ψυχολογων ΣΣΑς, θα ηθελα να με κατατοπισετε λιγο σχετικα με την παρακολουθηση των μαθηματων και της στρατιωτικης εκπαιδευσης...2) ενδιαφερομουν και για μονιμη υπαξιωματικος στρατου (Σ. Μ. Υ) στα οπλα αλλα αυτη η σχολη δεν ανηκει στο πεδιο μου, μπορω να περασω εκει με καποιον αλλο τροπο; ευχαριστω εκ των προτερων, φιλικα, Λενα Εικόνα

Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

Καλησπέρα Λένα

Για τη ΣΜΥ να σου πω οτι άλλος τρόπος να μπείς δεν υπάρχει καθώς έπρεπε απο φέτος να επιλέξεις ομάδα προσανατολισμού θετικών σπουδών για να μπορείς του χρονου να έχει πρόσβαση στην ΣΜΥ.

maria

Δημοσίευση από maria »

Οι αποφοιτοι της Σσας ψυχολογιας μπορουν να εργασθουν παραλληλα και στον ιδιωτικο τομεα;
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

OΧι γιατι δεν έχουν άδεια επαγγέλματος και γιατί χρειάζονται και σχετική άδεια απο τον υπουργό εθνικής άμυνας
kleovoulos
Πολίτης
Πολίτης
Ενδιαφέροντα: Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Πληροφορική, Στρατός
Επάγγελμα: Μαθητής Λυκείου

Δημοσίευση από kleovoulos »

Γεια σας. Είμαι καινούργιος στο παρόν φόρουμ οπότε θα σας ζητούσα να με συγχωρήσετε για οποιοδήποτέ μου λάθος, μιας και δεν είμαι ακόμη εξοικειωμένος με τους κανόνες της παρούσης ιστοσελίδας. Είμαι 17 χρονών, μαθητής Γενικού Λυκείου στη Θετική Κατεύθυνση, και του χρόνου θα δώσω Πανελλήνιες με το νέο σύστημα για πρώτη φορά. Συγκεκριμένα αποφάσισα να εξετασθώ στο μάθημα της Βιολογίας Προσανατολισμού, το οποίο θα μου δώσει πρόσβαση στις Ιατρικές Σχολές και άλλες σχολές επιστημών υγείας. Με ενδιέφερε επιπλέον να γίνω στρατιωτικός, οπότε θεώρησα καλή επιλογή να δηλώσω την Ιατρική Σχολή της ΣΣΑΣ στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, σε πρόσφατη προκήρυξη αναφέρεται πως κρίνονται ακατάλληλοι για εισαγωγή σε στρατιωτικές σχολές αυτοί που πάσχουν από νοσήματα κοιλίας, όπως είναι η βουβωνοκήλη. Προσωπικά, εγχειρήσθηκα για τη δεξιά βουβωνοκήλη όταν ήμουν 52 ημερών. Με αποκλείει αυτό από την εισαγωγή μου στις στρατιωτικές σχολές; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

(Σημείωση: Δημιούργησα ξανά αυτό το θέμα, αλλά για κάποιο λόγο διαγράφηκε ή χάθηκε και για αυτό άνοιξα καινούργιο).

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 9
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Καλησπέρα.

Διάβασε το σχετικό ΦΕΚ για τη Σωματική Ικανότητα, αναφέρεται ειδικά τι ισχύει για τους υποψηφίους των Στρατιωτικών Σχολών.

http://www.dsanet.gr/Epikairothta/Nomothesia/pd%2011_2014.htm
ΤΣΑΚΩΝΑΣ

Δημοσίευση από ΤΣΑΚΩΝΑΣ »

Γεια σας ειναι νεος στο φορουμ συγχωρεστε με για τυχον λαθος... Ηθελα να ρωτησω αυτοι που αποφοιτουν απο το τμημα της νομικης μπορουν να δουλεψουν ως δικηγοροι μετα εφοσον παρουν αδεια; Ετσι διαβασα καπου...

Μετά την αποστράτευση τους μπορούν να εργαστούν ως νομικοί σύμβουλοι στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα. Μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμα του δικηγόρου αν έχουν την ανάλογη άδεια.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 9
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Η απάντηση στο παρακάτω θέμα

ΣΣΑΣ Νομικό
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση