ΥΕΑ στις Ειδικές Δυνάμεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
Konstantinos_
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 16

Δημοσίευση από Konstantinos_ »

Ποιό ζόρι; Κανείς δεν τους έβαλε πιστόλι στον κρόταφο. Αν δεν μπορείς να απαντήσεις, δε χρειάζεται να εκφράζεις το πόσο πολύ έχεις ζαλιστεί από τις ερωτήσεις μου. Δεν είναι σχετικό με το θέμα.
Άβαταρ μέλους
lephleg
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από lephleg »

Konstantinos_ έγραψε:Α, εντάξει τότε. Θα δω τότε όταν πάω, γιατί πολλά ακούω από λοκατζήδες κα δεν είμαι σίγουρος αν αξίζει.

Μπορεί κάποιος ενημερωμένος να μου πει αν άθρησκος και ΔΕΑ γίνεται ή όχι; Όσους έχω ρωτήσει το πέρασαν αψήφιστα και ό'τι τους δήλωσαν, δεν έδωσαν σημασία.

Ίσως κάποιος που να έχει κάποια καλύτερη σχέση με το στρατό ή να γνωρίζει προσωπικά κάποιον που μπορεί να ξέρει;

Θα το εκτιμούσα πάρα πολύ!Εικόνα

Εχουμε ανεξιθρησκεια στο κρατος οπως και στον στρατο. Το τι πιστευεις δεν σε περιοριζει σε τιποτα σε σχεση με τον διπλανο σου.

Μονο αν πεσεις σε κανεναν θρησκοληπτο ανωτερο που θα σου ψησει το ψαρι στα χειλη απο κομπλεξ.

Άβαταρ μέλους
Konstantinos_
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

lephleg έγραψε:
Konstantinos_ έγραψε:Α, εντάξει τότε. Θα δω τότε όταν πάω, γιατί πολλά ακούω από λοκατζήδες κα δεν είμαι σίγουρος αν αξίζει.

Μπορεί κάποιος ενημερωμένος να μου πει αν άθρησκος και ΔΕΑ γίνεται ή όχι; Όσους έχω ρωτήσει το πέρασαν αψήφιστα και ό'τι τους δήλωσαν, δεν έδωσαν σημασία.

Ίσως κάποιος που να έχει κάποια καλύτερη σχέση με το στρατό ή να γνωρίζει προσωπικά κάποιον που μπορεί να ξέρει;

Εχουμε ανεξιθρησκεια στο κρατος οπως και στον στρατο. Το τι πιστευεις δεν σε περιοριζει σε τιποτα σε σχεση με τον διπλανο σου.

Μονο αν πεσεις σε κανεναν θρησκοληπτο ανωτερο που θα σου ψησει το ψαρι στα χειλη απο κομπλεξ.

Καταλαβαίνω. Απλά διάβασα εδώ, στην ιστοσελίδα ότι για να μπεις ΔΕΑ δεν πρέπει να ανήκεις σε κάποια θρησκευτική αίρεση. Τώρα τί ακριβώς εννοεί με αυτό δεν έχω ιδέα. Να μην είσαι καθολικός; Να μην είσαι άθρησκος; Και τα δύο; Μακάρι να ήξερα. Εικόνα
ΔΕΑ_2αμαλ
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 25

Δημοσίευση από ΔΕΑ_2αμαλ »

Konstantinos_ έγραψε:
lephleg έγραψε:

Καταλαβαίνω. Απλά διάβασα εδώ, στην ιστοσελίδα ότι για να μπεις ΔΕΑ δεν πρέπει να ανήκεις σε κάποια θρησκευτική αίρεση. Τώρα τί ακριβώς εννοεί με αυτό δεν έχω ιδέα. Να μην είσαι καθολικός; Να μην είσαι άθρησκος; Και τα δύο; Μακάρι να ήξερα.Εικόνα
Φιλε οι απαντησεις στις ερωτησεις σου εκπορευονται απ την κοινη λογικη για αυτο και βλεπεις εκνευρισμο απο καποιους. Αυτο που λεει στη διαταγη οτι δε πρεπει οι υποψηφιοι ΔΕΑ να ανηκουν σε καποια αιρεση, ειναι για να μην υπαρξουν περιστατικα προσηλυτισμου σε στρατοπεδο. Οπερ σημαινει, εκτος αν συλληφθεις να μοιραζεις φυλλαδια θρησκευτικου περιεχομενου και να πρηζεις τα μεζεα των συστρατευμενων σου, ΔΕΝ εχεις προβλημα ακομα και αν πιστευεις στον Τουτατη. Φιλικα
Άβαταρ μέλους
Konstantinos_
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Αυτό που λες δεν έχει καμία σχέση με αυτό που γράφει. Αλλιώς θα έλεγε ότι πολύ απλά απαγορεύεται ο προσηλιτισμός, που αυτό εννοείται και ισχύει και στην απλή θητεία. Δεν είναι κοινή λογική αν έχεις δίκιο. Αν έχεις δίκιο, αυτό που γράφει σε οδηγεί σε συμπεράσματα τα οποία είναι συνολικά λανθασμένα.
ΔΕΑ_2αμαλ
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Konstantinos_ έγραψε: Αυτό που λες δεν έχει καμία σχέση με αυτό που γράφει. Αλλιώς θα έλεγε ότι πολύ απλά απαγορεύεται ο προσηλιτισμός, που αυτό εννοείται και ισχύει και στην απλή θητεία. Δεν είναι κοινή λογική αν έχεις δίκιο. Αν έχεις δίκιο, αυτό που γράφει σε οδηγεί σε συμπεράσματα τα οποία είναι συνολικά λανθασμένα.
Ρε φιλε αφου εισαι σιγουρος και τα ξερεις τι απορια θες να σου λυσουμε; Αν καποιος ειναι αιρετικος και η θρησκεια του, του απαγορευει να φερει οπλο πως θα γινει δοκιμος; Δε μπορεις να φανταστεις για ποιους λογους δε θελουν ειδικες θρησκευτικες περιπτωσεις στο στρατο; ΕΣυ φοβασαι μη σε ρωτησουν αν εισαι Χριστιανος, τους πεις οχι, και σε κοψουν; ΟΧΙ αυτο ειναι αμφιβολο οπως σου ειπα και σε προηγουμενο μηνυμα.
Άβαταρ μέλους
Konstantinos_
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

ΔΕΑ_2αμαλ έγραψε:
Konstantinos_ έγραψε: Αυτό που λες δεν έχει καμία σχέση με αυτό που γράφει. Αλλιώς θα έλεγε ότι πολύ απλά απαγορεύεται ο προσηλιτισμός, που αυτό εννοείται και ισχύει και στην απλή θητεία. Δεν είναι κοινή λογική αν έχεις δίκιο. Αν έχεις δίκιο, αυτό που γράφει σε οδηγεί σε συμπεράσματα τα οποία είναι συνολικά λανθασμένα.
Ρε φιλε αφου εισαι σιγουρος και τα ξερεις τι απορια θες να σου λυσουμε; Αν καποιος ειναι αιρετικος και η θρησκεια του, του απαγορευει να φερει οπλο πως θα γινει δοκιμος; Δε μπορεις να φανταστεις για ποιους λογους δε θελουν ειδικες θρησκευτικες περιπτωσεις στο στρατο; ΕΣυ φοβασαι μη σε ρωτησουν αν εισαι Χριστιανος, τους πεις οχι, και σε κοψουν; ΟΧΙ αυτο ειναι αμφιβολο οπως σου ειπα και σε προηγουμενο μηνυμα.
Ναι, εγώ αυτό φοβόμουν. Ότι δέχονται μόνο Χριστιανούς ορθόδοξους. ΟΚ, φίλε. Ευχαριστώ πολύ. Και ποιον δεν είχα ρωτήσει για αυτήν τη μικρή αλλά σημαντική λεπτομέρεια.
Άβαταρ μέλους
Soap
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από Soap »

Και στη τελική η δικιά μου απορία είναι η εξής. Εφόσον είσαι άθρησκος, σου είναι ΤΟΣΟΟΟΟΟ δύσκολο να παριστάνεις το θρήσκο; Τι θα πάθεις δηλαδή; Άμα τυχόν σε ρωτήσουν πες ότι είσαι θρήσκος να τελειώνει η παράσταση. Εδώ λέμε όλοι μας στη καθημερινότητα μας τόσα και τόσα ψέματα όταν η ανάγκη το απαιτήσει και συ κολλάς σε μία λεπτομέρεια. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Παίξτο θρήσκος και μη σε νοιάζει τίποτα.
Πάλι με Φάνη Πετραλιά, πάλι δικια μας θα'ναι...
Άβαταρ μέλους
Konstantinos_
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Το σκέφτηκα αλλά θα έχω τόσα πολλά στο κεφάλι μου εκεί μέσα που αν έχω και αυτό στη συνείδησή μου θα εκραγώ και θα υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να τα παρατήσω. Δεν προλέγω βέβαια, μπορεί εκεί πέρα να αλλάξω γνώμη. Εξαρτάται που θα πέσω.14 μήνες είναι αυτοί. Μην τους περάσω εντελώς σκατά. Εικόνα
Αντώνης Ε

Δημοσίευση από Αντώνης Ε »

Καλησπερα ! Θα ηθελα να ρωτησω αν εχεις μυωπια και θες να πας δοκιμος μπορεις η κοβεσαι; Εχω κατω απο 2 βαθμους. Και επιθυμώ να παω παω δοκιμος

Άβαταρ μέλους
Konstantinos_
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Καλή ερώτηση. Και εγώ έχω μισό βαθμό στο κάθε μάτι και μπαίνω σε τρεις βδομάδες. Ας ελπίσουμε να απαντήσει κάποιος που ξέρει σύντομα.
ΔΕΑ_2αμαλ
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Δεν εχετε προβλημα, νομιζω ελλειματικη θεωρειται οραση με διαθλαστικες ανωμαλιες ανω των 5 διοπτριων. Θυμαμαι πολυ κοσμο με γυαλια, μη σας ανησυχει
Άβαταρ μέλους
_KOURSAROS_
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από _KOURSAROS_ »

Οι Έφεδροι Αξιωματικοί επιλέγονται από τους στρατεύσιμους που έχουν στο σημείωμα κατάταξής τους την ένδειξη ΥΕΑ και στο ΠΝ ονομάζονται Σ. Ε. Α. . Για να χαρακτηριστείς ΥΕΑ πρέπει υποχρεωτικά:

• Να είσαι απόφοιτος Λυκείου και άνω
  • Να έχεις κριθεί ικανός πρώτης κατηγορίας ή δευτέρας κατηγορίας, εφόσον όμως είσαι πτυχιούχος ΑEΙ ή ΤΕΙ και η πάθηση σου δεν σε εμποδίζει στην άσκηση των καθηκόντων για τα οποία προορίζεσαι (δεν κατατάσσεσαι στο Πεζικό - Τεθωρακισμένα - Πυροβολικό - Ειδικές Δυνάμεις)
  • Να έχεις ανάστημα 1.65μ και άνω
  • Να έχεις Λευκό Ποινικό Μητρώο
  • Να είσαι υπόχρεος ολοκλήρου θητείας
  • Να μην ανήκεις σε θρησκευτική αίρεση
Αποκλείεται ο χαρακτηρισμός σου ως ΥΕΑ έστω και αν έχεις τα παραπάνω τυπικά προσόντα εφόσον:

• Είσαι ανυπότακτος
  • Έχεις δυσχρωματοψία
  • Έχεις διαγραφεί από τη ΣΣΑΣ και αποβληθεί από Στρατιωτική τη ΣΣΕ και τη ΣΜΥ
  • Είσαι ΥΕΑ άλλης ΕΣΣΟ (εφόσον έχεις υπηρετήσει)
  • Έχεις ποινές μέχρι 20 μέρες λόγω χαρακτήρα και ήθους ή μέχρι 30 μέρες συνολικά
  • Έχεις δηλώσει ψευδή στοιχεία για τις γραμματικές σου γνώσεις

Μην ζητάτε μασημένη τροφή, μάθετε να την βρίσκετε μόνοι σας, καταδρομείς θα γίνετε όχι βουτιρομπεμπέδες.

Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης.
Άβαταρ μέλους
Konstantinos_
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

_KOURSAROS_ έγραψε:Οι Έφεδροι Αξιωματικοί επιλέγονται από τους στρατεύσιμους που έχουν στο σημείωμα κατάταξής τους την ένδειξη ΥΕΑ και στο ΠΝ ονομάζονται Σ. Ε. Α. . Για να χαρακτηριστείς ΥΕΑ πρέπει υποχρεωτικά:

• Να είσαι απόφοιτος Λυκείου και άνω
  • Να έχεις κριθεί ικανός πρώτης κατηγορίας ή δευτέρας κατηγορίας, εφόσον όμως είσαι πτυχιούχος ΑEΙ ή ΤΕΙ και η πάθηση σου δεν σε εμποδίζει στην άσκηση των καθηκόντων για τα οποία προορίζεσαι (δεν κατατάσσεσαι στο Πεζικό - Τεθωρακισμένα - Πυροβολικό - Ειδικές Δυνάμεις)
  • Να έχεις ανάστημα 1.65μ και άνω
  • Να έχεις Λευκό Ποινικό Μητρώο
  • Να είσαι υπόχρεος ολοκλήρου θητείας
  • Να μην ανήκεις σε θρησκευτική αίρεση
Αποκλείεται ο χαρακτηρισμός σου ως ΥΕΑ έστω και αν έχεις τα παραπάνω τυπικά προσόντα εφόσον:

• Είσαι ανυπότακτος
  • Έχεις δυσχρωματοψία
  • Έχεις διαγραφεί από τη ΣΣΑΣ και αποβληθεί από Στρατιωτική τη ΣΣΕ και τη ΣΜΥ
  • Είσαι ΥΕΑ άλλης ΕΣΣΟ (εφόσον έχεις υπηρετήσει)
  • Έχεις ποινές μέχρι 20 μέρες λόγω χαρακτήρα και ήθους ή μέχρι 30 μέρες συνολικά
  • Έχεις δηλώσει ψευδή στοιχεία για τις γραμματικές σου γνώσεις

Μην ζητάτε μασημένη τροφή, μάθετε να την βρίσκετε μόνοι σας, καταδρομείς θα γίνετε όχι βουτιρομπεμπέδες.

Μάλιστα!
Άβαταρ μέλους
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 20

Δημοσίευση από Avatar »

Αντώνης Ε έγραψε:Καλησπερα ! Θα ηθελα να ρωτησω αν εχεις μυωπια και θες να πας δοκιμος μπορεις η κοβεσαι; Εχω κατω απο 2 βαθμους. Και επιθυμώ να παω παω δοκιμος

γράφετε ρε παιδιά στα σωστά θέματα...
για να βγεις Ι2 (αυτό σήμαινει ότι δεν πας δόκιμος όπλα αλλά μόνο σώματα) πρέπει να έχεις 4.5+βαθμούς, σελίδα 43
http://sep4u.gr/fek/fek_2014_17a.pdf

Νεοσύλλεκτος στρατιώτης 2013 Ε'ΕΣΣΟ--> ΥΕΑ/Α--> Λοχίας ΥΕΑ/Β--> ΔΕΑ(ΠΖ)--> Ανθυπολοχαγός(ΠΖ)
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες