ΥΕΑ στις Ειδικές Δυνάμεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
lionslaw
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από lionslaw »

nikmarg έγραψε: Εχω υπηκοοτητα αλλα τη να το κανω, να παω να σκοτωθω χωρις λογο. Θελω να υπητετησω στην Ελλαδα. Φιλε Νασσο με στεναχωρισες αλλα θα το πρωσπαθισω και οτι γινει.
Έχεις καμιά συγγενή σου να μου προξενέψεις να πάρω και εγώ την υπηκοότητα. Ειμαι πολυ καλό παιδί με αισθήματα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Odysseus_C
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από Odysseus_C »

Έχουμε τελικά καμιά ιδέα με την εκπαίδευση που γίνεται εκεί πέρα τα τελευταία χρόνια; Είναι κανείς που έχει πάει από κει και ξέρει; Για να έχουμε μια πιο εμπεριστατωμένη ιδέα...
nikmarg
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από nikmarg »

Ρε παιδιά δεν είναι το ίδιο, να υπηρετήσω στον Καναδά για ποιον λόγο Άκουγα εχθές στείλανε πάλι και άλλους στρατιώτες να εκπαιδεύσουν ιρακινούς, φυσικά έχουν καλύτερα πράγματα μπορεί και καλύτερη εκπαίδευση άλλα όλοι εμείς πρέπει να είμαστε υπερήφανη για την ευκαιρία που έχουμε να υπηρετήσουμε στον ελληνικό στρατό, με ότι προβλήματα και αν έχει Πιστεύω για αυτό είμαστε όλοι μας κιόλας σε αυτό το φόρουμ και δεν είμαστε κάπου άλλου να κοιτάμε πλέξιμο. Μακάρι να είχα το μυαλό να διάβαζα στης πανελλήνιες να είχα περάσει στην σχολή ευελπίδων άλλα το μυαλό τότε ήταν πως θα πάω στα μπουζούκια

έχω δυο αδέλφια αξιωματικούς στο πολεμικό ναυτικό ο ένας στην Σαλαμίνα ο άλλος στην σούδα παρόλο που τους έχουν κόψη το μισθό στην μέση τους ζηλεύω

Συγνώμη βγήκα λίγο έκτος θέματος. Οποίος έχει καμιά πρόσφατη εμπειρια από Ρεντίνα μεριά σαν δεα θα μου άρεσε πολύ να την ακούσω

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 28
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Nikmarg, το ανέφερα ως αστείο επειδή στον Καναδά υπάρχει ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ που στην Ελλάδα είναι όχι μόνο άγνωστη αλλά και δυσεύρετη.

Ξαναλέω, αν είναι να έρθεις για λίγο καιρό να υπηρετήσεις στον Ε. Σ με όνειρο να πάς ΔΕΑ Ειδικών Δυνάμεων και στη ΣΕΑΠ να σου δώσουν ένα πανηγυρικό άκυρο και να σε πάνε σε Μονάδα Πεζικού όντας πλέον ΔΕΑ Πεζικού, καλύτερα να μην έρθεις.

Και θα ταλαιπωρηθείς, και θα σιχαθείς το "ζαμανφού" που επικρατεί στο Στρατό.
ΔΕΑ_2αμαλ
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 25

Δημοσίευση από ΔΕΑ_2αμαλ »

Φιλε μου, προσωπικα δε συμφωνω με τη συλλογιστικη του "μην ερθεις, γιατι μπορεις να φας ακυρο". Με αυτο το σκεπτικο, μην πηγαινεις στην παραλια, για να μη σε φανε οι καρχαριες. Ισχυει ομως, πως σε περιπτωση που ερθεις (ειδικα απο ενα ανεπτυγμενο κρατος οπως ο Καναδας) εδω για να υπηρετησεις σε περιμενει στην καλυτερη περιπτωση απογοητευση, στην χειροτερη περιπτωση αηδια. Δυστυχως ετσι ειναι. Απο κει και περα, το ερωτημα "αν αξιζει" ειναι εντελως διαφορετικο απ το "ειναι τοσο δυσπροσιτο οσο ακουγεται". Σαυτο το νημα δινεται η εντυπωση πως για να μπεις δοκιμος ειδικων, πρεπει να εχεις γνωριμιες που θα σου εξασφαλιζαν υπο αλλες συνθηκες, εργασια παρα τω υπουργω, με μισθο 5κ. Δεν ειναι ετσι, καποιος σε καλη φυσικη κατασταση πολυ δυσκολα θα εκτοπιστει απ το γκρουπακι που θα παει Ρεντινα. Αυτες ειναι οι παραστασεις που εχω εγω προσωπικα. Για το ΣΒΕΚ τωρα, πολυ περιληπτικα, ειναι μια δυναμικη εμπειρια, ειδικα αν την παρακολουθησεις χειμωνα, την πρωτη βδομαδα, γυμναστικη, εκπαιδευση, βολες, στιβοι τοπογραφιας κλπ. Την 2η στα ιδια πλαισια, την 3η εχετε ορεινο αγωνα, πεντε μερες διαβιωση εξω, την 4η εβδομαδα θαλασσια και αθλητικες/γραπτες δοκιμασιες. Αν εχεις καποια πιο εξειδικευμενη ερωτηση, ευχαριστως να σε ενημερωσω, φιλικα
Άβαταρ μέλους
Odysseus_C
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από Odysseus_C »

ΔΕΑ_2αμαλ έγραψε:Φιλε μου, προσωπικα δε συμφωνω με τη συλλογιστικη του "μην ερθεις, γιατι μπορεις να φας ακυρο". Με αυτο το σκεπτικο, μην πηγαινεις στην παραλια, για να μη σε φανε οι καρχαριες. Ισχυει ομως, πως σε περιπτωση που ερθεις (ειδικα απο ενα ανεπτυγμενο κρατος οπως ο Καναδας) εδω για να υπηρετησεις σε περιμενει στην καλυτερη περιπτωση απογοητευση, στην χειροτερη περιπτωση αηδια. Δυστυχως ετσι ειναι. Απο κει και περα, το ερωτημα "αν αξιζει" ειναι εντελως διαφορετικο απ το "ειναι τοσο δυσπροσιτο οσο ακουγεται". Σαυτο το νημα δινεται η εντυπωση πως για να μπεις δοκιμος ειδικων, πρεπει να εχεις γνωριμιες που θα σου εξασφαλιζαν υπο αλλες συνθηκες, εργασια παρα τω υπουργω, με μισθο 5κ. Δεν ειναι ετσι, καποιος σε καλη φυσικη κατασταση πολυ δυσκολα θα εκτοπιστει απ το γκρουπακι που θα παει Ρεντινα. Αυτες ειναι οι παραστασεις που εχω εγω προσωπικα. Για το ΣΒΕΚ τωρα, πολυ περιληπτικα, ειναι μια δυναμικη εμπειρια, ειδικα αν την παρακολουθησεις χειμωνα, την πρωτη βδομαδα, γυμναστικη, εκπαιδευση, βολες, στιβοι τοπογραφιας κλπ. Την 2η στα ιδια πλαισια, την 3η εχετε ορεινο αγωνα, πεντε μερες διαβιωση εξω, την 4η εβδομαδα θαλασσια και αθλητικες/γραπτες δοκιμασιες. Αν εχεις καποια πιο εξειδικευμενη ερωτηση, ευχαριστως να σε ενημερωσω, φιλικα

Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ, από τις πιο εμπεριστατωμένες απαντήσεις σε αυτό το νήμα.
nikmarg
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από nikmarg »

Ευχαριστώ πολύ και εγώ αυτό λέω θα έρθω και ότι γίνει, εξαρτάτε καθαρά από έμενα αν θα είμαι στην κορυφή η όχι Έχω πιστή στης δυνατότητες μου και από εκεί και πέρα ότι θέλει ας φέρει θα ξέρω τουλάχιστον εγώ ότι έδωσα το 100% τον δυνατοτήτων μου
γιαννης

Δημοσίευση από γιαννης »

Οι δεα εδ οταν τοποθετουνται στις μοναδες συμετεχουν κανονικα στις ασκησεις (πορειες, βολες. ) ή ο ρολος τους ειναι τελειως διαφορετικος; επισης στις μοναδες παιρνουν κ ειδικοτητες οπως οι φανταροι (πχ χελιστες) ή μονο την ειδικοτητα απο σεαπ;
ΔΕΑ_2αμαλ
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

γιαννης έγραψε: Οι δεα εδ οταν τοποθετουνται στις μοναδες συμετεχουν κανονικα στις ασκησεις (πορειες, βολες.) ή ο ρολος τους ειναι τελειως διαφορετικος; Επισης στις μοναδες παιρνουν κ ειδικοτητες οπως οι φανταροι (πχ χελιστες) ή μονο την ειδικοτητα απο σεαπ;
Προφανως και συμμετεχουν, και μαλιστα επεχουν ρολο αυξημενων υποχρεωσεων και απαιτησεων. Οι δοκιμοι ειδικων εξερχομενοι απο ΣΕΑΠ ειναι παντα ειδικοτητος τυφεκιοφορου, στους ελαχιστους που βγαινουν απο σχολη διαβιβασεων και μηχανικου, απονεμονται αρμοδιως ειδικοτητες διαβιβαστη και σκαπανεα (με επιφυλαξη) αντιστοιχα
γιαννης

Δημοσίευση από γιαννης »

Ευχαριστω για την απαντηση. Αρα στη μοναδα δε μπορεις να παρεις κ επιπλεον ειδικοτητα πχ χελ; παραμενεις τυφεκιοφορος;
ΔΕΑ_2αμαλ
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Ακριβως, δεν εμπλεκεσαι με επικουρικα σχολεια, βλεπε χελ, διαβιβαστη κλπ
Άβαταρ μέλους
Archon
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Archon »

Καλησπέρα σε όλους. Παρουσιάζομαι τον Μαιο στο στρατό ξηράς Κόβοντας Την αναβολή (ολοκληρώσα τις σπουδές μου) και έχοντας δηλώσει εκ νέου την επιθυμεία για καταταξη μου στις ΕΔ. Το πρωτο χαρτί κατάταξης που μου είχε έρθει ηταν για ΕΔ.Σκοπός του αιτήματος μου να καταταγώ στις ΕΔ ειναι το να υπηρετήσω ως ΥΕΑ στη ΣΕΑΠ και έπειτα αφου περάσω με επιτυχία τα αθλήματα και την συνέντευξη να εκπαιδευτώ στο ΚΕΑΠ ως δοκιμος ΕΔ. Διάβασα σε προηγούμενα σχόλια οτι για να επιλεγείς για το ΚΕΑΠ χρειάζεται βύσμα, μέσο κτλ.

Η ερώτηση μου είναι η εξής. Είμαι πτυχιούχος Οικονομικού Πανεπιστημίου και γνώστης 2 ξένων γλωσσών σε επίπεδο prof. Είμαι αθλητής της πυγμαχίας και τα όρια για το άριστα του ΚΕΑΠ φαίνονται ιδιαίτερα εύκολα. Επίσης ειμαι ευπαρουσίαστος με ύψος 1.80. Η ερώτηση μου είναι λοιπόν' Έχοντας αυτα τα κριτήρια θεωρείτε οτι υπάρχει πιθανότητα να μην περάσω και να περάσει κάποιος με ρουσφέτι ;

ΥΓ Επειδή δεν θέλω να παρεξηγηθώ ολα τα παραπάνω στοιχεία που με αφορούν τα ανέφερα για να δώσω την εικόνα μου και την κατάσταση και να δεχτώ τις αναλογες απαντήσεις. Οχι για λόγους προσωπικής προβολής.

Σας ευχαριστώ.

Άβαταρ μέλους
lionslaw
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από lionslaw »

Archon έγραψε:Καλησπέρα σε όλους. Παρουσιάζομαι τον Μαιο στο στρατό ξηράς Κόβοντας Την αναβολή (ολοκληρώσα τις σπουδές μου) και έχοντας δηλώσει εκ νέου την επιθυμεία για καταταξη μου στις ΕΔ. Το πρωτο χαρτί κατάταξης που μου είχε έρθει ηταν για ΕΔ.Σκοπός του αιτήματος μου να καταταγώ στις ΕΔ ειναι το να υπηρετήσω ως ΥΕΑ στη ΣΕΑΠ και έπειτα αφου περάσω με επιτυχία τα αθλήματα και την συνέντευξη να εκπαιδευτώ στο ΚΕΑΠ ως δοκιμος ΕΔ. Διάβασα σε προηγούμενα σχόλια οτι για να επιλεγείς για το ΚΕΑΠ χρειάζεται βύσμα, μέσο κτλ.

Η ερώτηση μου είναι η εξής. Είμαι πτυχιούχος Οικονομικού Πανεπιστημίου και γνώστης 2 ξένων γλωσσών σε επίπεδο prof. Είμαι αθλητής της πυγμαχίας και τα όρια για το άριστα του ΚΕΑΠ φαίνονται ιδιαίτερα εύκολα. Επίσης ειμαι ευπαρουσίαστος με ύψος 1.80. Η ερώτηση μου είναι λοιπόν' Έχοντας αυτα τα κριτήρια θεωρείτε οτι υπάρχει πιθανότητα να μην περάσω και να περάσει κάποιος με ρουσφέτι ;

ΥΓ Επειδή δεν θέλω να παρεξηγηθώ ολα τα παραπάνω στοιχεία που με αφορούν τα ανέφερα για να δώσω την εικόνα μου και την κατάσταση και να δεχτώ τις αναλογες απαντήσεις. Οχι για λόγους προσωπικής προβολής.

Σας ευχαριστώ.

Φίλε με τέτοια προσόντα δε νομίζω να σε κόψουν όσο βύσμα και αν υπάρχει.

Άβαταρ μέλους
Archon
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Archon »

Ευχαριστώ ιδιαίτερα για την άμεση απάντηση. Σε αυτό ελπίζω κι εγώ. Να προσθέσω επιπλέον οτι δεν με ενδιαφέρουν τα μόρια που προσφέρει η θητεία του ΔΕΑ για να εργαστώ, αντίθετα σκόπος της επιλογής μου είναι η γνώση, η σκληραγώγηση και η πειθαρχία που προσφέρει η συγκεκριμένη επιλογή για την θητεία μου.
cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

Archon έγραψε:Ευχαριστώ ιδιαίτερα για την άμεση απάντηση. Σε αυτό ελπίζω κι εγώ. Να προσθέσω επιπλέον οτι δεν με ενδιαφέρουν τα μόρια που προσφέρει η θητεία του ΔΕΑ για να εργαστώ, αντίθετα σκόπος της επιλογής μου είναι η γνώση, η σκληραγώγηση και η πειθαρχία που προσφέρει η συγκεκριμένη επιλογή για την θητεία μου.
Κοίτα με βάση τις γνώσεις σου αλλά και τις αθλητικές σου επιδόσεις κατά 90% δεν θα σε απορρίψουν, αλλά επειδή μιλάμε για στρατό που δυστυχώς υπάρχει και το ρουσφέτι ένα 10% να σε κόψουν λόγω μη βύσματος υπάρχει αλλά και σε αυτή την περίπτωση θα συνεχίσεις δόκιμος σε ένα άλλο Σώμα ή Όπλο και πίστεψε με η εμπειρία είναι απίστευτη και θα μάθεις πολλά ενδιαφέρονται πράγματα, ένας πρώην Δόκιμος Πυροβολικού εδώ Εικόνα
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες