ΥΕΑ στις Ειδικές Δυνάμεις
Διαβασα αλλα δεν βρηκα κατι που να αναφερετε συγκεκριμενα στους διαβιβαστες.. τεσπα θα μπω με το καλο και θα μου τα πουν απο κοντα! ευχαριστω
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 145
Ναι όντως, ήτανε στην σελίδα 42.
Maniatis έγραψε:Καταρχην δεν ειναι σιγουρο οτι θα πας ΣΕΑΠ! Παιζει ρολο που θα παρουσιαστεις και που εχουν αναγκη για ΥΕΑ! Αφου πας ΥΕΑ, Ειδικες Δυναμεις πας μονο απο ΥΕΑ (ΠΖ),(ΔΒ),(ΕΜ) και μερικα (μεγαλα) βυσματα απο (ΤΘ) που κανονικα δν γινεται! Αφου πας σε οποια σχολη ΥΕΑ πας ειτε (πζ) ειτε (ΔΒ) η εκπαιδευση εκει ειναι 4 μηνες στη διαρκεια αυτη καπου στο 2μηνο ερχονται εκπροσοποι των (ΕΔ) και περνατε καποια αθληματα και στο τελος μια συνεντευξη και γινεται η επιλογη (εκει θελει βυσμα) ! Αφου περασουν οι 4 μηνες και ονομαστειτε ΔΕΑ οσοι περασαν (ΕΔ) πατε ρεντινα (ΚΕΑΠ, ΚΟΛΑΣΗ) ! Εκει εχει μια εκπαιδευση 4 εβδομαδων και εκει ονομαζεσαι ΔΕΑ (ΕΔ) εννοειται πως οσοι περασουν! Το λεω γτ κοβονται πολλοι!
AΝ κάποιος δηλώσει πως θέλει να γίνει ΔΕΑ Ε. Δ αλλά δεν τα καταφέρει μετά μπορεί να γίνει απλός ΔΕΑ ή αυτομάτως αποκλείεται και πάει απλός φαντάρος;
Αν δεν καταφέρεις να περάσεις το ΚΕΑΠ τότε μένεις ΔΕΑ (ΠΖ) . Δεν γίνεσαι ΔΕΑ μόνο στην περίπτωση που στην αρχή όταν είσαι ΥΕΑ κοπείς και δεν περάσεις (πριν την 4μηνη εκπαίδευση δηλαδή)
Avatar έγραψε:Αν δεν καταφέρεις να περάσεις το ΚΕΑΠ τότε μένεις ΔΕΑ (ΠΖ) .Δεν γίνεσαι ΔΕΑ μόνο στην περίπτωση που στην αρχή όταν είσαι ΥΕΑ κοπείς και δεν περάσεις (πριν την 4μηνη εκπαίδευση δηλαδή)
Nα κοπείς που; Στα αθλήματα/ψυχοτεχνικά;
Λιγα πραγματα φιλε μου μην φανταστεις πολλα! Εγω ειμαι πλεον ΔΕΑ ειδικων δυναμεων. Αυτο που ειπα οτι αξιζει ηταν μονο το ΚΕΑΠ... Για να πω και λιγο σε αυτους που θελουν να πανε. Στα μεσα της 4μηνης εκπαιδευσης στην ΣΕΑΠ για να γινεις ΔΕΑ (ΠΖ) μπορεις να δωσεις αθληματα για να περασεις στο σχολειο του ΚΕΑΠ, αυτο δεν σημαινει ομως οτι πλεον εχεις τον πρασινο μπερε με δαφνη, αυτο σημαινει οτι απλα μπηκες για να δοκιμαστεις μεσα στο ΚΕΑΠ... Τα αθληματα ηταν τα εξης. Καμψεις 50=20 βαθμοι, Κυλιακοι-Αναδηπλωσεις θα ελεγα 50=20 βαθμοι, και τρεξιμο 13.20=20 βαθμοι, αν στους κοιλιακους και στις καμψεις εβγαζες κατω απο 31 επερνες 0 βαθμους, που αυτο σημαινει απο 31 και πανω μετρανε οι βαθμοι 1-1... Στο τρεξιμο παει αναλογα με τον χρονο... Ολα αυτα ειπαμε απλα για να μπεις στο σχολειο του ΚΕΑΠ... Αφου μπεις ξαναδινεις τα αθληματα και αν τα ξαναπερασεις αρχιζει η εκπαιδευση... Καλη εμπειρια μπορω να πω, δυσκολο σχολειο αλλα ευχαριστο οταν τελειώσεις. Χαχα... Καλη θυτεια στους νεους ;)
Ξεχασα να πω, αυτα που λενε για να μπεις στο σχολειο του ΚΕΑΠ ειναι μπουρδες, αν εισαι καλος και βγαλεις καλο βαθμο με τα αθληματα δεν θελει βησμα, θα δειτε να περνανε καποιους με βησμα τους χαμηλοβαθμους αλλα εσεις με μεγαλο βαθμο μην φοβαστε καθολου!
Ξεχασα να πω, αυτα που λενε για να μπεις στο σχολειο του ΚΕΑΠ ειναι μπουρδες, αν εισαι καλος και βγαλεις καλο βαθμο με τα αθληματα δεν θελει βησμα, θα δειτε να περνανε καποιους με βησμα τους χαμηλοβαθμους αλλα εσεις με μεγαλο βαθμο μην φοβαστε καθολου!
panos2171 έγραψε:Avatar έγραψε:Αν δεν καταφέρεις να περάσεις το ΚΕΑΠ τότε μένεις ΔΕΑ (ΠΖ) .Δεν γίνεσαι ΔΕΑ μόνο στην περίπτωση που στην αρχή όταν είσαι ΥΕΑ κοπείς και δεν περάσεις (πριν την 4μηνη εκπαίδευση δηλαδή)
Nα κοπείς που; Στα αθλήματα/ψυχοτεχνικά;
Στην αρχή από όσο ξέρω πηγαίνεις στο πρώτο κέντρο μέχρι να ορκιστείς βρίσκεσαι εκεί και μετά παίρνεις μετάθεση για ΠΖ-ΤΘ-ΔΒ κλπ. Στο πρώτο κέντρο τις πρώτες 20 μέρες μέχρι να ορκιστείς δηλαδή παιρνάς κάτι αθλήματα και ψυχοτεχνικά φυσικά. Αν κοπείς εκεί δεν ξέρω ακριβώς τι παίζει αλλά θεωρώ ότι αν κοπείς αθλήματα θα πας σαν έφεδρος υπαξιωματικός (ή απλώς φαντάρος δεν γνωρίζω λεπτομέριες) και αν κοπείς ψυχοτεχνικά τότε θα υπάρχει πρόβλημα γιατί κόβονται μόνο όσοι έχουν σοβαρό πρόβλημα και μπορεί να πάρεις κανένα άοπλο !
Όταν πας για ΥΕΑ (ΠΖ) πχ στο ΣΕΑΠ, εκεί θα κάτσεις 4 μήνες αν δεν τα καταφέρεις και τα παρατήσεις δεν γίνεσαι ούτε καν ΔΕΑ (ΠΖ) και σε ρίχνουν βαθμό και πας σαν έφεδρος υπαξιωματικός. Στα μέσα της 4μηνης αυτής εκπαίδευσης δίνεις κάποια αθλήματα για ΔΕΑ (ΕΔ) ώστε να περάσεις στο ΚΕΑΠ το οποίο κρατάει 5 βδομάδες. Αν κοπείς στο ΚΕΑΠ συνεχίζεις ως ΔΕΑ (ΠΖ)
Ελπίζω να βοήθησα
KΑλησπερα σας, θελω να σας ρωτησω παρουσιαζομαι α εσσο 2013 στο μεγαλο πευκο, το χαρτι καταταξης γραφει ειδικες δυναμεις ΥΕΑ θα πρεπει να γινω εφεδρος στις ειδικες δυναμεις η μπορω να γινω και σε απλο πεζικο γιατι θελω να ερθω θεσσαλονικη
ΤΕΟ έγραψε:KΑλησπερα σας, θελω να σας ρωτησω παρουσιαζομαι α εσσο 2013 στο μεγαλο πευκο, το χαρτι καταταξης γραφει ειδικες δυναμεις ΥΕΑ θα πρεπει να γινω εφεδρος στις ειδικες δυναμεις η μπορω να γινω και σε απλο πεζικο γιατι θελω να ερθω θεσσαλονικη
Καλησπέρα και σε εσένα, μπορείς να ενημερωθείς για την περίπτωση που επιθυμείς να κόπεις απο τις ΕΔ στα ανάλογα θέματα μας:
Κόψιμο από τις Ειδικές Δυνάμεις
ΥΕΑ: Είναι υποχρεωτικό να υπηρετήσω;
-
- Στρατηγός
ΤΕΟ έγραψε:KΑλησπερα σας, θελω να σας ρωτησω παρουσιαζομαι α εσσο 2013 στο μεγαλο πευκο, το χαρτι καταταξης γραφει ειδικες δυναμεις ΥΕΑ θα πρεπει να γινω εφεδρος στις ειδικες δυναμεις η μπορω να γινω και σε απλο πεζικο γιατι θελω να ερθω θεσσαλονικη
Δεν θα γράφουμε τα ίδια πράγματα, για τους ΥΕΑ έχουμε αρκετά άρθρα και θέματα στο φόρουμ όπως και για τις μεταθέσεις, αν θέλεις να μάθεις ψάχνεις και βρίσκεις, δεν θα απαντάμε στα ίδια και στα ίδια επειδή μερικοί βαριέστε.
Τα δύο τελευταία μηνύματα που έστειλες εννοείται πως σβήστηκαν και αν ξανά στείλεις μηνύματα που θα ρωτάς πράγματα που έχουνε απαντηθεί θα σβηστούν και αυτά.
Παρουσάζομαι 22/5 στο ΚΕΕΔ και έχω ένδειξη ΥΕΑ, τι πρέπει να κάνω για να γίνω Πεζοναύτης ΔΕΑ;
- Johnny_Lawrence
- Δεκανέας - ΟΒΑ
- Posts in topic: 3
Από όσο ξέρω η διαδικασία είναι η εξής
Πας ΚΕΕΔ, δηλώνεις υποψηφιότητα για ΔΕΑ, περνάς τις δοκιμασίες.
Αν γίνεις δεκτός πηγαίνεις ΣΕΑΠ στην Κρήτη κάθεσαι 4 μήνες, γίνεσαι δόκιμος αξιωματικός Πεζικού σε πρώτη φάση. Από εκεί κάποιοι δηλώνουν αρχικά και κατόπιν
επιλογής συνεχίζουν για Ειδικές Δυνάμεις. Πηγαίνουν στη Ρεντίνα και περνούν ένα σχολείο διάρκειας κάποιων εβδομάδων και μετά παίρνουν πράσινο μπερέ με τη δάφνη του αξιωματικού.
Μετά το αν θα είσαι σε μονάδα πεζοναυτών ή σε καταδρομών νομίζω (χωρίς να βάζω και το χέρι μου στη φωτιά) οτι εξαρτάται από την Υπηρεσία και του που υπάρχει ανάγκη επάνδρωσης. Δεν υπάρχουν από οσο ξέρω ΔΕΑ καταδρομεις και ΔΕΑ πεζοναύτες Απλά ΔΕΑ Ειδικών Δυνάμεων
Πας ΚΕΕΔ, δηλώνεις υποψηφιότητα για ΔΕΑ, περνάς τις δοκιμασίες.
Αν γίνεις δεκτός πηγαίνεις ΣΕΑΠ στην Κρήτη κάθεσαι 4 μήνες, γίνεσαι δόκιμος αξιωματικός Πεζικού σε πρώτη φάση. Από εκεί κάποιοι δηλώνουν αρχικά και κατόπιν
επιλογής συνεχίζουν για Ειδικές Δυνάμεις. Πηγαίνουν στη Ρεντίνα και περνούν ένα σχολείο διάρκειας κάποιων εβδομάδων και μετά παίρνουν πράσινο μπερέ με τη δάφνη του αξιωματικού.
Μετά το αν θα είσαι σε μονάδα πεζοναυτών ή σε καταδρομών νομίζω (χωρίς να βάζω και το χέρι μου στη φωτιά) οτι εξαρτάται από την Υπηρεσία και του που υπάρχει ανάγκη επάνδρωσης. Δεν υπάρχουν από οσο ξέρω ΔΕΑ καταδρομεις και ΔΕΑ πεζοναύτες Απλά ΔΕΑ Ειδικών Δυνάμεων
-
- Στρατηγός
Η διαδικασία έχει αναλυθεί σε προηγούμενες σελίδες από παιδιά που έκαναν την θητεία τους σαν Δόκιμοι στις Ειδικές Δυνάμεις, όποιος ενδιαφέρεται διαβάζει και μαθαίνει, δεν θα γράφουμε τα ίδια.
Ευχάριστώ πάρα πολύ! Ξέρεις αν από ΔΕΑ Ειδικών Δυνάμεων μπορώ να πάω Σχ. Αυτοάμυνας?
- Johnny_Lawrence
- Δεκανέας - ΟΒΑ
- Posts in topic: 3
Δεν νομίζω, αυτά είναι για επαγγελματίες μονιμάδες
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες