ΥΕΑ στις Ειδικές Δυνάμεις
-
- Υποδεκανέας
- Posts in topic: 7
- Επάγγελμα: ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ
Γεια σας παιδια ενας φιλος που ηταν παλια βατραχος στης ε. δ. μου ειπε οτι μπορεις να περασεις διαφορα σχολεια οταν εισαι δοκιμος κ οτι οταν τα τελειωνεις περνεις καποια λεφτα! γνωριζετε κατι για αυτο; κ αν ναι ποσα ειναι αυτα;
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 145
Δεν ισχύει
Θα αναφερθώ στο θέμα της ρεντινας όπου ανακοινώθηκε η αποτυχία (28) Δ. Ε. Α τέσσερις ώρες πριν την ορκωμοσία για να πάρουν τον πράσινο μπερε.24/8/2012 6 30 η ώρα κτυπάει το κινητό μπαμπά με κοψωνε,(τα λόγια του γιου μου) δεν θα αναφερθώ στο ΣΟΚ που υπέστη η οικογένεια μου. Δεν πειράζει γιε μου κάθε εμπόδιο για καλό, του λέω, τη ώρα να έρθω να σε πάρω, στης μια το μεσημέρι μου λέει. Θα πηγαίναμε να παραλάβουμε ένα μικρό ηρώα και πήγαμε λες και πηγαίναμε σε μνημόσυνο. Ρεντινα 13 00 η ώρα, η ορκωμοσία Είδη έχει τελειώσει, περιμένουμε να τους βγάλουν, έχει πάει 14 00 η ώρα έχουν έρθει και άλλοι γονείς, επικρατή το ασύλληπτο βλέπω ακούω και προσπαθώ να καταλάβω τη γίνεται, βρισιές απειλές προς τον στρατό, στρατηγούς, διοικητές. Βουλευτές Κτλ. Μερικοί θελαν να μπουν μέσα με άγριες διαθέσεις, ακουστήκαν ονόματα τρανταχτά του στρατού και πολιτικών. Παρόλα αυτά δεν καταλάβαινα μέχρι σήμερα που χωρανε όλα αυτά στης ειδικές δυνάμεις; Πήρα λοιπόν το παιδί μου και φρόντισα να το αναστυλώσω για να συνεχίσει τη θητεία του.30/8/2012 μαθαίνουμε ότι (21) από τους κομμένους θα πάρουν πτυχία και μπερέ από τις μονάδες τους. Η δεύτερη ψυχρολουσία, ο γιος μου δεν είναι μέσα σε αυτούς, γιατί πατέρα δεν πέρασα και εγώ με αυτούς; Αφού έκανα καλούς χρόνους (ποδοσφαιριστής βασικός σε ερασιτεχνική) αφού έγραψα καλά (απολυτήριο με 15) γιατί δεν με πήραν; Δεν ξέρω γιε μου θα ρωτήσω να μάθω. Έκανα Κάποιες ενέργειες, και το αποτέλεσμα ήταν ότι η (21) πληρούσαν βάσει κάποιου νόμου ότι όσοι έχουν πιάσει την βάση του (10) και υπάρχει ζήτηση τους περνουν.4/9/2012 τρίτη ψυχρολουσία, μαθαίνουμε ότι παίρνει και ακόμη ένας τον μπερέ, σταμάτησα να ασχολούμαι με το θέμα αυτό, το πρόβλημα είναι το παιδί, πήγε εθελοντής στο στρατό με όνειρα και ελπίδες και όλα αυτά τον έχουν τσακίσει δεν αντέχει αυτήν την αδικία μιλαει λίγο και καταλαβαίνεις πολλά. Είναι 987κμ μακριά σε μονάδα ειδικών δυνάμεων και ενώ θα έπρεπε να αποσπαστεί σε μονάδα του πεζικού είναι υποχρεωμένος να συνυπηρετεί με πρασινοσκουφηδες και αυτός με μπλε μπερέ (υποτιμητικό) μέχρι να αποφασίσουν κάποιοι για την τύχη του. Υ. Γ Έχει και συνέχει για όσους έχουν σκληρά νεύρα ο τολμών νικά ο γιος μου τόλμησε
Έχει συμβεί σε ένα σχολείο πριν το δικό μου και ενώ κάνανε πρόβες για την απονομή του μπερέ ένα άτομο του ανακοινώθηκε ότι λόγω χαμηλής βαθμολογίας δεν θα πάρει μπερέ. Απο όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω στο μεθεπόμενο σχολείο απο το προαναφερθέν πάλι την ίδια μέρα απορρίφθηκε υποψήφιος λόγω του ότι κρίθηκε ανεπαρκής.
Το δικό μου σχολείο για παράδειγμα είχε δύναμη 61. Αποφοίτησαν οι 38. Οι περισσότεροι κόπηκαν στα αθλήματα και κυρίως στο τεστ πλευστότητας. Αυτά ναι μεν εξετάζονται τη πρώτη μέρα αλλά περνάνε κάποιες μέρες έως ότου αυτοί που απέτυχαν να ειδοποιηθούν ότι απορρίπτονται απο το σχολείο.
Εαν θα μπορούσα να κάνω μια εκτίμηση για το συμβάν που συζητάτε μάλλον πέρασαν κάποιες μέρες παραπάνω και δυστυχώς την τελευταία στιγμή ειδοποιήθηκαν ότι απορρίφθηκαν. Εαν όχι τότε ίσως απορρίφθηκαν λόγω του διαγωνίσματος και της γενικής βαθμολογίας κατα τη διάρκεια του σχολείου.
Η αδικία δυστυχώς υπάρχει αλλά έχει να κάνει με την επιλογή έως ότου ονομαστούν στη ΣΕΑΠ ως ΔΕΑ ειδικών δυνάμεων. Απο εκεί και έπειτα στο ΚΕΑΠ είναι πιο ξεκάθαρα τα πράματα.
Κατα τη γνώμη μου πάντα.
Αυτό ίσχυε κάποτε που η θητεία ήταν 2 χρόνια και οι δόκιμοι υπηρετούσαν σχεδόν 3 χρόνια. Τα μόνα σχολεία που μπορεί να περάσει ένας ΔΕΑ που υπηρετεί Ειδικές δυνάμεις είναι το σχολείο που θα πάρει το μπερέ του (ΣΒΕΚ - Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Καταδρομών) και το σχολείο που περνάνε αυτοί που έχουν επιλεγεί για τα αλεξίπτωτα (ΣΒΕΑ - Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Αλεξιπτωτιστών)
Απο λεφτά τα μόνα που μπορείς να πάρεις πέραν της μισθοδοσίας σου, είναι η συντήρηση αλεξιπτωτιστή εφόσον κάποιος είναι στα αλεξίπτωτα και προλάβει συντήρηση.
Το δικό μου σχολείο για παράδειγμα είχε δύναμη 61. Αποφοίτησαν οι 38. Οι περισσότεροι κόπηκαν στα αθλήματα και κυρίως στο τεστ πλευστότητας. Αυτά ναι μεν εξετάζονται τη πρώτη μέρα αλλά περνάνε κάποιες μέρες έως ότου αυτοί που απέτυχαν να ειδοποιηθούν ότι απορρίπτονται απο το σχολείο.
Εαν θα μπορούσα να κάνω μια εκτίμηση για το συμβάν που συζητάτε μάλλον πέρασαν κάποιες μέρες παραπάνω και δυστυχώς την τελευταία στιγμή ειδοποιήθηκαν ότι απορρίφθηκαν. Εαν όχι τότε ίσως απορρίφθηκαν λόγω του διαγωνίσματος και της γενικής βαθμολογίας κατα τη διάρκεια του σχολείου.
Η αδικία δυστυχώς υπάρχει αλλά έχει να κάνει με την επιλογή έως ότου ονομαστούν στη ΣΕΑΠ ως ΔΕΑ ειδικών δυνάμεων. Απο εκεί και έπειτα στο ΚΕΑΠ είναι πιο ξεκάθαρα τα πράματα.
Κατα τη γνώμη μου πάντα.
KOUK έγραψε:Γεια σας παιδια ενας φιλος που ηταν παλια βατραχος στης ε. Δ. Μου ειπε οτι μπορεις να περασεις διαφορα σχολεια οταν εισαι δοκιμος κ οτι οταν τα τελειωνεις περνεις καποια λεφτα! Γνωριζετε κατι για αυτο; Κ αν ναι ποσα ειναι αυτα;
Αυτό ίσχυε κάποτε που η θητεία ήταν 2 χρόνια και οι δόκιμοι υπηρετούσαν σχεδόν 3 χρόνια. Τα μόνα σχολεία που μπορεί να περάσει ένας ΔΕΑ που υπηρετεί Ειδικές δυνάμεις είναι το σχολείο που θα πάρει το μπερέ του (ΣΒΕΚ - Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Καταδρομών) και το σχολείο που περνάνε αυτοί που έχουν επιλεγεί για τα αλεξίπτωτα (ΣΒΕΑ - Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Αλεξιπτωτιστών)
Απο λεφτά τα μόνα που μπορείς να πάρεις πέραν της μισθοδοσίας σου, είναι η συντήρηση αλεξιπτωτιστή εφόσον κάποιος είναι στα αλεξίπτωτα και προλάβει συντήρηση.
Θελω και μπορώ !
Ναι γίνεται (προφανώς). Το πως και το γιατί δεν είναι της παρούσης.(Λίγο άστοχη και η ερώτηση εντελώς φιλικά).
-
- Υποδεκανέας
Γεια σας παιδια! ειδα στο ΓΕΣ τα αποτελεσματα για την στ' ΕΣΣΟ που ειμαι κ εγω κ με εχουμ επιλεξει πυροβολικο... εγω θελω να παω ΔΕΑ για ε. δ. τι ενεργειες πρεπει να κανω για να παω ΔΕΑ;
-
- Στρατηγός
Greek_Army έγραψε:Σελίδες 43-44 αν διαβάσεις θα καταλάβεις και γενικά διάβασε τις σελίδες 43 μέχρι 46, έχουνε αναλυθεί όλα για το πως θα γίνεις δεα στις ειδικές δυνάμεις
- LEUTERIS PAN
- Πολίτης
- Posts in topic: 1
Γεια σας!
Παρουσιάζομαι τον άλλο μήνα και σκέφτομαι να πάω ΥΕΑ.
Και από ΥΕΑ Ειδικές Δυνάμεις. Αξίζει;
Θα ήθελα πληροφορίες!
Παρουσιάζομαι τον άλλο μήνα και σκέφτομαι να πάω ΥΕΑ.
Και από ΥΕΑ Ειδικές Δυνάμεις. Αξίζει;
Θα ήθελα πληροφορίες!
-
- Στρατηγός
Φίλε κάτσε και διάβασε τις σελίδες που έχω δώσει στο ακριβώς από πάνω μήνυμα.
-
- Υποδεκανέας
Ευχαριστω φιλε greek army!
Καλησπερα...14 νοεμβ παρουσιαζομαι αυλωνα απο τι εχω διαβασει το χαρτι του τεφαα μετραει... Θελω να παω ΥΕΑ ΣΕΑΠκρητη και μετα εφοσον μπω ΔΕΑ θα αποφασισω αν θελω να δηλωσω για ΚΕΑΠ. Οταν παρουσιαστω θα πρεπει να εχω μαζι μου καποιο δικαιολογητικο απο το πανεπιστημιο μου η γινετε να το παω και αργοτερα; Α και το χαρτι γραφει Κατι για διαβιβασεις. Ειδηκοτικα κατι τετοιο θα ειναι προβλημα αυτο για ΚΕΑΠ (φανταζομαι πως οχι) ευχαριστω
Ναι θα πας ΥΕΑ διαβιβάσεις και όχι ΣΕΑΠ. Θα γίνεις -εαν βγάλεις επιτυχώς τη σχολή-ΔΕΑ διαβιβάσεων. Τώρα τα υπόλοιπα που λές πως θες, δε μπορώ να τα καταλάβω γιατί προφανώς δεν έχεις καταλάβεις τις ορολογίες που χρησιμοποιείς.κοσμας έγραψε:Καλησπερα...14 νοεμβ παρουσιαζομαι αυλωνα απο τι εχω διαβασει το χαρτι του τεφαα μετραει... Θελω να παω ΥΕΑ ΣΕΑΠκρητη και μετα εφοσον μπω ΔΕΑ θα αποφασισω αν θελω να δηλωσω για ΚΕΑΠ. Οταν παρουσιαστω θα πρεπει να εχω μαζι μου καποιο δικαιολογητικο απο το πανεπιστημιο μου η γινετε να το παω και αργοτερα; Α και το χαρτι γραφει Κατι για διαβιβασεις. Ειδηκοτικα κατι τετοιο θα ειναι προβλημα αυτο για ΚΕΑΠ (φανταζομαι πως οχι) ευχαριστω
Θελω και μπορώ !
Ξερω τι λεω.. μαλλον στο χαιδαρι η σχολη δεν λεγετε σεαπ ισως αυτο να μην ειπα σωστα.. γνωριζει καποιος να μου απαντησει εαν γινετε απο υεα διαβ να παω τον τελευταιο μηνα της εκπαιδευσης κεαπ;
-
- Στρατηγός
Greek_Army έγραψε:Σελίδες 43-44 αν διαβάσεις θα καταλάβεις και γενικά διάβασε τις σελίδες 43 μέχρι 46, έχουνε αναλυθεί όλα για το πως θα γίνεις δεα στις ειδικές δυνάμεις
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες