Σωματική ικανότητα και προβλήματα υγείας

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Στρατός και θητεία
-.

Δημοσίευση από -. »

Αν τους πεις ότι υπάρχει πρόβλημα θα σε στείλουν στο νοσοκομείο. Διαφορετικά από την τυπική εξέταση του ιατρείου δεν νομίζω να πάρουν χαμπάρι εκτός και αν είναι εμφανής ακανόνιστος χτύπος της καρδιάς.

Άβαταρ μέλους
ventic
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από ventic »

Ναι θα τους το πω για να με στειλουν 401
dimitris10

Δημοσίευση από dimitris10 »

Εχω απο τον ιουνιο του 12 μια κηλη μεσοσπονδιλιου δισκου. Ειδα στο ΦΕΚ οτι ειμαι στην περιπτωση 729 με Ι5 και διετη αναβολη. Θελω ομως να υπηρετησω. Μπορω να το ζητησω απο τους γιατρους ή θα μου αποτρεψουν να υπηρετησω;
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 11
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

dimitris10 έγραψε:Εχω απο τον ιουνιο του 12 μια κηλη μεσοσπονδιλιου δισκου. Ειδα στο ΦΕΚ οτι ειμαι στην περιπτωση 729 με Ι5 και διετη αναβολη. Θελω ομως να υπηρετησω. Μπορω να το ζητησω απο τους γιατρους ή θα μου αποτρεψουν να υπηρετησω;

Καλησπέρα Δημήτρη. Δεν μπορώ να γνωρίζω πόσο διάστημα παρακολουθείς το φόρουμ, όμως επειδή αυτή η ερώτηση είναι συχνή, μάλιστα κ σήμερα πάλι το ίδιο μας ρωτήθηκε, θα σου απαντήσουμε πάλι το ίδιο:

Ότι κ να ζητήσετε απο τους Ιατρούς, όσο και να παρακαλέσετε, δεν είναι το αφεντικό σας. Ιατροί είναι κ έχουν να κάνουν με θέματα υγείας. Αυτοί αποκλειστικά κρίνουν επί τόπου.

Ευχαριστούμε που εμπιστεύθηκες το φόρουμ για την πληροφόρηση σου.

Stryg
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από Stryg »

Γράφει για "διετή αναβολή και Ι5 σε περίπτωση επίμονης ισχιορριζίτιδας (αν δηλαδή και πόσο πολύ πιέζει η κήλη αυτή νεύρα που σχετίζονται κυρίως με τα πόδια), με σαφή νευρολογικά και απεικονιστικά ευρήματα και εφόσον δεν ανταπόκρινεται στην κατάλληλη θεραπεία". Άρα θα γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις, θα δούνε τι χρειάζεται από πλευράς θεραπείας και μετά θα αποφασίσουν για τη σωματική ικανότητα.
Άβαταρ μέλους
panosx21
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από panosx21 »

Καταρχήν να σας ευχηθώ χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία πάνω από όλα. Λόγω 2 παθήσεων σύμφωνα με το φεκ δικαιούμαι ι4/ι5 για τη μια και ι5 για τη δεύτερη. Η πρώτη πάθηση που έχω ονομάζεται ΛΕΥΚΗ σύμφωνα με το φεκ εμένα με πάει ι 5 γιατί έχω μεγάλης έκτασης λεύκη στο πρόσωπο (μάτια, αυτιά, μύτη, χείλη) και στο 60 % περίπου του υπόλοιπου σώματος μου. Μου δημιουργεί αρκετά προβλήματα καθώς αναγκάζομαι να φοράω ρούχα με μακρύ μανίκι ακόμα και με 42 βαθμούς καθώς ο ήλιος μου προκαλεί εγκαύματα. Έχω πάθει έγκαυμα στα αυτιά με φουσκάλες ενώ είχε συννεφιά, επίσης μετά από χειρουργείο έπαθα χημικό έγκαυμα από τη χρήση απολυμαντικού το οποίο βρισκόταν κοντά στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και μου προκάλεσε απίστευτη ταλαιπωρία με επισκέψεις στο Ανδρέας Συγγρός ειδικές γάζες για θεραπεία κλπ κλπ.

Όταν είχα πάει στο Συγγρού ήτανε τόσο μεγάλο το πρόβλημα που είχα που η γιατρός στα επείγοντα δεν με αναλάμβανε και κάλεσε την ίδια την διευθύντρια, η οποία και με ανέλαβε τελικά. Η δεύτερη πάθηση είναι το ότι είμαι αλλεργικός σε διάφορα φάρμακα, τρόφιμα, στη γύρη στη σκόνη κλπ κλπ. Μάλιστα λόγω γύρης και λόγω ενός φαρμάκου έχω πάθει αλλεργικό σοκ και μάλιστα τη μία φορά οι γιατροί ήταν έτοιμοι να μου κάνουν ένεση αδρεναλίνης. Μάλιστα έχω και ειδικό χαρτί από αναισθησιολόγο από το γενικό κρατικό με ειδική νάρκωση σε περίπτωση που πρέπει να υποβληθώ σε κάποιο χειρουργείο. Για τα 2 αλλεργικά σοκ δεν έχω κάποιο χαρτί γιατί τότε ήμουν ανασφάλιστος και δεν γραφτήκανε σε κάποιο βιβλιάριο υγείας.

Έχω περάσει μεγάλο μπλέξιμο και με εξετάσεις ακόμα και για πρόβλημα στην καρδιά λόγω ενός τρελού βήχα που είχα για πάνω από μήνα που τελικά οφείλονταν στη σκόνη που είχε μαζέψει το στρώμα μου. Επίσης όταν ήμουν σε ηλικία για τα πρώτα μου εμβόλια λόγω πάλι προβλημάτων που εμφάνισα σχετικά με την αλλεργία μου δεν έκανα εμβόλια καθόλου. Αυτό που σκοπεύω να κάνω είναι να ξαναπάω στο Συγγρού να πάρω χαρτιά για το δερματικό πρόβλημα που έχω και μετά σε έναν αλλεργιολόγο να πάρω χαρτιά για το θέμα τις αλλεργίας και κατόπιν να ακολουθήσω τι διαδικασία μέσω φρουραρχείου στο 401 κλπ κλπ.

Εσείς τι πιστεύεται; Θα πάρω αναβολή για ι5 ή θα πάρω ι4; Προσωπικά θα ήθελα να υπηρετήσω εάν γινότανε σε κάποιο στρατιωτικό νοσοκομείο καθώς προέρχομαι από τμήμα των ΤΕΙ που ανήκει στα παραιατρικά επαγγέλματα (δεν έχω ακόμα το πτυχίο μου), θα ήθελα δηλαδή να πάω 8 μήνες καθώς δικαιούμαι μειωμένης θητείας και να τελειώνω να μην τρέχω με αναβολές με το φόβο να αλλάξουν το νόμο και να κληθώ να υπηρετήσω μετά από 2 χρόνια.

Μπορώ εάν πάρω ι4 να κάνω κάποια αίτηση λόγω των προβλημάτων μου να πάω σε κάποιο νοσοκομείο; Συγνώμη εάν είναι κουραστικό το μεγάλο ποστ και ευχαριστώ για τον χρόνο σας εκ των προτέρων

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 31
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Δεν υπάρχει περίπτωση να υπηρετήσεις. Θα ήταν τεράστιο ρίσκο. Δεν νομίζω να ήθελες πχ να στέκεσαι με τις ώρες κάτω από τον ήλιο, που αποτελεί "παράδοση" στον Στρατό. Ή να πάθεις αλλεργικό σόκ εν ώρα υπηρεσίας και να μην μπορούν να το αντιμετωπίσουν άμεσα το περιστατικό.
Stryg
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από Stryg »

Όντως σύμφωνα με το ΦΕΚ, για την εκτεταμένη λεύκη προτείνεται Ι4 ή Ι5 κατόπιν διετούς αναβολής. Σε αυτή τη διετή αναβολή, όταν επιστρέψεις, αν το πρόβλημα παραμένει τότε παίρνεις οριστικά το Ι4 ή Ι5.

Έχω δει να υπηρετούν ως Ι4 κυρίως αρκετοί με σοβαρές αλλεργίες σε τρόφιμα, σε γύρη, σε φάρμακα. Τα φάρμακα απλά τα αναφέρεις κάθε φορά που πας στο γιατρό στο στρατό και δε σου δίνουν κάποιο από αυτά που σου προκαλούν πρόβλημα. Δύσκολα να βγεις Ι5 για αλλεργία σε γύρη ή φάρμακο. Αν σου λείπουν εμβόλια, αυτό ναι είναι πιο σημαντικό.

Θα επισκεφτείς στρατιωτικό δερματολόγο και στρατιωτικό αλλεργιολόγο και αυτοί θα αποφασίσουν. Για τη λεύκη, λογικά θα ξεκινήσεις με διετή αναβολή.

Τη μετάθεση δεν παίζει να τη ρυθμίσεις να είναι σε νοσοκομείο. Δε νομίζω ότι υπάρχουν αντίστοιχα κριτήρια που να σε στέλνουν σε τέτοιες θέσεις. Ακόμα και αν λόγω του παραϊατρικού επαγγέλματος σε πάρουν στο υγειονομικό, πρώτον θα φας ταλαιπωρία στο κέντρο, και δεύτερον στη μετάθεση μπορεί απλά να σε στείλουν σε κάποιο λόχο υγειονομικού οπουδήποτε στην Ελλάδα. Σίγουρα υπάρχουν κάποιες πιθανότητες να βρεθείς σε νοσοκομείο, αλλά δεν μπορείς να το ρισκάρεις.
Άβαταρ μέλους
panosx21
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από panosx21 »

Σας ευχαριστώ και τους 2 για τις απαντήσεις σας. Όσων αφορά στο αλλεργικό μου αυτό που κυρίως θέλω είναι να βεβαιωθεί με απόλυτο τρόπο ότι όντος έχω σοβαρό πρόβλημα, γιατί πρέπει μόλις έχω το παραμικρό σύμπτωμα να πάρω το γνωστό fenistil και εάν χειροτερεύω να πάρω κορτιζόνη. Το θέμα είναι ότι ακόμα και στο ίδιο το fenistil έχω παρουσιάσει αλλεργία.

Το έπαθα κατά τι διάρκεια της ειδικής νάρκωσης που μου κάνανε στο γενικό κρατικό καθώς είχα ενημερώσει την αναισθησιολόγο για το πρόβλημα μου. Η καημένη η γυναίκα με ξεκίνησε με fenistil και τις έκανα αλλεργία σε αυτό και μετά μου έλεγε σε φοβάμαι σαν τα κρίματα μου. Επομένως εάν υπηρετήσω τελικά σαν ι4 να ξέρουν τουλάχιστον ότι έχω τρελό πρόβλημα και μπορεί να χρειαστεί να μου χορηγηθεί ενδοφλέβια κορτιζόνη άμεσα μη νομίζουν το κάνω να με πάνε σε νοσοκομείο για λούφα και σκάσω. Στο θέμα της λεύκης τώρα. Είναι ένα πρόβλημα που ακόμα δεν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία.

Δεν είναι καν θέμα χρημάτων καθώς και ο michael jackson είχε ακριβώς το ίδιο και δεν μπορούσε να το θεραπεύσει. Οπότε και μετά τη διετή αναβολή το πρόβλημα θα υπάρχει και ίσως και σε ακόμα μεγαλύτερη έκταση. Εάν πάρω τελικά διετής αναβολή θα μου τι δώσουνε γενικά όπως λέει το φεκ ι4/ι5 ή θα είναι με συγκεκριμένη κατηγορία ΣΙ;

Γιατί θα με καταστρέψει να πάρω 2 χρόνια αναβολή και μετά να με καλέσουν να πάω σαν ι4. Εάν γίνει κάτι τέτοιο ελπίζω να με αφήσει ο γιατρός να παρουσιαστώ κανονικά γιατί έτσι και αλλιώς δεν θα αλλάξει τίποτα όσα χρόνια και αν περάσουν.

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 11
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

panosx21 έγραψε: Εάν πάρω τελικά διετής αναβολή θα μου τι δώσουνε γενικά όπως λέει το φεκ ι4/ι5 ή θα είναι με συγκεκριμένη κατηγορία ΣΙ;

Γιατί θα με καταστρέψει να πάρω 2 χρόνια αναβολή και μετά να με καλέσουν να πάω σαν ι4. Εάν γίνει κάτι τέτοιο ελπίζω να με αφήσει ο γιατρός να παρουσιαστώ κανονικά γιατί έτσι και αλλιώς δεν θα αλλάξει τίποτα όσα χρόνια και αν περάσουν.

Όπως αρχικώς μας ανέφερες στο πρόβλημα σου, βάση ΦΕΚ προβλέπεται διετής αναβολή. Σε πρώτο χρόνο θα τους αναφέρεις ότι αναφέρεις κ σε εμάς, αλλά κ ότι μπορείς να γνωρίζεις ακόμα για να τους βοηθήσεις στην γνωμάτευση. Θα εξεταστείς, και αυτοί θα κρίνουν βάση ΦΕΚ κ με Γνώμονα Την Ιατρική τους εξέταση τι θα γίνει στην περίπτωση σου. Έχουμε προαναφέρει από αυτό το βήμα πως ότι και να τους πείτε (πχ πως δεν σας βολεύει η διετής αναβολή) αυτοί θα αποφασίσουν επί τόπου αφού πρότινος έχουν γνωματεύσει.

Ορφέας
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Ορφέας »

Καλημέρα σας!

Είμαι υπόχρεος για κατάταξη με τη Β' ΕΣΣΟ Μαρτίου. Πριν από περίπου πέντε χρόνια έπαθα επιληπτική κρίση και παρ'όλο που οι προβλεπόμενες εξετάσεις που έχω κάνει δεν έχουν βρει παθολογικά αίτια που να τη δικαιολογούν, ακολουθώ μέχρι σήμερα σχετική προληπτική φαρμακευτική αγωγή.

Προτίθεμαι να παρουσιάσω το θέμα της υγείας μου στην πραγματική της διάσταση επιδεικνύοντας και την ανάλογη ιατρική γνωμάτευση. Στο ΦΕΚ αναφέρεται ότι σε περιπτώσεις πολύ αραιών επιληψιών που απαιτούν ή όχι θεραπεία, δίνεται διετής αναβολή και σωματική ικανότητα Ι3 (άοπλος) ή Ι4.

Η δική μου, όμως, περίπτωση αφορά ένα μεμονωμένο γεγονός χωρίς παθολογικά ευρήματα. Επίσης, είμαι 28 χρονών και επιθυμώ την άμεση αποπεράτωση της στρατιωτικής μου υποχρέωσης δίχως επιπλέον καθυστερήσεις.

Μήπως γνωρίζετε τί μπορεί να συμβεί με τη στράτευσή μου και ποια σωματική ικανότητα ενδέχεται να έχω;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 126

Δημοσίευση από Greek_Army »

Δύσκολη περίπτωση, καλύτερα να επισκεφτείς κάποιον ιατρό να του δείξεις τις παθήσεις του ΦΕΚ ώστε να σου δώσει μια πιο σίγουρη απάντηση, αν θες την προσωπική μου άποψη θα σου χορηγηθεί διετής αναβολή και μετά θα υπηρετήσεις ως Ι/4.
Ορφέας
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Ορφέας »

Μάλιστα... ! Τις επόμενες μέρες θα επισκεφτώ το νοσοκομειακό γιατρό που με παρακολουθεί και θα με κατευθύνει με τη συμβουλή του και την εμπειρία του. Έχω την καλοπροαίρετη διάθεση να υπηρετήσω, αλλά όχι στα 30! Ίσως να είναι καλύτερα τότε να παρουσιάσω διογκωμένο το πρόβλημα της υγείας μου, εφ'όσον και ο γιατρός είναι συνεργάσιμος, ώστε μετά τη διετή αναβολή να πάρω οριστική απαλλαγή όπως ορίζει το ΦΕΚ ς'αυτές τις περιπτώσεις. Σ'ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που μου αφιέρωσες!

Και κάτι άλλο σε παρακαλώ... ! Για να μη χρειαστεί να μάθω την απόφαση της επιτροπής κατά την κατάταξή μου αλλά νωρίτερα, θα πρέπει να επισκεφτώ του φρουραρχείο; Κι αν ναι, πώς γίνεται αυτή η διαδικασία; Οφείλω να φέρω μαζί μου το σημείωμα της κατάταξης ή μπορώ να πάω οποιαδήποτε στιγμή και να θέσω το συγκεκριμένο ζήτημα; Σ'ευχαριστώ και πάλι! Η βοήθειά σου είναι πολύτιμη!
Άβαταρ μέλους
paylos27
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από paylos27 »

Καλησπερα εχω την εξης αγωνια: Ειχα ενα ατυχημα πριν απο καποια χρονια και αυτο με βγαζει Ι4! ... Θελω ομως πολυ να εξασκησω κανονικα την θητεια μου ως μαχιμος! Δηλαδη να πιασω οπλο να βαρεσω σκοπια να κανω κανονικα τις ασκησεις μου... Παραλληλα δουλευω κοντα στα δεκα χρονια σαν οικοδομος στο πιο βαρυ κομματι του κλαδου (ειχα αναβολη λογω σπουδων γι αυτο αργησα να καταταχθω) και γυμναζομαι σταθερα καθως επεισης κανω και πολεμικες τεχνες. Παρακαλω περιμενω απαντηση το συντομοτερο γιατι ειμαι πολυ προβληματισμενοςΕικόνα
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες