Αναβολές στράτευσης λόγω σπουδών

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 147

Δημοσίευση από Greek_Army »

Όχι, έχεις ξεπεράσει το όριο ηλικίας για πάρεις αναβολή για σπουδές.
nixilisths
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από nixilisths »

Καλησπέρα, είμαι 22 χρονών και είχα πάρει αναβολή λόγω σπουδών (λύκειο) αλλά δεν είχα παραλάβει κάποιο χαρτί με τον (ΣΑ) μου και δεν ξέρω πότε ληγει και ούτε μου έχει έρθει κάποιο χαρτί για κατάταξη και η μητέρα μου με έχει φρικάρει με ένα άρθρο που είδε και οτι πρέπει να μπώ τον επόμενο μήνα... Αλλα δεν έχω τελειώσει ούτε με το σχολειό για το απολυτήριο και δέν μπορώ να μπώ τώρα για λόγους οικογενειακούς (οικονομικών και ψυχολογίας) ο πατέρας μου είναι άνεργος και κάνω οτι μπορώ για να βοηθήσω και η μητέρα μου τα βγάζει πέρα με το ζόρι... Υπάρχει κάποιος τρόπος να το αποφύγω και να μπώ σε 1-2 χρόνια; Ευχαριστώ
Άβαταρ μέλους
ilias_87
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από ilias_87 »

nixilisths έγραψε:Καλησπέρα, είμαι 22 χρονών και είχα πάρει αναβολή λόγω σπουδών (λύκειο) αλλά δεν είχα παραλάβει κάποιο χαρτί με τον (ΣΑ) μου και δεν ξέρω πότε ληγει και ούτε μου έχει έρθει κάποιο χαρτί για κατάταξη και η μητέρα μου με έχει φρικάρει με ένα άρθρο που είδε και οτι πρέπει να μπώ τον επόμενο μήνα... Αλλα δεν έχω τελειώσει ούτε με το σχολειό για το απολυτήριο και δέν μπορώ να μπώ τώρα για λόγους οικογενειακούς (οικονομικών και ψυχολογίας) ο πατέρας μου είναι άνεργος και κάνω οτι μπορώ για να βοηθήσω και η μητέρα μου τα βγάζει πέρα με το ζόρι... Υπάρχει κάποιος τρόπος να το αποφύγω και να μπώ σε 1-2 χρόνια; Ευχαριστώ

μπες εδω http://www.stratologia.gr/enhmervsh_strateyshmvn_anavoli Και εδω http://www.stratologia.gr/enhmervsh_strateyshmvn_katataxi Και βαλε τα στοιχεια σου (ονομα, επωνυμο, πατρωνυμο, ετος γεννησης και αριθμος ταυτοτητας χρειαζονται). Στο πρωτο μαθαινεις αν εχεις αναβολη και μεχρι ποτε και στο δευτερο σ λεει αν θα μπεις αμεσα (αυτο μπορεις να το τσεκαρεις συχνα αν δεν εχεις αναβολη).

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

nixilisths έγραψε:Καλησπέρα, είμαι 22 χρονών και είχα πάρει αναβολή λόγω σπουδών (λύκειο) αλλά δεν είχα παραλάβει κάποιο χαρτί με τον (ΣΑ) μου και δεν ξέρω πότε ληγει και ούτε μου έχει έρθει κάποιο χαρτί για κατάταξη και η μητέρα μου με έχει φρικάρει με ένα άρθρο που είδε και οτι πρέπει να μπώ τον επόμενο μήνα... Αλλα δεν έχω τελειώσει ούτε με το σχολειό για το απολυτήριο και δέν μπορώ να μπώ τώρα για λόγους οικογενειακούς (οικονομικών και ψυχολογίας) ο πατέρας μου είναι άνεργος και κάνω οτι μπορώ για να βοηθήσω και η μητέρα μου τα βγάζει πέρα με το ζόρι... Υπάρχει κάποιος τρόπος να το αποφύγω και να μπώ σε 1-2 χρόνια; Ευχαριστώ

Αναβολή για ψυχολογικούς λόγους
Λύσανδρος

Δημοσίευση από Λύσανδρος »

Καλησπέρα,

Έχω πάρει 2 αναβολές λόγω σπουδών, και η πίο πρόσφατη λήγει τον Ιανούαριο 2015. Όμως θα τελειώσω το πτυχίο μου τον Ιούνιο του 2016. Υπάρχει περίπτωση να πάρω και άλλη αναβολή; Επίσης, υπάρχει διαφορά αν είναι για πανεπιστήμιο του εξωτερικού (Άγγλια) ;

Ευχαριστώ.

ΣΤΑΥΡΟΣ

Δημοσίευση από ΣΤΑΥΡΟΣ »

Greek_Army έγραψε:

Αναβολή για ψυχολογικούς λόγους

Καλημέρα. Καταρχήν θέλω να ζητήσω συγνώμη για το λάθος σημείο που κάνω την ερώτηση μου, αλλά είμαι εδώ και ώρες στο ιντερνετ και ψάχνω να βρω πληροφορίες. Μέσα στο site σας βρήκα πολλές συζητήσεις αλλά δεν κατάφερα να βρω αυτό που ψάχνω και από ότι έχω δει είστε αρκετά ενημερωμένος.

Ο γιός μου πέρασε από επιτροπή απαλλαγών 4/6/2014 και μας ενημέρωσαν (ήμουν συνοδός του) πως θα πάρει άλλον έναν χρόνο αναβολή (είχε ήδη 1 χρόνο) για "μειζων καταθλιψη". Αυτές τις ημέρες συγγενείς μας, μας ενημέρωσαν πως βγήκε μια είδηση πως όσοι πήραν αναβολή θα ακυρωθεί και θα καταταγούν. Έψαξα στο ιντερνετ να βρω την είδηση και διαβάζοντας την ομολογώ ότι έχω μπερδευτεί. Μπορείτε να με διαφωτίσετε; Και πάλι συγνώμη για το λάθος σημείο που κάνω την ερώτηση.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Ούτε που την έχω διαβάσει την είδηση, άρα και δεν ισχύει, δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεστε.
ΣΤΑΥΡΟΣ

Δημοσίευση από ΣΤΑΥΡΟΣ »

Greek_Army έγραψε:Ούτε που την έχω διαβάσει την είδηση, άρα και δεν ισχύει, δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεστε.

Σε ευχαριστώ πολύ. Σήμερα μας ήρθε και χαρτί που του ανακοινώνει και επίσημα πως έχει αναβολή για ένα έτος. Η είδηση πάντως είναι αυτή εδώ http://aetos-grevena.blogspot.gr/2014/06/blog-post_9654.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/CwyR+ (%CE%91%CE%95%CE%A4%CE%9F%CE%A3++%CE%93%CE%A1%CE%95%CE%92%CE%95%CE%9D%CE%91) . Γενικότερα αν γράψεις στο google "αναβολές τέλος" θα σου βγάλει αρκετά site που έχουν αναπαράγει αυτή την είδηση. Σας ευχαριστώ και πάλι.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Αυτό το άρθρο δεν είναι είδηση αλλά η εγκύκλιος που ανεβαίνει όταν παρουσιάζεται η κάθε ΕΣΣΟ, αν ο γιός σας είχε πάρει αναβολή για λόγους υγείας και έληγε από 1 Μαιου έως και 30 Ιουνίου θα του ερχότανε το χαρτί κατάταξης να παρουσιαστεί με την συγκεκριμένη ΕΣΣΟ, το αν θα έπαιρνε άλλη αναβολή είναι άλλο θέμα και πουθένα δεν αναφέρεται στο συγκεκριμένο άρθρο κάτι περί ακυρώσεων των αναβολών.
Teooo1995
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από Teooo1995 »

Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν το πιστοποιητικό σπουδών για στρατολογική χρήση είναι Η βεβαίωση σπουδών που μου δόθηκε όταν έκανα την εγγραφή στην σχολή. Χαρτί για κατάταξη δεν μου έχει έρθει αλλα στην stratologia αναφέρει πως είμαι υπόχρεος για κατάταξη στις 7/7/2014. Επίσης, θα προλάβω να πάρω αναβολή;

Συγγνώμη που δήλωσα το μήνυμα δύο φορές αλλά χρειάζομαι μια απάντηση γρήγορα
Γκρεγκ

Δημοσίευση από Γκρεγκ »

Παρε βεβαιωση σπουδων ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ απτην γραμματεια!
George730
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από George730 »

Γεια σας!Είχα πάρει αναβολή μέχρι 31/12/2017 (μου είχαν δώσει) για να πάω ΙΕΚ δύο χρόνια. Τώρα τελείωσε το ΙΕΚ και μένει η πιστοποίηση. Ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να περιμένω να δώσω πιστοποίηση πρώτα και να σπάσω μετά την αναβολή μετά; Ή πρέπει να σπάσω τώρα την αναβολή;

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Δεν είναι αναγκαίο να κόψεις την αναβολή σου, από την στιγμή που ολοκλήρωσες τις σπουδές σου μπορείς μέχρι το 2017 να κάνεις ότι θέλεις.
George730
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από George730 »

Ευχαριστώ για την απάντηση!
Άβαταρ μέλους
alani123321
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από alani123321 »

Γεια χαρα παιδια. Θελω την δευτερα (30 ιουνιου) να κοψω αναβολη για να μπω σεπτεμβρη. Το θεμα ειναι οτι χρωσταω ενα μαθημα μονο για πτυχιο και θα το δωσω και αυτο το σεπτεμβρη... Οποτε μεσα σεπτεμβρη μπαινω στρατο κ μεσα σεπτεμβρη δινω το μαθημα.

Σε περιπτωση που συμπιμπτουν οι ημερομηνιες, δηλαδη να χω μπει στρατο και να δινεται πιο μετα το μαθημα, γινεται να παρω 3μηνη αναβολη για να μπω νοεμβρη;

Να παρω αδεια το πρωτο μηνα για αυτον τον λογο Αποτι εχω καταλαβει ειναι αδυνατο.

Τελη αυγουστου θα ξερω και την ημερομηνια που δινω το μαθημα και ποτε μπαινω στρατο. Οποτε μπορω να κανονισω να παρω 3μηνη αναβολη σε περιπτωση που δεν βολεψαν οι ημερομηνιες;

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης