Αναβολές στράτευσης λόγω σπουδών

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
MrKokoras
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από MrKokoras »

Στο χαρτί που μου δώσανε λέει "Σάς χορηγήθηκε αναβολή κατάταξης στις Ένοπλες Δυνάμεις έως 31/12/2013 επειδή είστε υποψήφιος σπουδαστής ανωτέρων η ανωτάτων σχολών του εσωτερικού ή του εξωτερικού. "

Εγώ από εκεί είχα φύγει τον Απρίλιο, αλλά δεν την έκοψα την αναβολή επειδή ήξερα ότι θα πήγαινα ΙΕΚ. Υπάρχει πρόβλημα που άλλαξα σχόλες χωρίς να τους πω τίποτα;

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 147

Δημοσίευση από Greek_Army »

Οχι δεν υπάρχει πρόβλημα.
MrKokoras
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από MrKokoras »

Ευχαριστώ πολύ.
antonis_wrx
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από antonis_wrx »

Καλησπέρα, είχα αναβολή μέχρι το τέλος το 13 λόγω σπουδών. Πήρα πτυχίο το 2009 και πλέον δουλεύω στην Αγγλία. Επειδή είμαι στο εξωτερικό, μάλλον δεν θα γυρίσω για θητεία προς το πάρον και θα γίνω ανυπότακτος εξωτερικού. Απ' ότι καταλαβαίνω πρέπει να καταθέσω το πτυχίο μου είτε πάω είτε δεν πάω στρατό, έτσι ώστε να αποφύγω την ποινή (+6 μήνες). Είναι σωστό αυτό;

Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 15

Δημοσίευση από Mike »

Αν δεν καταθεσεις το πτυχιο σου, τοτε η ποινη ειναι ενας μηνας για κακη χρηση αναβολης, τον οποιο εξαγοραζεις με 90 ευρω νομιζω. Αυτο βεβαια ειναι οταν πας.

Ως ανυποτακτος, θα σου επιβληθει αμεσα προστιμο 6000 ευρω. Συν το ποινικο μερος του πραγματος

Νίκος

Δημοσίευση από Νίκος »

Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά.Είμαι φοιτητής σε ένα ΙΕΚ και θέλω να πάρω αναβολή.

Από το ΙΕΚ μου δίνουν μόνο απλή βεβαίωση φοίτησης, ενώ στην σελίδα της στρατολογίας λέει ότι χρειάζεται βεβαίωση φοίτησης για στρατολογική χρήση.

Θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα αν πάω μια απλή βεβαίωση φοίτησης;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Νίκος έγραψε:Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά.Είμαι φοιτητής σε ένα ΙΕΚ και θέλω να πάρω αναβολή.

Από το ΙΕΚ μου δίνουν μόνο απλή βεβαίωση φοίτησης, ενώ στην σελίδα της στρατολογίας λέει ότι χρειάζεται βεβαίωση φοίτησης για στρατολογική χρήση.

Θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα αν πάω μια απλή βεβαίωση φοίτησης;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλησπέρα και καλή χρονιά, σε ποιο ΙΕΚ είσαι;

antonis_wrx έγραψε:Καλησπέρα, είχα αναβολή μέχρι το τέλος το 13 λόγω σπουδών. Πήρα πτυχίο το 2009 και πλέον δουλεύω στην Αγγλία. Επειδή είμαι στο εξωτερικό, μάλλον δεν θα γυρίσω για θητεία προς το πάρον και θα γίνω ανυπότακτος εξωτερικού. Απ' ότι καταλαβαίνω πρέπει να καταθέσω το πτυχίο μου είτε πάω είτε δεν πάω στρατό, έτσι ώστε να αποφύγω την ποινή (+6 μήνες). Είναι σωστό αυτό;

Από στην στιγμή που δεν πρόκειται να πας στο στρατό γιατί να το καταθέσεις; Αν και όποτε θελήσεις να υπηρετήσεις θα το καταθέσεις τότε, στην περίπτωση που δεν το καταθέσεις η ποινή είναι 90 ευρώ ή 1 μήνας πρόσθετης θητείας.
Νίκος

Δημοσίευση από Νίκος »

Στο ΙΕΚ Πειραιά.Δημόσιο ΙΕΚ είναι.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Δεν θα έχεις πρόβλημα.
antonis_wrx
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από antonis_wrx »

Greek_Army έγραψε:

antonis_wrx έγραψε:Καλησπέρα, είχα αναβολή μέχρι το τέλος το 13 λόγω σπουδών. Πήρα πτυχίο το 2009 και πλέον δουλεύω στην Αγγλία. Επειδή είμαι στο εξωτερικό, μάλλον δεν θα γυρίσω για θητεία προς το πάρον και θα γίνω ανυπότακτος εξωτερικού. Απ' ότι καταλαβαίνω πρέπει να καταθέσω το πτυχίο μου είτε πάω είτε δεν πάω στρατό, έτσι ώστε να αποφύγω την ποινή (+6 μήνες). Είναι σωστό αυτό;

Από στην στιγμή που δεν πρόκειται να πας στο στρατό γιατί να το καταθέσεις; Αν και όποτε θελήσεις να υπηρετήσεις θα το καταθέσεις τότε, στην περίπτωση που δεν το καταθέσεις η ποινή είναι 90 ευρώ ή 1 μήνας πρόσθετης θητείας.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Είσαι σίγουρος ότι είναι μόνο 90 ευρώ ή ένας μήνας η ποινή; Το χαρτί της αναβολής (από το 2004, ίσως έχει αλλάξει κάτι από τότε) αναφέρει +6 μήνες.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Ναι σίγουρος.

Κακή χρήση αναβολής;
Χρήστος

Δημοσίευση από Χρήστος »

Καλησπερα σας μου ηρθε χαρτι για να παρουσιαστω 21-1 ειμαι φοιτητης σε δημοσιο ιεκ στο αγρινιο. παιρνω κανονικα αναβολη ή θα υπαρξει καποιο προβλημα;
Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 15

Δημοσίευση από Mike »

Ετσι κι αλλιως εσυ δεν εχεις κανει κακη χρηση αναβολης. Οποτε το μονο που μετραει ειναι το να τους πας το πτυχιο μεχρι να πας φανταρος. Ποινη δε θα εχεις.

Αυτο προφανως ειναι μονο για το αν θα πας το πτυχιο, δεν ειναι η ποινη της ανυποταξιας.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Χρήστος έγραψε:Καλησπερα σας μου ηρθε χαρτι για να παρουσιαστω 21-1 ειμαι φοιτητης σε δημοσιο ιεκ στο αγρινιο. Παιρνω κανονικα αναβολη ή θα υπαρξει καποιο προβλημα;

Κανονικότατα,3 χρόνια.
Κώστας

Δημοσίευση από Κώστας »

Χαίρεται. Είμαι φοιητητής και μπήκα την Δευτέρα στο stratologia.gr και είδα οτι πρέπει να παρουσιαστώ στο Νέο Πεύκο στις 20/1 αλλά δεν με καλέσανε για να πάω να πάρω το επίσημο χαρτί. Μπορώ να πάρω αναβολή;
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες