georgek έγραψε:Το πρόβλημα μου είπαν είναι ότι το Πανεπιστήμιο έχει διάρκεια 4 χρόνια. Το χαρτί που τους έδωσα λέει Duration:4 years. Μου είπαν οτι αν ήταν 3 χρόνια θα μπορούσα να πάρω.
Η μόνη λύση για να μην χάσεις το 1 έτος στο πανεπιστήμιο είναι να πάρεις 12μηνη αναβολή για ψυχολογικούς λόγους και όταν τελειώσει να πάρεις την αναβολή που δικαιούσαι, πέρνα μια βόλτα από την στρατολογία και ρώτησε τους αν είναι εφικτό κάτι τέτοιο, δηλαδή να πας του χρόνου τέτοια εποχή και να πάρεις 3 χρόνια αναβολή για το πανεπιστήμιο.
A_L_E_K_O_S έγραψε:Καλησπέρα στην ομάδα του φόρουμ.
Είμαι γεννημένος το 1985 οπότε η αναβολή μου λόγω σπουδών έληξε στις 31 Δεκεμβρίου. Είχα πάει στο Ρουφ πριν ενα χρόνο για ρωτήσω πότε παρουσιάζομαι και μου είχαν πει τον Μαίο του 2013. Σήμερα μπήκα στην ηλεκτρονική υποστήριξη που με τα στοιχεία σου φαίνεται πότε μπαίνεις και μου έβγαλε οτι παρουσιάζομαι 20 Μαρτίου. Σε ένα μήνα δλδ... Το κακό είναι οτι είμαι Μεταπτυχιακός φοιτητής του Πειραιά και το μεταπτυχιακό μου τελειωνει το Σεπτέμβρη με την κατάθεση της διατριβής μου. Μάρτιο καθώς και Ιούνιο έχω εξαταστική. Διαθέτω φυσικά και έγγραφα καθώς και σπουδααστική ταυτότητα που δείχνουν την ισχύ του μεταπτυχιακού τίτλου και την λήξη του στις 31.9.2013
Τι με συμβουλεύετε να κάνω;1) Πάω και κάνω κάποια αίτηση στο ρουφ για Μετατόπιση ημερομηνίας κατάταξης για Νοέμβριο; Γίνεται;
2) Να καταφύγω σε εισαγωγή νοσοκομείου; Και αν ναι πότε;
Ολα αυτά τα ρωτάω γιατι δεν ειναι εφικτό να παω τώρα στρατό και να έχω την συγγραφή της διατριβής μου και να μπαινοβγαίνω στρατό.
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τον κόπο και τον χρόνο σας!
Αλέξανδρος
1. Δεν γίνεται 2. Όχι
Η λύση είναι απλή και λέγεται αναβολή για ψυχολογικούς λόγους , διάβασε το σχετικό θέμα που έχουμε στο φόρουμ και θα τα καταλάβεις όλα.
Καλησπέρα, είμαι γεννημένος το 93 έχω τελειώσει γενικό λύκειο, και γράφτηκα ΙΕΚ από το οποίο τελειώνω φέτος. Θέλω από τον Σεπτέμβριο να γραφτώ ΕΠΑΛ η ΕΠΑΣ σε άλλη ειδικότητα που με ενδιαφέρει, έχω αναβολή από το ΙΕΚ μέχρι το 2016 αλλά άκουσα ότι πρέπει να την κόψω όταν τελειώσουν τα μαθήματα. Από ΕΠΑΛ γίνεται να πάρω νέα αναβολή ή μπορώ να κρατήσω αυτήν που έχω για να συνεχίσω;
Χαίρετε, Έχω ήδη πάρει αναβολη το 2009 λόγω του λυκείου η οποία ισχύει μέχρι φέτος. Πλέων είμαι φοιτητής στο ΤΕΙ Αθήνας στο 4ο έτος φοίτησης. Χρειάζεται να ανανεώσω την αναβολή, μηπώς γίνεται αυτόματα και αν πρέπει τελικά ποια δικαιολογητικά χρειάζονται και που τα καταθέτω;
Πως να γίνει αυτόματα; Στρατολόγοι είναι δεν ρίχνουν τα χαρτιά ούτε λένε τον καφέ, τα δικαιολογητικά τα καταθέτεις είτε στο στρατολογικό γραφείο είτε στο ΚΕΠ, περισσότερες πληροφορίες στις προηγούμενες αναρτήσεις εκεί θα βρεις και το σχετικό άρθρο.
Καλησπερα. Ειμαι 23 (1990) κ η αναβολη μου απο ΙΕΚ (που εχω τελειωσει επιτυχως) ληγει τον δεκεμβριο φετος. Υπαρχει καποιος τροπος να παρω αλλη αναβολη, αν γραφτω σε αλλο ΙΕΚ; Εστω κ 1-2 χρονια; Γιατι διαβασα οτι απο ΙΕΚ δινουν μεχρι τα 23. Αυτο που δε καταλαβα ειναι οτι μπορω μεχρι τα 23 να παω να γραφτω καπου, ή οτι ασχετως ποτε θα κανω την εγραφη η αναβολη απο ΙΕΚ δε ξεπερναει τα 23 χρονια; ευχαριστω
Δηλαδη αν παω τον Σεπτεμβριο σε μια σχολη ΙΕΚ να γραφτω, δε θα μου δωσουν αναβολη; η μονη λυση ειναι αυτο με τους ψυχολογικους λογους, που απο οτι ειδα ειναι για ενα εξαμηνο;
Σήμερα μου ήρθε χαρτί να παρουσιαστώ 10/7Εγω μόλις τελείωσα το λύκειο... Έδωσα πανελλαδικές (ΕΠΑΛ Α') και περιμένω αποτελέσματα... Είμαι σίγουρος οτι περνάω στο ΤΕΙ που θέλω. Πως θα πάρω αναβολή ;