Κατάργηση θητείας (2007-2016)

Επισόδεια κατασκοπείας, οι αλλαγές στην οργάνωση του στρατού και την θητεία, ατυχήματα, κλοπές υλικού και θέματα επικαιρότητας
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 96
Δημοσιεύσεις: 10445
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am

Κατάργηση θητείας (2007-2016)

Δημοσίευση από yandr »

0110 0111 1011 1110 έγραψε:

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει καποιο φόρουμ που να μπορεις δημοκρατικα να γραψεις την αποψη σου.


Δεν είναι η δημοκρατία το πρόβλημα. Απλά επικοινώνησε η λέσχη Μπίλτεμπεργκ μαζί μου και καταλαβαίνεις...

Με όλα αυτά τα απωθημένα που έχεις με τους ΕΒραίους μου ζήτησαν να σε κόψω.

πετρος

Κατάργηση θητείας (2007-2016)

Δημοσίευση από πετρος »

Γιώργος Κατσαρής έγραψε:

Αυτό που είναι απαράδεκτο και στην Κύπρο αλλά και στην Ελλάδα είναι ο επαίσχυντος και κατάπτυστος θεσμός της υποχρεωτικής στράτευσης! Εν ονόματι του ιερού ιδανικού της προσωπικής ελευθερίας του κάθε πολίτη ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την ΑΜΕΣΗ κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας! ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ!

Ένας Έλληνας Φυγόστρατος!



Η θητεία σε Ελλάδα και Κύπρο είναι αναγκαίο κακό όταν έχεις έναν γείτονα σαν την Τουρκία η οποία έχει κατακτήσει το 1/3 της Κύπρου και απειλεί Ελλάδα και Κύπρο με πόλεμο όταν γουστάρει!

Το ιερό δικαίωμα της προσωπικής ελευθερίας να το ΑΠΑΙΤΗΣΕΤΕ από τους Τούρκους όταν κάποια στιγμή μετά την ολική διάβρωση Ελλάδος και Κύπρου θα κάνει την κίνησή της και θα βομβαρδίσει και σκοτώνει πολίτες! Μπορεί να σας αφήσει να ζήσετε κάνοντας τον γελωτοποιό ή μπορεί απλώς να κάνει εξάσκηση στα κορμιά των Ελλήνων με Αποσπάσματα εκτέλεσης!

οι πολίτες έχουν και υποχρεώσεις όχι μόνο δικαιώματα!

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 54
Δημοσιεύσεις: 10105
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 12, 2005 1:20 am
Επικοινωνία:

Κατάργηση θητείας (2007-2016)

Δημοσίευση από Nassos »

Καταργήστε την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, λέει η Κομισιόν

Είναι ίσως το μοναδικό από τα προβλεπόμενα στη δανειακή σύμβαση και στα μνημόνια με το οποίο θα συμφωνήσουν τα κόμματα της αριστεράς. Για να μειωθούν κι άλλο οι δαπάνες για την άμυνα, αναφέρεται στο προσχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καταργήστε την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία!

Στο κεφάλαιο «περικοπή και αναθεώρηση των δαπανών για την άμυνα», οι αξιωματούχοι της Κομισιόν γράφουν: «Οι μειώσεις στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς την περίοδο 2013-2014 ανέρχονται σε περίπου 340 εκατ. Ευρώ και έρχονται να προστεθούν στις παλαιότερες μειώσεις στρατιωτικών προμηθειών. Άλλα μέτρα συμπεριλαμβάνουν μείωση σε επιχειρησιακές δαπάνες μέσω κλεισίματος στρατοπέδων και μείωση του αριθμού των εισαχθέντων σε στρατιωτικές σχολές.

Τη διετία 2013-2014, αναμένεται να εξοικονομηθούν συνολικά περίπου 400 εκατ. Ευρώ, ποσό που ανέρχεται στο 0,2% του ΑΕΠ της Ελλάδας».

Στη συνέχεια αναφέρεται ότι οι γεωστρατηγικές ιδιαιτερότητες της Ελλάδας οδήγησαν σε πολύ μεγάλες δαπάνες για την άμυνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, οι δαπάνες για την άμυνα το 1994 ήταν 5,4% του ΑΕΠ,4% το 2000, ενώ το 2009 ανέρχονταν στο 3,9% του ελληνικού ΑΕΠ.

Οπως αναφέρει η έκθεση της Κομισιόν, «ως ένα μέρος της εφαρμογής του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, έγιναν σημαντικές μειώσεις στις στρατιωτικές δαπάνες (χωρίς να επηρεάζεται η αμυντική ικανότητα-σύμφωνα πάντα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή).

Το 2010 οι δαπάνες για την άμυνα έφταναν το 2,2% του ΑΕΠ και το 2012 η Ελλάδα ήταν τρίτη ανάμεσα στους 27 εταίρους της ΕΕ σε όρους συνολικών αμυντικών δαπανών.

Παρά το γεγονός ότι -σύμφωνα με την Κομισιόν- οι στρατιωτικές επιχειρησιακές δαπάνες και οι μισθοί με τις συντάξεις για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων αναμένεται να μειωθούν κατά 62% και 41% (οι δαπάνες για μισθούς και συντάξεις), «αυτό

δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί περαιτέρω εκλογίκευση των αμυντικών δαπανών».

Για να καταλήξουν στο συμπέρασμα - πρόταση ότι προκειμένου να μειωθούν περαιτέρω οι αμυντικές δαπάνες: «Απαιτείται ωστόσο η αύξηση της χρήσης των ηλεκτρονικών προμηθειών και η κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας»!

ΠΗΓΗ


Επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι στην Ε. Ε η ***** πάει σύννεφο.

Kbs2011
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 23
Δημοσιεύσεις: 64
Εγγραφή: Δευ Οκτ 17, 2011 1:29 am

Κατάργηση θητείας (2007-2016)

Δημοσίευση από Kbs2011 »

Επιτέλους, μέσα στα όλα τραγικά μέτρα που θα μας επιβάλλουν, σκέφτηκαν και ένα καλό! Κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια, κάτι που συμβαίνει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες... Καιρός είναι να καταργηθεί η υποχρεωτική θητεία (προσοχή, δεν λένε να καταργηθεί εντελώς η θητεία, προς Θεού). Άλλωστε είμαι σίγουρος ότι θα βρεθούν αρκετοί που θα πάνε επειδή το θέλουν (ή δεν έχουν τίποτα καλύτερο να κάνουν στη ζωή τους έξω), οι υπόλοιποι ας έχουμε την επιλογή να κάνουμε κάτι άλλο. Πάντως, για να 'μαι ειλικρινής, αποκλείω να εφαρμοστεί από δεξιά κυβέρνηση κάτι τέτοιο. Ωστόσο μετά κι από αυτό, κρίνονται ως αστεία όσα έχουν ειπωθεί κατά καιρούς και εδώ μέσα για πιθανή αύξηση της θητείας. Αποδεικνύεται πλέον και επίσημα ότι οι φαντάροι κοστίζουν και το κράτος δεν μπορεί να σηκώσει αυτά τα έξοδα. Δεν υπάρχει λοιπόν καμία περίπτωση να αυξηθεί και αυτό είναι μια πραγματική ανακούφηση (και φυσικά στρώνεται ο δρόμος ώστε το θέμα στο μέλλον να εξεταστεί πιο σοβαρά - τότε που δεν θα μπορούν να περικόψουν τίποτε άλλο από τις ένοπλες δυνάμεις).
Πολυδεύκης

Κατάργηση θητείας (2007-2016)

Δημοσίευση από Πολυδεύκης »

Γιατί χαίρεσαι; Εδώ είναι καταφανές πως προωθείται ένα σχέδιο αποσάρθρωσης όλης της Ελλάδος και οποιουδήποτε υγειούς ιστού μέσα σε αυτήν. Εμένα μου σηκώθηκε η τρίχα πάντως, ειδικά όταν αυτό που γράφτηκε παρά πάνω έρχεται μετά από πρόταση της Μέρκελ να επιστρέψουν 55.000 τούρκοι στη Θράκη! Πώς είναι δυνατόν να στηρίξουμε την ακεραιότητα της χώρας σε ανθρώπους που ''δεν έχουν να κάνουν τίποτα άλλο στη ζωή τους''; Να τους δώσουμε και επίσημα τη χώρα βρε παιδιά να μην πληρώνουμε και και πολιτικούς-υπηρεσίες και λοιπά. Ταμπέλα ''Αυτή χώρα διοικείται με 75% χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και 25% από ελλαδίτες''. Δε πάμε καλάάάάάά...
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 54
Δημοσιεύσεις: 10105
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 12, 2005 1:20 am
Επικοινωνία:

Κατάργηση θητείας (2007-2016)

Δημοσίευση από Nassos »

Και πώς θα καλυφθούν οι απώλειες των στρατευσίμων; Με ΕΠΟΠ; Με ΕΕΦΟΠ; Με εταιρίες τύπου Blackwater;

Εκτός και αν μερικοί πιστεύετε ότι θα στείλουν Ευρωπαϊκά στρατέυματα για "προστασία".

Και οι "περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες" δεν έχουν "εξ ανατολών κινδύνους" ή να έχουν βόρειος γείτονες που εκστομούν φανφάρες περί "Μεγάλης Αλβανίας".

Kbs2011
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 23
Δημοσιεύσεις: 64
Εγγραφή: Δευ Οκτ 17, 2011 1:29 am

Κατάργηση θητείας (2007-2016)

Δημοσίευση από Kbs2011 »

Πόσοι είναι οι ΕΠΟΠ που διαθέτει τώρα η χώρα; Φτάνουν ή όχι για να κάνουν ό, τι ακριβώς κάνουν οι στρατιώτες; Στα ήδη υπάρχοντα στρατόπεδα δηλαδή αν δεν μπει σειρά, δεν βγαίνουν οι υπηρεσίες από τους αξιωματικούς; Φυσικά και βγαίνουν. Ας μην το κουράζουμε. Και στα Μέγαρα φέτος που το στρατόπεδο λειτουργούσε με 10 φαντάρους για πάνω από 2 μήνες, μια χαρά βγήκαν οι υπηρεσίες. Βέβαια φάγανε χώσιμο οι στρατιωτικοί και ήταν οι μόνοι που πίεζαν για να έρθουν στρατιώτες (για να απαλλαγούν από τις υπηρεσίες και να επιστρέψουν στη 1 το μήνα... ). Αυτά είναι τα δεδομένα παιδιά. Οι στρατιώτες ξέρουμε όλοι σε τι χρησιμεύουν στα στρατόπεδα και σε τι "εκπαιδεύονται".
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 54
Δημοσιεύσεις: 10105
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 12, 2005 1:20 am
Επικοινωνία:

Κατάργηση θητείας (2007-2016)

Δημοσίευση από Nassos »

ΌΧΙ, δεν φτάνουν! Θέλουμε τουλάχιστον 120.000 ΕΠΟΠ για να συντηρούν όχι μόνο τα στρατόπεδα αλλά και να διατηρηθεί το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το γιατί οι στρατεύσιμοι κατήντησαν αγγαρειομάχοι ας αναλογιστούμε γιατί οι Αξιωματικοί κατήντησαν "ευθυνόφοβοι", όπως επίσης και γιατί εμείς οι πολίτες δεν θέλουμε να "ζοριστούμε". Και όταν λέμε "εκπαίδευση" εννοούμε "εκπαίδευση", όχι κάνω λίγο στίβο μάχης, λίγες βολές και τέλος.

Για να μην μιλήσω για την αδιαφορία όσων αφορά τη συντήρηση της εφεδρείας, με εξαίρεση τους Εθνοφύλακες.

Πολυδεύκης

Κατάργηση θητείας (2007-2016)

Δημοσίευση από Πολυδεύκης »

Αυτή είναι η λογική του ''πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι''. Το ότι σε ένα θεσμό υπάρχουν κακώς κείμενα συνεπάγεται την ανάγκη διόρθωσης αυτών και όχι την κατάργηση του! Επίσης, αν πιστεύεις πως οι αξιωματικοί πρέπει να χρησιμοποιούνται ως σκοποφύλακες ή καθαριστές και πως με την τακτική αυτή θα έχουμε έναν σοβαρό στρατό τότε πάω πάσο. Έχουμε την τύχη να βρισκόμαστε εν καιρώ ειρήνης (εύθραυστη βέβαια) και για το λόγο αυτό δεν έχουμε έναν πολεμικά εκπαιδευμένο τακτικό στρατό (όπως για παράδειγμα η Πολεμική Αεροπορία που είναι πραγματικά εκπαιδευμένη σε συνθήκες μάχης). Αυτό δε σημαίνει πως είναι άχρηστος, αλίμονο δε αν περιμένουμε τη στιγμή της επιστράτευσης ως άνδρες αυτής της χώρας να έρθουμε πρώτη φορά σε επαφή με όπλο. Άρα το θέμα πρέπει να εστιαστεί στην καλύτερη δυνατή εκπαίδευση μας ως στρατιώτες και όχι στην κατάργηση της θητείας και του Στρατού εν γένει!
Kbs2011
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 23
Δημοσιεύσεις: 64
Εγγραφή: Δευ Οκτ 17, 2011 1:29 am

Κατάργηση θητείας (2007-2016)

Δημοσίευση από Kbs2011 »

Επειδή λοιπόν δεν λειτουργεί τίποτα όπως λες κι εσύ, αυτά που κάνουν οι στρατιώτες δεν είναι εκπαίδευση για πόλεμο. Σε περίπτωση που τους τύχει απειλή φεριπίν εν ώρα σκοπιάς,9 στους 10 θα τα κάνουν πάνω τους, θα τρέξουν, θα καλέσουν την αστυνομία. Δεν εκπαιδεύονται για να αντιμετωπίσουν απολύτως τίποτα, δεν μπορούμε να θεωρούμε τους στρατιώτες ως "δύναμη της χώρας". Αν αυτή είναι η θωράκισή μας, να πάμε να πνιγούμε καλύτερα. Θα πρέπει να κρίνουν λοιπόν πολύ σοβαρά αυτό που προτείνει η Τρόικα. Με τον τρόπο που υπάρχει σήμερα ο στρατός, δεν έχει νόημα να πηγαίνουμε. Δεν έχει νόημα να πηγαίνουμε για να μην κουράζονται οι αξιωματικοί. Τα στρατόπεδα συντηρούνται και με το υπάρχον προσωπικό, επόπ και στρατιωτικούς μαζί. Ή πρέπει να αλλάξει η εκπαίδευση των στρατιωτών ούτως ώστε να έχει κάποιο νόημα ή να γίνει μη υποχρεωτικός και να αξιοποιήσουν τους αξιωματικούς. Αυτοί είναι που υπηρετούν την πατρίδα, ας αυξηθούν τα καθήκοντά τους.
xxxx
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: Κυρ Οκτ 28, 2012 4:04 pm

Κατάργηση θητείας (2007-2016)

Δημοσίευση από xxxx »

Να καταργήσουν τις συντάξεις των ά***** ν θυγατέρων!
Άβαταρ μέλους
thanos123
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 17
Δημοσιεύσεις: 362
Εγγραφή: Δευ Οκτ 22, 2012 12:25 am

Κατάργηση θητείας (2007-2016)

Δημοσίευση από thanos123 »

Επιτέλους να τελειώνουμε με αυτόν τον σάπιο θεσμό! Η θητεία πρέπει να καταργηθεί και ο στρατός να γίνει πλήρως επαγγελματικός. Είμαστε στο 2012, σχεδόν όλες οι χώρες της Ευρώπης την έχουν καταργήσει, όλες οι χώρες των Βαλκανίων την έχουν καταργήσει (ναι ναι και αυτές που μερικοί λένε ότι είναι έτοιμες να μας επιτεθούν, Αλβανία, Σκοπια). Στην Τουρκία πλεόν αν θες εξαγοράζεις και δεν πατάς δευτερόλεπτο σε στρατόπεδο και σε λίγα χρόνια καταργεί και τη θητεία. Θα μείνει μόνη της η Ελλάδα μαζί με τις υπόλοιπες τριτοκοσμικές χώρες να διατηρεί τη θητεία. Μέχρι πότε; Δεν είναι να απορείς πως έφτασε ως εδώ η Ελλάδα... Η θητεία δεν έχει καμία σχέση με την άμυνα της χώρας.
Kbs2011
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 23
Δημοσιεύσεις: 64
Εγγραφή: Δευ Οκτ 17, 2011 1:29 am

Κατάργηση θητείας (2007-2016)

Δημοσίευση από Kbs2011 »

thanos123 έγραψε:Επιτέλους να τελειώνουμε με αυτόν τον σάπιο θεσμό! Η θητεία πρέπει να καταργηθεί και ο στρατός να γίνει πλήρως επαγγελματικός. Είμαστε στο 2012, σχεδόν όλες οι χώρες της Ευρώπης την έχουν καταργήσει, όλες οι χώρες των Βαλκανίων την έχουν καταργήσει (ναι ναι και αυτές που μερικοί λένε ότι είναι έτοιμες να μας επιτεθούν, Αλβανία, Σκοπια). Στην Τουρκία πλεόν αν θες εξαγοράζεις και δεν πατάς δευτερόλεπτο σε στρατόπεδο και σε λίγα χρόνια καταργεί και τη θητεία. Θα μείνει μόνη της η Ελλάδα μαζί με τις υπόλοιπες τριτοκοσμικές χώρες να διατηρεί τη θητεία. Μέχρι πότε; Δεν είναι να απορείς πως έφτασε ως εδώ η Ελλάδα... Η θητεία δεν έχει καμία σχέση με την άμυνα της χώρας.


Αυτό ακριβώς τόνισα κι εγώ. Δυστυχώς δεν έχει καμία σχέση και δυστυχώς ποτέ δεν είχε... Η θητεία δεν χάλασε τώρα με την κρίση, πάντα οι φαντάροι χρησιμοποιούνταν για να κάνουν ό, τι βαριούνται να κάνουν οι μόνιμοι και να τα ακούνε από πάνω, κι όλο αυτό το σκηνικό κάποιοι το ονόμασαν εκπαίδευση/άμυνα της χώρας. Η θητεία πρέπει να γίνει μη υποχρεωτική, θα υπάρξουν άτομα που θα θέλουν να πάνε. Επαγγελματικό στρατό μπορούμε να φτιάξουμε με τους στρατιωτικούς μας, μπορούν να διευρηνθούν τα καθήκοντά τους και να κάνουν παραπάνω υπηρεσίες. Σε μερικά στρατόπεδα κάνουν μόνο 1 υπηρεσία το μήνα, αν είναι δυνατόν... Επιτέλους καιρός είναι να κάνουν κάτι για την άμυνα της χώρας και να ξεκολλήσουν από τα γραφεία τους. Το μόνο που θα αλλάξει αν η θητεία γίνει προαιρετική, είναι να στυβάζονται τα καλαθάκια με τα σκουπίδια στις μονάδες, να αραχνιάσουν οι τοίχοι και τα χόρτα να φτάσουν ως τις μάντρες των στρατοπέδων. Δυστυχώς όλοι οι φαντάροι αυτά έχοουν να θυμούνται γιατί αυτά κάνουν, δουλειές που κάλιστα μπορούν να κάνουν οι επόπ κατόπιν εντολής διοικητή.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 54
Δημοσιεύσεις: 10105
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 12, 2005 1:20 am
Επικοινωνία:

Κατάργηση θητείας (2007-2016)

Δημοσίευση από Nassos »

Θάνο, δώσε μου τα λεφτά της Νορβηγίας και σου φτιάχνω επαγγελματικό στρατό με τα όλα του. Αλλά τι λέω, ούτε εκεί έχουν καταργήσει τη στράτευση και ας μην έχουν τους ίδιους κινδύνους με εμάς.

Στη δε Ελβετία που έχει να γνωρίσει πόλεμο μερικούς αιώνες, η στράτευση παραμένει ως έχει, με συνεχείς μετεκπαιδεύσεις. Μάλλον έχουν κάλλο στον εγκέφαλο... Και το γεγονός ότι τους επιτρέπεται να έχουν μέχρι 5 τυφέκια στο σπίτι τους τους κάνει ακόμη πιο παλαβούς.

Κατά τα άλλα, συμφωνώ ότι πρέπει να αλλάξει η εκπαίδευση. Αυτό προϋποθέτει όμως αλλαγή νοοτροπίας. Μήπως πρέπει να γίνει κάτι χειρότερο από τη τραγωδία της Κύπρου για να πάρουμε μπρος;

Άβαταρ μέλους
thanos123
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 17
Δημοσιεύσεις: 362
Εγγραφή: Δευ Οκτ 22, 2012 12:25 am

Κατάργηση θητείας (2007-2016)

Δημοσίευση από thanos123 »

Στρατιωτική θητεία εχει ηδη καταργηθεί. Εδω και χρονια ο μακραν πιο διεφθαρμένος θεσμός της χωρας ειναι ανύπαρκτος. Αν σε αρεσει η θητεια για να αποδείξεις το ποσο Ελληναρας εισαι, πηγαινεις αφου εχεις κανονισει να υπηρετυσεις διπλα στο σπιτι σου (εχει μεριμνησει το σπουδαιοτερο στρατευμα στον κοσμο να κανει στρατοπεδο σε καθε γωνια της χωρας) και μονο κανα οχταωρο την ημερα. Αν παλι δεν εχεις τετοιο εθνικιστικο κομπλεξ απλα δεν πας, και στην περιπτωση που σου χρειαζοταν κανα κ@λοχαρτο απλα παιρνεις καμια απαλλαγη τυπου ι4, ι5, ι6... Ι και κανεις την δουλεια σου. Ο ΣΤΡΑΤΟΣ υπαρχει για να παιρνουν μιζες διαφοροι, για να διοριζουν τους αχρηστοτερους και για να κανουν κανα ρουσφετι οι πολιτικοι!
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης