Γουστάρει κανείς το στρατό;

Συζήτηση για θέματα που σχετίζονται με το στρατό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
ΗΛΕΚΤΡΑ
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Δημοσιεύσεις: 121
Εγγραφή: Πέμ Σεπ 04, 2008 7:28 pm
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Γουστάρει κανείς το στρατό;

Δημοσίευση από ΗΛΕΚΤΡΑ »

Nassos έγραψε:Ηλέκτρα, στα Τεθωρακισμένα για να μάθεις το Άρμα μάχης και τακτικές πολέμου θές τουλάχιστον 25 μήνες, για να μη πω 3 χρόνια.
ok! Εγω ομως αναφερθηκα στις εμπειριες που αποκτα κανεις απο τις ειδικες δυναμεις... Εικόνα
ikaros
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Δημοσιεύσεις: 124
Εγγραφή: Κυρ Αύγ 24, 2008 9:52 pm
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Γουστάρει κανείς το στρατό;

Δημοσίευση από ikaros »

Δεν εχω παει ακομα στρατο γιαυτο οτι γραψω θα ειναι υποκειμενικο!

Πρωτα απο ολα γουσταρω τον στρατο γιατι θα υπηρετησω την χωρα μου, την ελληνικη σημαια για την οποια οι προγονοι μου εδωσαν το αιμα τους! Επισης απο οσο ξερω αυτα τα οποια περνας στον στρατο σε κανουν αλλο ανθρωπο! Εχω δει φιλους να μπαινουν στρατο και να νομιζουν οτι η ζωη τους ειναι χαλια, ενω δεν ηταν, να γνωριζουν αλλα παιδια με πραγματικα χαλια ζωη και αυτοι οι φιλοι μου να αλλαζουν νοοοτροπια. Επισης δεν εχω δει καποιον να μην λησμονει καποια σκηικα που εζησε στον στρατο παροτι δεν του αρεσε γενικα ο στρατος! Και τελος, αντι να λεμε δοξα τον θεο που ειμαστε υγιεις και μπορουμε να παμε στρατο γκρινιαζουμε. Δηλαδη θα προτιμουσαμε να ειχαμε καποιο σοβαρο προβλημα υγειας και να μην πηγαιναμε;

alexis
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 24, 2008 2:17 am
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Γουστάρει κανείς το στρατό;

Δημοσίευση από alexis »

δυο πουλάκια κάθονταν στην πύλη στον αυλώνα

το ένα μου πε πάρε αναβολή το άλλο αυτοκτόνα. Εικόνα

Θα έχω ολοκληρωμένη γνώμη για τον στρατό αφού μπώ και απολυθώ.

Anonymous

Γουστάρει κανείς το στρατό;

Δημοσίευση από Anonymous »

Εμαινα μου αρεσει ο στρατος γιατι το θεωρο κατι το απλο δεν ειναι οπος παλοια που ηταν 28μηνες τωρα εινα 12μηνες ΤΠτ απλα στον στρατο για να περασεις καλα δεν πρεπει να το παιζεις μαγκας πρεπει να τα εχεις καλα με ολους εκει μεσα ακομα και με τους ανωτερους γιατι αυτοι μπορει να σε φωνασουν αλλα δεν πρεπει να δινουμε συμασοια ας το δουμε σαν επαγλεμμα τον στρατο δεν ειναι κατι το τρομαχτικο καποιοι δεν θελουν να ακουν για τον στρατο αλλοι θελουν απλα πρεπει να εισαι χαλαρος! Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Avatar
Λοχαγός
Λοχαγός
Δημοσιεύσεις: 410
Εγγραφή: Τετ Οκτ 19, 2011 4:59 pm
Επικοινωνία:

Γουστάρει κανείς το στρατό;

Δημοσίευση από Avatar »

Φυσικά και μου αρέσει ο στρατός (αν και δεν έχω πάει ακόμα) θα δεις πράγματα που δεν βλέπεις και δεν κάνεις στη καθημερινή σου ζωή και είναι μια εμπειρία κατά κάποιον τρόπο. Αν είσαι σε καμία μονάδα που ξίνοντε όλοι, είσαι και εσύ βουτηρόπαιδο... Τότε ναι είναι χάσιμο χρόνου.

Απλά μια αύξηση θητείας θα ήταν ότι πρέπει σε 9 μήνες δεν κάνεις απολύτως τίποτα! Ούτε καν τα βασικά.
Άβαταρ μέλους
samloxias
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Δημοσιεύσεις: 374
Εγγραφή: Τρί Φεβ 12, 2013 8:29 pm
Επικοινωνία:

Γουστάρει κανείς το στρατό;

Δημοσίευση από samloxias »

Αν δέν μου άρεσε, δέν θάμουν εδώ μέσα γραμμένος. Μου αρέση να μαθένω νέα του Στρατού γενικώς. Σε πάρα πολούς αρέση ο Στρατός! αλά! φροντίζουν κάποιοι να απομακρύνουν τους πολίτες απο τούς οπλίτες.Και ο νοών... νοείτω.
Erkebrad
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: Δευ Ιαν 02, 2012 6:56 pm
Επικοινωνία:

Γουστάρει κανείς το στρατό;

Δημοσίευση από Erkebrad »

Η άδεια απολύσεώς μου ξεκινάει δεύτερη βδομάδα Ιουλίου. Ναύπλιο και μετά Προβατώνας, με ένα μικρό διάλειμμα Καβυσό για ΛΥΒ. Μ' αρέσει η ιδέα να υπάρχει αξιόμαχος στρατός ικανός να φέρει σε πέρας την αποστολή του (διασφάλιση εθνικής ανεξαρτησίας κι εδαφικής ακεραιότητας). Δε μ' αρέσει η συγκεκριμένη μορφή στρατού που είχα την ευκαιρία να ζήσω για μερικούς μήνες. Βύσμα, αναξιοκρατία, υποκρισία, καταπάτηση κανόνων (η οποία πολλές φορές απλοποιεί τα πράγματα και αυτό είναι το χειρότερο!) και η αξιοσύνη, ευσυνειδησία, διάθεση για δουλειά γενικώς στην άκρη ή έστω σε δεύτερο πλάνο. Ποια λύση προτείνω; Ίσως να μην έχει και τόσο μεγάλη σημασία γιατί δεν είμαι ειδικός. Θα γράψω σε άλλο σχετικό νήμα, αν βρω τέτοιο.
Signaller
Στρατηγός
Στρατηγός
Δημοσιεύσεις: 3182
Εγγραφή: Τρί Φεβ 16, 2010 1:35 pm
Επικοινωνία:

Γουστάρει κανείς το στρατό;

Δημοσίευση από Signaller »

Καταρχήν, πρέπει να υπάρχει στρατός γιατί η περιοχή που ζούμε είναι δύσκολη

Από κει και πέρα, η μακροχρόνια ειρήνη κάπως έχει λασκάρει το στρατό. Σε πολλούς τομείς.

Πολλοί αξιωματικοί δεν ανταποκρίνονται στις ευθύνες τους, δεν μπορούν να κρατήσουν ένα λόχο/ταγμα κλπ

Σίγουρα, δεν φημίζεται για την ευρύτητα πνεύματος ο στρατός, ούτε για τη λογική Εικόνα

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το κλασικό νεολληνικό μπάχαλο, δημιουργούν ένα μίγμα που μπορεί να φέρει κακοτοπιές στον φαντάρο

Προσωπικά, νοσταλγώ τη θητεία μου

Πάντως, για να Πω την κλασική φράση κλισέ που ισχύει, Σίγουρα ο στρατός αποτελεί μικρογραφία της κοινωνίας

Συμφωνώ με εναν προηγούμενο Εικόνα

Green Berets έγραψε:

Eγω παλι θα πω οτι ο στρατος ειναι τοσο καλος οσο τον κανεις εσυΕικόνα
Ειναι θεμα καταλληλης νοητικης αντιμετωπισης ακομα και υπο τις πιο
αντιξοες συνθηκες... Τοτε μπορει να ειναι μια χαρα... Εαν εσυ εισαι κλαψομουνης τοτε παντου θα ειναι χαλια...


Ο πιο ανίκητος εχθρός, είναι λοχία ο καιρός!
Άβαταρ μέλους
geoponos
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: Τετ Φεβ 26, 2014 8:46 pm
Επικοινωνία:

Γουστάρει κανείς το στρατό;

Δημοσίευση από geoponos »

Όλα είναι θέμα χαρακτήρα! Εγω μπήκα μέσα σε μεγάλη ηλικία 28 για την ακρίβεια! Η μητέρα μου είναι άρρωστη εδώ και 10 χρόνια οπότε ζούμε την ουσία εγώ και ο πατέρας μου! Σε αυτά τα 10 χρόνια λοιπόν μαγειρεύμε πλένουμε καθαρίζουμε ενα σπίτι κτλπ κτλπ! Οπότε το να μου τα μάθει ο στρατός όλα αυτά μου φένεται το λιγότερο χαζό! Έχω νομίζω μόνος μου τη λογική να μη πετάω τα σκοπίδια μου και τις γόπες μου κάτω και τη λογική να χρησιμοποιήσω μια τουαλέτα ανθρώπινα χωρίς να τα κάνω %#$.

Θέμα πειθαρχίας τώρα ε κατά τη γνώμη μου όποιος έχει δουλέψει στη ζωή του κάτω από ένα αφεντικό καλό η κακό δε νομίζω ότι χρειάζεται ιδιαίτερα μαθήματα πειθαρχίας και σεβασμού! Αυτά είναι θέματα ανατροφής και χαρακτήρα! Αν είσαι από τη φύση σου χούλιγκαν δεν νομίζω ειλικρινά να αλλάξει κάτι στο στρατό.

Τώρα σε θέματα αντοχής τι να κάνουμε δεν είμαστε όλοι γυμνασμένα κομάντα! Οπότε όταν λες σε έναν άνθρωπο δεν αντέχω άλλο σημαίνει όντως ότι δεν αντέχεις ή δεν μπορείς να κάνεις αυτό που σου λέει. Όταν λοιπόν έχεις για εκπεδευτή ένα 18 19 χρονο φαντάρο που δεν έχει δει κάτι άλλο στη ζωή του και ξαφνικά του δώθηκε εξουσία απέναντι σου τα πράγματα γίνονται άσχημα.

Όσο για το θεμα του πατριωτισμού μας ως άνθρωποι ελάτε τώρα το λέει η ιστορία μας στο πόλεμο πάνε όλοι! Όχι επειδί πρέπει όχι επειδί σε αναγκάζουν αλλά γιατί στο πόλεμο πας για να προστατέψεις αυτούς που είναι δικοί σου και δεν μπορούν να πολεμήσουν! Ποιός δε θα δώσει τη ζωή του για να προστατέψει τη μάνα του το πατέρα του και τη γυναίκα του; Η ιστορία μας το δίχνει αυτό καθαρά

Γνώμη μου ο στρατος καλά κάνει και υπάρχει αλλά καλό θα ήταν από τη ψηλά ηγεσία να γίνεται ένας καλύτερος έλεγχος στο κατά πόσο εφαρμόζονται οι εντολές που δίνουν και δε χάνονται στο σπασμένο τηλέφωνο. Θα μπορούσε ομως να έχει πολύ μικρότερη διάρκεια. Τι σκοπό εξυπηρετείς μετά τη βασική και την εκπέδευση τη ειδικότητας σου;

Σκεφτείτε τα έξοδα της θητείας! Ρούχα γιατί συγνώμη κιόλας γίνεται να κάνεις 9 μήνες θητείας με 2 φανελάκια 1 εσώρουχο και 3 ζευγάρια κάλτσες; Μετακινήσεις; Πάρε άδεια πήγαινε σπίτι σου και ξαναγύρνα να μάθεις τη μονάδα σου! Έξοδοι σε πόλεις μακριά από το σπίτι σου σε ένα διάστημα που εχεις αφήσει τη δουλειά σου και απλά χαλάς λεφτά στους καιρούς που ζούμε.

Η γνώμη μου πάντα απλά...

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες