Άδειες στη διάρκεια της θητείας

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 75

Δημοσίευση από Greek_Army »

Άδεια ορκομωσίας

Τι φύλλο πορείας να δικαιούνται;
γιούζερ

Δημοσίευση από γιούζερ »

Μπράβο για την αλληλοβοήθεια και την όλη προσπάθεια που γίνεται εδώ, θα συνεισφέρουμε οι νεότεροι όσο μπορούμε με τη σειρά μας.
Μια ερώτηση: Παρουσιάζομαι τον μήνα αυτό, και το μόνο που εκκρεμεί για το πτυχίο είναι η πτυχιακή εργασία. Μπορώ μετά την ορκωμοσία να πάρω τις δέκα μέρες τις προσωπικής άδειας μαζεμένες για να την ολοκληρώσω; Με το σκεπτικό πως δεν είναι εξέταση μαθημάτων για να δοθεί φοιτητική.

Το θέμα αφορά πολλούς πιστεύω, με νέο νόμο υπάρχει κίνδυνος φέτος να διαγραφούν φοιτητές παλαιότερων ετών.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Το θεωρώ πάρα πολύ δύσκολο, ίσως θα έπρεπε να σκεφτείς την λύση της Αναβολής για κοινωνικούς λόγους .

γιούζερ

Δημοσίευση από γιούζερ »

Greek_Army σε ευχαριστώ, όμως Ο παρελθοντικός χρόνος που χρησιμοποιείς τρομάζει λίγο. Για κοινωνικούς λόγους νομίζω πως παίρνεις πηγαίνοντας τουλάχιστον πέντε μέρες πριν την κατάταξη και θα πάω όντως πέντε μέρες πριν με φωτοτυπία βεβαίωσης σπουδών που τους έχω ήδη προσκομίσει. Αν μου διαφεύγει κάτι ή γνωρίζεις κάτι παραπάνω, λες!Εικόνα
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Σου έδωσα ήδη το σχετικό θέμα για να το διαβάσεις, εκεί μέσα υπάρχουν οι πληροφορίες που χρειάζεσαι.

O παρελθοντικός χρόνος δεν ήτανε για να σε τρομάξω, απλά με τέτοια ζητήματα θα έπρεπε να το ψάξεις λίγο νωρίτερα το θέμα και όχι να τρέχεις την τελευταία στιγμή.
forumember

Δημοσίευση από forumember »

Μετά την ορκωμοσία της 2014 Β' ΕΣΣΟ παρουσιάστηκα με μετάθεση σε μονάδα της Ξάνθης. Επειδή, είμαι μόνιμος κάτοικος σε πόλη της Στερεάς Ελλάδας και η μετακίνηση από τη μονάδα στο σπίτι μου είναι δύσκολη και δαπανηρή, θα ήθελα να θέσω κάποια ερωτήματα, ώστε να μπορέσω να προγραμματίσω τις άδειες που δικαιούμαι στο υπόλοιπο της θητείας μου.

1) Σε ό, τι αφορά την κανονική άδεια, γνωρίζω οτι όσοι υπηρετούν για 9 μήνες δικαιούνται συνολικά 15 μέρες (3 μέρες για κάθε ένα από τα 5 δίμηνα υπηρεσίας). Ωστόσο, δεν έχω καταλάβει πόσες μέρες άδεια μπορώ να πάρω κάθε φορά. Έχοντας καταταχθεί στις 11.3.2014 θα πρέπει να περιμένω ένα δίμηνο μέχρι τις 11.5.2014 για να πάρω 3 ημέρες άδεια, στη συνέχεια μέχρι της 11.7.2014 για να πάρω άλλες 3 κ. Ο. Κ. Ή μπορώ ανά πάσα στιγμή να πάρω μέχρι και 15 ημέρες άδεια και να αφήσω υπόλοιπο μηδέν για την υπόλοιπη θητεία μου; Πόσο καιρό πριν πάρω την άδεια θα πρέπει να ενημερώσω τον διοικητή μου; Έχει το δικαίωμα να μου πει οτι δεν μπορώ να την πάρω τη στιγμή που θα θέλω;

2) Σε ό, τι αφορά την Τιμητική Άδεια Παραμεθορίου (ΤΑΠ), γνωρίζω οτι ως στρατιώτης σε περιοχή της Θράκης δικαιούμαι 2 ημέρες ΤΑΠ για κάθε μήνα που υπηρετώ στη μονάδα. Ωστόσο, κάπου διάβασα οτι θα πρέπει να περιμένω για 2 μήνες από την παρουσίαση στη μονάδα μου (παρουσιάστηκα την περασμένη Παρασκευή 11.4.2014) για να αρχίσω να την παίρνω και οτι αν δεν την πάρω τη στιγμή που τη δικαιούμαι θα την χάσω. Αυτό σημαίνει οτι θα μπορέσω να πάρω την πρώτη ΤΑΠ διάρκειας 2 ημερών κάποια στιγμή στο διάστημα από 11.6.2014 μέχρι 11.7.2014; Μπορώ να συνδυάσω την ΤΑΠ με την κανονική μου άδεια, ώστε να μην κάνω τσάμπα ταξίδι και έξοδα για μόνο 2 ημέρες;

3) Στη μονάδα μας είπαν οτι επιστρέφοντας από την άδεια του Πάσχα θα αρχίσει το ΣΠΕΝ που θα διαρκέσει για 3 εβδομάδες και θα ακολουθήσει η εκπαίδευση ειδικότητας που θα διαρκέσει άλλες 3. Μπορώ κάποια στιγμή εν μέσω της εκπαίδευσης, διάρκειας συνολικά 6 εβδομάδων, να πάρω κανονική και τιμητική άδεια παραμεθορίου ή είναι υποχρεωτικό να μείνω στη μονάδα μου μέχρι να ολοκληρωθεί;
guests

Δημοσίευση από guests »

Για το 3 αυτο που μπορω να σου απαντησω ειναι οτι δεν μπορεις να παρεις αδεια αυτο το διαστημα δηλαδη στα σπεν και στην ειδικοτητα.

τα αλλα δυο τα ψαχνω κι εγω.

ΤΑΠ παιρνουμε και απο Αλεξανδρουπολη; Η χρειαζεται να εισαι Φερρες, Πλατη, Σουφλι κλ;

SteveMc
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από SteveMc »

Γενικά για αυτό που λες ότι είναι δαπανηρή η μετακίνηση δικαιούμαστε κάποιες καταστάσεις επιβίβασεις αλλά δεν ξέρω πόσες και πότε. Αν το ξέρει κάποιος ας το πει γιατί με ενδιαφέρει κι εμένα.

1. Καλό είναι να το πεις έγκαιρα ότι θες άδεια. Μπορείς να πάρεις όλες τις μέρες μαζί στο τέλος.

2. Δεν τις χάνεις. Μπορείς να τις πάρεις όλες μαζί με την κανονική άδεια αν θες στο τέλος.

3. Κατά την διάρκεια ΣΠΕΝ κ. Λ. Δεν μπορείς να πάρεις άδειες. Να ξέρεις γενικά ότι για ΣΠΕΝ μπορεί να πας και σε άλλη μονάδα για όσο διαρκεί η εκπαίδευση. Είναι ανάλογα που κάνει η κάθε μεραρχία ΣΠΕΝ.

forumember

Δημοσίευση από forumember »

Νομίζω πως πλέον δικαιούμαστε μόνο μία κατάσταση επιβίβασης.

Δε νομίζω να τις αφήσω για το τέλος όλες τις μέρες της άδειας, αλλά ξέρω οτι είναι κάτι που συνηθίζεται.

Τώρα με τις δημοτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές, που λογικά θα συμπέσουν με το ΣΠΕΝ ή την εκπαίδευση ειδικότητας, θα δώσουν σίγουρα κάποιες μέρες άδεια για να πάμε να ψηφίσουμε. Δεν ξέρω όμως, αν θα μας αφήσουν να πάρουμε επιπλέον 4-5 μέρες από την κανονική άδειά μας στην εβδομάδα ανάμεσα στις 2 εκλογές, ώστε να μείνουμε στον τόπο που ψηφίζουμε και για τις 2 εκλογές για να μη χρειαστεί να κάνουμε διπλό ταξίδι μέσα σε 1 εβδομάδα.
Ζώη

Δημοσίευση από Ζώη »

Καλησπερα και απο εμένα !!! Ερώτηση , ο φίλος μου υπηρετεί Λήμνο. Σε 3 μήνες απολυεται. Στη τελευταία άδεια έμεινα έγκυος , τώρα ειμαι δυο μηνών. Σε κάποιες εξετάσεις είναι λογικό να τον θέλω κοντα μου αλλα δε του δίνουν άδεια... Δε δικαιούται κανονικα ; Σε 7 μήνες θητείας εχει πάρει 4 μέρες άδεια... Ευχαριστω
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Ίσως προσωπική άδεια , αλλά αυτό είναι στην ευχέρεια του διοικητή της μονάδας, άδεια για να έρχεται σε εξετάσεις και να βλέπει υπέρηχο δεν υπάρχει.

Ζώη έγραψε:Σε 7 μήνες θητείας εχει πάρει 4 μέρες άδεια.

Αυτό έχει γίνει επειδή το έχει ζητήσει ο ίδιος, γιατί σε 7 μήνες που λες, είναι Χριστούγγενα (αν είχε μπει) και Πάσχα και όλοι οι στρατιώτες δικαιούνται εορταστική άδεια.

Γκρουπάκια Αδειών (Πάσχα 2014)

Άδεια Χριστουγέννων 2013
Stratigos__
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Stratigos__ »

Να κάνω μια ερώτηση, επειδή έχω αρχίσει και τα σκέφτομαι... Όταν σου δίνουν μια μονοήμερη ή ακόμα και 2ήμερη άδεια, αλλά εκεί που υπηρετείς βρίσκεσαι χμ. Πχ 700 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι σου. Τι κάνεις; Πως χειρίζεσαι την άδεια σου; Αφού αν πεις να πας σπίτι σου, θες τη μια μέρα να πας και την άλλη να γυρίσεις...
Άβαταρ μέλους
Dea_Lok
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Dea_Lok »

Stratigos__ έγραψε:Να κάνω μια ερώτηση, επειδή έχω αρχίσει και τα σκέφτομαι... Όταν σου δίνουν μια μονοήμερη ή ακόμα και 2ήμερη άδεια, αλλά εκεί που υπηρετείς βρίσκεσαι χμ. Πχ 700 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι σου. Τι κάνεις; Πως χειρίζεσαι την άδεια σου; Αφού αν πεις να πας σπίτι σου, θες τη μια μέρα να πας και την άλλη να γυρίσεις...

Αν πάρεις μια μέρα άδεια (24ωρη) πχ Παρασκευή έχεις άδεια. Απο Πέμπτη με τους εξοδούχους μπορείς να φύγεις. Η λεγόμενη προαναχώρηση. Και οφείλεις να είσαι μέσα το Σάββατο με το εγερτήριο.
Θελω και μπορώ !
Stratigos__
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Stratigos__ »

Ωραία, πες ότι μένω Αθήνα, και κάνω θητεία στον Εύρο. Πες ότι τυχαίνει η περίπτωση που λες, δλδ μπορώ Πέμπτη μεσημέρι να βγω και να πρέπει να γυρίσω στο στρατόπεδο σαββάτο πρωι. Ε @@ δε πας σπίτι σου...
ΓΙΩΡΓΟΣ

Δημοσίευση από ΓΙΩΡΓΟΣ »

Καλησπερα σε ολους. ειμαι φανταρος και απολυομαι τον νοεμβρη, υπηρετω εξαμηνη θητεια επειδη ειμαι κατοικος εξωτερικου. επειδη τον σεπτεμβρη παντρευομαι θα ηθελα να ρωτησω αν γνωριζει κανενας να μου πει τι αδεια δικαιουμαι. ευχαριστω εκ των προτερων.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες