Άδειες στη διάρκεια της θητείας
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 75
Μπορεί ο λοχαγός να ζητήσει από τους οπλίτες να κάνουν προγραμματισμό αδειών?
-
- Στρατηγός
- ventic
- Δεκανέας - ΕΠΟΠ
- Posts in topic: 3
Καλησπερα
σημερα φευγω για λημνο, σε 2 βδομαδες εναι να κατεβω παλι 401 για να προγραμματισω χειρουργιο. Επειδη δεν εχει καθε μερα καραβι ενδεχεται να κατσω και 2-3 μερες. Θελω να ρωτησω αν αυτες οι μερες μετρανε απο την αδεια μου ή οχι επειδη μου δινουν φυλο πορειας.
σημερα φευγω για λημνο, σε 2 βδομαδες εναι να κατεβω παλι 401 για να προγραμματισω χειρουργιο. Επειδη δεν εχει καθε μερα καραβι ενδεχεται να κατσω και 2-3 μερες. Θελω να ρωτησω αν αυτες οι μερες μετρανε απο την αδεια μου ή οχι επειδη μου δινουν φυλο πορειας.
-
- Στρατηγός
Το φύλλο πορείας δεν έχει σχέση με τις άδειες σου.
- ventic
- Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Τοτε αυτες οι μερες θα μετρησουν απο την αδεια μου; Πως θα γινει;
-
- Στρατηγός
Δηλαδή πρέπει με το ζόρι να μετρήσουν κάπου αυτές οι ημέρες;

- ventic
- Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Οχι απλα ρωταω αν μετρανε ρε
-
- Στρατηγός
Αφού σου εξήγησα πως δεν μετράνε.
SOS
Από τη μονάδα που υπηρετούσα στην παραμεθώριο έχω κάποιες μέρες ΕΤΑΠ που δεν τις πήρα και στο ΦΠ μου αναγράφεται πόσες δικαιούμαι. Ο Δκτης της νέας μονάδας είναι υποχρεωμένος να τις δώσει ή μπορεί να μην τις πάρω καθόλου;
Ευχαριστώ
Από τη μονάδα που υπηρετούσα στην παραμεθώριο έχω κάποιες μέρες ΕΤΑΠ που δεν τις πήρα και στο ΦΠ μου αναγράφεται πόσες δικαιούμαι. Ο Δκτης της νέας μονάδας είναι υποχρεωμένος να τις δώσει ή μπορεί να μην τις πάρω καθόλου;
Ευχαριστώ
-
- Στρατηγός
Είναι υποχρεωμένος.
Καλησπέρα σας Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση για την ειδικη τιμητικη αδεια παραμεθριου. Ειμαι στρατιώτης αυτή τη στιγμή στο Βόρειο Έβρο, η καταγωγή μου ειναι απο εδώ. Αυτο φαίνεται τοσο στον αριθμό στρατιωτικού μητρώου όσο και στο γεγονός οτι τα εκλογικά μου δικαιώματα ειναι στην περιοχή. Ωστόσο ειμαι κάτοικος Ξάνθης ( με κατοικία στο όνομα μου ) με αποτέλεσμα να μην παίρνω διανυκτέρευση γιατι δεν έχω κατοικία να μείνω. Απο τη μονάδα με έχουν ενημερώσει οτι δεν δικαιούμαι την ειδική τιμητική αδεια παραμεθοριου. Ισχύει κάτι τέτοιο; Και αν ναι τοτε υπάρχουν κινήσεις που μπορω να κανω έτσι ώστε να τις δικαιούμαι την αδεια;
-
- Στρατηγός
Είναι λίγο μπερδεμένα τα πράγματα, λογικά σε έχουνε περάσει σαν μόνιμο κάτοικο παραμεθορίου και έτσι σύμφωνα με την ΚΥΑ ΑΡ. ΔΙΔΑΦ/Φ42/2463/ΟΙΚΚ30/11/99/297 ΤΒ) δεν δικαιούσαι την συγκεκριμένη άδεια, γενικά όλες οι νομοθεσίες υπάρχουν στους στρατιωτικούς κανονισμούς και στην προκειμένη περίπτωση στον ΣΚ20-1.
Oι κινήσεις που πρέπει να κάνεις είναι να μεταφέρεις όλα τα στοιχεία σου άλλου, αλλά αυτό σημαίνει ότι υπάρχει η πιθανότητα να μετατεθείς σε άλλο μέρος.
Oι κινήσεις που πρέπει να κάνεις είναι να μεταφέρεις όλα τα στοιχεία σου άλλου, αλλά αυτό σημαίνει ότι υπάρχει η πιθανότητα να μετατεθείς σε άλλο μέρος.
Η απλή άδεια του 9μηνου στρατιώτη είναι 15 μέρες Επειδή υπηρετώ στον Έβρο παίρνω και άλλες 16 μέρες. Για το Πάσχα μου δίνουν 10 μέρες άδεια. Όμως πρόκειται να κάνω και ένα χειρουργείο. Πόσες μέρες συνολικά είναι το ανώτατο όριο αδειών που παίρνω;
-
- Στρατηγός
Η ειδική άδεια (αναρρωτική - αγροτική - φοιτητική) είναι 15 ημέρες, περισσότερες πληροφορίες θα βρεις στο σχετικό θέμα.
Αναρρωτική άδεια
Αναρρωτική άδεια
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες