ΥΕΑ - Υποψήφιοι Έφεδροι Αξιωματικοί

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
Konstantinos_
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 32

Δημοσίευση από Konstantinos_ »

Υπάρχει κάποιο πλεονέκτημα για το μέλλον αυτών που διακρίνονται;
pame_pali
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από pame_pali »

Konstantinos_ έγραψε:Υπάρχει κάποιο πλεονέκτημα για το μέλλον αυτών που διακρίνονται;
μονο μεσα στη σχολη. Περισσοτερες ευθυνες/αρμοδιοτητες...

Άβαταρ μέλους
Konstantinos_
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Μονίμους δεν παίρνουν πια, έ;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 44

Δημοσίευση από D.Y.K »

Όχι.
Άβαταρ μέλους
Konstantinos_
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Μπορεί να έχει απαντηθεί αλλά δεν το βρίσκω.

ΔΥΟ ερωτήματα μόνο:

1. Μπορείς να καταταχθείς ΥΕΑ, αν είσαι άθρησκος; Διάβασα για την θρησκευτική αίρεση, αλλά δεν είμαι σίγουρος τι παίζει όταν δεν ανήκεις σε καμία. Με το μαλακό παιδιά γιατί θέλω πολύ να πάω. Προσέχετε τί θα πείτε!

2. Στο site διάβασα ότι δεν μπορείς να υπηρετήσεις στους ΥΕΑ εάν έχεις ποινή μέχρι και 20 μέρες. Αυτό ίσως να είναι αυτονόητο και απλά το κατάλαβα λάθος. Έχει καμία σχέση η κακή χρήση αναβολής με αυτό ή είναι απλά η "φυλακές";

Άβαταρ μέλους
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 26

Δημοσίευση από Avatar »

1) κανονίκα πρέπει να είσαι χριστιανός ορθόδοξος ή τουλάχιστον έτσι να δηλώνεις, από την άλλη δεν ξέρω κανέναν που τον έκοψαν λόγο θρησκεύματος
2) είναι απλά φυλακές κατά την διάρκεια της θητείας (όσο είσαι ΥΕΑ), για την ακρίβεια είναι αφού έχεις ήδη ορκιστεί. Αυτό στα χαρτιά ισχύει αλλά πολλοί με 30+μέρες γίνονται "δόκιμοι", σε γενικές όμως γραμμές είναι στο χέρι σου να μην φας φυλακή. Και επειδή πολλά θα ακουστούν όταν πας με το καλό ΣΕΑΠ οι φυλακές δεν μετράνε κλπ οι φυλακές παιρνάνε κανονικά και τις παίρνεις στην μονάδα και τις υπηρετείς
Νεοσύλλεκτος στρατιώτης 2013 Ε'ΕΣΣΟ--> ΥΕΑ/Α--> Λοχίας ΥΕΑ/Β--> ΔΕΑ(ΠΖ)--> Ανθυπολοχαγός(ΠΖ)
Άβαταρ μέλους
Konstantinos_
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Ευχαριστώ.

Πού αλλού μπορώ να απευθυνθώ για το πρώτο ερώτημά μου; Θέλω να έχω μία σίγουρη απάντηση. Είναι σημαντικό.

Αν και η αθρησκεία δεν μπορεί να θεωρηθεί θρησκευτική αίρεση, μπορεί;

Άβαταρ μέλους
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 26

Δημοσίευση από Avatar »

Ίσως κάποιος διαχειρηστής να ξέρει σίγουρα περισσότερα από μένα... Αλλιώς τι να σου πω... Ή ρώτας στη στρατολογία τι ακριβώς παίζει ή δηλώνεις χριστιανός ορθόδοξος
Νεοσύλλεκτος στρατιώτης 2013 Ε'ΕΣΣΟ--> ΥΕΑ/Α--> Λοχίας ΥΕΑ/Β--> ΔΕΑ(ΠΖ)--> Ανθυπολοχαγός(ΠΖ)
Άβαταρ μέλους
Konstantinos_
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Ή δεν πάω. Απλά δεν ξέρω αν αξίζει να πω ψέματα για να γίνω ΔΕΑ. Και αυτή η συνέντευξη.
ΔΕΑ_2αμαλ
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 11

Δημοσίευση από ΔΕΑ_2αμαλ »

Δε νομιζω να σε τσιμπησουν για το θεμα της θρησκειας. Βεβαια σε καθε περιπτωση, αν δεν ερωτηθεις σχετικα, καλο θα ηταν να μη μιλησεις ;). Ή πες οτι εισαι αγνωστικιστης ή κατι τετοιο, οπωσδηποτε ομως προσπαθησε να μην εισαι δεικτικος/ειρωνικος. Η τηρηση /*καποιων*/ κανονων ειναι σχετικα χαλαρη,exempli gratia, η δερματοστιξια -αποσο ξερω- απαγορευεται για τους δοκιμους, αν και ειχα δει πολλους με τατουαζ. Σχετικα με το αλλο που διαβασες, αν διαβασες οτι καποιος που εχει εισπραξει 20 μερες φυλακιση δε μπορει να υπηρετησει ως ΥΕΑ, τοτε προφανως τις 20 τις τσιμπησε σα νεοσυλλεκτος; Ή μηπως εαν μαζεψεις 20 μερες σαν ΥΕΑ, δε μπορεις να γινεις ΔΕΑ; Σε καθε περιπτωση, και τα δυο ειναι απιθανα ενδεχομενα εκτος αν καποιος ειναι σεσημασμενος στα παραπτωματα ηθους. Φιλικα
Άβαταρ μέλους
Konstantinos_
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

ΔΕΑ_2αμαλ έγραψε:Δε νομιζω να σε τσιμπησουν για το θεμα της θρησκειας. Βεβαια σε καθε περιπτωση, αν δεν ερωτηθεις σχετικα, καλο θα ηταν να μη μιλησεις ;). Ή πες οτι εισαι αγνωστικιστης ή κατι τετοιο, οπωσδηποτε ομως προσπαθησε να μην εισαι δεικτικος/ειρωνικος. Η τηρηση /*καποιων*/ κανονων ειναι σχετικα χαλαρη,exempli gratia, η δερματοστιξια -αποσο ξερω- απαγορευεται για τους δοκιμους, αν και ειχα δει πολλους με τατουαζ. Σχετικα με το αλλο που διαβασες, αν διαβασες οτι καποιος που εχει εισπραξει 20 μερες φυλακιση δε μπορει να υπηρετησει ως ΥΕΑ, τοτε προφανως τις 20 τις τσιμπησε σα νεοσυλλεκτος; Ή μηπως εαν μαζεψεις 20 μερες σαν ΥΕΑ, δε μπορεις να γινεις ΔΕΑ; Σε καθε περιπτωση, και τα δυο ειναι απιθανα ενδεχομενα εκτος αν καποιος ειναι σεσημασμενος στα παραπτωματα ηθους. Φιλικα
Η απάντησή σου με καθησύχασε λιγάκι. Αλλά ναι, δεν είμαι ποτέ ειρωνικός όσον αφορά τέτοια θέματα. Θα μπορούσα να δηλώσω αγνωστικιστής, γιατί είμαι, αλλά αυτό που τους ενδιαφέρει είναι αν ανήκεις σε άλλη θρησκεία, οπότε το καλύτερο θα ήταν να δηλώσω άθρησκος. Όσο για το αν με ρωτήσουν, δυστηχώς πιστεύω πως δεν τη γλιτώνεις. Από τη μία διότι θα πρέπει να το σημειώσουν στα χαρτιά, οπότε είναι επίσημο και από την άλλη γνωρίζω ότι έχεις μία συζήτηση με κάποιον εάν προσέξουν ότι δεν είσαι ορθόδοξος.

Αυτό που με καίει να μάθω είναι αν θρησκευτική αίρεση μπορεί να θεωρηθεί ο αγνωστικισμός ή η αθρησκεία. Γιατί βλέπεις εάν δεν μπορεί και απλά αναφέρονται σε καθολικούς, βουδιστές και τα λοιπά, τότε δε θα υπάρξει κανένα πρόβλημα.

Νομικος
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Νομικος »

Καλησπέρα και από μένα παιδιά!! Είμαι φοιτητής νομικής και σκέφτομαι να δηλώσω για ΥΕΑ. Αυτό που θα ήθελα να σας ρωτήσω μιας και είστε πιο έμπειροι επί του θέματος είναι σε ποια ειδικότητα θα με βάλουν λογικά βάσει πτυχίου και που θα γίνει η εκπαίδευση;
ΔΕΑ_2αμαλ
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Νομικος έγραψε: Καλησπέρα και από μένα παιδιά! Είμαι φοιτητής νομικής και σκέφτομαι να δηλώσω για ΥΕΑ. Αυτό που θα ήθελα να σας ρωτήσω μιας και είστε πιο έμπειροι επί του θέματος είναι σε ποια ειδικότητα θα με βάλουν λογικά βάσει πτυχίου και που θα γίνει η εκπαίδευση;
Φιλε μου θα "τσιμπησεις" κανονικα οπως ολοι στη ΣΕΑΠ, υπηρχε αποφοιτος νομικης στο 2ο ΛΥΕΑ οταν υπηρετουσα εγω και κινειτο στους ιδιους ρυθμους με τους υπολοιπους. Υπαρχουν δυο θεσεις για γραμματεις στο ΤΥΕΑ οπου θα μπορουσαν να σε χρησιμοποιησουν αλλα εκει πανε οσοι εχουν γνωριμιες. Και αργοτερα, σαν δοκιμος μην περιμενεις κατι διαφορετικο λογω πτυχιου. Παρενθετικα να σου πω πως οι πτυχιουχοι ειναι μειονοτητα στη ΣΕΑΠ, οι περισσοτεροι ειναι αποφοιτοι επαλ, αντε κανα τει, ηλεκτρολογοι υδραυλικοι, μαγειρες κλπ (χωρις μομφη για τα συγκεκριμενα επαγγελματα), οποτε μην περιμενεις να βρεις προηγμενες, γραμματικως, φυσιογνωμιες. Λεβεντιες θα βρεις αρκετες ομως. Φιλικα
Άβαταρ μέλους
DaMon
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από DaMon »

Συνηθως τους πτυχιουχους τους παιρνουν στα Σωματα. Συνηθως οχι παντα. Τωρα αν σε παρουν στο Πεζικο οπου πανε και οι περισσοτεροι λογο θεσεων, το πτυχιο σου λιγο μετραει για το αν σε βαλουν Πυροβολητη ας πουμε η Α/Τ.
ΔΕΑ_2αμαλ
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Καμμια σχεση-πτυχιουχος ημουν και με εστειλαν ΣΕΑΠ ανευ σιελου, οι δυο της σειρας μου που πηγαν δοκιμοι καταδρομεις (μηχανικου και διαβιβασεων) -προνομιακων διαταξεων- ησαν και οι δυο αποφοιτοι λυκειου. Αυτα που λεει ο φιλος Damon εχουν λογικη βαση και θα περιμενε κανεις να γινονται ετσι τα πραγματα, ομως δε γινονται ετσι
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης