ΥΕΑ - Υποψήφιοι Έφεδροι Αξιωματικοί

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
killbill

Δημοσίευση από killbill »

Μη δημοσιεύετε πάνω από μία φορά το ίδιο μήνυμα. Σε τέτοια περίπτωση, τα διπλά και τριπλά μηνύματα θα διαγράφονται, είτε βρίσκονται στην ίδια, είτε σε διαφορετική Θεματική Ενότητα, και θα παραμένει μόνο ένα. Σε περίπτωση που από λάθος συμβεί κάτι τέτοιο, μπορείτε να ζητήσετε από το διαχειριστή και τους συντονιστές τη διαγραφή των περισσευούμενων καταχωρήσεων.

Άβαταρ μέλους
nikosern
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από nikosern »

Μερικές ερωτήσεις και όποιος έχει την καλή διάθεση και τις γνώσεις ας απαντήσει... 1) Όταν παρουσιαστώ στο κέντρο, πρέπει να έχω μαζί μου αντίγραφο του πτυχίου μου;

2) Τι άλλα έγγραφα πρέπει να κρατάω;

3) Τα δίπλώματα οδήγησης αυτοκινήτου και μηχανής έχουν κάποια σημασία στο στρατό και ειδικά για τους ΥΕΑ;

4) Τι είναι το matrix test;

5) Στην συνέντευξη, τι παίζει ; Τι σε ρωτάνε πάνω-κάτω ; Γιατι θες να γίνεις Δόκιμος κτλ ;

6) Φαντάζομαι πως η ελαστικότητα κατά επιλογή των ΥΕΑ είναι ανάλογη της ζήτησης που υπάρχει. Αυτήν την εποχή υπάρχει γενικά επιθυμία των φαντάρων να υπηρετήσουν ως ΔΕΑ;

7) Τα αθλήματα πόσες μέρες μετά που θα παρουσιαστούμε τα δίνουμε ;

Ευχαριστώ!

mysterio
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 20

Δημοσίευση από mysterio »

nikosern έγραψε:Μερικές ερωτήσεις και όποιος έχει την καλή διάθεση και τις γνώσεις ας απαντήσει... 1) Όταν παρουσιαστώ στο κέντρο, πρέπει να έχω μαζί μου αντίγραφο του πτυχίου μου;

2) Τι άλλα έγγραφα πρέπει να κρατάω;

3) Τα δίπλώματα οδήγησης αυτοκινήτου και μηχανής έχουν κάποια σημασία στο στρατό και ειδικά για τους ΥΕΑ;

4) Τι είναι το matrix test;

5) Στην συνέντευξη, τι παίζει ; Τι σε ρωτάνε πάνω-κάτω ; Γιατι θες να γίνεις Δόκιμος κτλ ;

6) Φαντάζομαι πως η ελαστικότητα κατά επιλογή των ΥΕΑ είναι ανάλογη της ζήτησης που υπάρχει. Αυτήν την εποχή υπάρχει γενικά επιθυμία των φαντάρων να υπηρετήσουν ως ΔΕΑ;

7) Τα αθλήματα πόσες μέρες μετά που θα παρουσιαστούμε τα δίνουμε ;

Ευχαριστώ!

Φίλε Νίκο καλή αρχή και καλή θητεία! Εμένα έχουν περάσει (κιόλας; ; ! !) 2 χρόνια απο τότε μπου είχα μπεί αλλα δεν νομίζω να έχουν αλλάξει απο τότε αλλα σου τα λέω όλα με κάθε επιφυλακτηκότητα!
1) Καλό θα είναι να έχεις μαζί σου ένα αντίγραφο πτυχίου αν και εμένα ούτε καν χρειάστηκε να το ζητήσουν όμως καλού κακού πάρτο μην τύχει και το θέλουν.
2) Δες μέσα στο φόρουμ για το τί πρέπει να έχεις μαζί σου στην κατάταξη ψάξε κ λίγο ΕικόναΕικόνα δεν παίζει κάποιο ρόλο για το οτι θα πας ΥΕΑ στα έγγραφα που πρέπει να έχεις μαζί.
3) Γενικά (και ειδικά δλδ) δεν παίζει απολύτως κανένα ρόλο αν έχεις διπλώματα οδήγησης ή όχι είτε στους ΥΕΑ είτε στους στρ. Απλά στους στρατιώτες αν είναι να γίνουν οδηγοί σαν ειδικότητα θα είναι ευκολότερο χωρίς να σημαίνει πως δεν θα τους κάνουν και χωρίς να έχουν δίπλωμα!(το συνάντησα και αυτό!)
4) Τα matrix tests είναι κάτι βλακειούλες τεστ προσωπικότητας (και καλά) που συμπληρώνεις ερωτήσεις με α, β, γ, ζωγραφίζεις άντρα και γυναίκα όπως εσύ νομίζεις κλπ για να δούν αν και καλά είσαι καλά στα μυαλά σου. Μην αγχώνεσαι δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο.
5) Στη συνέντευξη σε ρωτάνε και γιατί θέλεις να γίνεις δόκιμος, για την οικογενειακή σου κατάσταση και σχέσεις με την οικογένειά σου και σχέσεις με το άλλο φύλλο, γραμματικές γνώσεις κλπ
6) Οπως είπες είναι για την ελλαστικότητα επιλογής των ΥΕΑ είναι ανάλογη με τη ζήτηση. Αν είναι μικρή σειρά ή/και δεν θέλουν και πολλοί για ΥΕΑ θα σας περνάνε πολύ εύκολα!
7) Εμείς τότε τα είχαμε δόσει την επόμενη μέρα των τεστ και πριν απο τη συνέντευξη αν θυμάμαι καλά. Αλλα γενικά μερικές ωρίτσες υπόθεση είναι σε διάτημα καναδυό ημερών.
Όλα να πάνε καλά... Καλή αρχή!
Κουράγιο παίδες... όλοι μαζί μπορούμε... και κάτι θα γίνει...
Άβαταρ μέλους
nikosern
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από nikosern »

Σε ευχαριστω, να σαι καλα!
Άβαταρ μέλους
panos2171
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 16

Δημοσίευση από panos2171 »

Διέκοψα την αναβολή και στην αίτηση έγραφες και κάποια προσόντα. Εγώ ως απόφοιτος φιλοσοφικής ως ΔΕΑ που θα μπορούσα να μπώ; Τα λαμβάνουν αυτά υπόψιν ή ανάλογα τις ανάγκες?
mysterio
Λοχαγός
Λοχαγός

panos2171 έγραψε:Διέκοψα την αναβολή και στην αίτηση έγραφες και κάποια προσόντα. Εγώ ως απόφοιτος φιλοσοφικής ως ΔΕΑ που θα μπορούσα να μπώ; Τα λαμβάνουν αυτά υπόψιν ή ανάλογα τις ανάγκες;

Κανονικά λαμβάνουν υπόψιν τις σποδές και τα προσόντα σου όμως γενικά όχι. Κυρίως στους αποφοίτους πληροφορικής, υγειονομικών και οικονομικών παίζει σημαντικό ρόλο για την επιλογή τους που και αυτό πάλι δεν είναι 100% σίγουρο. Γενικά ότι σου κάτσει για στρατιώτης είναι και το πιθανότερο να είσαι και αντίστοιχος δίκιμος. Και με τις δικές σου σπουδές κλάδος στο στρατό που θα μπορούσες να απορροφηθείς δέν νομίζω να υπάρχει οπότε χλωμό για κανένα σώμα και σε βλέπω για κανένα πεζικό, πυροβολικό ή τεθωρακισμένα. Καλή δύναμη!Εικόνα
kostis1212
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από kostis1212 »

Γεια σας εχω μια ερωτηση. ειμαι νεος φανταρος και μ ρθε το χαρτι το οποιο λεει οτι εχω επιλεγει ως υγειονομικο- ΥΕΑ αλλα με στελνουν αυλωνα τεθωρακισμενα. αυτο σημαινει πως αν δεν παω ΔΕΑ θα κανω κανονικο 9 μηνο αλλα οχι υγειονομικο?
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 87

Δημοσίευση από Greek_Army »

Κάπου το έχεις χάσει, σου λέει ότι παρουσιάζεσαι στο ΚΕΤΘ και έχεις επιλεγεί για υγειονομικό, το υγειονομικό δεν έχει κέντρο εκπαίδευσης.
Άβαταρ μέλους
Giannis2013'E
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Giannis2013'E »

Ρα παιδια μηπως ξερει κανεις να μου απαντησει αν τα αθληματα για υεα τα κανεις με αθλητικα η με αρβυλα ; Μιλαω για το χιλιαρι σε 4.20, το 100αρι, το υψος, την σφαιρα και το μηκος. Αυτα δεν ειναι εξαλλου ; Και σε ποσες μερες τα κανεις απο την μερα παρουσιασης ;
Οσο κοπος , οσο ιδρωτας και οσο κουραση για σενανε χαλαλι..
Άβαταρ μέλους
panos2171
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

XΙλιάρι σε 5',100αρι σε 17'', ύψος μισό μέτρο, σφαίρα νομίζω τηρούν τα όρια, μήκος ένα ικανοποιητικό άλμα.
Αυτά τουλάχιστον ίσχυσαν σε δοκιμασία το 2011.
Άβαταρ μέλους
Giannis2013'E
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Ποτε ομως τα κανεις; Σε ποσες μερες απο την ημερα παρουσιασης; Γνωριζει κανεις;
Άβαταρ μέλους
Dea_Lok
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από Dea_Lok »

Giannis2013'E έγραψε:Ρα παιδια μηπως ξερει κανεις να μου απαντησει αν τα αθληματα για υεα τα κανεις με αθλητικα η με αρβυλα ; Μιλαω για το χιλιαρι σε 4.20, το 100αρι, το υψος, την σφαιρα και το μηκος. Αυτα δεν ειναι εξαλλου ; Και σε ποσες μερες τα κανεις απο την μερα παρουσιασης ;

Λοιπόν, τα κάνεις με αθλητικά τις πρώτες μέρες κατάταξης 1η ή 2η. Τα αθλήματα περιλαμβάνουν 1000,100, μήκος, ύψος, σφαίρα. Αυτό που κατάλαβα εγώ είναι αναλόγος το κέντρο υπάρχει και η ανάλογη αυστηρότητα. Σειρά μου στη ΣΕΑΠ πέρασε με 5+ στο 1000 και σειρά μου στο πεύκο κόπηκε για 2 δευτερόλεπτα 4:22.
Θελω και μπορώ !
Άβαταρ μέλους
Giannis2013'E
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Μαλιστα. Ευχαριστω πολυ!
Άβαταρ μέλους
panos2171
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Στην ερώτηση γιατί θες να γίνεις δόκιμος θέλουν καμιά στανταρ απάντηση; Αν τους πεις για την εμπειρία το δέχονται;
mysterio
Λοχαγός
Λοχαγός

panos2171 έγραψε:Στην ερώτηση γιατί θες να γίνεις δόκιμος θέλουν καμιά στανταρ απάντηση; Αν τους πεις για την εμπειρία το δέχονται;
Γενικά το δέχονται γιατί όχι! Αλλα βάλε κ λίγη σάλτσα εσυ οτι Θέλεις να υπηρετησεις τη θητεία σου απο υπεύθυνο πόστο, να γίνεις αξιωματικός κλπ!

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες