ΚΕΕΜ - Κέντρο Εκπαίδευσης Εφοδιασμού - Μεταφορών
Παιδιά με επέλεξαν στο ΚΕΕΜ τεχνικό. Γνωρίζει κανείς που και αν κάνει εκπαίδευση το τεχνικό μετά το κέντρο;
Γεια σας παιδια 10/9 μπαινω Σπαρτη ΚΕΕΜ Εφοδιασμου Μεταφορων... Μπορω να επιλεξω και οδηγος απο οτι καταλαβα ε; Και αμα ειναι τοσο καλα εκει περα, οπως γραφουνε και τα προιγουμενα ποστς, θα ειμαστε ενταξη πιστευω!
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 12
Σου απαντάω σε παρόμοιο μήνυμα που έγραψες σε άλλο θέμα
δεν νομίζω να έχει γραφτεί εδώ μέσα ότι υπάρχει η δυνατότητα της επιλογής ειδικότητας
Greek_Army έγραψε: Η αποστολή του Σώματος Εφοδιασμού - Μεταφορών, σε Ελλάδα και Κύπρο, είναι ο ανεφοδιασμός του Στρατού με τρόφιμα, τεχνικά υλικά καυσίμων και αρτοποίησης, όλα τα στερεά και υγρά καύσιμα, ορυκτέλαια και ελαιολιπαντικά, όπως επίσης και όλα τα είδη πυρομαχικών, τα υλικά ναρκοπολέμου και καταστροφών. Παράλληλα με τον ανεφοδιασμό σε υλικά, το Σώμα τηρεί αποθέματα των παραπάνω υλικών και επιβλέπει τεχνικά τον τρόπο με τον οποίο οι Μονάδες χρησιμοποιούν τα υλικά της αρμοδιότητάς του. Τέλος, έχει ευθύνη εκτέλεσης των μεταφορών και συντήρησης των μεταφορικών μέσων. Ειδικά για την Ελλάδα, το ΣΕΜ είναι υπεύθυνο για τον ανεφοδιασμό των Μονάδων από τον αέρα, όταν και όπου απαιτείται.
Το Σώμα Εφοδιασμού-Μεταφορών υπάγεται διοικητικά στη Δνση Εφοδιασμού-Μεταφορών του ΓΕΕΦ και του ΓΕΣ ή/και των Σχηματισμών και είναι οργανωμένο σε Λόχους και Τάγματα ΕΜ, Τάγματα Εφοδιασμού, Τάγματα Μεταφορών, Λόχους Μεταφορών, όπως επίσης και ως μέρος Μονάδων-Σχηματισμών Υποστήριξης (Τάγματα Υποστήριξης, Ταξιαρχίες και Μεραρχίες Υποστήριξης).Κύριες ειδικότητες που έχουν σχέση με το Σώμα είναι αυτή του μάγειρα, οδηγού, μηχανολόγου, αρτοποιού και χημικού.
vlaikos έγραψε: Μπορω να επιλεξω και οδηγος απο οτι καταλαβα ε;
δεν νομίζω να έχει γραφτεί εδώ μέσα ότι υπάρχει η δυνατότητα της επιλογής ειδικότητας
Δηλαδη τη ιδικοτητα μπορουν να με βαλουνε.(εχω ενα πτυχιο; Πληροφορικης απο ΕΠΑ. Λ μηπως μπορω να το Χρησιμοποιήσω Εκει. )
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 12
Είναι πολλές οι ειδικότητες, μπορεί να μην πάρεις καν από αυτές που δίνει το κέντρο
το πτυχίο σου μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μόνο αν γίνεις γραφέας, αλλά συνήθως υπάρχουν παιδιά που έχουνε καλύτερα πτυχία πληροφορικής από το δικό σου και για αυτό τον λόγο προτιμούνται
το πτυχίο σου μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μόνο αν γίνεις γραφέας, αλλά συνήθως υπάρχουν παιδιά που έχουνε καλύτερα πτυχία πληροφορικής από το δικό σου και για αυτό τον λόγο προτιμούνται
Οκ Ευχαριστώ Greek_Army!
- Φιλολαος
- Πολίτης
- Posts in topic: 1
Γεια χαρα σε ολες τις σειρουλες! Εγω ημουν 316 σειρα, ΛΕΛΕ τωρα πια, και περσι σαν σημερα παρουσιαστηκα και εγω στο ΚΕΕΜ. Σε αναμνηση αυτης της μερας λοιπον γραφω δυο τρια λογακια για να δωσω θαρρος και να προετοιμασω τους νεοσυλλεκτους που παρουσιαζονται στις 10 και 11!
Το Κεντρο Εκπαιδευσης Εφοδιασμου Μεταφορων ειναι σε γενικες γραμμες πολυ καλο, και κυριως εχει πολυ καλο φαγητο. Ειναι καπως μεγαλο αλλα οι κυριες εγκαταστασεις δεν πιανουν και πολυ χωρο. Ειναι δυο ταγματα με 3 λοχους το καθενα. Καθε λοχος ειναι δυοροφο κτιριο με δικες του τουαλετες καποια γραφεια και ισως με αποθηκη οπλων. Το ΚΕΕΜ διαθετει επιπλεον ιατρεια,1 ΚΨΜ και το εστιατορειο/μαγειριο που ειναι τεραστιο. Καθως και αλλα μικροτερα κτιρια. Το 1ο ταγμα εχει κοντα του το ΚΨΜ και βρισκεται καπως χωμενο σε μια γουβα μπροστα απ τα γηπεδα και τους ορχους οχηματων ενω το 2ο ταγμα εχει κοντα του το εστιατορειο και τα ιατρεια. Το στρατοπεδο βρισκεται αρκετα εξω απο τη Σπαρτη και κοντα στον Ταυγετο. Μην φρικαρετε απο την διαδρομη, ολοι οι φανταροι αισθανονται ετσι πριν μπουν σε καινουριο στρατοπεδο (ωχ και τι ειναι δω που ηρθα και αλλα τετοια) και πιστεψτε με το ΚΕΕΜ εχει πολυ καλη προσβαση και καλη εξωτερικη εμφανιση. Ειναι κρυμμενο μεσα σε ευκαλυπτους σχεδον παντου. Παντου θα βλεπετε ευκαλυπτους γενικα... Ευτυχως που παρουσιαζεστε μεσα στο σεπτεμβρη, και θα χει δροσια. Ζεστη με νεοφορετη στολη παραλλαγης ειναι αρκετα ανυποφορη... Λοιπον το οτι ειναι Κεντρο Εκπαιδευσης Εφοδιασμου Μεταφορων δεν σημαινει οτι θα εκπαιδευτειτε σε οχηματα η μεταφορες. Η βασικη εκπαιδευση που θα κανετε αποσκοπει στην προετοιμασια σας για την ορκομωσια (βασικα παραγγελματα, παραγγελματα για τελετη ορκομωσιας και αρκετο βημα) και την γνωριμια σας με καποια πραγματα του στρατου πχ Προβλεπομενο ντυσιμο -προβλεπομενος στη γλωσσα του στρατου σημαινει οπως επιβαλλεται απο τους κανονισμους, σωστος και πειθαρχημενος-, Προβλεπομενο στρωσιμο κρεβατιου, περι οπλων - θα χρεωθειτε και οπλο για τη σημαντικοτητα του οποιου θ αναφερθω πιο κατω... - λυση/ Αρμολογηση οπλου, παραγγελματα με οπλα λιγακι, θα κανετε και μια βολη- στο πεδιο βολης 2 χιλιομετρα μακρυα απο τους λοχους - συνδυασμενη με πορεια και το καλυτερο... Θα κανετε και μια με δυο φορες βραδυνη εκπαιδευση, απλα πραγματακια μεσα στη νυχτα ομως. Θυμαμαι ολοι ειχαμε γυρισει ενθουσιασμενοι απο τη βραδυνη! Ωστοσο απ ολα αυτα θα παρετε μονο μια γευση στο κεντρο εκπαιδευσης (ΚΕΝ). Περισσοτερη εξοικειωση με ολα αυτα θα παρετε αργοτερα σε στρατοπεδο κοντα στη μοναδα που θα σας στειλουν μετα. Μια εκπαιδευση 2-3 βδομαδων (ΣΠΕΝ), ειναι πολυ ωραια θα σας αρεσει! Απο υπηρεσιες τωρα. Υπαρχει θαλαμοφυλικι, αρχικα χωρις φυλαξη οπλοβαστου αργοτερα ομως ναι. Εμενα μου ετυχε θαλαμοφυλικι την πρωτη μου νυχτα! Τουαλετες (no panic ολα γινονται με λαστιχο και πιεση εξ αποστασεως). Μαγειριο/εστιατορειο που θα σας τυχει μια με δυο φορες, ειναι η πιο δυσκολη υπηρεσια γιατι διαρκει ολη τη μερα, θα την κανετε μαζι με αλλους 15 / 20 νεοσυλλεκτους και περιλαμβανει κυριως λαντζα και στρωσιμο τραπεζιων. Ειναι αρκετη δουλεια, σκεφτειτε οτι Το εστιατορειο τρεφει περιπου 2500 κοσμο τη μερα επι 3 φορες! Α, τα δειπνα περιλαμβανουν και επιδορπιο γλυκο η φρουτο... Η και τα δυο! Οσον αφορα το οπλο, θα το εχετε σαν τα ματια σας! Απ τη στιγμη που θα το χρεωθειτε θα το εχετε παντα μαζι σας, εκτος αν βρισκεται στον οπλοβαστο. Οπου και να πηγαινετε θα το παιρνετε μαζι σας. Η εγκαταλειψη οπλου, εστω και μερικα μετρα πιο περα, επισυρει επιπληξη εως και τιμωρια (καμπανα... ) ενω η προσεκτικη φυλαξη μπορει να σας δωσει τιμιτικη αδεια. Θυμαμαι σε μας, που (και καλα... ) καποιος αφαιρεσε τμημα οπλου απο τον οπλοβαστο και μας ειχαν Στην αναφορα μεχρι τις 23.00 το βραδυ για ανακρισεις και αλλα! Την επομενη μερα, φημες οργιαζαν οτι η ιστορια ηταν στημενη εκ των εσω για να καταλαβουν ολοι τη σημαντικοτητα του οπλου... Τι να σας πω; Μονο ο Θεος ξερει... Καποιος ρωτησε τι απαγορευεται να εχετε μαζι σας πιο πανω. Λοιπον, οχι κινητα με καμερες οχι αιχμηρα αντικειμενα, (... συνεχίζεται ...)
Το Κεντρο Εκπαιδευσης Εφοδιασμου Μεταφορων ειναι σε γενικες γραμμες πολυ καλο, και κυριως εχει πολυ καλο φαγητο. Ειναι καπως μεγαλο αλλα οι κυριες εγκαταστασεις δεν πιανουν και πολυ χωρο. Ειναι δυο ταγματα με 3 λοχους το καθενα. Καθε λοχος ειναι δυοροφο κτιριο με δικες του τουαλετες καποια γραφεια και ισως με αποθηκη οπλων. Το ΚΕΕΜ διαθετει επιπλεον ιατρεια,1 ΚΨΜ και το εστιατορειο/μαγειριο που ειναι τεραστιο. Καθως και αλλα μικροτερα κτιρια. Το 1ο ταγμα εχει κοντα του το ΚΨΜ και βρισκεται καπως χωμενο σε μια γουβα μπροστα απ τα γηπεδα και τους ορχους οχηματων ενω το 2ο ταγμα εχει κοντα του το εστιατορειο και τα ιατρεια. Το στρατοπεδο βρισκεται αρκετα εξω απο τη Σπαρτη και κοντα στον Ταυγετο. Μην φρικαρετε απο την διαδρομη, ολοι οι φανταροι αισθανονται ετσι πριν μπουν σε καινουριο στρατοπεδο (ωχ και τι ειναι δω που ηρθα και αλλα τετοια) και πιστεψτε με το ΚΕΕΜ εχει πολυ καλη προσβαση και καλη εξωτερικη εμφανιση. Ειναι κρυμμενο μεσα σε ευκαλυπτους σχεδον παντου. Παντου θα βλεπετε ευκαλυπτους γενικα... Ευτυχως που παρουσιαζεστε μεσα στο σεπτεμβρη, και θα χει δροσια. Ζεστη με νεοφορετη στολη παραλλαγης ειναι αρκετα ανυποφορη... Λοιπον το οτι ειναι Κεντρο Εκπαιδευσης Εφοδιασμου Μεταφορων δεν σημαινει οτι θα εκπαιδευτειτε σε οχηματα η μεταφορες. Η βασικη εκπαιδευση που θα κανετε αποσκοπει στην προετοιμασια σας για την ορκομωσια (βασικα παραγγελματα, παραγγελματα για τελετη ορκομωσιας και αρκετο βημα) και την γνωριμια σας με καποια πραγματα του στρατου πχ Προβλεπομενο ντυσιμο -προβλεπομενος στη γλωσσα του στρατου σημαινει οπως επιβαλλεται απο τους κανονισμους, σωστος και πειθαρχημενος-, Προβλεπομενο στρωσιμο κρεβατιου, περι οπλων - θα χρεωθειτε και οπλο για τη σημαντικοτητα του οποιου θ αναφερθω πιο κατω... - λυση/ Αρμολογηση οπλου, παραγγελματα με οπλα λιγακι, θα κανετε και μια βολη- στο πεδιο βολης 2 χιλιομετρα μακρυα απο τους λοχους - συνδυασμενη με πορεια και το καλυτερο... Θα κανετε και μια με δυο φορες βραδυνη εκπαιδευση, απλα πραγματακια μεσα στη νυχτα ομως. Θυμαμαι ολοι ειχαμε γυρισει ενθουσιασμενοι απο τη βραδυνη! Ωστοσο απ ολα αυτα θα παρετε μονο μια γευση στο κεντρο εκπαιδευσης (ΚΕΝ). Περισσοτερη εξοικειωση με ολα αυτα θα παρετε αργοτερα σε στρατοπεδο κοντα στη μοναδα που θα σας στειλουν μετα. Μια εκπαιδευση 2-3 βδομαδων (ΣΠΕΝ), ειναι πολυ ωραια θα σας αρεσει! Απο υπηρεσιες τωρα. Υπαρχει θαλαμοφυλικι, αρχικα χωρις φυλαξη οπλοβαστου αργοτερα ομως ναι. Εμενα μου ετυχε θαλαμοφυλικι την πρωτη μου νυχτα! Τουαλετες (no panic ολα γινονται με λαστιχο και πιεση εξ αποστασεως). Μαγειριο/εστιατορειο που θα σας τυχει μια με δυο φορες, ειναι η πιο δυσκολη υπηρεσια γιατι διαρκει ολη τη μερα, θα την κανετε μαζι με αλλους 15 / 20 νεοσυλλεκτους και περιλαμβανει κυριως λαντζα και στρωσιμο τραπεζιων. Ειναι αρκετη δουλεια, σκεφτειτε οτι Το εστιατορειο τρεφει περιπου 2500 κοσμο τη μερα επι 3 φορες! Α, τα δειπνα περιλαμβανουν και επιδορπιο γλυκο η φρουτο... Η και τα δυο! Οσον αφορα το οπλο, θα το εχετε σαν τα ματια σας! Απ τη στιγμη που θα το χρεωθειτε θα το εχετε παντα μαζι σας, εκτος αν βρισκεται στον οπλοβαστο. Οπου και να πηγαινετε θα το παιρνετε μαζι σας. Η εγκαταλειψη οπλου, εστω και μερικα μετρα πιο περα, επισυρει επιπληξη εως και τιμωρια (καμπανα... ) ενω η προσεκτικη φυλαξη μπορει να σας δωσει τιμιτικη αδεια. Θυμαμαι σε μας, που (και καλα... ) καποιος αφαιρεσε τμημα οπλου απο τον οπλοβαστο και μας ειχαν Στην αναφορα μεχρι τις 23.00 το βραδυ για ανακρισεις και αλλα! Την επομενη μερα, φημες οργιαζαν οτι η ιστορια ηταν στημενη εκ των εσω για να καταλαβουν ολοι τη σημαντικοτητα του οπλου... Τι να σας πω; Μονο ο Θεος ξερει... Καποιος ρωτησε τι απαγορευεται να εχετε μαζι σας πιο πανω. Λοιπον, οχι κινητα με καμερες οχι αιχμηρα αντικειμενα, (... συνεχίζεται ...)
Παιδιά Μπαίνω Αύριο Στο κεεμ Σπαρτής! Ξέρετε Να με Πείτε Πάνω Κάτω Πως Είναι Αυτή Την Στιγμή Εκεί.
Εγω ειχα μπει Γ εσσο 2007 (300) ... Φαγαμε καλο τεντωμα.3ος λοχος νεοσυλλεκτων περασαμε τζαμι... Αργοτερα στον 2ο λοχο οδηγων γαμηθηκαμε λιγο αλλα ειχε την πλακα του... Ανοργανωση απιστευτη... Ο ταξιαρχος τελικα εκανε καριερα... Στην κομοτηνη οπου μετατεθηκα ειδα και φωτο του που ηταν διοικητης μοναδος... Στην σπαρτη επεσα πανω στις μεγαλες φωτιες και ειχε τρεξιμο, αργοτερα κομοτηνη επεσα πανω στις βροχες και τις πλυμηρες... Γενικα παντως το σεμ ειναι τουφα... Και στο κεντρο αν απλα κανεις την δουλεια σου, δεν σε πρηζουν... Ο κ ειναι ακομα λοχαγος στην σπαρτη;
Παιδια μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει... Όλα αυτά που αναφέρεται για τις ειδικότητες αφορούν μόνο όσους έχουν επιλεγεί στο σώμα Εφοδιασμού - Μεταφορών; Ή ισχύει για όλους όσους ορκίζονται στο ΚΕΕΜ, δηλαδή και όσους είναι στο πεζικό και στο τεχνικό;
Καλησπέρα στην παρέα!
Μπήκα χθες στην ιστοσελίδα της Στρατολογίας και είδα ότι παρουσιάζομαι με την σειρά του Νοεμβρίου στο Κέντρο Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών Σπάρτης.
Θα ήθελα να ρωτήσω πως είναι γενικά η εμπειρία σαν κέντρο εκπαίδευσης μιας και έχω την αγωνία ως ψαράκι

Επίσης επειδή εκεί ξέρω ότι βγαίνουν μάγειρες, οδηγοί και μερικές άλλες ειδικότητες, υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να με κρατήσουν εκεί για ειδικότητα από ότι αν παρουσιαζόμουν κάπου αλλού;
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας
Μπήκα χθες στην ιστοσελίδα της Στρατολογίας και είδα ότι παρουσιάζομαι με την σειρά του Νοεμβρίου στο Κέντρο Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών Σπάρτης.
Θα ήθελα να ρωτήσω πως είναι γενικά η εμπειρία σαν κέντρο εκπαίδευσης μιας και έχω την αγωνία ως ψαράκι

Επίσης επειδή εκεί ξέρω ότι βγαίνουν μάγειρες, οδηγοί και μερικές άλλες ειδικότητες, υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να με κρατήσουν εκεί για ειδικότητα από ότι αν παρουσιαζόμουν κάπου αλλού;
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας
Εγώ Παρουσιάστηκα στο ΚΕΥΠ 2012 ΣΤ ΕΣΣΟ, αλλά τώρα που τελειώσαμε την εκπαίδευση θα μας πάνε για εκπαίδευση Μάγειρα στο ΚΕΕΜ.
Ποιος έχει κάποια πληροφορία για το πως πάμε εκεί, πως είναι τα πράγματα, πόσο θα κάτσουμε, και αν θα μας δοθούν έξοδοι ή και άδειες;
Ποιος έχει κάποια πληροφορία για το πως πάμε εκεί, πως είναι τα πράγματα, πόσο θα κάτσουμε, και αν θα μας δοθούν έξοδοι ή και άδειες;
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 15
- Επικοινωνία:
Μιχάλης έγραψε:Εγώ Παρουσιάστηκα στο ΚΕΥΠ 2012 ΣΤ ΕΣΣΟ, αλλά τώρα που τελειώσαμε την εκπαίδευση θα μας πάνε για εκπαίδευση Μάγειρα στο ΚΕΕΜ.
- πώς πάμε εκεί; Έχουμε ξεχωριστό θέμα: Μετακίνηση προς ΚΕΕΜ
- πως είναι τα πράγματα;(γενικές πληροφορίες) δές: εδώ Και εδώ
- πόσο θα κάτσουμε; εδώ
- και αν θα μας δοθούν έξοδοι ή και άδειες; Εξόδοι στο ΚΕΕΜ: Στην χειρόταιρη 3-4 έξω/1 μέσα και στην καλύτερη 5-7 έξω/1 μέσα, άδειες θα πάρετε τις προβλεπόμενες εορταστικές.
Σήμερα έφυγα από Σπάρτη με μετάθεση... Μάγειρας δε ξέρω πως θα περάσεις αλλά να ξέρεις ότι η ζωή γενικά στη Βασική εκπαίδευση ήταν πολύ καλή. Επειδή όμως μετά την ορκομωσία ακούστηκε ότι δεν έχουν πετρέλαιο οπότε είδα μερικά περίεργα όπως σβηστά καλοριφέρ και κρύο νερό που ήταν άγνωστα πράγματα τις ημέρες της βασικής. Γενικά είναι καλά και οι άνθρωποι καλοί αλλά να έχεις υπόψιν ότι πάντοτε παίζει ρόλο και που θα τύχεις. Να ξέρεις (ακόμα και αν είσαι Γύθειο) ότι καλό είναι να πάρεις ζεστά ρούχα (βλ. Ισοθερμικά) γιατί αν και έχει 3-10 βαθμούς Κελσίου, η υγρασία είναι επώδυνη. Ελπίζω να βοήθησα.
Καλησπερα φιλοι μου παλιοι και νεοι.
Μπαινω στην Σπαρτη στο ΚΕΕΜ πως ειναι η φαση εκει; Χαλαρα η οχι;

Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης