Ανυπότακτοι εξωτερικού (2007-2014)

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
guest

Δημοσίευση από guest »

Φίλε διάβασε αυτά που έγραψα πρόσφατα στο ακόλουθο λινκ και κατάφερα να βγω ανυπότακτος εξωτερικού.
/forum/forum_posts.asp?TID=758&PID=267336#267336
Βασιλης

Δημοσίευση από Βασιλης »

Ευχαριστω για την αμεση απαντηση, και συγνωμη που σας κουραζω, αλλα το προβλημα μου ειναι πως κατα πασα βεβαιωτητα ειμαι χαρακτηρισμενος ανυποτΚος ασωτερικου, οποτε η απορι μου ειναι , τι ενεργειες και με ποια σειρα πρεπει να ενεργησω ωστε να χαρακτηριστω ανυποτΚτος εξωτερικου ωστε να παω στην πρεσβεια στην βιεννη να βγαλω διαβατηριο.
Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 72

Δημοσίευση από Mike »

Θα σου συνιστουσα να τα παρεις απο την αναποδη. Για την εκδοση διαβατηριου, θες χαρτι απο το στρατο που να λεει οτι εχεις κηρυχτει ανυποτακτος εξωτερικου, και δεν προκυπτει κωλυμα για εκδοση διαβατηριου. Για να σου δωσει αυτο το χαρτι ο στρατος (το στρατολογικο σου γραφειο δηλαδη) θα χρειαστει καποια βεβαιωση διαμονης στο εξωτερικο. Απο τη δικη μου εμπειρια, ο στρατος μου ζητησε βεβαιωση παραμονης στο εξωτερικο απο την πρεσβεια. Και δεν το συζητουσαν καν.

Ενας αλλος φιλος γκεστ που γραφει εδω, ειπε οτι εβγαλε βεβαιωση παραμονης απο τις τοπικες αρχες στην ιταλια και δεν χρειαστηκε τα δικαιολογητικα που ζητησε απο μενα η πρεσβεια. Οποτε θα σου προτεινα να επικοινωνησεις με το στρατολογικο σου γραφειο και να τους πεις οτι μενεις στο εξωτερικο και θες να κηρυχτεις ανυποτακτος εξωτερικο. Θα σου πουν και τι δικαιολογητικα χρειαζονται. Και η δικη μου εκδοχη και του φιλου γκεστ σχετικα με τη διαδικασια, ειναι στα προηγουμενα μηνυματα του θεματος

robot t

Δημοσίευση από robot t »

Αν κυρηχθείς ανυπότακτος εξωτερικου για πόσο διάστημα μπορείς να επιστρέφεις στην ελλάδα?
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 14

Δημοσίευση από Greek_Army »

robot t έγραψε:Αν κυρηχθείς ανυπότακτος εξωτερικου για πόσο διάστημα μπορείς να επιστρέφεις στην ελλάδα;

Με το νόμο 3257 του 2004 επιτρέπεται η χωρίς έλεγχο της στρατολογικής κατάστασης του ανυπότακτου επίσκεψή του για 30 μέρες συνολικά το χρόνο. Στη πράξη, και ιδιαίτερα μετά την κατάργηση των διασυνοριακών ελέγχων (ψάξε και βρες πληροφορίες για την συνθήκη Σένγκεν) και της κατάργησης του σφραγίσματος των διαβατηρίων οι αστυνομικές και στρατολογικές αρχές δεν μπορούν να ξέρουν πόσες μέρες βρίσκεται ο ανυπότακτος εξωτερικού στην Ελλάδα. Με άλλα λόγια: Δεν υπάρχει κανείς λόγος ανησυχίας εφόσον δεν προκύπτει από πουθενά ότι παρέμεινες στην Ελλάδα για περισσότερο από 30 μέρες μέσα σε ένα χρόνο.

robot t

Δημοσίευση από robot t »

Για εκτός μετακινήσεις εκτος Σενγκεν τι ισχυει?
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 14

Δημοσίευση από Greek_Army »

Οι υπόλοιποι ανυπότακτοι (κάτοικοι ΗΠΑ, Καναδά, Αγγλία κλπ) , πρέπει να ταξιδεύουν στη χώρα μέσω τρίτης χώρας Σένγκεν. Με άλλα λόγια ο κάτοικος Ιρλανδίας πρέπει να ταξιδέψει μέσω πχ Γερμανίας.

Επαναλαμβάνω πως η κατάργηση των συνοριακών ελέγχων δεν συνεπάγεται άρση των κυρώσεων της ανυποταξίας. Η συνθήκη Σένγκεν επιτρέπει τυχαίους ελέγχους και μπορεί να συλληφθείς σε ένα από αυτούς, είτε στα σύνορα και τα σημεία εισόδου, είτε μέσα στην χώρα.

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 16

Δημοσίευση από yandr »

Greek_Army έγραψε:
Επαναλαμβάνω πως η κατάργηση των συνοριακών ελέγχων δεν συνεπάγεται άρση των κυρώσεων της ανυποταξίας. Η συνθήκη Σένγκεν επιτρέπει τυχαίους ελέγχους και μπορεί να συλληφθείς σε ένα από αυτούς, είτε στα σύνορα και τα σημεία εισόδου, είτε μέσα στην χώρα.

Πολύ σωστά και να προσθέσω ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε επιτήρηση με κίνδυνο αποβολής από τη Συνθήκη Σένγκεν
Ηλιας

Δημοσίευση από Ηλιας »

Παιδια εχω μια ερωτηση για οσους τυχαινει να γνωριζουν να μου απαντησουν.

Εγω ζω και εργαζομαι στην Αμερικη απο το Γεναρη του 2009 ενω επρεπε να παρουσιαστω το Μαιο του 2009. Λογικα λοιπον απο το 2009 θεωρουμε ανυποτακτος

Δεν ηξερα ομως οτι επρεπε να παω στο προξενειο να δηλωθω ως ανυποτακτος του εξωτερικου μεχρι και πριν μια εβδομαδα οπου τελικα πηγα και μου ειπαν οτι μπορει να μου επιβληθει το προστιμο των 6000.

Το ερωτημα μου (που δεν ήξεραν ουτε οι ανθρωποι του προξενειου να μου απαντησουν) ειναι το εξής.

Αφου δηλωθω ως ανυποτακτος του εξωτερικου θα μου επιβληθεί το προστιμο ή εφοσον θεωρούμαι ήδη ανυποτακτος πρωτού της τροπολογιας (απο το 2009), θα το γλιτώσω;

Θα το εκτιμουσα πολυ να παρω μια απαντηση απο καποιον που ξερει.

Ευχαριστω

Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από Mike »

Θα σου επιβληθει κανονικα. Ο 'ανυποτακτος εξωτερικου' ειναι ανυποτακτος, δεν απαλασσεται της ανυποταξιας. Απλα εχει ευνοικες ρυθμισεις σχετικα με την εκδοση διαβατηριου και την εισοδο/εξοδο απο τη χωρα.

Το προστιμο δεν εχει σχεση με το ποτε ξεκινησε η ανυποταξια, αλλα με το ποτε θα παρουσιαστεις.

Στη φαση που βρισκεσαι θα επρεπε περισσοτερο να ανησυχεις μην πας ελλαδα και σε μαζεψουν στο αεροδρομιο, παρα για το προστιμο.

Ηλιας

Δημοσίευση από Ηλιας »

Δεν αναφερομαι στο αν οι ανυποτακτοι εξωτερικου γλιτώνουν το προστιμο αλλα στο αν το γλιτωνουν αυτοι (εξωτερικου/εσωτερικου) που θεωρηθηκαν ανυποτακτοι πρωτου της τροπολογιας οπως στην περιπτωση μου.

Συμφωνα με το νομο ανυποτακτος θεωρειται καποιος απο την επομενη μερα που δεν παρουσιαστει να υπηρετησει την στρατιωτικη του θητεια την ημερομηνια που του εχει οριστει.

Μετα απο ενα προσεχτικο διαβασμα της τροπολογιας και ενα τηλεφωνημα στη στρατολογια η απαντηση ειναι οτι το προστιμο αφορα τους ανυποτακτους απο το 2011 και μετα. Αυτο για οποιον εχει την ιδια απορια με μενα ή βρισκεται σε παρομοια κατασταση.

Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από Mike »

Δεν το ηξερα προφανως αυτο που λες και σε ευχαριστω για τη διορθωση. Ημουν βεβαιως οτι ειναι παραλογο να ισχυει με βαση το ποτε εγινες ανυποτακτος και οτι το λογικο θα ηταν με βαση το ποτε πληρωνεις το προστιμο. Θυμαμαι οτι οταν πρωτοανακοινωθηκε, ελεγαν οτι θα πεισει καποιους ανυποτακτους να παρουσιαστουν για να γλιτωσουν το προστιμο. Αλλα συμφωνα με αυτα που σου ειπαν, οι παλιοι δε θα το πληρωναν ποτε... Χμμ, χρησιμο
Πάνος

Δημοσίευση από Πάνος »

Αν και ότι έχω διαβάσει μέχρι στιγμής ξεκαθαρίζει την κατάσταση, θα ήθελα να αναφέρω την φάση στην οποία βρίσκομαι και να μου πεί όποιος μπορεί εαν όντως ισχύει:

Ζω Αγγλία απο το 2003 (σπουδές και μεταπτυχιακό) και πλέον εργάζομαι εδώ και δύο χρόνια. Η αναβολή μου λήγει αρχές 2012. Δεν έχω γυρίσει Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια (παρα μόνο για διακοπές,2 βδομάδες τον χρόνο πάνω κάτω).

Απ'ότι διάβασα στην σχετική νομοθεσία που ισχύει απο τον Ιούλιο του 2011 δεν με καλύπτει για να θεωρηθώ ανυπότακτος εξωτερικού (δεν έχω γεννηθεί εξωτερικό ούτε εργάζομαι για 11 ή 7 έτη αντίστοιχα).

Να υπηρετήσω αυτή την στιγμή μου είναι αδύνατον εφόσον δεν μπορώ να παραιτηθώ και να γυρίσω Ελλάδα για 9 μήνες και μετά να ψάχνω πάλι για εργασία, ειδικά με την τρέχουσα οικονομική κατάσταση...

Έβγαλα διαβατήρο πρόσφατα, άρα δεν θα έχω κάποιο πρόβλημα για τα επόμενα 5 χρόνια αλλά ουσιαστικά δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να θεωρηθώ μόνιμος κάτοικος εξωτερικού;

Οι επιλογές μου είναι είτε να πληρώσω 6.000 εύρω ή να αποφύγω να ταξιδεύω Ελλάδα τα επόμενα 5 χρόνια;
Αξίζει τον κόπο να μπω στην διαδικασία να μιλήσω με κάποια στρατολογική υπηρεσία, ή πολύ απλά είναι ξεκάθαρο το ότι δεν υπάρχει λύση παρά μόνο να πληρώσω το "πρόστιμο";

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Πάνος
Πάνος

Δημοσίευση από Πάνος »

Συγνώμη, μια διόρθωση:

Εννοούσα ανυπότακτος εξωτερικού και όχι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού!

Επίσης, όσον αφορά το πρόστιμο, όντως ισχύει ότι πρέπει να το πληρώσεις μόνο σε περίπτωση που παρουσιαστείς;
Έχω ακούσει ότι μεταφέρεται πλέον στην εφορία, όπου γίνεται δική της αρμοδιότητα, και σε κυνηγάνε ώς κάποιον που δεν πληρωσε φορολογία. Ισχύει κάτι τέτοιο με τα νέα μέτρα;

Ευχαριστώ!

edit

OK παιδιά μην με βρίσετε, τα έκανα σαλάτα στο κεφάλι μου. Διάβασα τις υπόλοιπες σελίδες αλλά πάλι τα μπέρδεψα.

Άλλο απλός ανυπότακτος εξωτερικού και άλλο μόνιμος κάτοικος που κατα συνέπεια είναι ανυπότακτος.<-- Δεν τα διαχώρισα.

Εφόσον μιλάμε για 2011, αυτό σημαίνει ότι ως απλός ανυπότακτος εξωτερικού, θα πρέπει να πληρώσω το πρόστιμο ΜΟΝΟ σε περίπτωση που αποφασίσω να επιστρέψω Ελλάδα και παρουσιαστώ ή έχει μετατραπεί σε χαράτσι όπου αναλαμβάνει η εφορία πλέον;

Ούτεσι άλλως εγώ πρέπει να επικοινωνήσω με την πρεσβεία ώστε να δηλώσω ανυπότακτος εξωτερικού (και ας εργάζομαι για 2 χρόνια μόνο) ... Εαν πάρει 6 μήνες για ραντεβού, αυτό δεν θα μου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα εφόσον λήγει η αναβολή μου και πρέπει να παρουσιαστώ πριν απο αυτό το ραντεβού;

Ελπίζω να μην σας μπέρεψα τώρα, εαν θέλετε σβήστε τα σχόλια μου και θα επιστρέψω με μια απλή περίληψη των ερωτήσεών μου.

Ευχαριστώ!
guest

Δημοσίευση από guest »

Δυστυχώς το πρόστιμο δεν το γλιτώνεις πράγμα πάρα πολύ άδικο... Αν είχα βγει πέρσυ ανυπότακτος θα πλήρωνα 180 ευρώ και φέτος 6000; Απαράδεχτο!
Το πρόστιμο πάει κατευθείαν στην εφορία... Αν είσαι εργαζόμενος ή έχεις επιχείρηση στο όνομά σου δεν το γλιτώνεις με τίποτα καθώς ''κλειδώνουν'' και ''μπλοκάρουν'' τα πάντα...
Αν πάλι δεν έχεις τίποτα στο όνομά σου το πρόστιμο θα σε κυνηγάει εφ'όρου ζωής αν μείνεις/επιστρέψεις Ελλάδα.
Αν δεν πληρωθεί έχει προσαύξηση 1% κάθε μήνα.
Δικηγόρος μου είπε να μην τα ''βάλω'' με το κράτος υποστηρίζοντας ότι αυτή η πράξη είναι άδικη και παρουσιάζοντας τους σοβαρούς λόγους ανυποταξίας μου, γιατί τα δικαστικά θα σου πάνε 3000 περίπου και έχεις πιθανότητες 20-30% να πετύχεις κάτι.
Ο μοναδικός τρόπος να γλιτώσω το πρόστιμο ήταν να δηλώσω ψεύτικους ψυχολογικούς λόγους και να πάρω απαλλαγή (με λίγο κόπο και βοήθεια από δικηγόρο) κάτι όμως που δεν ήθελα καθώς δεν έχω μάθει να κοροιδεύω...
Δυστυχώς στην Ελλάδα οι νόμιμοι και οι τυπικοί την πληρώνουν πάντα ενώ αυτοί που επικαλούνται διάφορους ψευδείς λόγους ''τη βγάζουν καθαρή''.
Ο μοναδική λύση όσον αφορά το τεράστιο πρόστιμο το οποίο έρχεται σε 3-4 μήνες και πρέπει να αποπληρωθεί σε 5-6 είναι ο διακανονισμός με την εφορία και η πληρωμή του σε δόσεις αν το δεχτούν.

Υ. Γ:H συμβουλή μου είναι αν έχεις δουλειά και καλή ζωή εκεί να μην ξαναγυρίσεις... Η Ελλάδα για τα επόμενα 20 χρόνια ίσως και παραπάνω έχει ''τελειώσει'' και όπως γινόταν τα τελευταία 30 χρόνια θα επικρατήσουν αυτοί που ειδικεύονται στην ανομία και αυτοί που ''την νομοθετούν''

Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης