Σπουδές σε ξένες Στρατιωτικες Σχολες

Πληροφορίες για όλες τις στρατιωτικές σχολές (ΣΣΕ, ΣΜΥ, ΣΣΑΣ, ΣΜΑ, ΣΜΥΝ, ΣΥΔ, ΣΤΥΑ, Ικάρων κλπ), την παρεχόμενη εκπαίδευση και τη ζωή μέσα σε αυτές
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
FAITHGR
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 7
Ενδιαφέροντα: Στρατός, Γυμναστική, Υπολογιστής, Ταινίες
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από FAITHGR »

Καλησπερα παιδια,Φετος τελειωσα την 3η λυκειου και δεν εδωσα βαση ωστε να περασω εδω γιατι ηξερα πριν τελειωσω οτι θα παω στο εξωτερικο για σπουδες!
Δηλωσα λοιπον εθελοντης στρατου στις Ειδικες Δυναμεις Πεζοναυτων για να τελειωσω την θητεια μου σαν δοκιμος (Νοεμβριο μπαινω λογικα) και μετα να παω να σπουδασω στο εξωτερικο, παντα ηθελα να παραμεινω στον στρατο αλλα δεν ηξερα οτι γινεται να σπουδασω στο εξωτερικο στρατιωτικες σχολες γιαυτο και σκεφτομουν οτι θα σπουδασω οικονομικα στο εξωτερικο γιατι ηταν η 2η επιλογη απο αυτα που μου αρεσαν!

Εμαθα απο ενα παιδι οτι γινεται να σπουδασω στρατιωτικες σχολες στο εξωτερικο και θελω να μαθω τι χρειαζεται ακριβως για να σπουδασω, αμα χρειαζεται συγκεκριμενη κατευθυνση, αμα χρειαζεται υποικοοτητα, γενικα τα ΠΑΝΤΑ που χρειαζεται για να σπουδασω στρατιωτικες σχολες στο εξωτερικο!
Με ενδιαφερει περισσοτερο η Αγγλια λογικα στις Ειδικες Δυναμεις SAS αλλα δεν ξερω αμα γινεται γιαυτο και ρωταω, αμα δεν γινεται, τοτε απλα να σπουδασω στο εξωτερικο για στρατιωτικες σχολες γενικα!
Και να μην γινεται θα σπουδασω οικονομικα που μου αρεσει επισης αλλα μου αρεσει παρα πολυ ο στρατος και ετσι αφου ακουσα κατι τετοιο θα ηθελα να μαθω απο καποιον που ξερει ολες τις πληροφοριες!
Παρακαλω μην γραψει καποιος κατι χωρις να ξερει. Ας γραψει καποιος που ξερει και ειναι σιγουρο αυτο που θα πει! Ευχαριστω!

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 2
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Για να πάς στους SAS πρέπει να είσαι υπήκοος Βρετανικής Κοινοπολιτείας. Και εκτός αυτού θα πρέπει πρώτα να υπηρετήσεις σε άλλη μονάδα του Βρετανικού Στρατού και μετά να πάς εκεί.
Άβαταρ μέλους
FAITHGR
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από FAITHGR »

Εγω μπορω σαν Ελληνας να παω να σπουδασω εκει γενικα σε στρατιωτικες σχολες η χρειαζομαι υποκοοτητα; Για ειδικες δυναμεις γνωριζω οτι θελει υποκοοτητα αλλα για να σπουδασω για τον γενικο στρατο της Βρετανιας πρεπει και εκει να εχω υποκοοτητα; Δεν νομιζω γιατι υποτιθεται οτι 4-5 χρονια θα σπουδασω πρωτα.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Δες εδώ για περισσότερες πηροφορίες

http://www.army.mod.uk/training_education/training/17057.aspx

Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
Επάγγελμα: Naval engineering officer

Δημοσίευση από roverr24 »

Για να μπεις στον βρετανικο στρατο σαν αξιωματικος απλα πρεπει να τελειωσεις οποιοδηποτε πανεπιστημιο. Μετα πας στο σαντχερστ 1 χρονο που ειναι μια αντιστοιχη ευελπιδων αλλα για αποφοιτους πανεπιστημιου γι αυτο ειναι μονο 1 χρονο, κανεις κανονικα μαθηματα και ακαδημαικα και στρατιωτικα και γινεσαι αξιωματικος.για να παρεις ομως υπηκοοτητα πρεπει να κατσεις καποια χρονια στην Αγγλια δεν ξερω ποσα, ψαξτο. Παντως παρακαλανε δεν παει κανεις στον στρατο εκει. Σε πολλα παιδια τους εχουν πληρωσει και τις σπουδες, αν διαβασεις το βιογραφικο του γνωστου τραγουδιστη τζεημς μπλαντ που πριν γινει καλλιτεχνης ηταν αξιωματικος στον βρετανικο στρατο

Άβαταρ μέλους
FAITHGR
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από FAITHGR »

roverr24 έγραψε:Για να μπεις στον βρετανικο στρατο σαν αξιωματικος απλα πρεπει να τελειωσεις οποιοδηποτε πανεπιστημιο. Μετα πας στο σαντχερστ 1 χρονο που ειναι μια αντιστοιχη ευελπιδων αλλα για αποφοιτους πανεπιστημιου γι αυτο ειναι μονο 1 χρονο, κανεις κανονικα μαθηματα και ακαδημαικα και στρατιωτικα και γινεσαι αξιωματικος.για να παρεις ομως υπηκοοτητα πρεπει να κατσεις καποια χρονια στην Αγγλια δεν ξερω ποσα, ψαξτο. Παντως παρακαλανε δεν παει κανεις στον στρατο εκει. Σε πολλα παιδια τους εχουν πληρωσει και τις σπουδες, αν διαβασεις το βιογραφικο του γνωστου τραγουδιστη τζεημς μπλαντ που πριν γινει καλλιτεχνης ηταν αξιωματικος στον βρετανικο στρατο

Εσυ με λιγα λογια μου λες να περασω εδω σε ελληνικο πανεπιστημιο και αφου κατσω ενα χρονο μετα να παω να δηλωσω για στρατιωτικες σχολες στην Βρετανια, δηλαδη μου λες να εχω περασει ΣΜΥ η ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ τωρα που τελειωσα το λυκειο, το θεμα ειναι οτι εγω δεν εδωσα βαση στο τελος των πανελληνιων γιατι ηξερα οτι θα παω να σπουδασω εξωτερικο!
Εγω θελω να παω και να σπουδασω σε στρατιωτικες σχολες στην Βρετανια χωρις να εχω περασει απο τις πανελληνιες ΣΜΥ η ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, απλα να παω σε πανεπιστημιο Βρετανιας να σπουδασω στρατιωτικες σχολες και αφου τελειωσουν τα 4-5 χρονια του πανεπιστημιου να μπω στον στρατο Βρετανιας και να εχω το αξιωμα που σπουδασα αναλογα!
Που κολανε οι πανελληνιες του λυκειου της Ελλαδας;
Ενας φιλος μου που σπουδαζει στην Βρετανια πολιτικος μηχανικος το μονο που του ζητησαν ειναι το απολυτηριο λυκειου και εκανε 1 χρονο Foundation (τεστ) στην θεσσαλονικη για να δουν αμα ειναι ικανος για να περασει στο πανεπιστημιο και αφου το εκανε και το περασε τωρα σπουδαζει στην Βρετανια. Και εγω που ρωτησα για σπουδες στην Αγγλια που θελω να παω σε ολες τις σχολες ζητανε ακριβως το ιδιο!
Γιατι να μην γινεται το ιδιο και με τον στρατο; Αυτο αναρωτηθηκα και θελω να δω αμα γινεται το ιδιο για σπουδες σε Στρατιωτικες Σχολες!Δηλαδη το γενικο ερωτημα μου ειναι, γινεται να παω να σπουδασω στρατιωτικες σχολες στην Βρετανια δινοντας μονο το απολυτηριο μου χωρις να εχω περασει εδω ΣΜΥ η ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ η γενικα να μην εχω περασει εδω σε στρατιωτικες σχολες και κανοντας 1 χρονο ενα Foundation (τεστ) εδω στην Ελλαδα για να δουνε αμα ειμαι ικανος η κατι τετοιο τελοσπαντων και μετα αφου σπουδασω 4-5 χρονια στην Βρετανια και αφου τελειωσω τις σπουδες να μπω στον στρατο της Βρετανιας εχωντας το αξιωμα που σπουδασα;

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από Greek_Army »

Είδες πουθενά στο μήνυμα του ρόβερ να αναφέρει για τις στρατιωτικές σχολές της Ελλάδας; Ούτε έγραψε για ελληνικά πανεπιστήμια...

σου έγραψε ότι για να σε δεχτούν στον βρετανικό στρατό θα πρέπει να έχεις τελειώσει ένα οποιοδήποτε πανεπιστήμιο

για το πως θα πάρεις την βρετανική υπηκοότητα διάβασε εδώ
Άβαταρ μέλους
FAITHGR
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από FAITHGR »

Με λιγα λογια δηλαδη λεει πως πρεπει να εχω τελειωσει ενα οποιοδηποτε πανεπιστημιο για να παρω την υπηκοοτητα και μετα αφου την εχω παρει μπορω να μπω?
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από Greek_Army »

Ακριβώς
Άβαταρ μέλους
FAITHGR
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από FAITHGR »

Γιατι ομως να μην μπορω να σπουδασω στρατιωτικες σχολες οπως θα σπουδαζα Οικονομικες σχολες κανοντας μονο 1 χρονο foundation στην Ελλαδα και μετα να εμπαινα απευθειας στο πανεπιστημιο; Υποτιθεται θα σπουδαζα τα χρονια που ζητουσε και αφου τελειωνα θα θεωρομουν μονιμος κατικος Βρετανιας και θα ειχα σπουδασει πανω σε αυτο. Αυτο δεν μπορω να καταλαβω.
ΧάρηςΣΣΕ

Δημοσίευση από ΧάρηςΣΣΕ »

Αγαπητέ φίλε μου... Θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να σου πω ορισμένα πραγματάκια... Φέτος, βλέποντας την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας και πως η κατάσταση αυτή συνεχώς χειροτερεύει, αλλά και ότι τα μαθήματα της Γ΄Λυκείου είναι παλούκια (φέτος τελείωσα την Γ΄Λυκείου), μου πέρασε η ιδέα από το μυαλό να μπω στην στρατιωτική σχολή της Αμερικής (την γνωστή σε όλους ως USMA). Μια μέρα λοιπόν, καθώς διάβαζα και συνέχιζα τον αγώνα μου για μια θέση στη ΣΣΕ ή στη ΣΜΥ, λέω: Γιατί δεν παίρνω ένα τηλέφωνο στην Αμερικανική Πρεσβεία να μάθω επιπλέον πληροφορίες; Σαφής πληροφορίες δεν πήρα... Αλλά με την κίνηση μου αυτή, αντιλήφθηκα ότι είχα πλέον ξεχάσει το λόγο για τον οποίο θέλω να γίνω στρατιωτικός. Θέλω να γίνω στρατιωτικός όχι μόνο και μόνο για να εξασκώ αυτό το επάγγελμα, οπουδήποτε αλλά γιατί αισθάνομαι κάτι ανώτερο για την πατρίδα μου, κάτι το οποίο δεν μπορεί εύκολα να περιγραφεί, και πως θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου Για να την υπερασπιστώ σε ειρήνη και πόλεμο. Μόλις κατάλαβα ότι πρόκειται να κάνω όλα τα παραπάνω για μια ξένη χώρα η οποία ουδεμία σχέση δεν είχε μαζί μου, πέταξα το τηλέφωνο από τα χέρια μου, γύρισα στο γραφείο μου, και με την σκέψη αυτή να γυρίζει μέσα στο μυαλό μου για το υπόλοιπο της χρονίας, στρώθηκα και πάλι στο διάβασμα! Για να μη μακρηγορώ, χωρίς να έχω διαβάσει σοβαρά ποτέ στην ζωή μου (για όσους γνωρίζουν, δεν ήξερα να βρίσκω ούτε καν διακρίνουσα) και με την παραπάνω σκέψη να μου δίνει συνεχώς δύναμη, κατάφερα να συγκεντρώσω έναν διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό μορίων και πλέον είμαι σοβαρότατος υποψήφιος για την ΣΣΕ... Γιατί; Γιατί την πατρίδα μου θέλω να υπερασπίζομαι και όχι μια άλλη χώρα! Εν κατακλείδι και συνοψίζοντας όλα τα παραπάνω, θέλω να σου πω ότι δεν αξίζει να δώσεις την ζωή σου για μια άλλη χώρα, γιατί απλά δεν έχει να σου προσφέρει τίποτα (πλέον ούτε κι η Ελλάδα, αλλά γι αυτά τα ιδανικά της ζούμε και μαχόμαστε όλα αυτά τα χρόνια!). Κατά την γνώμη μου καλά έκανες και δήλωσες εθελοντής και μάλιστα ειδικών δυνάμεων, και εγώ στην θέση σου αυτό θα έκανα σίγουρα. Μπορεί να μην πληρωνόμουν αλλά θα έκανα αυτό για το οποίο γεννήθηκα Έλληνας: Για να μην παραδώσω την πατρίδα μου ποτέ και σε κανέναν!Συγνώμη αν έγινα κουραστικός. Προς θεού, δεν σου επιβάλλω τις απόψεις μου αλλά σου παρουσιάζω την ισχύουσα για εμένα κατάσταση. Αλλά, όσο και να μας πληγώνει αυτή η χώρα,(το κράτος δηλαδή) έχουμε όλοι οι Έλληνες, καθήκον ιερό να την φυλάμε...

Άβαταρ μέλους
FAITHGR
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από FAITHGR »

Ο καθενας εχει την αποψη του!
Ευχαριστω για τις πληροφοριες που μου εδωσες και για τον τροπο που σκεφτηκες εσυ αλλα εγω σκεφτομαι αλλιως και πιστευω πως ο δικος μου τροπος ειναι ο καλυτερος σε αυτο που επελεξα (ο καθενας σκεφτεται διαφορετικα).Δηλωσα Ειδικες Δυναμεις Πεζοναυτων για να κανω την θητεια μου, γιατι εκει μου αρεσει! Νοεμβριο η Ιανουαριο μπαινω.

Επελεξα τον στρατο γιατι μου αρεσει Και θελω να εξασκηθω και να κανω σωστη εκπαιδευση ωστε να μου αρεσει αυτο που κανω!
Ειναι σπανιο που οι Ειδικες δυναμεις USMA,SAS,SPETSNAZ ειναι απο τις καλυτερες ειδικες δυναμεις σε ολο τον κοσμο; Οχι δεν ειναι σπανιο γιατι εκει κανουν σωστη εκπαιδευση και δεν καθονται ουτε ξυνονται!Το να επιλεξεις να πας σε αλλη χωρα πας γιατι σου αρεσει περισσοτερο και πας γιατι πιστευεις οτι εκεινη θα σε βοηθησει να ασκησεις το επαγγελμα που διαλεξες καλυτερα! Εγω επελεξα τον στρατο και θελω να εκπαιδευτω και οχι να κοιμαμαι ορθιος!
Βρισκεσαι σε μια χωρα που την κυβερνανε πολιτικοι οι οποιοι την εχουνε διαλυσει ολοσχερως και συνεχιζουν να την καταστρεφουν!
Θα διαφωνησω σε αυτο που ειπες:"θέλω να σου πω ότι δεν αξίζει να δώσεις την ζωή σου για μια άλλη χώρα, γιατί απλά δεν έχει να σου προσφέρει τίποτα" Γιατι απο την στιγμη που σου αρεσει να ζεις σε μια χωρα και επιλεγεις να ζεις σε μια χωρα και παιρνεις υπηκοοτητα σε αυτην, εισαι πολιτης της χωρας αυτης, σε σεβονται και τους σεβεσαι, προσφερεις και σου προσφερουν! Απο την στιγμη που προσφερεις θα σου προσφερουν! Αμα δεν προσφερεις δεν θα σου προσφερουν! Απλα τα πραγματα.

Καλυτερα να μην γραφουμε αλλα κειμενα γιατι ειναι κουραστικο να γραφουμε!
Εγω σε αυτο το θεμα που ανοιξα θελω να μου δωσουν πληροφοριες ατομα τα οποια εχουν παει η γνωριζουν πληροφοριες πανω σε αυτο το θεμα!
Δεν χρειαζεται να γραψεις αλλα πραγματα αμα δεν μπορεις να μου δωσεις πληροφοριες πανω σε αυτο που ρωτησα... Ευχαριστω!

ΧάρηςΣΣΕ

Δημοσίευση από ΧάρηςΣΣΕ »

Κατ'αρχήν θα σε παρακαλούσα να μου απαντάς στον τόνο στον οποίο σου έγραψα κι εγώ... Κατά δεύτερον οφείλω να σε ενημερώσω ότι οι Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις συγκαταλέγονται ανάμεσα στις καλύτερες Ειδικές Δυνάμεις παγκοσμίως... Δεν είναι τυχαίο ότι σε συμμαχικές ασκήσεις οι Έλληνες, για παράδειγμα, Πεζοναύτες τρώνε λάχανο τους "δικούς σου" USMC και όχι USMA. Και αυτό είναι αποδεδειγμένο από μαρτυρίες Ελλήνων και Αμερικανών Πεζοναυτών... Επιπλέον, αντιλαμβάνομαι έναν ειρωνικό τρόπο αντιμετώπισης των Ελληνικών στρατιωτικών σχολών ως προς την εκπαίδευση... Χαχαχαχαχαχαχαχαχα... Αυτά τα περί ξυσίματος θα τα έλεγε μόνο ένας ανίδεος που επειδή δεν πέτυχε στις Πανελλήνιες (που καλώς ή κακώς στην χώρα που γεννήθηκες και μεγάλωσες αυτές ισχύουν) προσπαθεί να υποβαθμίσει τις σχολές αυτές και γενικά τον Ελληνικό Στρατό προς όφελός του! Ας γελάσω και πάλι... Και στην τελική αν είσαι τόσο κομανταράς και θέλεις καλή εκπαίδευση ειδικών δυνάμεων τότε να πας στην ΛΕΓΕΩΝΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ να δεις τι πουλιά πιάνεις... Και να απαρνηθείς και την Ελληνική υπηκοότητα γιατί σύμφωνα με αυτά που λες, ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙΣ ΝΑ ΛΕΓΕΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ! Και θα γράφω ότι γουστάρω γιατί θες δεν θες οι πρόγονοί μου πέθαναν για να είμαι εγώ τώρα ελεύθερος να καταθέτω τις απόψεις μου!

Άβαταρ μέλους
Rafail_95
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Rafail_95 »

Faith να μην στα πολυλέω. Ο Ελληνικός στρατός όχι απλά συγκαταλέγεται στους καλύτερους του κόσμου, αλλά άμα είσαι τόσο μάγκας και θες μια στρατιωτική σχολή η οποία θα σε καλύπτει στις ανάγκες εκπαίδευσής σου πάνε στην ΣΣΕ αν μπορείς. Και να σε ενημερώσω οτι η Ευελπίδων πριν λίγο καιρό κατανεμήθηκε στις 12 καλύτερες σχολές παγκοσμίως Φίλε. Οπότε δεν μπορείς εσύ ένας απλός πολίτης να μιλήσεις για τον στρατό και για την εκπαίδευσή του. Έχω φίλο ΟΥΚα, ο οποίος μέσα σε 5 χρόνια δεν ξέρεις τι τράβηξε. Και δεν θέλεις να μάθεις τι τράβηξε. Τώρα αν εσύ είσαι μεγάλη ανθελληνάρα πάνε και στο Ισραήλ ρε φίλε τι να σε πω. Εδώ Ελλάδα είναι. Άμα δε γουστάρεις φτιάξε βαλίτσες, θα την παλέψουμε και χωρίς εσένα.

Πολέμα για τα όπλα των προγόνων σου, ζήσε για σένα! Ο. Υ. Κ.

ΕΛΛΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ... ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ.
Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
Επάγγελμα: Naval engineering officer

Δημοσίευση από roverr24 »

Στην Αγγλια δεν υπαρχει στρατιωτικη σχολη, οι αξιωματικοι μπαινουν για 1 χρονο σε μια σχολη στο σαντχερστ αφου εχουν τελειωσει οποιοδηποτε πανεπιστημιο.

Το ιδιο περιπου συμβανει και στο Ισραηλ. Περνανε 18 μηνες σχολη και ετσι φθανουν ως ταγματαρχες, για να ανεβουν πιο πανω τους στελνει το κρατος για σπουδες και μεταπτυχιακο.

USMC ειναι οι πεζοναυτες...united states marine corps

USMA ειναι united states military academy, η αντιστοιχη ευελπιδων της Αμερικης

Επι μεγαλου Αλεξανδρου πολεμησαν παρα πολλοι Ελληνες εναντιον του που ηταν μισθοφοροι των Περσων, ο πολεμος ειναι μια τρελα που εξυπηρετει συμφεροντα. Μπροστα στον ανθρωπο που ειναι η υψιστη φυση δεν χρειαζεται να υπαρχουν ουτε πατριδες ουτε θρησκειες και ανοητοι πολεμοι για θρησκειες πετρελαια και χιλιες χαζομαρες...

Επισης το ποσο Ελληνες ειμαστε ειναι ολιγον τι ενα μυθευμα... Αρβανιτες, Βλαχοι κτλ ειναι παρα πολλοι στην Ελλαδα... Και σε καμια περιπτωση φυλετικα δεν ειναι ελληνικης καταγωγης...

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης