Παιδιά μόλις έφυγα από το κέντρο για μετάθεση και μου έχουν δώσει φύλλο πορείας για 2 μέρες. Μπορώ με κάποιο τρόπο νόμιμα να πάρω μια παραταση μιας μέρας ακόμα για να παρουσιαστώ στην μονάδα; Που θα πρέπει να απευθυνθω; Επίσης επειδη τελευταία στιγμή δυστυχώς εβαλα το ''βυσμα'' μου για αλλαγή μετάθεσης, υπάρχει περίπτωση να με καλέσουν για αλλαγή φύλου πορείας η θα πρέπει να παρουσιαστώ πρώτα στη μονάδα και μετα αναγκαστικα να πάρω την νέα μετάθεση; ευχαριστω
bassistas έγραψε:Παιδιά μόλις έφυγα από το κέντρο για μετάθεση και μου έχουν δώσει φύλλο πορείας για 2 μέρες. Μπορώ με κάποιο τρόπο νόμιμα να πάρω μια παραταση μιας μέρας ακόμα για να παρουσιαστώ στην μονάδα; Που θα πρέπει να απευθυνθω; Επίσης επειδη τελευταία στιγμή δυστυχώς εβαλα το ''βυσμα'' μου για αλλαγή μετάθεσης, υπάρχει περίπτωση να με καλέσουν για αλλαγή φύλου πορείας η θα πρέπει να παρουσιαστώ πρώτα στη μονάδα και μετα αναγκαστικα να πάρω την νέα μετάθεση; ευχαριστω
επειδη εχω προσωπικη πειρα στο θεμα... Το νεο φυλλο πορειας θα το παρεις κατευθειαν απο το κεντρο σου. Την παραταση θα την παρεις απο το φρουραρχειο που ανηκεις, κ μονο για λογους ανωτερας βιας (πχ λογος υγειας).
Σευχαριστω για την απάντηση φιλε μου. Κέντρο εννοεις την μονάδα που θα παρουσιαστώ την ημερομηνία που αναγράφεται στο χαρτί; Ή το κέντρο από οπου Μου έδωσαν το φύλλο πορείας για να φύγω;
bassistas έγραψε:Σευχαριστω για την απάντηση φιλε μου. Κέντρο εννοεις την μονάδα που θα παρουσιαστώ την ημερομηνία που αναγράφεται στο χαρτί; Ή το κέντρο από οπου Μου έδωσαν το φύλλο πορείας για να φύγω;
το κεντρο εκπαιδευσης που σου εδωσαν το φυλλο πορειας για να φυγεις.
Έχουν γίνει πολλές στραβές και χρειάζομαι πολύ άμεση πληροφόρηση. Περιληπτικά : 16 Νοέμβρη πρέπει απαραιτήτως να είμαι Κρήτη για εκείνη τη Μέρα για να ορκιστώ πτυχιούχος και να εγγραφώ στο μεταπτυχιακό. Είναι θέμα γραφειοκρατίας και το μόνο που μπορεί να γίνει είναι μια διαδικασία που παίζει να μην δουλέψει. Όπως έχουν όμως τώρα τα πράγματα αν δεν είμαι εδώ στις 16 χάνω το μεταπτυχιακό.
Άρα στις 16 Νοέμβρη πρέπει να είμαι ηράκλειο και θέλω\πρέπει να φύγω φαντάρος με την εσσώ του Νοεμβρίου. Ερωτήσεις :
1) Υπάρχει τρόπος να είμαι σίγουρος/να έχω σοβαρές πιθανότητες να μπω φαντάρος μετά τις 16 ; 2) Αν με πάρουν νωρίτερα φαντάρο παίζει να μην πάω μέχρι τις 16; Τι συνέπειες θα έχω; 3) άδεια εκείνες τις μέρες για μια μέρα μόνο στην καλή θέληση του διοικητή; 4) αν πάρω φόρα ξερά και πηδήξω την μάντρα (φαινόμενο μαντροπήδα) για μια μέρα τι συνέπειες θα έχω; 5) μπορώ να το μοντάρω με χαρτί απο δημόσιο νοσοκομείο ή κάπως έτσι ώστε να είμαι εδώ μέχρι τις 16 αν δεν δουλεύει κάτι άλλο ;
θέλω να πάω ειδικές, δεν ξέρω αν αυτό αλλάζει τα πράγματα ή όχι
Greek_Army έγραψε: Πως μαθαίνω που θα καταταχθώ; Ένα μήνα πριν παρουσιαστείς θα σου βγάλει η εφαρμογή του στρατού σε ποιο στρατόπεδο και σε ποια ημερομηνία παρουσιάζεσαι
Δεν μπορώ να μην πάρω αναβολή αλλά να λείψω για για λίγες μέρες αν με πάρουν νωρίτερα απο τις 16 ή να λείψω για μια Μέρα ; Δέχομαι πιέσεις να φύγω το Νοέμβρη, αν δεν μπορεί να γίνει θα φύγω αργότερα αλλά είμαι αναγκασμένος να το παλέψω να φύγω τότε.
Λοιπόν μια ακόμα ερώτηση. Παρουσιάζομαι στις 14, απο τη στρατολογία μου είπαν ότι με τα κατάλληλα χαρτιά μπορεί να πάει ως και 16 του μήνα.16 του μήνα είναι η ορκωμοσία μου. Μπορώ να φύγω καρφί με αεροπλάνο και να είμαι εκεί το απόγευμα
Οι στρατιώτες παρουσιάζονται ως τις 1 το μεσσημέρι; Αν εμφανιστώ απόγευμα έχωντας ενημερώσει θα έχω πρόβλημα; Έχετε ακούσει κάτι τέτοιο ;