Θητεία κληρικών

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
priest
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Θητεία κληρικών

Δημοσίευση από priest »

Χαιρετε. Ισως σας ξαφνιασει το μηνυμα μου. Ειμαι κληρικος (ιερεας) και δεν εχω εκπληρωσει της στρατιωτικες μου υποχρεωσεις. Ο νομος φυσικα εχει αλλαξει κ δεν απαλλασςομαι. Θα κληθω να υπηρετησω σε λιγο καιρο, μετα τη ληξη της αναβολης μου. Μηπως γνωριζει κανεις τιποτα σχετικο με την περιπτωση μου τι ισχυει κ τι γινεται με τους κληρικους στο στρατο καθως πολλα ακουω, αλλα οχι απο καθ υλην αρμοδιους κι εχω αγχωθει ιδιαιτεραΕικόνα
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 3
Επικοινωνία:

Θητεία κληρικών

Δημοσίευση από Nassos »

Καλώς ήλθατε. Το μόνο που ξέρω είναι ότι οι ιερείς απαλλάσονται από το ξύρισμα.Εικόνα
priest
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Θητεία κληρικών

Δημοσίευση από priest »

Αυτο ειναι καπως λογικο. Τι περιβολη εχουν; Που μενουν; Συμμετεχουν γενικα σε ασκησεις κι υπηρεσιες;
Άβαταρ μέλους
evritis309
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 1

Θητεία κληρικών

Δημοσίευση από evritis309 »

Καλύτερη θητεία κι από τους γιατρούς θα έχεις.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Θητεία κληρικών

Δημοσίευση από Nassos »

priest έγραψε:Αυτο ειναι καπως λογικο. Τι περιβολη εχουν; Που μενουν; Συμμετεχουν γενικα σε ασκησεις κι υπηρεσιες;

Εξ όσων γνωρίζω, φορούν κανονική στολή και διαμένουν με τους υπόλοιπους στρατεύσιμους. Για σκήσεις κλπ δεν ξέρω αν λαμβάνουν μέρος ή απαλλάσονται.

Καλύτερα επικοινώνησε με το Γραφείο Θρησκευτικού του ΓΕΣ. Παρακάτω υπάρχει το τηλέφωνο του ΓΕΣ και ζήτα να σε συνδέσουν με το παραπάνω Γραφείο.

http://www.army.gr/default.php?pname=Contact&la=1
Panosio
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Θητεία κληρικών

Δημοσίευση από Panosio »

Χαίρετε! Ίσως σας ξαφνιάσει το μήνυμά μου. Είμαι κληρικός (Αρχιμανδρίτης) και υπηρετώ ως προϊστάμενος σε κεντρική ενορία. Η αναβολή που είχα, λόγω σπουδών, ήδη έχει λήξει και τον Μάρτιο θα κληθώ να παρουσιαστώ στο στρατό. Σκέφτομαι να ζητήσω αναβολή για κοινωνικούς λόγους, επειδή ο Μάρτιος είναι μέσα στη μεγάλη Τεσσαρακοστή και είναι νηστεία.

Επίσης στις εκκλησίες έχουμε, λόγω Πάσχα, πολλές ακολουθίες και θα ήθελα, αν γινόταν να παρουσιαστώ το Μάιο, που είναι μετά το Πάσχα, προκειμένου να μην απουσιάσω απ την ενορία μου αυτές τις Άγιες και Μεγάλες ημέρες. Δεν ξέρω, αν στο αίτημα μου θα έχω την ποθούμενη θετική απάντηση. Επίσης, έχω την απορία σχετικά με το τι θα κάνω εγώ στο στρατό, δεδομένου ότι είμαι ήδη 30 ετών και Αρχιμανδρίτης.

Δεν ζητώ, προς Θεού, κάποια ευνοϊκή μεταχείριση λόγω ιδιότητος, αλλά δεν ξέρω τι θα συναντήσω. Θα είμαι με τα ράσα μου ή θα πρέπει να φοράω ότι και οι υπόλοιποι οπλίτες. Υπάρχει δυνατότητα να υπηρετήσω με την ιδιότητα του Ιερέα στο στρατό, εξυπηρετώντας τις πνευματικές ανάγκες της μονάδος μου; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Η όποια απάντηση αποδεκτή!
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Θητεία κληρικών

Δημοσίευση από Nassos »

ΣτΕ: Οι «ευτραφείς» ιερείς μπορούν να κατατάσσονται στις Ένοπλες ΔυνάμειςΤο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) έκρινε νόμιμο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπει ότι οι ευτραφείς ιερείς με αυξημένο σωματότυπο μπορεί πλέον να εντάσσονται στις Ένοπλες Δυνάμεις ως στρατιωτικοί ιερείς.

Ειδικότερα, το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας κατέθεσε στο Ε΄Τμήμα του ΣτΕ σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο επέρχονται τροποποιήσεις σε παλαιότερο διάταγμα του 2014 που αφορά τις σωματικές ικανότητες όσων κατατάσσονται στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Με το εν λόγω διάταγμα έγινε άρση των προβλεπόμενων περιορισμών ως προς τα κριτήρια σωματικής ικανότητας των κληρικών που θα κατατάσσονται στις Ένοπλές Δυνάμεις και προβλέφθηκε ότι μπορούν να κατατάσσονται στο σώμα των στρατιωτικών ιερέων όσοι ιερείς έχουν κριθεί ακατάλληλοι (κατηγορίες Ι/2, Ι/3 και Ι/4) και ο Δείκτης Μάζας του Σώματος τους είναι μεταξύ 19 έως και 35 kg/m2.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη στρατιωτική νομοθεσία, προκειμένου να μπορούν να καταταγούν στις Ένοπλες Δυνάμεις άνδρες ο Δείκτης Μάζας του Σώματος -δηλαδή το πηλίκο του σωματικού βάρους του υποψηφίου σε χιλιόγραμμα προς το τετράγωνο του ύψους του σε μέτρα- πρέπει να βρίσκεται από 19 έως 27 kg/m2.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προέβη στην εξαίρεση αυτή λόγω της ανάγκης στελεχώσεως των Ενόπλων Δυνάμεων με κληρικούς ικανούς να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της αποστολής για την οποία προορίζονται, δηλαδή, «της χριστιανικής και ηθικής διαπαιδαγώγησης του στρατεύματος».

Παν. Τσιμπούκης-ΑΠΕ

Militaire.gr

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες