Θητεία και ανανέωση εργασιακής σύμβασης

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Γιωργος

Δημοσίευση από Γιωργος »

Καλημερα παιδια! Εψαξα αλλα δεν βρηκα κατι σχετικο και προσφατο με το θεμα μου. Εχω παρει χαρτι για καταταξη Β ΕΣΣΟ Μαρτιου (8/3) και η εργασιακη μου συμβαση μου ληγει Φεβρουαριο. Η νεα μου συμβαση θα υπογραφει Μεσα στο Μαρτιο. Η απορια μου ειναι η εξης. Υσχιει οτι ο εργοδοτης μετα την απολυση μου απο το στρατο πρεπει να με προσλαβει εκ νεου με ενα χρονο συμβαση αν φυγω εν μεσω αυτης, και αν ναι μπορω να κανω το κοροιδο και να υπογραψω συμβαση και μετα να παρουσιαστω; Τι μου προτεινεται. Ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Greek_Army »

τα πράγματα είναι απλά εγώ θα στα γράψω, από εκεί και πέρα κάνε ότι νομίζεις

1. Θα ετοιμάσεις ένα έγγραφο για την εταιρεία σου το οποίο θα το υπογράψεις εσύ και ο πρόεδρος της εταιρείας και μετά θα κρατήσεις ένα αντίγραφο εσύ και ένα η εταιρεία σου

Ο παρακάτω υπογραφόμενος,(όνομα, επίθετο) του (όνομα πατρός), με Α. Δ. Τ.(αριθμό ταυτότητας), που διαμένω στην οδό... ,(περιοχή), δηλώνω ότι από τις... /... /2012 θα πρέπει να γίνει αναστολή της σύμβασής μου με την εταιρεία λόγω υποχρέωσής μου για εκπλήρωση των στρατιωτικών μου υποχρεώσεων. Μετά το πέρας αυτής της περιόδου και μόλις παραλάβω το απολυτήριο στρατού θα σας το καταθέσω ώστε να ενεργοποιηθεί ξανά η σύμβαση εργασίας μου με την εταιρεία... (στοιχεία εταιρείας). Κατά συνέπεια, με την ολοκλήρωση της στρατιωτικής μου θητείας, θα επιστρέψω στα εργασιακά μου καθήκοντα, όπως ορίζει ο Ν.3514/1928, όπως συμπληρώθηκε από τον αναγκαστικό Νόμο 547/1937, Άρθρο11, παράγραφος 2 σχετικά με την προστασία των στρατευμένων μισθωτών.

Ο Υπογράφων, Για την Εταιρεία,

(ονοματεπώνυμο σου) (υπογραφή προέδρου της εταιρείας και σφραγίδα από το λογιστήριο)

2. Η σύμβαση σου τελεί σε αναστολή για όσο χρόνο είσαι φαντάρος, μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών σου υποχρεώσεων η σύμβαση σου επανέρχεται σε ισχύ, εφόσον εσύ σε διάστημα εντός 1 μήνα δηλώσεις στην εταιρεία ότι πήρες το απολύτηριο στρατού και επιθυμείς να επιστρέψεις στα εργασιακά σου καθήκοντα. Πρόσεξε όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν μέσα σε 1 μήνα γιατί αν περάσει παραπάνω χρονικό διάστημα και πας στην εταιρεία δεν σε καλύπτει ο νόμος.

3. Η εταιρεία δεσμεύεται να σε ξανά πάρει για τουλάχιστον 12 μήνες από την στιγμή που θα επιστρέψεις στην δουλεία, δεν μπορεί να σε απολύσει εάν δεν περάσει 1 χρόνος, εάν τελικά σε απολύσει σε λιγότερο χρονικό διάστημα από το προβλεπόμενο θα πρέπει επιπρόσθετα να σε αποζημιώσει με 6 μισθούς, χώρια την αποζημίωση που δικαιούσαι για όσο διάστημα είχες εργαστεί στην εταιρεία πριν από το στρατό.

4. Σε καμία περίπτωση δεν θα υπογράψεις κάτι για παραίτηση

Γιωργος

Δημοσίευση από Γιωργος »

Σε ευχαριστω παρα πολυ και για τον χρονο σου και για τις πληροφοριες!
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από yandr »

Greek_Army έγραψε:
1. Θα ετοιμάσεις ένα έγγραφο για την εταιρεία σου το οποίο θα το υπογράψεις εσύ και ο πρόεδρος της εταιρείας και μετά θα κρατήσεις ένα αντίγραφο εσύ και ένα η εταιρεία σου

Και ποια εταιρεία θα υπογράψει κάτι τέτοιο;

Άσε που για να δεις τον πρέδρος της εταιρείας θα πρέπει να μιλάμε για εταιρεία 3 ατόμων ή λιγότερο.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Πολλές αλυσίδες καταστημάτων το κάνουνε αυτό, το παράλογο που είναι;

εντάξει όπου πρόεδρος βάλε διευθυντής - υπεύθυνος

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Δεν είναι παράλογο να υπογράψω τώρα για να σε προσλάβω ξανά μετά από 9 μήνες χωρίς να γνωρίζω αν θα σε χρειάζομαι τότε;
Σε κάθε περίπτωση, σημασία έχει τι λέει ο νόμος για το θέμα. Το γνωρίζεις αυτό;

Και τέλος, οι σοβαρές εταιρείες ζητούν από τους νέους εργαζόμενους πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

yandr έγραψε:Δεν είναι παράλογο να υπογράψω τώρα για να σε προσλάβω ξανά μετά από 9 μήνες χωρίς να γνωρίζω αν θα σε χρειάζομαι τότε;
Σε κάθε περίπτωση, σημασία έχει τι λέει ο νόμος για το θέμα. Το γνωρίζεις αυτό;

Και τέλος, οι σοβαρές εταιρείες ζητούν από τους νέους εργαζόμενους πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης.

ο νόμος λέει ακριβώς αυτό που έγραψα στο παιδί, με μια απλή αναζήτηση στο google θα το βρεις

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Το ερώτημα είναι αν ο νόμος υποχρεώνει την εταιρεία να υπογράψει αυτό που έγραψες. Επειδή το έχεις ψάξει σε ρωτάω.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Θα σου κάνω paste ένα κομμάτι από τον νόμο

Ο εργοδότης υποχρεούται να απασχολήσει τον αποστρατευθέντα μισθωτό του, που
νομότυπα επανέρχεται στις τάξεις της επιχείρησής του, τουλάχιστον για ένα (1)
χρόνο από την ημέρα επανένταξής του ς' αυτή.
Αν τον απολύσει κατά τη διάρκεια του ως άνω χρονικού διαστήματος, τότε, εκτός
από την κανονική αποζημίωση που οφείλει να του καταβάλει, οφείλει να του
Χορηγήσει επιπλέον ειδική αποζημίωση έξι (6) μηνιαίων μισθών. Εικόνα

Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες