ΣΣΕ: Κλήρωση Όπλου / Σώματος
- GeorgiosTheo
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 1
Γειά σας. Ενδιαφέρομαι για την Ευελπίδων και έχω την απορία... Πως κληρώνεται ο ευέλπις το όπλο του; Και συγκεκριμένα κατά την άποψή σας ποιο είναι το καλύτερο όπλο/σώμα?
Στο 4ο ετος αναλογα με την σειρα που εχει μεσα στην σχολη (την οποια την αποκτει μεσω καλων βαθμων στα μαθηματα και και καλη στρατιωτικη εκπαιδευση) χωριζονται σε ομαδες καποιων ατομων συνηθως 7,9 ή 11 και εχει ορισμενα οπλα ή σωματα και διαλεγυν απ αυτα που πεφτουν στην ομαδα τους. Γιατι ειανι συγκεκριμενος ο αριθμος π. Χ των διαβιβαστων ή των μηχανικαριων (τουλαχιστον ετσι ειναι στην ΣΜΥ που γνωριζω κ Ετσι πιστευω πως ειναι και στην ΣΣΕ)
~ΑΡΧΕΣΘΑΙ ΜΑΘΩΝ ΑΡΧΕΙΝ ΕΠΙΣΤΗΣΕΙ~ "Αν μάθεις να διοικείσαι θα γνωρίζεις να διοικείς"
- Titis
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 1
Το πεζικό έχει πολλές θέσεις; Και αν τι ποσοστό περίπου στο σύνολο?
50-60 %Titis έγραψε:Το πεζικό έχει πολλές θέσεις; Και αν τι ποσοστό περίπου στο σύνολο;
Στο πεζικο θα πανε οι περισσοτεροι μην το ψαχνεις, αν καποιοι πανε αλλου θα ειναι πολυ καλοι
Συγνώμη να ρωτησω κατι γινεται να κληρωθεις Ή να επιλεξεις Ειδικές δυναμεις απο σσε Μετα το 4 ετος; (δεν ξερω αν υπαρχει αλλο θεμα στο φορουμ με αυτη την ονομασια οποτε ρωταω εδω)
Γεια σας, εχω μια απορια. Γενικα εχω κατανοησει περιπου πως επιλεγεται το οπλο/σωμα ενος ευελπη αλλα κατι μου ξεφευγει νομιζω. Εχει υποθει προηγουμενως οτι χωριζονται σε ομαδες των 9-10 ατομων και σε αυτους τους 9-10 δινονται τα οπλα/σωματα.1. Γιατι τους χωριζουν ετσι και οχι ολους μαζι αφου κληρωση ειναι ρε παιδια η εχω αδικο;
2. Απο αυτους τους 10 λοιπον ας υποθεσουμε οτι οι 2 ειναι αριστοι μαθητες στη σχολη. Εχουν δικαιωμα να επιλεξουν απο τα επιλεγμενα που τους εχουν δωσει η οχι(λογω του οτι ειναι αριστοι γιαυτο το λεω);
Ευχαριστω εκ προτερων!!!
Οποια βοηθεια θα μου ηταν πολυτιμη!
2. Απο αυτους τους 10 λοιπον ας υποθεσουμε οτι οι 2 ειναι αριστοι μαθητες στη σχολη. Εχουν δικαιωμα να επιλεξουν απο τα επιλεγμενα που τους εχουν δωσει η οχι(λογω του οτι ειναι αριστοι γιαυτο το λεω);
Ευχαριστω εκ προτερων!!!
- marsupilami
- Συνταγματάρχης
- Posts in topic: 2
Θανος έγραψε:Γεια σας, εχω μια απορια. Γενικα εχω κατανοησει περιπου πως επιλεγεται το οπλο/σωμα ενος ευελπη αλλα κατι μου ξεφευγει νομιζω. Εχει υποθει προηγουμενως οτι χωριζονται σε ομαδες των 9-10 ατομων και σε αυτους τους 9-10 δινονται τα οπλα/σωματα.1. Γιατι τους χωριζουν ετσι και οχι ολους μαζι αφου κληρωση ειναι ρε παιδια η εχω αδικο;
2. Απο αυτους τους 10 λοιπον ας υποθεσουμε οτι οι 2 ειναι αριστοι μαθητες στη σχολη. Εχουν δικαιωμα να επιλεξουν απο τα επιλεγμενα που τους εχουν δωσει η οχι (λογω του οτι ειναι αριστοι γιαυτο το λεω) ;
Ευχαριστω εκ προτερων!
γεια σου φιλε καπως ετσι γινεται καθε σπουδαστης αναλογα με την βαθμολογια του στην σχολη κατατασσεται πρωτος 5ος 40ος κτλ οταν αποφοιτησεις καθε οπλο σωμα εχει συγκεκριμενες θεσεις πχ πεζικο 25 τεθωρακισμενα 20 κτλ. Οι πρωτοι επιλεγουν και εχουν περισς πιθανοτητες να πανε εκει που επιθυμουν ενω οι αλλοι οτι μεινει απο θεσεις μπορει να θες πρωτα αεροπρια σρτατου και μετα πεζικο και να την εχουν επιλεξει ηδη την αεροπορια αλλοι που εχουν καλυτερη σειρα απο εσενα και εσυ να πας πεζικο
καπως ετσι πανε τα πραγματα ελπιζω να σε βοηθησα...
Ναι αλλά η αδικία αν μπορούμε να το πούμε έτσι είναι οτι εξαιτιας τ κλήρωσης μπορεί άτομο με χαλιά σειρα ν ναι δλδ 180 ν πάρει αεροπορία στρατου π ναι το καλυτερο όπλο, γτ απλα θ ναι τυχερος και θα χωριστούν οι ομάδες έτσι π θα βγαίνει πρώτος στη κλήρωση. Και μαθητής σειρα 8 θα πάρει άρματα γτ απλα ηταν άτυχος και ηταν στο τέλος της 10 ας
- marsupilami
- Συνταγματάρχης
- Posts in topic: 2
Μαρια έγραψε:Ναι αλλά η αδικία αν μπορούμε να το πούμε έτσι είναι οτι εξαιτιας τ κλήρωσης μπορεί άτομο με χαλιά σειρα ν ναι δλδ 180 ν πάρει αεροπορία στρατου π ναι το καλυτερο όπλο, γτ απλα θ ναι τυχερος και θα χωριστούν οι ομάδες έτσι π θα βγαίνει πρώτος στη κλήρωση. Και μαθητής σειρα 8 θα πάρει άρματα γτ απλα ηταν άτυχος και ηταν στο τέλος της 10 ας

Το όπλο ή σώμα που θα πας είναι κάτι μεταξύ επιλογής και κλήρωσης. Συγκεκριμένα στο τέλος του τρίτου έτους καλούνται όσοι επιθυμούν να δηλώσουν το όπλο της αεροπορίας στρατού και περνάνε τις απαραίτητες εξετάσεις για να κριθούν κατάλληλοι και οι επιτυχόντες παίρνουν την ένδειξη ικανός για ΑΣ χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πάνε εκεί. Στο τέταρτο έτος οι ευέλπιδες χωρίζονται σε ομάδες των 8-12 ατόμων και σε κάθε ομάδα κατανέμονται κάποια όπλα και σώματα. Ο αρχαιότερος της κάθε ομάδας επιλέγει ένα από αυτά και κατατάσσεται εκεί. Έπειτα επιλέγει ο δεύτερος κλπ. Δικαίωμα να επιλέξουν το όπλο της αεροπορίας στρατού έχουν μόνο όσοι έχουν την ένδειξη ικανός για ΑΣ.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης