Γουστάρει κανείς το στρατό;
-
- Δεκανέας - ΕΠΟΠ
- Posts in topic: 1
Σε μια ιδανική Πολιτεία, η υπεράσπιση της πατρίδας από εξωτερικές &βαρβαρικές επιβουλές, πρέπει να είναι όχι μόνο υποχρέωση αλλά και ύψιστο καθήκον, τουλάχιστον ενός ευγενούς πολίτη, ο οποίος στη ζωή του ακολουθεί έναν και μοναδικό δρόμο, αυτόν της αρετής. Η πρώτη αρετή λοιπόν είναι η Φιλοπατρία.
Όλα επαφύονται πρωτίστως στην ασφάλεια της Πατρίδας.
Και ο στρατός είναι το μέσον για την επίτευξη αυτού του σκοπού.
Όλα επαφύονται πρωτίστως στην ασφάλεια της Πατρίδας.
Και ο στρατός είναι το μέσον για την επίτευξη αυτού του σκοπού.
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Eγω παλι θα πω οτι ο στρατος ειναι τοσο καλος οσο τον κανεις εσυ

Ειναι θεμα καταλληλης νοητικης αντιμετωπισης ακομα και υπο τις πιο
αντιξοες συνθηκες... τοτε μπορει να ειναι μια χαρα... εαν εσυ εισαι κλαψομουνης τοτε παντου θα ειναι χαλια...
Προσωπικα πιστευω επισης δυο πραγματα: Οτι εαν εχεις να κανεις πραγματα και ευκαιριες να αποδειξεις οτι εισαι χρησιμος και καλος στρατιωτης και μπορεις εστω και με καποια
μετρα να αναπτυξεις την δημιουργικοτητα σου και να να αποδειξεις την αξια σου(ξερω, ακουγεται ανεκδοτο για αυτο ειπα εντος καποιων εστω περιορισμενων οριων) και το σημαντικοτερο
εαν ειστε δεμενοι με τα ατομα που ζειτε και περνατε καταστασεις στην μοναδα
και κυριως με την σειρα σου οτι θα περασεις μια χαρα εν κατακλειδι.
Πιστευω τα δυο τελευταια τα βρισκεις σε μια αξιοπρεπη μοναδα καταδρομων
αν και ενταξει, δεν λεω οτι περνας υπεροχα στον στρατο αλλα αυτο εξαρταται
απο εσενα κυριως...
-
- Στρατιώτης
όταν είσαι μέσα, γκρινιάζεις. Μόλις φύγεις, τα αρνητικά ξεθωριάζουν και σου μένουν όμορφες, συντροφικές στιγμές και εμπειρίες που συνήθως δεν έχεις έξω. Ύστερα είναι και μια περίοδος "χάριτος" που μπορείς να ξοδεύεις φράγκα άλλων χωρίς τύψεις γιατί έχεις και άλλoθι. Μετά αρχίζουν τα παλούκια της ανεργίας, του ψαξίματος, των χρεών και δεν συμαζεύεται...
Όλα φάσεις είναι και κάνουν τον κύκλο τους... Ας κρατάμε τις θετικές στιγμές ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις
Όλα φάσεις είναι και κάνουν τον κύκλο τους... Ας κρατάμε τις θετικές στιγμές ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις

συμφώνω με Green Berret και psyhunterson...
επειδή είμαι σε οικοτροφείο τα 3 τελευταία χρόνια και τώρα είναι οι τελεύταιες μέρες μου εκεί μέσα.. της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης συγκεκριμένα.. και ξέρω τη θα πεί αδικία και πως είναι να σε ψαρώνουν, να ύπαρχουν οι πιο παλιοί και πως είναι μακρία απτό σπίτι σου άσχετα αν δεν είναι στον ίδιο βαθμό... όλα αυτά που θα περάσεις με κάποιους όταν θα είσται κλεισμένοι στα ίδια σκατά μαζί, έτσι όπως θα δεθείτε, είναι από τα ωραιότερα αισθήματα και ασχέτως πόσο βρίζεις και λες διάφορα όταν φτάνει στο τέλος ραγίζει η καρδία σου.. φαντάζομαι κάπως έτσι θα είναι και στον στρατό
και ας μην ξεχνάνε μερικοί ότι για να κάθοντε και να τραβάνε το πετσάκι τους, να περπατάν σε ροδοπέταλα ή κάτι τυπάκια που λένε όσους υπηρετούνε ρομποτάκια και ***** και λοιπά, ότι κάποιοι υποφέραν και ματώσαν και θα συνεχίσουν να υποφέρουν και να ματώνουν. Προσωπικά πιστέυω ότι πατρίδα μας είναι και πρέπει να την υπερασπιστούμε
Για αυτούς τους λόγους γουστάρω τον στρατό εγώ λοιπόν και δεν πιστεύω ότι θα αλλάξω γνώμη αφού υπηρετήσω με το καλό σε λίγο πρώτα.
επειδή είμαι σε οικοτροφείο τα 3 τελευταία χρόνια και τώρα είναι οι τελεύταιες μέρες μου εκεί μέσα.. της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης συγκεκριμένα.. και ξέρω τη θα πεί αδικία και πως είναι να σε ψαρώνουν, να ύπαρχουν οι πιο παλιοί και πως είναι μακρία απτό σπίτι σου άσχετα αν δεν είναι στον ίδιο βαθμό... όλα αυτά που θα περάσεις με κάποιους όταν θα είσται κλεισμένοι στα ίδια σκατά μαζί, έτσι όπως θα δεθείτε, είναι από τα ωραιότερα αισθήματα και ασχέτως πόσο βρίζεις και λες διάφορα όταν φτάνει στο τέλος ραγίζει η καρδία σου.. φαντάζομαι κάπως έτσι θα είναι και στον στρατό
και ας μην ξεχνάνε μερικοί ότι για να κάθοντε και να τραβάνε το πετσάκι τους, να περπατάν σε ροδοπέταλα ή κάτι τυπάκια που λένε όσους υπηρετούνε ρομποτάκια και ***** και λοιπά, ότι κάποιοι υποφέραν και ματώσαν και θα συνεχίσουν να υποφέρουν και να ματώνουν. Προσωπικά πιστέυω ότι πατρίδα μας είναι και πρέπει να την υπερασπιστούμε
Για αυτούς τους λόγους γουστάρω τον στρατό εγώ λοιπόν και δεν πιστεύω ότι θα αλλάξω γνώμη αφού υπηρετήσω με το καλό σε λίγο πρώτα.
ειπώθηκε παραπάνω οτι "δεν είμαι καλός στα μαθήματα αλλα στον στρατό. ." κτλ
φίλε στον στρατό, θέλει το μυαλό να δουλεύει. Αν δε μπορεί να δουλέψει σε κάτι απλό, όπως ενα βιβλίο το οποίο το διαβάζεις όποτε γουστάρεις, που στο διάολο θα δουλέψει στο στρατό ;
το μυαλό είναι απαραίτητο εφόδιο και το σημαντικότερο. Η γνώση και η δίψα για αυτήν επίσης.
μην απαξιούμε έτσι εύκολα τη γνώση και τον κόπο που κάνει κάποιος για να την αποκτήσει.
αν το μυαλό δε λειτουργεί σε κάτι τόσο απλό όπως ενα βιβλίο, ξαναλέω, που θα λειτουργήσει ; Μήπως θα έχει κάποιος σκράπας στρατηγικές γνώσεις ;
το μυαλό θέλει ακόνισμα. Και αυτό γίνεται (δυστυχώς η ευτυχώς) με το διάβασμα. Ιδρώνεις το μυαλό. Αν είσαι 100 κιλά και 50 κιλά λίπος, δεν αρκεί το να γουστάρεις τη γυμναστική. Πρέπει να σκιστείς για να φτιάξεις σώμα. Όσο θα κουραστείς για το σώμα, άλλο τόσο (και πολύ περισσότερο) πρέπει να κοπιάσεις για να καλλιεργήσεις το μυαλό.
μη τα ισοπεδώνουμε όλα. Ολα τα λεφτά στο στρατό, είναι οι τακτικές και ο προγραμματισμός. Χωρίς να λειτουργεί το μυαλό μαθηματικα και οργανωμενα, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι σωστά.
ο στρατός είναι ενα είδος πολιτικής. Στρατός δεν είναι τα έργα που βλέπουμε στο χόλυγουντ.
αυτά τα λέει κάποιος που υποστηρίζει την οχι αναγκαστική θητεία (όσοι γουστάρουν να πάνε, είναι και οι καλύτεροι στον τομέα τους), που δεν είναι πορωμένος με πατρίδα σαν κάποιους άλλους και όμως θα υπηρετήσει στις εδ, για να περάσει οτι δύσκολο περνάνε τα άλλα παιδιά, για να πάρει γεύση αυτού που "καταδικάζει" όντας μέλος του.
η σκληραγώγηση θέλει θέληση και πάνω απο ολα μυαλό.
ολο αυτό το γράφω επειδή βλέπω (και στον τομέα στρατός) "δεν είμαι καλός στα μαθήματα, αλλα σα στέλεχος. ." νομίζοντας οτι οι ταρζανιές είναι εύκολες κτλ κτλ.
μην υποτιμάει κανείς τον εαυτό του. Όποιος "δεν είναι καλός στο χ" μπορεί να γίνει πολύ καλύτερος.
όποιος υποτιμάει τη δύναμη του μυαλού του, είναι καταδικασμένος.
πάνω απο το σώμα, είναι το μυαλό.
συγνώμη αν κούρασα
φίλε στον στρατό, θέλει το μυαλό να δουλεύει. Αν δε μπορεί να δουλέψει σε κάτι απλό, όπως ενα βιβλίο το οποίο το διαβάζεις όποτε γουστάρεις, που στο διάολο θα δουλέψει στο στρατό ;
το μυαλό είναι απαραίτητο εφόδιο και το σημαντικότερο. Η γνώση και η δίψα για αυτήν επίσης.
μην απαξιούμε έτσι εύκολα τη γνώση και τον κόπο που κάνει κάποιος για να την αποκτήσει.
αν το μυαλό δε λειτουργεί σε κάτι τόσο απλό όπως ενα βιβλίο, ξαναλέω, που θα λειτουργήσει ; Μήπως θα έχει κάποιος σκράπας στρατηγικές γνώσεις ;
το μυαλό θέλει ακόνισμα. Και αυτό γίνεται (δυστυχώς η ευτυχώς) με το διάβασμα. Ιδρώνεις το μυαλό. Αν είσαι 100 κιλά και 50 κιλά λίπος, δεν αρκεί το να γουστάρεις τη γυμναστική. Πρέπει να σκιστείς για να φτιάξεις σώμα. Όσο θα κουραστείς για το σώμα, άλλο τόσο (και πολύ περισσότερο) πρέπει να κοπιάσεις για να καλλιεργήσεις το μυαλό.
μη τα ισοπεδώνουμε όλα. Ολα τα λεφτά στο στρατό, είναι οι τακτικές και ο προγραμματισμός. Χωρίς να λειτουργεί το μυαλό μαθηματικα και οργανωμενα, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι σωστά.
ο στρατός είναι ενα είδος πολιτικής. Στρατός δεν είναι τα έργα που βλέπουμε στο χόλυγουντ.
αυτά τα λέει κάποιος που υποστηρίζει την οχι αναγκαστική θητεία (όσοι γουστάρουν να πάνε, είναι και οι καλύτεροι στον τομέα τους), που δεν είναι πορωμένος με πατρίδα σαν κάποιους άλλους και όμως θα υπηρετήσει στις εδ, για να περάσει οτι δύσκολο περνάνε τα άλλα παιδιά, για να πάρει γεύση αυτού που "καταδικάζει" όντας μέλος του.
η σκληραγώγηση θέλει θέληση και πάνω απο ολα μυαλό.
ολο αυτό το γράφω επειδή βλέπω (και στον τομέα στρατός) "δεν είμαι καλός στα μαθήματα, αλλα σα στέλεχος. ." νομίζοντας οτι οι ταρζανιές είναι εύκολες κτλ κτλ.
μην υποτιμάει κανείς τον εαυτό του. Όποιος "δεν είναι καλός στο χ" μπορεί να γίνει πολύ καλύτερος.
όποιος υποτιμάει τη δύναμη του μυαλού του, είναι καταδικασμένος.
πάνω απο το σώμα, είναι το μυαλό.
συγνώμη αν κούρασα
επίσης θεωρώ μέγιστη φλωριά και καταντια, το να μη θέλει κάποιος να υπηρετήσει.
είμαι κατά του στρατού ξαναλέω, σαν υποχρεωτική θητεία, αλλα απο τη στιγμή που τα καταφέρνουν τόσοι, κρίμα και ντροπή σε αυτούς που βάζουν μέσο, η πάνε σε μονάδες για να μη... περάσουν δύσκολα.
μπορεί να εχω αναρχικές ιδέες γενικώς, αλλα κάποια πράγματα είναι ξεκάθαρα.
όταν κάτι ισχύει για όλους, σαρέσει δε σαρέσει, πρέπει να το κάνεις. Να αποφύγεις "ταλαιπωρία" ενος χρόνου τι σου προσφέρει ;
άντε και ο μαρτάκης παρουσιάστηκε ρε! Ναυτικό! Χαχαχαχα. Ντροπή ρε. .
υγ. Να προσθέσω οτι γουστάρω καταδρομείς, επειδή φασίστες ξεφασίστες, η σκληρή εκπαίδευση σε κάνει άλλο άνθρωπο. Και όλοι πρέπει να το περνάμε αυτό. Βέβαια τα ρατσιστικά συνθήματα δε τα γουστάρω καθόλου, αλλα στη ζωή δε γίνεται να κάνουμε και οτι γουστάρουμε. Περνάμε απο όλες τις φάσεις και έχουμε εμπειρία απο κάθε τι αληθινό.
ζητω η εκπαιδευση ρεεεεεεεεε
είμαι κατά του στρατού ξαναλέω, σαν υποχρεωτική θητεία, αλλα απο τη στιγμή που τα καταφέρνουν τόσοι, κρίμα και ντροπή σε αυτούς που βάζουν μέσο, η πάνε σε μονάδες για να μη... περάσουν δύσκολα.
μπορεί να εχω αναρχικές ιδέες γενικώς, αλλα κάποια πράγματα είναι ξεκάθαρα.
όταν κάτι ισχύει για όλους, σαρέσει δε σαρέσει, πρέπει να το κάνεις. Να αποφύγεις "ταλαιπωρία" ενος χρόνου τι σου προσφέρει ;
άντε και ο μαρτάκης παρουσιάστηκε ρε! Ναυτικό! Χαχαχαχα. Ντροπή ρε. .
υγ. Να προσθέσω οτι γουστάρω καταδρομείς, επειδή φασίστες ξεφασίστες, η σκληρή εκπαίδευση σε κάνει άλλο άνθρωπο. Και όλοι πρέπει να το περνάμε αυτό. Βέβαια τα ρατσιστικά συνθήματα δε τα γουστάρω καθόλου, αλλα στη ζωή δε γίνεται να κάνουμε και οτι γουστάρουμε. Περνάμε απο όλες τις φάσεις και έχουμε εμπειρία απο κάθε τι αληθινό.
ζητω η εκπαιδευση ρεεεεεεεεε
-
- Λοχίας
- Posts in topic: 2
φιλε Νικολα συμφωνω απολυτα με αυτα που λες και εχεις δικιο! ομως υπαρχει και ενα αλλο μικρο παραθυρακι που μπορει εσυ ή οποιοσδηποτε αλλος να μην το καταλαβει ποτε! βλεπεις εγω δεν τα πηγαινα καλα στο σχολειο (τωρα τον ιουνιο τελειωσα με 12,5 απολυτηριο)οχι επιδι ειμαι χαζος ή κατι τετοιο απλως βαριομουν να διαβασω καθως ηταν αναγκαστικα και δεν μου κινουσαν αυτα που διαβαζα το ενδιαφερον εκτος απο το μαθημα της ιστοριας! Για να μην τα πολυλογω ειχα μεγαλο προβλημα με τα μαθηματικα απο μικρος! δεν μπορω να τα καταλαβω ΚΑΘΟΛΟΥ!!ειχα κανει ποσα ιδιαιτερα-φροντιστιρια αλλα ποτε μου δεν μπορεσα να λυσω με σχετικη ευκολια εξισωσεις οπως οι συμαθητες μου και οσοι προσπαθουσαν να βοηθησουν απο φιλους μεχρι δασκαλους μου ελεγαν''ειναι τοσο απλω... ''το καταλαβαινα για 2 λεπτα και μετα παλι απο την αρχη μονο προσθεση-αφαιρεση κ. τ. λ ειλικρινα απορω πως δεν εμεινα ποτε μου σε ταξη λογο των μαθηματικων! Διαβαζω μπορω να πω αρκετα μονο πραγματα που με ενδιαφερουν ή περναω καλα με αυτα καθως εχω διαβασει σειρα βιβλιων που το καθενα ειχε 500 με 600 σελιδες! αυτο λοιπον που θελω να τονισω ειναι οτι μπορω να φτιαξω το οτιδηποτε εχει σχεση με χειρονακτικη εργασια και να προγραμματισω και να φτιαξω απο την αρχη(μηχανικα) αψογα ενα pc χωρις να τα εχω διδαχθει! εκτος απο αυτα ειμαι τρελος με το στρατο ο ποιος ειναι η αγαπη μου απο τη μερα που θυμαμαι τον εαυτο μου! ξερω να ''λυσω'' ενα οπλο να το λειτουργησω, να σκεφτω στα γρηγορα τακτικες για οποια κατασταση και να ακολουθησω πολυ καλα τετοια σχεδια χωρις να εχω παει ακομη στρατο! να επισημανω οτι κανω και πολεμικες τεχνες εδω και 10 χρονια και μαλλον συνεβαλε σε ολο αυτο! Τωρα αυτο που θελω να καταληξω ειναι οτι δεν χρειαζεται να εισαι καλος στο σχολειο ή οπουδηποτε αλλου σου επιβαλλουν οι αλλοι για να εισαι πολυ εξυπνος σε κατι αλλο που δεν ειναι οι αυτοι (αποδεδειγμενο απο φιλους μου)! και εδω μαλλον κολλαει το ''δεν είμαι καλός στα μαθήματα αλλα στον στρατό. .'' ευχαριστω
Υ. Γ και παλι συμφωνω με οτι ειπες απλως μερικες φορες υπαρχουν και ενδοχομενα που δεν μπορουμε να τα καταλαβουμε ή να τα αντιλυφθουμε!
Υ. Γ και παλι συμφωνω με οτι ειπες απλως μερικες φορες υπαρχουν και ενδοχομενα που δεν μπορουμε να τα καταλαβουμε ή να τα αντιλυφθουμε!
vasili η ενστασή μου είναι στο εξής. Οτι ολα χρειάζονται. Άσχετα αν εμείς δε τα πάμε καλά μαζί τους. Δεν λεω οτι όποιος είναι καλός στα μαθηματικά στο σχολείο, είναι και ο πιο έξυπνος.
απλά. Τίποτα δεν είναι περιττό. Επειδή αυτό κατάλαβα αποτι λες σε προηγούμενο μήνυμα.
υγ. Γιατί όταν λες σε κάποιον οτι θες να μπείς εδ σου λέει "ναι ναι, έτσι λες τώρα" ; είναι σπαστικό εντελώς. Κάποιοι κρίνουν εξ ιδίων τελικά. .
τόσο τραγικό το θεωρεί ο νεοέλληνας πια ;
1 χρόνος σοβαρής εκπαίδευσης (αν δε τύχεις σε *****) και δε θέλει κανείς να ξεβολέψει τον κώλο του.
και τα λεω εγω αυτά... που οι μισοί θα με σκοτώνατε αν ξέρατε τις απόψεις που εχω για διάφορα πολιτικά θέματα lol
απλά. Τίποτα δεν είναι περιττό. Επειδή αυτό κατάλαβα αποτι λες σε προηγούμενο μήνυμα.
υγ. Γιατί όταν λες σε κάποιον οτι θες να μπείς εδ σου λέει "ναι ναι, έτσι λες τώρα" ; είναι σπαστικό εντελώς. Κάποιοι κρίνουν εξ ιδίων τελικά. .
τόσο τραγικό το θεωρεί ο νεοέλληνας πια ;
1 χρόνος σοβαρής εκπαίδευσης (αν δε τύχεις σε *****) και δε θέλει κανείς να ξεβολέψει τον κώλο του.
και τα λεω εγω αυτά... που οι μισοί θα με σκοτώνατε αν ξέρατε τις απόψεις που εχω για διάφορα πολιτικά θέματα lol
in my opinion ο στρατός ειναι χάσιμο 1 χρόνου από την ζωή σου, τοσο ξυσιμο που ριχνεις τι σοβαρή εκπαίδευση μπορεί να έχει ένας στο πεζικο αεροπορια ; Ε. Δ είναι η μόνη λύση για να μην χάσει κάποιος 1 χρόνο από την ζωη του :)
Σωστά. Άλλωστε τι να μάθεις σε 12 μήνες; Από 24 και πάνω έπρεπε να είναι η θητεία.
Ας είναι όμως. Μέσα στο Στρατό μαθαίνεις και την "άλλη Ελλάδα". Των ανθρώπων του μόχθου, που δεν μπόρεσαν να σπουδάσουν, που έχουν προβλήματα οικονομικά-οικογενιεακά κλπ.
Ας είναι όμως. Μέσα στο Στρατό μαθαίνεις και την "άλλη Ελλάδα". Των ανθρώπων του μόχθου, που δεν μπόρεσαν να σπουδάσουν, που έχουν προβλήματα οικονομικά-οικογενιεακά κλπ.
αυτό ακριβώς. Είναι χάσιμο χρόνου οταν ξύνεις τα τέτοια σου.
συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. .
συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. .
-
- Επιλοχίας
- Posts in topic: 2
Οταν ξυνεις τα @... @ σου φυσικα ειναι χαμενος χρονος απο τη ζωη σου... εαν ομως πας στις ΕΔ.. ειναι εντελως διαφορετικα τα πραγματα... σου δινετε η ευκαιρια να ζησεις εμπειριες που στην πολιτικη σου ζωη ισως να μην σου δοθει η ευκαιρια. Γυμναζεις και σωμα και πνευμα. Φυσικα θα υπαρξουν και στιγμες βαρεμαρας και ρουτινας(οπως σκοπετο). Οσο για το τι προλαβαινεις να μαθεις σε ενα χρονο; ... παρα πολλα και να μαθεις και να Ζησεις... 

+1 Totally agreedΗΛΕΚΤΡΑ έγραψε:Οταν ξυνεις τα @... @ σου φυσικα ειναι χαμενος χρονος απο τη ζωη σου... εαν ομως πας στις ΕΔ.. ειναι εντελως διαφορετικα τα πραγματα... σου δινετε η ευκαιρια να ζησεις εμπειριες που στην πολιτικη σου ζωη ισως να μην σου δοθει η ευκαιρια. Γυμναζεις και σωμα και πνευμα. Φυσικα θα υπαρξουν και στιγμες βαρεμαρας και ρουτινας(οπως σκοπετο). Οσο για το τι προλαβαινεις να μαθεις σε ενα χρονο; ... παρα πολλα και να μαθεις και να Ζησεις...
... Συμφωνω με τον προλαλησαντα...John έγραψε:+1 Totally agreedΗΛΕΚΤΡΑ έγραψε:Οταν ξυνεις τα @... @ σου φυσικα ειναι χαμενος χρονος απο τη ζωη σου... εαν ομως πας στις ΕΔ.. ειναι εντελως διαφορετικα τα πραγματα... σου δινετε η ευκαιρια να ζησεις εμπειριες που στην πολιτικη σου ζωη ισως να μην σου δοθει η ευκαιρια. Γυμναζεις και σωμα και πνευμα. Φυσικα θα υπαρξουν και στιγμες βαρεμαρας και ρουτινας(οπως σκοπετο). Οσο για το τι προλαβαινεις να μαθεις σε ενα χρονο; ... παρα πολλα και να μαθεις και να Ζησεις...
Ηλέκτρα, στα Τεθωρακισμένα για να μάθεις το Άρμα μάχης και τακτικές πολέμου θές τουλάχιστον 25 μήνες, για να μη πω 3 χρόνια.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης