Προσωπικά αντικείμενα στις Στρατιωτικές Σχολές

Πληροφορίες για όλες τις στρατιωτικές σχολές (ΣΣΕ, ΣΜΥ, ΣΣΑΣ, ΣΜΑ, ΣΜΥΝ, ΣΥΔ, ΣΤΥΑ, Ικάρων κλπ), την παρεχόμενη εκπαίδευση και τη ζωή μέσα σε αυτές
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
ar93
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από ar93 »

Λοιπόν, σκέφτομαι (ή μάλλον είμαι σίγουρη) να κάνω μηχανογραφικό με το 10% για σσε. Έχω μακριά μαλλιά και ήθελα να ρωτήσω αν επιτρέπεται στη σχολή να έχω πιστολάκι (μόνο για να τα στεγνώνω εννοείται, δεν έχω σκοπώ να τα κάνω μπούκλες, όποτε μην αρχίσετε το κράξιμο :P) ... Ξέρει κανείς αν επιτρέπεται?
ΑΓΑΘΑ ΚΟΠΟΙΣ ΚΤΩΝΤΑΙ
Άβαταρ μέλους
diplomaths
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από diplomaths »

Δεν κάνει η πετσέτα;
Άβαταρ μέλους
ar93
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από ar93 »

Τα μαλλιά μου φτάνουν κάτω από τους ώμους (και δεν σκοπεύω να τα κόψω), οπότε το χειμώνα δεν αρκεί μόνο η πετσέτα γιατί ουσιαστικά μένουν μούσκεμα για πολλές ώρες και σε συνδυασμό με το κρύο δεν είναι και ότι καλύτερο... Θα πάθω καμία ψύξη! )
ΑΓΑΘΑ ΚΟΠΟΙΣ ΚΤΩΝΤΑΙ
Άβαταρ μέλους
vasilis67
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από vasilis67 »

Υπάρει κανονισμός που καθορίζει το μήκος το μαλλιών. Τα μαλλιά όμως πρέπει να είναι πάντα μαζεμένα σε κότσο. Σκέψου ότι θα φοράς για πολλές ώρες κράνος ή δίκοχο ή καπέλο και πρέπει να χωρούν στο κεφάλι σου.

Αν πρόσεξες, σε παρελάσεις, στα αγήματα συνήθως δεν ξεχωρίζουν εύκολα οι γυναίκες. Παρ' όλα αυτά, δεν είναι υποχρεωτικά τα κοντά μαλλιά στις γυναίκες. Και ναι, το πιστολάκι επιτρέπεται αν και όταν θα πηγαίνεις σε σκηνάκια (χειμερινή και θερινή διαβίωση,1 μήνα) δεν υπάρχει ρεύμα. Γενικά στις ασκήσεις είναι αρκετές οι φορές που θα μουσκεύεσαι - βροχή, θάλασσα, λάσπες κλπ χωρίς εύκολη πρόσβαση σε "ευκολίες".

Στους άντρες το επιτρεπόμενο μήκος μαλλιών είναι μέχρι 2-4 πόντους στην άνω μεριά του κεφαλιού Και να "σβήνουν" στο 0 στον σβέρκο και τις φαβορίτες.
Αλέξης
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από Αλέξης »

2 έως 4 λέι ο κανονισμός, στις σχολές πέφτει ξύρισμα υποχρεωτικό (στον 1 πόντο ας πούμε και λιγότερο)
Άβαταρ μέλους
karabill
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από karabill »

Με την πετσα σε αφηνουν μεσα στην σχολη την πρωτη μερα χαχαχ
~ΑΡΧΕΣΘΑΙ ΜΑΘΩΝ ΑΡΧΕΙΝ ΕΠΙΣΤΗΣΕΙ~ "Αν μάθεις να διοικείσαι θα γνωρίζεις να διοικείς"
Άβαταρ μέλους
ar93
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από ar93 »

Βασίλη σε ευχαριστώ για την απάντηση... :) Το ξέρω πως στα σκηνάκια δεν θα έχω ρεύμα και ''ευκολίες'', αλλά άλλο να μείνω με βρεγμένα μαλλιά ένα μήνα και άλλο όλο τον χρόνο και ναι το έχω προσέξει ότι στις παρελάσεις οι γυναίκες δεν ξεχωρίζουν και Ήξερα ότι θα πρέπει να έχω πάντα μαζεμένα μαλλιά, γι αυτό και δεν τα κόβω!(αφού δεν είναι υποχρεωτικό) Εσύ είσαι στη σχολή?
ΑΓΑΘΑ ΚΟΠΟΙΣ ΚΤΩΝΤΑΙ
Άβαταρ μέλους
vasilis67
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

@Αρ93
Οχι εγώ δεν είμαι, ο γιος μου είναι.

Εκτιμώ ιδιαίτερα τα κορίτσια που πηγαίνουν σε μια τόσο δύσκολη σχολή και επιτυγχάνουν σε αυτή με δεδομένο ότι η ιδιαιτερότητα του φύλου τους προσθέτει δυσκολίες στην εκπαίδευση τους.

Σε γενικές γραμμές δεν έχουν καμία ειδική μεταχείριση πέρα από τους ξεχωριστούς θαλάμους και ακολουθούν το κοινό και σκληρό πρόγραμμα εκπαίδευσης όλων.

Από αυτή την άποψη, για μένα, αποκτούν λίγο περισσότερη "λάμψη".

Άβαταρ μέλους
Jonas11
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από Jonas11 »

Μια ερωτηση η μηχανη ξυρισματος επιτρεπεται στους μαθητες των σχολων?
kallitexnis
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Δημοσίευση από kallitexnis »

Jonas11 έγραψε:Μια ερωτηση η μηχανη ξυρισματος επιτρεπεται στους μαθητες των σχολων;
;Δεν νομίζω να σου πουν κάτι το ιδιαίτερο... Παρ'την και αν σου πουν ότι δεν κάνει δουλειά τότε απλά θα πάρεις ξυραφάκια... Το θέμα είναι να κάνει δουλειά και να μην θες ξύρισμα πρωί-βράδυ... Πρέπει να'σαι γυαλί στη σχολή...
ΟΥΚ ΕΛΑΤΤΩ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ
Άβαταρ μέλους
Jonas11
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Δημοσίευση από Jonas11 »

kallitexnis έγραψε:
Jonas11 έγραψε:Μια ερωτηση η μηχανη ξυρισματος επιτρεπεται στους μαθητες των σχολων;
;Δεν νομίζω να σου πουν κάτι το ιδιαίτερο... Παρ'την και αν σου πουν ότι δεν κάνει δουλειά τότε απλά θα πάρεις ξυραφάκια... Το θέμα είναι να κάνει δουλειά και να μην θες ξύρισμα πρωί-βράδυ... Πρέπει να'σαι γυαλί στη σχολή...
δουλεια κανει μια χαρα δεν ξερω αν επιτρεπεται απο τον κανονισμο σχετικα Μ'αυτα που πρεπει να χουμε μαζι μας
Άβαταρ μέλους
vasilis67
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Προσωπικά κι εγώ με μηχανή ξυρίζομαι τις πιο πολλές φορές. Όταν όμως έχω ιδρώσει ή οι τρίχες έχουν παραμεγαλώσει και η ηλεκτρική δεν θα κάνει καλή δουλειά, χρησιμοποιώ ξυράφι.

Σαν πρωτοετής θα σου πουν να ξυρίζεσαι με ξυράφι. Στα 5 λέπτά που έχεις το πρωί, πιο γρήγορος θα είσαι με ξυράφι. Έτσι κι αλλοιώς, σε εκστρατεία υπάρχει πιθανότητα να μη βρίσκεις ρεύμα για φόρτιση, οπότε επιβάλεται να γνωρίζεις να ξυρίζεσαι με ξυράφι και να μην "σφάζεσαι". Απο κάποια στιγμή και μετά (ίσως και μετά τα Χριστούγεννα) πιστεύω ότι δεν θα έχεις θέμα για μηχανή.

Άβαταρ μέλους
Jonas11
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Δημοσίευση από Jonas11 »

Ετσι κ αλλιως δεν εχω πολλες τριχες απλα αυτες που εχω μεγαλωνουν γρηγορα και η μηχανη με βοηθαει γιατι ειναι γρηγορη και δεν κοβομαι... Οκ θα μαθω και με ξυραφακι για ωρα αναγκης, εμενα το θεμα μου ειναι αν με αφησουν να την παρω μαζι μου στην καταταξη
kallitexnis
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Δημοσίευση από kallitexnis »

Jonas11 έγραψε:
kallitexnis έγραψε:
δουλεια κανει μια χαρα δεν ξερω αν επιτρεπεται απο τον κανονισμο σχετικα Μ'αυτα που πρεπει να χουμε μαζι μας
;Απλά σαν Άσσος όλα απαγορεύονται και επιτρέπεται μόνο ότι σου λέει ο διπλανός σου (4αρι για ΑΣΕΙ,2αρι για ΑΣΣΥ).
ΟΥΚ ΕΛΑΤΤΩ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ
Άβαταρ μέλους
Jonas11
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Δημοσίευση από Jonas11 »

Οκ εγω θα παρω μαζι μου μηχανη και αν απαγορευεται βλεπουμε... Η διαταγη καταταξης της σχολης παντως λεει οτι μονο τα ειδη Υγεινης και καθαριοτητας επιτρεπεται να παρουμε μαζι απο προσωπικα αντικειμενα
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης