Αθλητικές δοκιμασίες Αξ Πυροβεστικής 2012

Πληροφορίες για προκηρύξεις Πυροσβεστών, Ειδικών Φρουρών, Λιμενικού και τα τα όρια ηλικίας, ύψους και ΔΜΣ.
Στρατός και θητεία
toubano

Δημοσίευση από toubano »

1000Αρι έκανες; Σε προηγούμενη αναφορά μου σχετικά με τα αγωνίσματα που χρήζουν προσοχής, το παρέλειψα... ΠΟΛΥ ΚΑΚΩΣ... Απαιτεί καλό ρυθμό και καλή αντοχή... Τα 4' δεν είναι και τόσο πόλλα τελικά για κάποιον που δεν είναι το στίβου...
Giannis84
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από Giannis84 »

Ενας που ειναι ψηλος η εχει γενικα μεγαλο ανοιγμα χεριων θα προβληματιστει απο τις ελξεις. Οσο πιο μεγαλο ειναι το ανοιγμα χεριων τοσο πιο δυσκολο γιατι θα πρεπει να διανυσει μεγαλυτερη αποσταση το σωμα σε καθε πληρη ελξη και θελει πιο μεγαλη δυναμη απο αυτη που θα χρειαζοταν ενας κοντυτερος με το ιδιο βαρος (αν και ειναι πιο ελαφρυς θα του ειναι ακομα πιο ευκολο).

Το μηκος τελικα εμενα ευκολο μου φανηκε. Την δευτερη φορα που πηγα κι εμαθα να προσγειωνομαι σωστα (οχι με τα ποδια) σχεδον παντα παω πανω απο 4. Το χω φτασει μεχρι 4,30 χωρις να μετραω βηματα οπως κανουν οι στιβιστες, οποτε νομιζω οτι δεν ειναι τοσο δυσκολο. Στο 1000αρι πρεπει να ζοριστω για να ειμαι εντος οριων, το κανω γυρω στα 3,50 - 3,55 προς το παρον, αν ομως το γηπεδακι που γινονται τα αγωνισματα δεν ειναι 400 στον εσωτερικο διαδρομο οπως ειπαν καποιοι τοτε θα ναι πιο ευκολο.
toubano

Δημοσίευση από toubano »

Γιάννη συμφωνώ γενικά με την μικρή ανάλυση περί έλξεων αλλά το πλήρη έλξη μάλλον ξέχασέ το (από φίλους που πήγαν στους 4000) ... Ελάχιστοι κάνουν πλήρεις... Μόνο όσοι δεν κάνουν ούτε 2-3 κόπηκαν εκεί... Καλά θα ήταν να ζητούσαν αυστηρή εκτέλεση όπως αναγράφεται στην προκήρυξη, αλλά με αυτά που άκουσα ξενέρωσα... Το περισσότερο κόψιμο ήταν στον στίβο... Το μήκος επειδή δεν είχα ξαναπηδήξει το είχα και εγώ έγνοια αλλά κατόπιν δοκιμής μου φάνηκε πιο εύκολο... Αν πάρεις το κολλαη με λίγα αλματα βγαίνει και στο όρθιο... Χωρίς να σκάσεις κώλο... Χαχαχ... Το 1000αρι με ζορίζει πιο πολύ απόλα τελικα και δεν το υπολόγιζα έτσι... Με το ρυθμό που το πάω μένω από ανάσες... Τώρα θα κάνω λίγα 400αρια και 600αρια για να ανεβάσω αντοχή...

Αν μπω θέλω Ε.Μ.Α.Κ

Δημοσίευση από Αν μπω θέλω Ε.Μ.Α.Κ »

Ακουω Παραλογα πραγματα.3 ελξεις με το ζορι;Μηπως δεν πρεπει να κανεις αυτη την δουλεια στην ζωη σου και να την κανει καποιος αλλος ωστε να μην βαλεις ποτε σε κινδυνο το εαυτο σου η καποιο συναδελφο σου;

Η παρε αποφαση οτι θα πρεπει να κανεις αθλητικη ζωη ωστε να εχεις καλη φυσικη κατασταση. Το θεμα δεν ειναι απλα να περασουμε τα αγωνισματα. Το θεμα ειναι να ανταπεξελθουμε στις επικινδυνες στιγμες που θα μας τυχουν οταν και αν μπουμε με το καλο !

toubano

Δημοσίευση από toubano »

Αν μπεις θέλεις εκαμ απευθύνεσαι σε εμένα ή μιλάς γενικά;

Αν μπω θέλω Ε.Μ.Α.Κ

Μην μπερδευεις την Ε. Μ. Α. Κ με τα Ε. Κ. Α. Μ ειναι τελειος διαφορετικο το εργο τους.Μιλαω για ολους. Αν διαφωνεις με την αποψη μου πες το και τεκμηριωσε το !

Giannis84

Δημοσίευση από Giannis84 »

toubano έγραψε:Γιάννη συμφωνώ γενικά με την μικρή ανάλυση περί έλξεων αλλά το πλήρη έλξη μάλλον ξέχασέ το (από φίλους που πήγαν στους 4000) ... Ελάχιστοι κάνουν πλήρεις... Μόνο όσοι δεν κάνουν ούτε 2-3 κόπηκαν εκεί... Καλά θα ήταν να ζητούσαν αυστηρή εκτέλεση όπως αναγράφεται στην προκήρυξη, αλλά με αυτά που άκουσα ξενέρωσα... Το περισσότερο κόψιμο ήταν στον στίβο... Το μήκος επειδή δεν είχα ξαναπηδήξει το είχα και εγώ έγνοια αλλά κατόπιν δοκιμής μου φάνηκε πιο εύκολο... Αν πάρεις το κολλαη με λίγα αλματα βγαίνει και στο όρθιο... Χωρίς να σκάσεις κώλο... Χαχαχ... Το 1000αρι με ζορίζει πιο πολύ απόλα τελικα και δεν το υπολόγιζα έτσι... Με το ρυθμό που το πάω μένω από ανάσες... Τώρα θα κάνω λίγα 400αρια και 600αρια για να ανεβάσω αντοχή...

Νομιζω ομως οτι δεν πρεπει να βασιστουμε στον βαθμο χαλαροτητας της προηγουμενης προκηρυξης. Εκει ηταν και πολλα ατομα και μπορει να ηθελαν να ξεμπερδευουν. Ασε που εδω ειναι για αξιωματικους και μπορει να ναι καπως πιο τυπικοι. Ενταξει δικαιολογειται καποιος στο 1,90 με 1,90+ ανοιγμα χεριων και 90 κιλα βαρος να ζοριζεται στις ελξεις αλλα ειναι καπως περιεργο τοσοι πολλοι πια στην προηγουμενη προκηρυξη να χρειαστηκαν αυτη την επιεικια.

Κι εγω πιστευα οτι θα το χα πιο ανετα το 1000αρι γιατι πηγαινω για τρεξιμο γενικα (ασχετα με την προκηρυξη) αλλα οπως φαινεται το σωμα μαθαινει στον ρυθμο που τρεχεις και οταν πας να τρεξεις με μεγαλυτερο ζοριζεται στην αρχη. Ενταξει υπαρχει αρκετος καιρος... Αν κανεις 400αρια με τον ρυθμο που πρεπει και μετα 600αρια κ. Ο. Κ το σωμα σιγα σιγα θα προσαρμοστει.
Άβαταρ μέλους
rasald
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από rasald »

Αν μπω θέλω Ε. Μ. Α. Κ έγραψε:Ακουω Παραλογα πραγματα.3 ελξεις με το ζορι;Μηπως δεν πρεπει να κανεις αυτη την δουλεια στην ζωη σου και να την κανει καποιος αλλος ωστε να μην βαλεις ποτε σε κινδυνο το εαυτο σου η καποιο συναδελφο σου;

Η παρε αποφαση οτι θα πρεπει να κανεις αθλητικη ζωη ωστε να εχεις καλη φυσικη κατασταση. Το θεμα δεν ειναι απλα να περασουμε τα αγωνισματα. Το θεμα ειναι να ανταπεξελθουμε στις επικινδυνες στιγμες που θα μας τυχουν οταν και αν μπουμε με το καλο !

μηπως οι μ... Σ που σας ελεγαν στις ειδικες δυναμεις σε πειραξαν λιγο;
πρωτον εκανα επι 5 χρονια πρωταθλητισμο στην κολυμβηση και αλλα 10 μπασκετ, οταν ημουν μικρος και για το λογο αυτο ο στιβος μου φαινεται παιχνιδακι παρολο που καπνιζω εδω και κατι χρονια. Δεν καταλαβαινω για ποιο λογο αυτος που κανει 40 ελξεις αλλα το 1000αρι σε 5 λεπτα και θελει προπονηση 1 μηνος για να κατεβασει το χρονο του
δευτερον καταλαβαινω απολυτα την υπαρξη δοκιμασιων. Εξηγησε μου ομως γιατι συγκεκριμενα αυτες και γιατι κατα καιρους οι επιτροπες εχουν υπαρξει ελαστικες στα ορια.

τελοςπαντων οταν σε 1 μηνα θα κανω 10 ελξεις θα ειμαι ετοιμος για να γινω αξιωματικος πυροσβεστικης. Και οταν δεν μπω εγω αλλα ο απο πανω μου με 15 διδακτορικα που θα του την χαρισουν στην επιτροπη για κανα δυο ελξουλες ή για κανα μισομετρο στο μηκος ελα να μου εξηγησεις εσυ τι γινεταιΕικόνα

Άβαταρ μέλους
Alexandros9
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από Alexandros9 »

Εικόνα

ΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα

@ rasald

Πότε μην μετανιώνεις..
Άβαταρ μέλους
Alexandros9
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από Alexandros9 »

toubano έγραψε:Γιάννη συμφωνώ γενικά με την μικρή ανάλυση περί έλξεων αλλά το πλήρη έλξη μάλλον ξέχασέ το (από φίλους που πήγαν στους 4000) ... Ελάχιστοι κάνουν πλήρεις... Μόνο όσοι δεν κάνουν ούτε 2-3 κόπηκαν εκεί... Καλά θα ήταν να ζητούσαν αυστηρή εκτέλεση όπως αναγράφεται στην προκήρυξη, αλλά με αυτά που άκουσα ξενέρωσα... Το περισσότερο κόψιμο ήταν στον στίβο... Το μήκος επειδή δεν είχα ξαναπηδήξει το είχα και εγώ έγνοια αλλά κατόπιν δοκιμής μου φάνηκε πιο εύκολο... Αν πάρεις το κολλαη με λίγα αλματα βγαίνει και στο όρθιο... Χωρίς να σκάσεις κώλο... Χαχαχ... Το 1000αρι με ζορίζει πιο πολύ απόλα τελικα και δεν το υπολόγιζα έτσι... Με το ρυθμό που το πάω μένω από ανάσες... Τώρα θα κάνω λίγα 400αρια και 600αρια για να ανεβάσω αντοχή...

όταν έδινα στα Βιλλία ρώταω έναν πυροσβέστη αφού τέλειωσα με την δοκό, πως θα είναι τα πράγματα σε μια ανάλογη περίπτωση με υποψήφιους αξιωματικούς από θέμα αυστηρότητας... Και μου απάντησε παίδες μονολεκτικά... Προβλεπόμενα... Ο νοών νοείτω

Πότε μην μετανιώνεις..
toubano

Δημοσίευση από toubano »

Alexandros9 έγραψε:
toubano έγραψε: Γιάννη συμφωνώ γενικά με την μικρή ανάλυση περί έλξεων αλλά το πλήρη έλξη μάλλον ξέχασέ το (από φίλους που πήγαν στους 4000) ... Ελάχιστοι κάνουν πλήρεις... Μόνο όσοι δεν κάνουν ούτε 2-3 κόπηκαν εκεί... Καλά θα ήταν να ζητούσαν αυστηρή εκτέλεση όπως αναγράφεται στην προκήρυξη, αλλά με αυτά που άκουσα ξενέρωσα... Το περισσότερο κόψιμο ήταν στον στίβο... Το μήκος επειδή δεν είχα ξαναπηδήξει το είχα και εγώ έγνοια αλλά κατόπιν δοκιμής μου φάνηκε πιο εύκολο... Αν πάρεις το κολλαη με λίγα αλματα βγαίνει και στο όρθιο... Χωρίς να σκάσεις κώλο... Χαχαχ... Το 1000αρι με ζορίζει πιο πολύ απόλα τελικα και δεν το υπολόγιζα έτσι... Με το ρυθμό που το πάω μένω από ανάσες... Τώρα θα κάνω λίγα 400αρια και 600αρια για να ανεβάσω αντοχή...

όταν έδινα στα Βιλλία ρώταω έναν πυροσβέστη αφού τέλειωσα με την δοκό, πως θα είναι τα πράγματα σε μια ανάλογη περίπτωση με υποψήφιους αξιωματικούς από θέμα αυστηρότητας... Και μου απάντησε παίδες μονολεκτικά... Προβλεπόμενα... Ο νοών νοείτω

αλέξανδρε τοχουμε συζητήσει και πιο πάνω και εγώ προσωπικά εύχομαι αυτό που είπα... μακάρι να είναι προβλεπέ η φάση... Αυτό είναι το σωστό... Και οι πρώτοι των πρώτων σε όλα, να μπούνε μέσα... Θα δούμε λοιπόν (εάν και εφόσον μας καλέσουν)
toubano

Δημοσίευση από toubano »

Αν μπω θέλω Ε. Μ. Α. Κ έγραψε:Μην μπερδευεις την Ε. Μ. Α. Κ με τα Ε. Κ. Α. Μ ειναι τελειος διαφορετικο το εργο τους. Μιλαω για ολους. Αν διαφωνεις με την αποψη μου πες το και τεκμηριωσε το !

σε ρωτάω γιατί δεν μου άρεσε το ύφος σου και θα είναι διαφορετική η απάντηση στις δυο περιπτώσεις... Μέχρι να μου διευκρινίσεις αν τα "πάρτο απόφαση και κάνε κάτι άλλο στη ζωή σου και τέτοια" πήγαιναν σε εμένα ή γενικά... Θα αρκεστώ στα εξής :

1. Είπαμε φόρουμ είναι και ο καθένας γράφει την άποψή του ελεύθερα (αρκεί να μην κάνει υποδείξεις!)

2. Εγώ προσωπικά πάντα τεκμηριώνω αυτά που λέω και με παραδείγματα και με παρενθέσεις και επεξηγήσεις ακριβώς για να γίνομαι κατανοητός και να μην παρεξηγούμαι... Δεν πετάω κάτι έτσι... Θυμάσαι και απο την κουβέντα μας σε άλλο θέμα όπου εγώ σου έγραφα κατεβατά 10 - 20 σειρές και εσύ μου απαντούσες σχεδόν πάντα το ίδιο σε 2-3 σειρές... Οπότε μην μου λες "τεκμηριωσέ το"

3. Το "ακούω παράλογα πράγματα", πέστο στα παιδιά που κόπηκαν ή στην επιτροπή που περνούσε άτομα με 3 και κάτι ψηλά... Το δικό μου όριο δεν είναι οι 5 έλξεις και ξέρω ποια είναι η φυσική μου κατάσταση και οι δυνατότητες μου

4. Λες τα αγωνίσματα δεν είναι μόνο για να τα περάσουμε τώρα. Ωραία. Πάμε σε ένα μήνα από τώρα να δούμε πόσοι από αυτούς που τα περάσαν θα είναι σε θέση να τα ξαναπεράσουν... Ή πες μου εσύ πόσοι από αυτούς που υπηρετούν ήδη, και μάλιστα σε νεαρή ηλικία, βγάζουν χιλιάρα, μήκη και έλξεις... Μην κοροιδευόμαστε λοιπόν... Τώρα αν εισαί νομίζεις ότι είσαι ο γιαννάκης ο ράμπο και θα είσαι τέντα μια ζωή ... Μπράβο σου...

5. Αν Η δική σου τεκμηρίωση είναι "μην θέσεις εαυτόν ή συνάδελφο σε κίνδυνο και τα σχετικά", θα σου πω μέχρι ένα βαθμό σύμφωνοι. Από εκεί και πέρα θα σου πω όμως χαλάρωσε και δες τα πράγματα όπως είναι και όχι όπως τα έχεις στο μυαλό σου... Στο ξανάπα... Μακάρι όλα να ήταν ιδεατά... Και στην τελική αν με το καλό μπουμε και είμαστε συνάδελφοι και βρεθούμε μαζί σε δύσκολες καταστάσεις, πίστεψέ με πρώτα εγώ θα κινδυνέυσω και μετά εσύ (ελπίζω να κατάλαβες το πνέυμα.)

ΥΓ. Ναι! Άλλο το εμακ και άλλο το εκαμ της αντιτρομοκρατικής, που εσύ ο ίδιος το έβαζες μέχρι προχθές και μας μπέρδευες...

Αν μπω θέλω Ε.Μ.Α.Κ

Φίλε μάλλον με μπερδεύεις με το παιδί που θέλει Εκαμ.(εγώ δεν έχω κάνει καν αίτηση στην αστυνομία για κανένα λόγο.) ΔΕΝ έχουμε κάνει μαζί καμία κουβέντα.

Το τι παίζει με την επιτροπή δεν έχω ιδέα, διότι είναι η πρώτη φορά που κάνω αίτηση στην πυροσβεστική και η τελευταία (λόγο ηλικίας).

Δεν είπα ότι είμαι ο Ράμπο και σε παρακαλώ μην με ειρωνεύεσαι.

Μπράβο σου για την καλή σου φυσική κατάσταση.
Η ερώτηση μου δεν ήταν για κάποιον συγκεκριμένο. Απλά διάβασα κάποια ποστ και έκανα μερικές σκέψεις και τις εξέφρασα.'Το τι παίζει με την φυσική κατάσταση των πυροσβεστών δεν το γνωρίζω.

Και για να μην παρεξηγούμε τα πράγματα ρωτάω απλά.

θεωρείτε ότι ο πυροσβέστης ή ο διασώστης πρέπει να έχει καλή φυσική κατάσταση μόνο για τις εξετάσεις ή και σε όλη του την θητεία ;

Είναι ηθικό το θέμα πιστεύω δεν το ρωτάω για να πει ο κάθε ένας πόσο κάνει το 1000αρι ή πόσες έλξεις παίρνει ;

Αν μπω θέλω Ε.Μ.Α.Κ

Διάβασε την απάντηση μου στον τούμπανο να μην τα ξαναγράφωΣυγνώμη που σχολίασα το ποστ σου, δεν μιλάω προσωπικά σε εσένα.

Πώς έβγαλες το συμπέρασμα οτι πήγα ειδικές δυνάμεις ; Δεν ξέρω.

Τώρα το αν είμαι η όχι πειραγμένος άσε να το κρίνουν οι γιατροί.

toubano

Δημοσίευση από toubano »

Φίλε πάω πάσο αν σε μπέρδεψα, και γω και άλλοι, απλά είναι ένα παληκάρι που ποστάρει με ψευδώνυμο "αν μπω θέλω εκαμ", οπότε λογική η σύγχυση... Δεν θέλω να ειρωνεύομαι κανέναν απλά όπως είπα δεν μου άρεσε το επιθετικό στυλ σου... Δεν είναι κομψό να το πω, να απευθύνεσαι σε 2ο πρόσωπο σε κάποιον άγνωστο μέσω ένός φόρουμ και να του λες πάρτο απόφαση και κανε κάτι άλλο στη ζωή σου γιατί θα θέσεις σε κίνδυνο κτλ... Ακούγεται κάπως... Δηλ εσύ ποιός είσαι; Με αυτή την έννοια... Και απότι κατάλαβα απευθυνόσουν περισσότερο στον ρασαλντ που κανει προετοιμασία και είπε ότι βγάζει στη παρούσα φάση 3 έλξεις με το ζόρι... Απλά η απάντησή σου ήταν αμέσως μετά την δική μου και νόμισα ότι την λες και σε εμένα... Γιαυτό κάνουμε παράθεση ή λεμε το όνομα στο οποίο απαντάμε... Φιλικά... Τέλοσπάντων... Στην ουσία...

η φυσική κατάσταση δεν είναι κάτι στατικό... Χρήζει διαρκούς βελτίωσης... Την δική μου την χαρακτηρίζω μέτρια αλλά πάντα προσπαθώ να την βελτιώνω ανεξαρτήτως προκηρύξεων... Για μένα... Γιατί το γουστάρω... Απλά τώρα συζητάμε για τα αγωνίσματα και πως θα τα περάσουμε (άλλοι πιο έυκολα και άλλοι πιο δύσκολα) ... Το τί συντήρηση και βελτίωση θα κάνει ο καθένας μετά έχει να κάνει και με τον τρόπο ζωής και την αντίληψη του καθενός... Άλλοι είναι αθλητικοί τύποι μια ζωή και άλλοι ξύπνησαν ένα πρωί είδαν μια Προκήρυξη και είπαν θα κάνω αίτηση...

Απότι κατάλαβα δεν είσαι μικρός σε ηλικία για να ξέρεις και να καταλαβαίνεις ότι πολλά άτομα που υπηρετούν ήδη σε σώματα ασφαλείας μόνο υπηρετούντες σε σώματα ασφαλείας δεν θυμίζουν... Δεν χρειάζεται να ξέρεις την φυσική τους κατάσταση... Φαίνεται από μόνη της... Μια βόλτα στις υπηρεσίες της περιοχής σου αρκει... Με κάθε σεβασμό γιατί με πολλόυς απο αυτούς ίσως υπάρξουμε και συνάδελφοι... Αλλά η αλήθεια να λέγεται... Έχω και πυροσβέστη φίλο που η κοιλιά του δεν ξέρει που έχει φτάσει (και όχι μεγάλης ηλικίας, θεωρητικά μάχιμος) ... Κάτι τέτοιοι είναι πλέον μουχλιασμένοι και σκουριασμένοι... Μακάρι όπως είπα όλα να ήταν ιδεάτα ή όπως θα προβλεπόταν άλλα η πραγματικότητα από μόνη της μας διαψεύδει... Γιαυτό και μου ακούστηκαν κάπως υπερβολικά αυτά περί κινδύνων κτλ

την ερωτησή σου την αντιλαμβάνομαι κα ιτην συμμερίζομαι... Κατεμέ σαφέστατα ο πυροσβέστης ή διασώστης ή οπιουδήποτε αντίστοιχου πόστου εργαζόμενος,οφείλει να έχει διαρκώς, σε όλη την θητεία και ανά πάσα στιγμή μια στοιχειωδώς καλή φυσική κατάσταση... Χωρίς υπερβολές από την μία άλλα και χωρίς το κάναμε τσιπουράδικο από την άλλη... Ούρε ράμπο που είπα, ούτε μπεκρί μεζέ... Δεκτόν... Γιαυτό ίσως θα ήταν καλό να προβλέπονται κάποιες διαδικασίες από την ίδια την υπηρεσία ώστε να υπάρχει βελτίωση και αξιολόγηση εκ των έσω κατά την θητεία και να μην "κάθονται" και "αφήνονται" Κάποιοι και καταλήγουν όπως καταλήγουν...

Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες