Στρατονομία - Υπηρεσίες, έξοδοι, άδειες

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Anonymous

Στρατονομία - Υπηρεσίες, έξοδοι, άδειες

Δημοσίευση από Anonymous »

paidia eimai stratonomia tora sto kesn ta exo matosi oli i ipothesi einai i 2 protes bdomades pou se psaronoun oli mera meta xalaronoun ta pragmata kai lioneis sto ksisimo ipiresies 1-1 i 1-2 poly kala tora einai se net kafe stin karditsa po po mono lefta trome edo tipota allo.

XRISTOS.X

Στρατονομία - Υπηρεσίες, έξοδοι, άδειες

Δημοσίευση από XRISTOS.X »

Πληροφοριακά, σαν ΛΧΙΑΣ στρατονομίας 263 σειρά είχα γράψει ΛΟΧΙΕΣ ΔΟΚΙΜΟΥΣ ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΟΥΣ ΑΝΘΥΠΑΣΠΙΣΤΕΣ μέχρι και τον συνταγματάρχη διοικητή του διοικητή του πυροβολικού της Κομοτηνής

Οι στρατιωτικοί νόμοι λένε ότι ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί μπορούν να ελεγχθούν από στρατονόμους απλά δίπλα στην υπογραφή του έφεδρου υπαξιωματικού πρέπει να υπογράψει και ο διοικητής της στρατονομίας και απευθείας στον επιτελάρχη μετά.

Ευχαριστώ για το βήμα και όποια άλλη ερώτηση δεκτη.

haris

Στρατονομία - Υπηρεσίες, έξοδοι, άδειες

Δημοσίευση από haris »

paidia eimai idi apo tis 6 augoustou strato kai apo noemvrio eimai stratonomos pante oloi einai zoaraaaaaaaaaaaaaaaa.
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 1
Δημοσιεύσεις: 3951
Εγγραφή: Τρί Οκτ 06, 2009 12:10 am

Στρατονομία - Υπηρεσίες, έξοδοι, άδειες

Δημοσίευση από Rafale »

Σκοπιές (και ένοπλες υπηρεσίες).
Όπως θα έχετε μάλλον ακούσει, οι ΣΝ δεν κάνουν σκοπίες και γενικά αλλες ένοπλες υπηρεσίες που κάνουν οι απλοί στρατιώτες (περίπολα, κτλ.). Αύτο είναι 'σχεδόν΄100% αληθές, κάθως σε κάποιες μονάδες ΣΝ έχουν σκοπίες και περίπολα και ακόμα και σχοινάκια. Ομολογουμένως είναι πολλόι λίγες και όσο πάει και λιγοστεύουν, αλλά σε Ξάνθη, Αλεξαντρούπολη (Έβρο γενικώς), υπάρχει η πιθανότητα για κάτι τέτοιο.

ii. Αντιμετώπιση απο ανωτέρους.
Αυτό ενδεχομένως να ενδιαφέρει τους μεγαλύτερους σε ηλίκια (οχι πως τους άλλους δεν τους ενδιαφέρει, απλώς τους μεγαλύτερους λιγο περισσοτερο). Γενικά τον ΣΝ τον αντιμετωπίζουν κάπως διαφορετικά από τους υπόλοιπους κληρωτούς. Δεν θα είσαστε ένας απλός φαντάρος, αλλά (στη θεωρία και τα χάρτια) το δευτερο σώμα, μετά την προεδρική φρουρά.
Anonymous

Στρατονομία - Υπηρεσίες, έξοδοι, άδειες

Δημοσίευση από Anonymous »

Να ρωτησω κ κατι ακομα, υπαρχει γενικα πιεση για να γραψεις κοσμο ή μπορεις να μην γραψεις κ κανεναν αμα δε γουσταρεις να γραψεις; Σε ψιλο-υποχρεωνουν δηλαδη να το κανεις ή εισαι χαλαρα γενικα κ εξαρταται μονο απο σενα;
st3fan
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: Τρί Σεπ 07, 2010 5:21 am

Στρατονομία - Υπηρεσίες, έξοδοι, άδειες

Δημοσίευση από st3fan »

Με τις αδειες τι παιζει σε στρατονομια; Και επισης θελω να ρωτησω αν μπορει καποιος να μου πει σε ημερομηνιες αν εχω δικιο:

Μπαινω δ εσσο νοεμβριο βασικη εκπαιδευση δυο εβδομαδες, με επιλεγουνε στρατονομια και παω στην καρδιτσα αρχες δεκεμβρη. Η εκπαιδευση εκει διαρκει 2 μηνες ακριβως μεχρι τον Ιανουαριο; Φοιτητική αδεια θα μπορω να παρω τελος ιανουαριου?
ΔΙΑΣ

Στρατονομία - Υπηρεσίες, έξοδοι, άδειες

Δημοσίευση από ΔΙΑΣ »

Ειχε καλες αδειες οταν ημουν εγω σν!

Γιαννης

Στρατονομία - Υπηρεσίες, έξοδοι, άδειες

Δημοσίευση από Γιαννης »

Καλημερα σας θα ήθελα να κάνω μια απλή ερώτηση. Οι εξοδούχοι στρατονόμοι τι ώρες προβλέπονται να βγαίνουν;
george

Στρατονομία - Υπηρεσίες, έξοδοι, άδειες

Δημοσίευση από george »

Γεια σας,

θα ηθελα την αποψη σας για το αν αξιζει να παω στρατονομια, λογο οτι θελω σχεδον καθε σκ να ειμαι εξω λογο επαγγελαματικων υποχρεωσεων.
δηλαδη στην διαρκεια της εκπαιδευσης στην καρδιτσα υπαρχει παριπτωση να μπορει να βγαινει καποιος καθε σαββατοκυριακο λογο καποιον υποχρεωσεων που εχει η στην διαρκεια τις εκπαιδευσεις ξεχνας τα παντα, καταλαβαινω οτι για μερικους ακουγετε παρολογο αυτο. Η να επιλεξω κατι ποιο απλο!

ευχαριστω,
επχιας

Στρατονομία - Υπηρεσίες, έξοδοι, άδειες

Δημοσίευση από επχιας »

Ρ παιδια σεμια διαμαχη με τον διοικητη ΣΝ στη μεραρχια που υπηρετω, μου ιπε οτι δν προβεπεται να κανουν αμ. Ισχυει οτι δεν κανουν αμ; Θελω να τους χωσω γιατι μας σταζουν.
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 1
Δημοσιεύσεις: 2634
Εγγραφή: Δευ Νοέμ 15, 2010 7:01 pm
Επικοινωνία:

Στρατονομία - Υπηρεσίες, έξοδοι, άδειες

Δημοσίευση από dn24 »

επχιας έγραψε:Ρ παιδια σεμια διαμαχη με τον διοικητη ΣΝ στη μεραρχια που υπηρετω, μου ιπε οτι δν προβεπεται να κανουν αμ. Ισχυει οτι δεν κανουν αμ; Θελω να τους χωσω γιατι μας σταζουν.


ζητα την διαταγη που το αναφερει αυτο. Διαταγη απο το υπουργειο ομως. Κ οχι απο κανενα Στρατηγο.

geo

Στρατονομία - Υπηρεσίες, έξοδοι, άδειες

Δημοσίευση από geo »

Και θα συνεχισουν να σε σταζουν... Οι στρατονομοι δεν προβλεπεται να κανουν ουτε ΑΜ ουτε ενοπλες υπηρεσιες... Στρατιωτικος ποινικος κωδικας αρθρο 600-1.
atsoumpalos

Στρατονομία - Υπηρεσίες, έξοδοι, άδειες

Δημοσίευση από atsoumpalos »

Γεια σας παιδιά!
Κατατάσσομαι στον ΕΣ τον νοέμβριο του 11 (Δ εσσο) και σκέφτομαι να δηλώσω στρατονομία μιας και έχω ακούσει οτι η υπόλοιπη θητεία βγαίνει σχετικά καλά και χρειάζομαι κάπως τον χρόνο μου. Προτιμώ να περάσω δύσκολα στην αρχή και να έχω κάποιο χρόνο μετά παρά να είμαι μια ζωή σκοπιτάνθρωπος. Το ζήτημα μου είναι το εξής. Η καταταγή μας εφέτος γίνεται 22 νοέμβρη. Με κείνα και με τ'άλλα θα πιάσει μέσα τέλη γενάρη στο ΚΕΣΝ καρδίτσας φαντάζομαι. Από κεί παίρνει κανείς άδεια για να δώσει μαθημα πολυτεχνείου στη σαλονίκη που είμαι η να το ξεχάσω δε θα μ αφήσουν να δώσω μαθήματα καθόλου; Τελευταία 2 μαθήματα κρίμα να χάσω την περίοδο... Αν ξέρει κανείσ... Ευχαριστώ πολύ εκ των προτερων
Pretoras
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 1
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: Κυρ Σεπ 25, 2011 6:22 pm

Στρατονομία - Υπηρεσίες, έξοδοι, άδειες

Δημοσίευση από Pretoras »

Κοίτα να δεις φιλε μου τι συμβαινει. Κανονικά πρέπει να παρεις αδεια, την λεγομενη φοιτητικη αδεια Η οποια πανω κατω ειναι γυρω στις 5 μερες για να μπορεσεις να δωσεις τα μαθηματα. Ομως στην περιπτωση της στρατονομιας στο ΚΕΣΝ γενικά είναι δυσκολα τα πραγματα για να παρεις αδεια πχ 5 μερες. Η εκπαιδευση στο ΚΕΣΝ κραταει 6 εβδομαδες. Τις 2-3 πρωτες βδομαδες που θα σας παει αιμα, δεν προκειται να παρεις αδεια συμφωνα με εμπειρίες που εχω μαζεψει εχω συζητησει κτλ. Τώρα τις αλλες τρεις εβδομαδες είναι πιο εύκολο να παρεις και ισως τα καταφερεις. Αν εχεις μαλιστα και βυσμα θα ειναι πολυ πιο ευκολο. Αυτα... Α και κατι τελευταίο, χρωστας 2 μαθηματα, αν το ενα πεσει πχ 20 ιαναουριου και το αλλο 29 ιανουαριου, μονο το ενα θα καταφερεις να δωσεις μονο για το ενα θα σου δωσουν αδεια.
paralogistis
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 3
Δημοσιεύσεις: 42
Εγγραφή: Σάβ Απρ 24, 2010 4:53 am

Στρατονομία - Υπηρεσίες, έξοδοι, άδειες

Δημοσίευση από paralogistis »

Φοιτητική άδεια στο κεσν;Καλά τραγούδα atsoumpalos.

Όταν τις πρώτες μέρες έβγαιναν στην αναφορά και ζήταγαν όλοι φοιτητικές άδειες ο λόχαγος αν θυμάμαι καλά δεν είχε δώσει καμία και έλεγε τώρα είστε στον στρατό να είχατε φροντίσει να τελειώνατε τις πολιτικές σας υποθέσεις πριν μπείτε.

Για να καταλάβεις όταν ήμουν στο ΚΕΣΝ πέθανε ο παππούς μου ημέρα Πέμπτη μεσημέρι... Παρασκευή πρωί έτρεξα κανονικά με όλους τα km που τρέχαμε πρωί πρωί φεύγω κατά τις 10 το πρωί από ΚΕΣΝ (η κηδεία ήταν 5 το απόγευμα την οποία ίσα που πρόλαβα) και Σάββατο βράδυ έπρεπε να ήμουν πίσω.

Κάθε εμπόδιο για καλό
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες