Όριο ηλικίας στρατιωτικών σχολών (2012)
Τελείωσα το λύκειο το 2009 και ενδιαφερόμουν για στρατιωτικές σχολές, όμως η τότε προκύρηξη εθετε ως όριο ύψους το 1,65 και μιας και εγώ είμαι 1,63 δεν δήλωσα. Έτσι, μπήκα στην φιλοσοφική σχολή... Το όριο ηλικίας είναι 21 ετσι;
- diplomaths
- Υπολοχαγός
- Posts in topic: 2
Σου μεταφέρω τα εδάφια από την προκύρηξη για αυτούς που τώρα ξεκίνησαν την χρονιά τους στις στρατιωτικές σχολές, αλλαγμένα κατα 1 χρόνο μπροστά, όπως θα είναι δηλαδή στην προκύρηξη που θα βγει τον απρίλιο του '12:
Για τις ΣΣΕ, ΣΝΔ, ΣΙ και ΣΑΝ να έχουν γεννηθεί μετά την
1η Ιανουαρίου 1991
Στη ΣΣΑΣ όσοι γεννήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου
1992.
Όσο για το ύψος, στην τελευταία προκύρηξη, το όριο ύψους για τις γυναίκες ήταν 1,60 και ο Δείκτης Μάζας Σώματος μεταξύ 18-25
ΔΜΣ= βάρος/ (ύψοσ*ύψος)
1η Ιανουαρίου 1991
1992.
Όσο για το ύψος, στην τελευταία προκύρηξη, το όριο ύψους για τις γυναίκες ήταν 1,60 και ο Δείκτης Μάζας Σώματος μεταξύ 18-25
ΔΜΣ= βάρος/ (ύψοσ*ύψος)
Καλησπερα! Εχω γεννηθει στις 2 Απριλιου του 1991 και θελω φετος να δωσω πανελληνιες για να μπω στην ΣΤΥΑ... Δηλαδη θα δωσω τον Μαιο του 2012 και τοτε θα ειμαι 21 χρονων και 1 μηνος. Με πιανει το οριο ηλικιας;
Ευχαριστω!
Ευχαριστω!
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 7
diplomaths έγραψε:Σου μεταφέρω τα εδάφια από την προκύρηξη για αυτούς που τώρα ξεκίνησαν την χρονιά τους στις στρατιωτικές σχολές, αλλαγμένα κατα 1 χρόνο μπροστά, όπως θα είναι δηλαδή στην προκύρηξη που θα βγει τον απρίλιο του '12:
1η Ιανουαρίου 1991
1992.
Καλησπέρα σας. Διαβασα στο forum τα μηνυματα αλλα μπερδευτηκα. Δεν κατατοπιστηκα πληρως. Του χρονου (μαιος 2012 δηλ) θελω να δωσω πανελληνιες για αστυνομικες σχολές αλλά πιο πολυ θα ηθελα και για τις στρατιωτικες. Ακουσα διαφορα οτι δε μπορω γιατι ειναι μεχρι τα 21 για ολες τις στρατιωτικες σχολές ακομα και για την Ικαρων. Αληθεύει; Εγω ειμαι γεννημενη τον Ιουλιο του 1988. Δε μπορω να δηλωσω καμια στρατιωτική σχολή; ...
-
- Στρατηγός
Η Περσινή Προκήρυξη αναφέρει τα εξής όρια
ε. Ηλικία
(1) Οι υποψήφιοι -ες των ΑΣΕΙ πρέπει να πληρούν τις παρακάτω
προϋποθέσεις:
(α) Για τις ΣΣΕ, ΣΝΔ, ΣΙ και ΣΑΝ να έχουν γεννηθεί μετά την
1η Ιανουαρίου 1990. Κατ' εξαίρεση μπορούν να συμμετάσχουν:
1/ Στη ΣΣΕ και οι υπηρετούντες στις Ένοπλες
Δυνάμεις Εθελοντές μόνιμοι Οπλίτες που γεννήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου
1988.
2/ Στη ΣΙ και οι υπηρετούντες στις ΕΔ Εθελοντές,
Κληρωτοί, Κληρωτοί πρότακτοι, Κληρωτοί παρατεταμένης θητείας και Μαθητές -
Απόφοιτοι ΑΣΣΥ που γεννήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 1989.
(β) Στη ΣΣΑΣ όσοι γεννήθηκαν μετά Την 1η Ιανουαρίου
1991.
(2) Οι υποψήφιοι -ες των ΑΣΣΥ πρέπει να μην έχουν υπερβεί το
21ο έτος της ηλικίας τους κατά την 31 Δεκεμβρίου Του Έτους Συμμετοχής Τους
στις Εξετάσεις. Διόρθωση Ηλικίας Με Δικαστική Απόφαση λαμβάνεται υπόψη,
εφόσον προκύπτει ότι η απόφαση αυτή έχει καταστεί αμετάκλητη. Οι υποψήφιοι-ες
θα πρέπει να έχουν γεννηθεί την 31η Δεκεμβρίου 1990 και μεταγενέστερα.
Οπότε δεν μπορείς να δώσεις για στρατιωτικές σχολές
ε. Ηλικία
(1) Οι υποψήφιοι -ες των ΑΣΕΙ πρέπει να πληρούν τις παρακάτω
προϋποθέσεις:
(α) Για τις ΣΣΕ, ΣΝΔ, ΣΙ και ΣΑΝ να έχουν γεννηθεί μετά την
1η Ιανουαρίου 1990. Κατ' εξαίρεση μπορούν να συμμετάσχουν:
1/ Στη ΣΣΕ και οι υπηρετούντες στις Ένοπλες
Δυνάμεις Εθελοντές μόνιμοι Οπλίτες που γεννήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου
1988.
2/ Στη ΣΙ και οι υπηρετούντες στις ΕΔ Εθελοντές,
Κληρωτοί, Κληρωτοί πρότακτοι, Κληρωτοί παρατεταμένης θητείας και Μαθητές -
Απόφοιτοι ΑΣΣΥ που γεννήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 1989.
(β) Στη ΣΣΑΣ όσοι γεννήθηκαν μετά Την 1η Ιανουαρίου
1991.
(2) Οι υποψήφιοι -ες των ΑΣΣΥ πρέπει να μην έχουν υπερβεί το
21ο έτος της ηλικίας τους κατά την 31 Δεκεμβρίου Του Έτους Συμμετοχής Τους
στις Εξετάσεις. Διόρθωση Ηλικίας Με Δικαστική Απόφαση λαμβάνεται υπόψη,
εφόσον προκύπτει ότι η απόφαση αυτή έχει καταστεί αμετάκλητη. Οι υποψήφιοι-ες
θα πρέπει να έχουν γεννηθεί την 31η Δεκεμβρίου 1990 και μεταγενέστερα.
Οπότε δεν μπορείς να δώσεις για στρατιωτικές σχολές
Εγώ παραείμαι μεγάλος για να μπω στα σώματα αν και πλέον είναι πολύ δελεαρ σαν ιδέα. Έχω τελειώσει φυσικά το στρατιωτικό μου χρόνια πριν ως δεκανέας και μπαζούκα. Πλέον είμαι 32 ετών με δυο «μικρά» πτυχία, όχι πανεπιστημιακού επιπέδου.
Φέτος θα δώσω πανελλαδικές και θα ήθελα να ρωτήσω. Πέρα από το ενεργητικό κομμάτι, τα κομάντο, κτλ. Υπάρχει ειδικότητα που δίνει πρόσβαση, πλέον στο επιστημονικό κομμάτι του στρατού χωρίς αυτό το «ανόητο» κατά εμέ ηλικιακό όριο (δεν αναφέρομαι σε εκπαιδευτές); Τουλάχιστον πιστεύω ότι μέχρι 35 μια χαρά ενεργητικός είναι κάποιος για να μπει και να παραμείνει 15-20 χρόνια στο στρατό. Η κάνω λάθος;
Κρίμα να μην μπορούμε να μπούμε, παρά μόνο σε μικρές ηλικίες. Ίσως για να έχουν καλύτερο κοντρολάρισα στα μυαλά τον μικρών. Ίσως αυτό να είναι το πρόβλημα τους. Λολ
Λοιπόν εγώ σκέπτομαι πράσινα επαγγέλματα και πράσινο θα μπορούσε να είναι πχ και ο μηχανικός περιβάλλοντος (κάθε τύπου μόλυνση, προστασία, έρευνα κτλ). Επίσης τα ελαφρά ιατρικά, όπως κοινωνικές υπηρεσίες, μετά τραυματικά (όχι γιατρός.) Υπάρχει τρόπος εισαγωγής με κάτι τέτοια; Εάν είναι να το προγραμματίσω και έχω ως στόχο. Πχ τα ηνωμένα έθνη δέχονται εάν έχεις τέτοιου τύπου χαρτιά και roister number. Αριθμό έχω (roister), πτυχίο στους κλάδους που έχουν ζήτηση δεν έχω μιας και είμαι φωτογράφος και πληροφορικαριος (πτυχία). Η Ελλάδα απέχει από αυτά; Δεν ασχολείται καν;
Πιστεύω ότι είναι το κατάλληλο τοπικ να κάνω την παραπάνω ερώτηση, μιας και με ενδιαφέρει το ηλικιακό κομμάτι περισσότερο.
Φέτος θα δώσω πανελλαδικές και θα ήθελα να ρωτήσω. Πέρα από το ενεργητικό κομμάτι, τα κομάντο, κτλ. Υπάρχει ειδικότητα που δίνει πρόσβαση, πλέον στο επιστημονικό κομμάτι του στρατού χωρίς αυτό το «ανόητο» κατά εμέ ηλικιακό όριο (δεν αναφέρομαι σε εκπαιδευτές); Τουλάχιστον πιστεύω ότι μέχρι 35 μια χαρά ενεργητικός είναι κάποιος για να μπει και να παραμείνει 15-20 χρόνια στο στρατό. Η κάνω λάθος;
Κρίμα να μην μπορούμε να μπούμε, παρά μόνο σε μικρές ηλικίες. Ίσως για να έχουν καλύτερο κοντρολάρισα στα μυαλά τον μικρών. Ίσως αυτό να είναι το πρόβλημα τους. Λολ
Λοιπόν εγώ σκέπτομαι πράσινα επαγγέλματα και πράσινο θα μπορούσε να είναι πχ και ο μηχανικός περιβάλλοντος (κάθε τύπου μόλυνση, προστασία, έρευνα κτλ). Επίσης τα ελαφρά ιατρικά, όπως κοινωνικές υπηρεσίες, μετά τραυματικά (όχι γιατρός.) Υπάρχει τρόπος εισαγωγής με κάτι τέτοια; Εάν είναι να το προγραμματίσω και έχω ως στόχο. Πχ τα ηνωμένα έθνη δέχονται εάν έχεις τέτοιου τύπου χαρτιά και roister number. Αριθμό έχω (roister), πτυχίο στους κλάδους που έχουν ζήτηση δεν έχω μιας και είμαι φωτογράφος και πληροφορικαριος (πτυχία). Η Ελλάδα απέχει από αυτά; Δεν ασχολείται καν;
Πιστεύω ότι είναι το κατάλληλο τοπικ να κάνω την παραπάνω ερώτηση, μιας και με ενδιαφέρει το ηλικιακό κομμάτι περισσότερο.

Εγω ειμαι 22 και 4 μηνες γραφτηκε οτι απο φετος το 2012 θα εχουν συμμετοχη στα ασει οσοι γεννηθηκαν την 1-1-89 και μετα και ασσυ οσοι γεννηθηκαν μεχρι 31-12-89; Εγω δηλαδη εχω δικαιωμα για την δευτερη επιλογη; 

Dam, δυστυχώς στην ηλικία που είσαι δεν μπορείς να μπεις σε καμία στρατιωτική σχολή ούτε στον στρατό γενικότερα, μέσω του θεσμού των ΕΠ. ΟΠ... Αφού έχεις πτυχίο πληροφορικής (ΤΕΙ αν κατάλαβα καλά) κάνε μία προσπάθεια για ΕΛ. Ας, βγαίνουν προκηρύξεις που και που (δυστυχώς οχι συχνά) και το όριο ηλικίας είναι 32 (πάλι οριακά είσαι... ). Αλλιώς, αφού φέτος δίνεις πανελλήνιες προσπάθησε να επιλέξεις μία σχολή που να σου προσφέρει πολλές επιλογές ώστε να βρεις πιο ''εύκολα'' δουλειά! Καλή τύχη!:)
ΑΓΑΘΑ ΚΟΠΟΙΣ ΚΤΩΝΤΑΙ
-
- Στρατηγός
ΜΑΝΘΑ έγραψε:Εγω ειμαι 22 και 4 μηνες γραφτηκε οτι απο φετος το 2012 θα εχουν συμμετοχη στα ασει οσοι γεννηθηκαν την 1-1-89 και μετα και ασσυ οσοι γεννηθηκαν μεχρι 31-12-89; Εγω δηλαδη εχω δικαιωμα για την δευτερη επιλογη;
Τι να σου πω, εγώ έχω αναρτήσει τα περσινά όρια ηλικίας (2 μηνύματα ποιο πάνω) αν το διάβασες και έβγαλες αυτό το συμπέρασμα πάω πάσο!
Ρε παιδια αφου περσυ ηταν οι 1990, φετος θα ηταν οι 1991 και του χρονου οι 1992. Εννοω απο αυτο το ετος και μετα θα μπορουν να δωσουν
- AlexTheGood
- Δεκανέας - ΟΒΑ
- Posts in topic: 1
Είμαι γεννημένος τον Ιούνιο του 1991. Προλαβαίνω να δώσω;
Ου πόσοι αλλά που
- Titis
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 1
Η περσινή προκύρηξη έλεγε ότι μπορούν να μπουν σε στρατιωτικές σχολές άτομα γενημμένα μετά τις 1/1/90. Λογικά φέτος μπορούν να μπουν άτομα από 1/1/91 και μετά. Με αυτήν την λογική μπορείς να μπεις. Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος.
Γεια σας παιδια! Με τη σειρα μου κι εγω θελω να κανω μερικες αιρωτησεις! Αρχικα θελω να πω οτι ειμαι 22 ετων και θελω να μπω στη ΣΜΥ με ενιμεροσαν οτι μπορω να περασω στη ΣΜΥ απο το ΕΠΑΛ πολι ποιο ευκολα απο το γενικο λογο του οτι εχουν ποιο εθκολα θεματα! Εγω εχω τελειωσει το στρατιωτικο μοθ το 2010 στο σωμα Υγειονομικου και θα ηθελα να ρωτισω αν καταφερω να μπω στη ΣΜΥ υπαρχει καποιος τροπος να γεινω μονιμος λοχιας Υγειονομικου η αυτο ειναι θεμα τυχης; Δηλαδη επιλεγουν αλλοι για εσενα η διλονεις εσυ τι θες; Ευχαριστω για τις απαντησεις σας...
-
- Στρατηγός
Διάβασε πρώτα τα όρια ηλικίας, βλέπω το άκυρο να έρχεται από ψηλά
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης