Όριο ηλικίας για Πυροσβεστική (2012)

Πληροφορίες για προκηρύξεις Πυροσβεστών, Ειδικών Φρουρών, Λιμενικού και τα τα όρια ηλικίας, ύψους και ΔΜΣ.
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
antonis gsi

Δημοσίευση από antonis gsi »

Γεια σας κ απο εμενα παιδια.
Θεσσαλονικη πριν απο λιγο καλεσα στις πληροφοριες κ με γειωσαν οσο αναφορα την ημερομηνια γεννησης.
Φεβρουαριο του 1982 ειμαι.

αντε καλες ανεργιες!
manos25thess
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από manos25thess »

antonis gsi έγραψε:Γεια σας κ απο εμενα παιδια.
Θεσσαλονικη πριν απο λιγο καλεσα στις πληροφοριες κ με γειωσαν οσο αναφορα την ημερομηνια γεννησης.
Φεβρουαριο του 1982 ειμαι.

αντε καλες ανεργιες!

για 1 μηνα εχασες την προκυρηξη ε;
ΠΙΛΟΤΟΣ

Δημοσίευση από ΠΙΛΟΤΟΣ »

Το όριο 29 ετων ισχύει και για τους πτυχιούχους ΑΕΙ, σωστά ;
been there...
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από been there... »

greko_27 έγραψε: οι νομοι ομως στην ελλαδα ειναι σαν τους χρησμους της πυθιας! Και στην προκ υπαρχουν πολλες ασαφειες και νομικα λαθη... Οπως και αντισυνταγματικες αποφασεις! Οποιος καταλαβε καταλαβε!

Δε με κατάλαβες. Δεν το δικαιολογώ (δεν καταλαβαίνω κιόλας γιατί το άλλαξαν), απλά αναφέρω πού στηρίζεται.Προσωπική άποψη (Μη θεωρηθεί ότι αποθαρρύνω κανέναν. Συζήτηση γίνεται... ) : Το αρχηγείο είναι καλυμμένο νομικά. Άσχετο αν μέχρι τώρα δε γινόταν έτσι. Ο εργατολόγος από τέτοια ζει. Το 'χω ξαναδεί το έργο με κομμένους σε αθλήματα, υψομετρήσεις κλπ που τους έφαγαν αρκετά λεφτά. Κι εμένα, αν πάω δικαστικά να πληρώνομαι μισθό Προέδρου Δημοκρατίας, "έχεις πιθανότητες" θα μου πουν... Εικόνα
(Στην προηγούμενη προκήρυξη, του 2008, αναφέρει: "εκτός της ηλικίας, την οποία πρέπει να έχουν κατά το χρόνο προκήρυξης διαγωνισμού".)
skormyt
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 14

Δημοσίευση από skormyt »

Καλησπέρα, φίλε μου. Αναφορικά με την προκήρυξη του 2008 έχεις δίκιο ότι έλεγε κατά το έτος προκήρυξης...

Ο νόμος όμως πάνω στον οποίο στηρίχθηκε η προκήρυξη (που φαντάζομαι ότι έιναι "ισχυρότερος" νομικά από αυτήν... ) λέει :
"... Εκτός της ηλικίας, την οποία ο υποψήφιος πρέπει να έχει κατά το χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής της αίτησης" (Άρθρο 1 Π. Δ 19/2006).

Συνεπώς λέει ακριβώς ότι και ο φετινός νόμος! Τότε όμως η Πυροσβεστική ήθελε να πάρει άτομα και από το 1977 (δεν μπορώ να φανταστώ για ποιους λόγους) και άλλαξε τη διατύπωση στην τότε προκήρυξη.
Φέτος δεν θέλει να πάρει άτομα από το 1982 και ερμηνεύει αλλοιώς τον ισχύοντα νόμο...

Αναρωτιέμαι η ίδια διατύπωση σε έναν νόμο δεν πρέπει να ερμηνεύεται με τον ίδιο τρόπο κάθε φορά; Αναλόγως με τα κέφια που έχει κάθε υψηλόβαθμος... Θα δίνονται διαφορετικές ερμηνείες και θα παίζουμε με τη ζωή των άλλων;
Αν δεν πρέπει σε αυτήν την περίπτωση να επέμβει δικηγόρος πότε χρειάζεται τότε;

Καλή επιτυχία σε όλους και καλό βράδυ!

been there...
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Κάτι που δεν κατάλαβες: Η προκήρυξη του 2008 είχε ως κανονισμό κατάταξης το 19/2006 που αναφέρεις. Εδώ και κάτι μήνες, ο κανονισμός κατάταξης είναι ο 4029/2011 που αναφέρει τα ίδια με την προκήρυξη. Αν ίσχυε ακόμα το 19/2006 θα είχες δίκιο.
Πυ πυ πύραρχος

Δημοσίευση από Πυ πυ πύραρχος »

greko_27 έγραψε:
Akspoogy έγραψε:greko_27 εχεις καλα μορια;
αν ναι, κυνηγατο

στην κατηγορια που δινω που ειναι και η μοναδικη λογω πτυχιου ειναι μεχρι 31 (βεβαια δεν μπορω να δωσω και για την β) ... Αλλα και παλι εαν δεν μπορουσα να δωσω δεν θα το κυνηγουσα γιατι απλα δεν πολυγουσταρω την πυροσβεστικη... Παντως εξακολουθω να πιστευω οτι αυτο με τα ορια ηλικας ειναι η μεγαλυτερη ηλιθιοτητα που εβγαλε η πυροσβεστικη οπως και με το Ι1 (που δεν ισχυει για τα αλλα σωματα ασφαλειας). Καλυ τυχη αλλα πιστευω οτι δεν θα βγαλει πουθενα αυτο.

Το όριο ηλικίας τι έχει και είναι ηλιθιότητα. Δεν λέω, μπορουμε να λέμε ο καθένας ότι θέλει αλλα να το τεκμηριωνει και λιγο...

Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από greko_27 »

Πυ πυ πύραρχος έγραψε:

Το όριο ηλικίας τι έχει και είναι ηλιθιότητα. Δεν λέω, μπορουμε να λέμε ο καθένας ότι θέλει αλλα να το τεκμηριωνει και λιγο...

Καλα τα ορια ηλικας αλλα και αλλα κριτηρια των υποψηφιων διαμορφωνονται με βαση τα κομματικα συμφεροντα... Και τα συμφεροντα των συνδικαλιστων... Πχ ορια υψους για το λς. Απο 1,70 για υπαξ σε παλαιοτερα ετη στο 1,60 για γυναικες (κατα τα αλλα ισοτητα). Ορια ηλικας για πτυχιουχους. Απο 32 στο 28 (οταν το λιμενικο ενισχυετε τουλαχιστον σε 3ετη βαση-αμα σου κατσει δηλαδη) ... Και το ποιο κουφο. Οταν μια προκηρυξη την δημοσιευεις μηνα δεκεμβριο και ζητας τα χαρτια να τα καταθεσουν οι υποψηφιοι τον γεναρη γραφεις απο την αρχη... Ετος 198... Εως 199... Και οχι να υπαρχει ασαφεια!

Πυ πυ πύραρχος

Δημοσίευση από Πυ πυ πύραρχος »

greko_27 έγραψε:
Πυ πυ πύραρχος έγραψε:

Καλα τα ορια ηλικας αλλα και αλλα κριτηρια των υποψηφιων διαμορφωνονται με βαση τα κομματικα συμφεροντα... Και τα συμφεροντα των συνδικαλιστων... Πχ ορια υψους για το λς. Απο 1,70 για υπαξ σε παλαιοτερα ετη στο 1,60 για γυναικες (κατα τα αλλα ισοτητα). Ορια ηλικας για πτυχιουχους. Απο 32 στο 28 (οταν το λιμενικο ενισχυετε τουλαχιστον σε 3ετη βαση-αμα σου κατσει δηλαδη) ... Και το ποιο κουφο. Οταν μια προκηρυξη την δημοσιευεις μηνα δεκεμβριο και ζητας τα χαρτια να τα καταθεσουν οι υποψηφιοι τον γεναρη γραφεις απο την αρχη... Ετος 198... Εως 199... Και οχι να υπαρχει ασαφεια!

Στο τελευταίο συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Στα άλλα, επέτρεψέ μου να διαφωνήσω. Καταρχήν οι γυναίκες είναι απο την φύση τους πιο κοντές απο τους άντρες και λιγότερο μυώδεις, είναι γενετικό αυτό, οπότε πιστεύω Θα έπρεπε να έχουν Ευκολότερα αθλήματα. Αλλο εγω και συ, "τα μοσχάρια" και άλλο μια γυναίκα να σηκώνει 50 κιλα, δεν νομίζεις; Δεύτερον, οι πτυχιούχοι "φάγανε" 4-5 χρόνια ++ χιλιάδες $$$$ για να πάρουν ένα πτυχίο, και δεν αξίζουν 3 χρόνια παράταση; Εξάλλου το όριο ηλικίας που αλλάζει είναι μονο στην κατηγορία πτυχιούχων, και όχι στους οδηγούς ή στους πυροσβέστες γενικών καθηκόντων, πράγμα το οποίο σημαίνει οτι δεν τρώει την δική σου θέση, γιατί ούτε εσυ έχεις πτυχίο, για να διαγωνισθείς στην κατηγορία πτυχιούχων, ούτε αυτός έχει την ηλίκια να διαγωνισθεί στην κατηγορία οδηγών-γενικών καθηκόντων.Παλιά παίζανε πολλά συμφέροντα και πολύ βύσμα, αλλα τώρα δεν βλέπω κάτι μεμπτό... Δηλαδή θες να μας πείς οτι το όριο ύψους 1,70 που διαμορφώθηκε είναι για να περάσουν στην προκήρυξη οι ψηλοί πασοκτζήδες, και οτι όλοι οι νεοδημοκρατες-κουκουέδες-καρατζεφέριδες είναι νάνοι; Βγήκε ο Γιωργάκης με μια μεζούρα και τους μετρούσε;

Ούτε τα συμφέροντα των συνδικαλιστών μπορώ να δω. Νομίζω οτι οι προκηρύξεις αυτές είναι απο τις πιο "καθαρές" που έχουν βγεί. Και επιτέλους δείτε τα λίγο τα πράγματα και με άλλη οπτική γωνία. Μην κοιτάτε μόνο ότι σας Συμφέρει. Ε - Λ - Ε - Ο - Σ

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από Greek_Army »

Είναι το τελευταίο μήνυμα που αναφέρεται σε άλλα θέματα εκτός από την ηλικία, υπάρχει το ΚΨΜ εκεί μπορείτε να πείτε ότι θέλετε
Maybe
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Maybe »

Καλημέρα σε όλους!Έχω τσεκάρει κ εγώ τα περί Νόμων κ Π. Δ. Κ έχω συγκρίνει σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα τις δύο προκηρύξεις (2007 κ 2011).
Παρατηρήσεις:
ΚΑΙ στις δυο προκηρύξεις αναφέρονται τα εξής
1... Εκτός της ηλικίας, την οποία ο υποψήφιος πρέπει να Έχει κατά το χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής της αίτησης: ...
ΚΑΙ
2... Να έχουν συμπληρώσει το 19ο έτος της ηλικίας Τους και να μην έχουν υπερβεί το 29ο έτος- (ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Το οποίο διορθώθηκε εγκαίρως σε 30ο στην προκήρυξη του 2007) Της ηλικίας Τους, την 31η Δεκεμβρίου του έτους προκήρυξης του Διαγωνισμού, με τις ακόλουθες εξαιρέσεις: ...

Το κλειδί της όλης υπόθεσης δηλαδή, θεωρώ πως βρίσκεται στο εξής σημείο:Στη σελίδα 1 της Προκήρυξης 2007 (η οποία εκδόθηκε 14 Δεκεμβρίου 2007) αναφέρεται ότι:Ο Αρχηγός Του Πυροσβεστικού Σώματος1.- Έχοντας υπόψη: ... ζ.- Τις διατάξεις του Π. Δ.19/2006 «Κανονισμός κατάταξης στο Πυροσβεστικό Σώμα των Δοκίμων Πυροσβεστών και άλλες διατάξεις»,όπως αυτό τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και Ισχύει σήμερα με το Π. Δ.236/2007 (Α΄ 275) ...

-- (ΟΠΟΥ το Π. Δ.236/2007 με ημερομηνία έκδοσης 10 Δεκεμβρίου 2007 αναφέρει:
Άρθρο 31. Το πρώτο εδάφιο της παρ.2 του άρθρου 1 του π. Δ.19/2006 (Α΄ 16) αντικαθίσταται ως εξής:«2. Να έχουν συμπληρώσει το 19ο έτος της ηλικίας Τους και να μην έχουν υπερβεί το 30ο έτος της ηλικίας,την 31η Δεκεμβρίου του έτους προκήρυξης του διαγωνισμού, με τις ακόλουθες εξαιρέσεις: »... ) --

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:Υπήρχε ακριβώς η ίδια ασάφεια κ στην παλιά προκήρυξη του 2007 (μιας κ πάλι οι αιτήσεις ήταν "στην αλλαγή της χρονιάς... ",αλλά δεν έγινε καν αντιληπτή διότι ακριβώς 4 ημέρες πριν την προκήρυξη εκδόθηκε το διορθωτικό Π. Δ.236/2007 το οποίο αντί να αφαιρέσει το δικαίωμα συμμετοχής σε όσους γεννήθηκαν το 1977, πρόσθεσε 1 έτος στο όριο ηλικίας κ από 29 έγινε 30.
Αυτό δεν έγινε στην τρέχουσα προκήρυξη κ γι΄αυτό είμαστε Εικόνα Όλοι εμείς του '82 λοιπόν.

Δε μπορώ να φανταστώ το γιατί... --λόγω κρίσης-κ άρα υπεράριθμοι-κ άρα ας κόψουμε κάτι να μη παιδευόμαστε κανένα χρόνο με τις δοκιμασίες. άλλωστε τότε υπήρχε κ παράβολο 15 Ευρώ τώρα δεν υπάρχει οπότε δε συμφέρει... ;--λόγω των Indigo της γενιάς μας-που ίσως δε μας πάνε! Εικόνα (αστειάκι ήταν.) --δε πρόλαβαν;--ξεχάστηκαν; --έτσι χωρίς λόγο;
Ποιος ξέρει.
Έχω στα χέρια μου την ' διευκρινιστική εγκύκλιο' που παρέλαβαν οι επιτροπές (ταλαιπωρήθηκα κ εγώ τσάμπα. Αλλά τουλάχιστον ζήτησα να μου την δώσουν.).Αυτή τη φορά δηλαδή, αντί για ύπαρξη σχετικού Π. Δ. Που να ρυθμίζει το θέμα, εμφανίστηκε έγγραφο από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, με θέμα 'Διευκρινήσεις κ Οδηγίες επί της προκήρυξης.' όπου φυσικά όντως αναφέρει πως δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι γεννηθέντες από 16/01/1983 έως και 16/01/1993.

Πραγματικά δε ξέρω αν υπάρχει κάποια ελπίδα κ πως θα την προσεγγίζαμε.Περιμένω σκέψεις - προτάσεις... Θεωρώ πως αν γίνει κάτι ομαδικά κ έγκαιρα ίσως να γλιτώσουμε την αδικία.

Maybe...

Υ. Γ.: Μόλις είδα τα τελευταία σχόλια. Θα έλεγα πως συμφωνώ απόλυτα με την πρώτη ΜΌΝΟ παράγραφο Πυ Πυ Πύραρχου.Το είχα σκεφτεί κ εγώ. Δηλαδή οι απόφοιτοι λυκείου έχουν μια δεκαετία περιθώριο να καταφέρουν να περάσουν σε κάποια προκήρυξη. οι πτυχιούχοι με μεταπτυχιακό δηλαδή γιατί να έχουν 3-4 χρονάκια μόνο; Πραγματικά νιώθουμε την πλήρη απογοήτευση. Ας μπει κάποιος για λίγο έστω στη θέση μας, μονο έτσι ίσως μας καταλάβει. Τόσο απογοήτευση που ούτε απέμεινε πλέον κουράγιο να αγωνιστούμε. Όλα μας διώχνουν απο αυτή τη χώρα.ΕικόναΣυγνώμη αν ξέφυγα λίγο από το θέμα.
πολιτης

Δημοσίευση από πολιτης »

Ρε παιδια για να καταλαβω εμεις του 82 μπορουμε να κανουμε τα χαρτια μας σαν πτυχιουχοι
skormyt
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 14

Δημοσίευση από skormyt »

Φίλε been there... Στο σχόλιο μου που απαντάς, είχα ήδη γράψει : "Συνεπώς λέει ακριβώς ότι και ο φετινός νόμος! ".
Με λίγα λόγια και συγνώμη για την επανάληψη, το ΠΔ 19/2006 στο κρίσιμο σημείο της ηλικίας ("... Εκτός της ηλικίας, την οποία ο υποψήφιος πρέπει να έχει κατά το χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής της αίτησης... ") αναφερει ακριβώς τα ίδια με το νομο 4029/2011 που ισχύει για την τωρινή προκήρυξη !

Έτσι, παρατηρείται το παράδοξο, η προκήρυξη του 2007-8 να μην συμφωνεί στο επίμαχο σημείο της ηλικίας με το τότε ΠΔ 19/2006 πάνω στο οποίο στηρίχθηκε, αλλά να αναφέρει "... Εκτός της ηλικίας, την οποία ο υποψήφιος πρέπει να έχουν κατά το χρόνο προκήρυξης του διαγωνισμού... "! Έτσι δεν δημιουργήθηκε κάποια ασάφεια βάσει της τότε προκήρυξης και όλα ήταν ξεκάθαρα.

Επίσης, φίλε Maybe, συμπληρώνοντας αυτά που αναφέρεις συγκρίνοντας τις δύο προκηρύξεις του 2007 και 2011 το σημείο κλειδί δεν είναι (πάντα κατά τη γνώμη μου) ότι άλλαξε το όριο ηλικίας από 29 σε 30, με την τροποποίηση του Π. Δ 19/2006 από το Π. Δ 236/2007, αλλά ο τρόπος υπολογισμού των ορίων ηλικιας! Δηλαδή τότε είπαν 2007 - 30 = 1977 και δεν είπαν 2008 - 30 = 1978, παρόλο που το ΠΔ 19/06, έλεγε τα ίδια με το νόμο που ισχύει τώρα τον 4029/2011! Με τη λογική που ακολούθησε φέτος η Πυροσβεστική έπρεπε να πει 2008-30=1978 ελάχιστο όριο ηλικίας...

Όμως τότε το 2007, όπως προείπα, φρόντισαν να αλλάξουν την έκφραση της προκήρυξης και όλα καλά. Φέτος, αναφέρουν ότι ακριβώς και ο Νόμος 4029/2011, στον οποίο υπάρχει ασάφεια για την ηλικία και έτσι ξεκινησε όλο το μπέρδεμα και η αδικία για τους 1982...

Το ελπιδοφόρο γεγονός είναι ότι ο Νόμος είναι ισχυρότερος από την Προκήρυξη! Η Προκήρυξη γράφεται βάσει του Νόμου και όχι το αντίστροφο. Συνεπώς, εφόσον οι Νόμοι του 2007-2007 και του 2011 γράφουν ακριβώς τα ίδια για το κριτήριο της ηλικίας θα πρέπει να ίσχυε η ίδια λογική στον τρόπο υπολογισμού και να λαμβανόταν ως έτος αναφοράς το έτος προκήρυξης το 2011 και όχι ο χρόνος λήξης της προθεσμίας των δικαιολογητικών το 2012...

Ευχαριστώ και συγνώμη για το μέγεθος του σχολίου...

window.CS = window.CS||{};CS.Extension=CS.Extension||{};CS.Extension._settings = "firefox-9.0.1:1.0.53:883881cf764a46bec027e72f60e6fce:1322673125:1326478459";

been there...
Επιλοχίας
Επιλοχίας

skormyt έγραψε:Φίλε been there... Στο σχόλιο μου που απαντάς, είχα ήδη γράψει : "Συνεπώς λέει ακριβώς ότι και ο φετινός νόμος! ".
Με λίγα λόγια και συγνώμη για την επανάληψη, το ΠΔ 19/2006 στο κρίσιμο σημείο της ηλικίας ("... Εκτός της ηλικίας, την οποία ο υποψήφιος πρέπει να έχει κατά το χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής της αίτησης... ") αναφερει ακριβώς τα ίδια με το νομο 4029/2011 που ισχύει για την τωρινή προκήρυξη !

Έτσι, παρατηρείται το παράδοξο, η προκήρυξη του 2007-8 να μην συμφωνεί στο επίμαχο σημείο της ηλικίας με το τότε ΠΔ 19/2006 πάνω στο οποίο στηρίχθηκε, αλλά να αναφέρει "... Εκτός της ηλικίας, την οποία ο υποψήφιος πρέπει να έχουν κατά το χρόνο προκήρυξης του διαγωνισμού... "! Έτσι δεν δημιουργήθηκε κάποια ασάφεια βάσει της τότε προκήρυξης και όλα ήταν ξεκάθαρα.

Σωστός. Σου απαντούσα μέχρι τώρα βάσει της προκήρυξης, υποθέτοντας ότι θα υπήρχε η ίδια διατύπωση στο 19/2006 ή στις τροποποιήσεις του.Mea culpa...
Απλά, αν ίσχυαν το 2008 τα τωρινά, θα έπρεπε αντί για 1977-1988, να γίνονται δεκτές οι ημερομηνίες γέννησης 15/1/1978-15/1/1989... Το 'χω ξαναπει ότι το θεωρώ παράλογο, γιατί το μόνο που αλλάζει είναι να κόβουν μια χρονιά στην αρχή και να προσθέτουν από σχεδόν καμία ως σχεδόν μία στο τέλος (όπου όμως μόνο γυναίκες επωφελούνται).
κ.απα

Δημοσίευση από κ.απα »

Καλησπέρα σε όλους και καλή επιτυχία. Μετά και απο την δική μου απόρριψη λόγω ηλικίας και λίγων ημερών.

Και μετά απο μια παρότρυνση απο έναν πυροσβέστη που μου είπε να το κυνηγήσω.

Είπα να το ψάξω μήπως υπάρχουν πιθανότητες να αλλάξει κάτι.

Ήδη ψάχνω για δικηγόρο (γιατί δεν ξέρω κάποιον που να ασχολείται με αυτά).

Εξ αρχής θα τον ρωτήσω εαν έχω πιθανότητες και μετά βλέπουμε.

Όποιος ξέρει κάτι παραπάνω ή Και αυτός θέλει Να Κάνει προσφυγή Ας δείξει εδώ ενδιαφέρον

και μετά βλέπουμε... Καλύτερα πολλοί παρά λίγοι!

Απλά να ξέρετε οτι πρέπει να πάρετε το χαρτί απόρριψης.

Συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα και ευχαριστώ!

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες