Λόχος Υποψηφίων Βαθμοφόρων (ΛΥΒ)

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Απο τα λυβ βγαινεις δεκανεας ρε. Για να γινεις λοχιας μονο τιμητικα απο το λοχαγο ς οταν απολιεσαι κ μονο τοτε. Τουλαχιστον ετσι ειναι στη κυπρο-ελδυκ.
polazar
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από polazar »

Γνωριζετε πως μπορει κανεις να παει λυβ;
Legion
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 4
Επάγγελμα: XARAKIRI
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Legion »

Αν τα χαρτια σου εχουν ενδειξη Υπαξ(υπαξιωματικου)τοτε περνας απο ΛΥΒ...
Όποιος ξεχνάει την ιστορία του είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει. (Σανταγίανα Ισπανός Φιλόσοφος)₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪
polazar
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από polazar »

Εμενα τα χαρτια μου μονο για ΥΕΑ ειχαν ενδειξη, και αλλοι με ειπαν πως πρεπει να εχεις καποια συγκεκριμενη ειδικοτητα για να περασεις λυβ, ακριβως τι γινεται μπορειτε να με πειτε;
Legion
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 4
Επάγγελμα: XARAKIRI
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Legion »

Σχεδον ολοι εχουν ενδειξη ΥΕΑ, οταν σε παρουν φανταρο και οσο θα εισαι στο κεντρο θα μαθετε τις ειδικοτητες σας που θα πρεπει να εκπαιδευτταιτοτε θα μαθεις και αν εχεις ενδειξη ΥΠΑΞ... Αρκει να περασεις καποιες εξετασεις στο τελος του σχολειου(ΛΥΒ) γιατι μπορει ν μην βγεις και τιποτα αν δεν εισαι καλος... !

Ελπιζω να σε βοηθησα...
Όποιος ξεχνάει την ιστορία του είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει. (Σανταγίανα Ισπανός Φιλόσοφος)₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪
polazar
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από polazar »

Εμενα η ειδικοτητα μου τωρα ειναι ηλεκτροτεχνιτης τροχοφορων οχηματων οποτε δεν πιστευω να εχω ενδειξη υπαξ. Κριμα παντως αμα πηγαινα λυβ θα διαβαζα εννοειται για να περασω τις εξετασεις.
Anonymous

Να ρωτησω... , στο ναυτικό δεν υπάρχει λυβ και ΥΕΑ;

10κωστας50
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από 10κωστας50 »

Legion έγραψε:Σχεδον ολοι εχουν ενδειξη ΥΕΑ, οταν σε παρουν φανταρο και οσο θα εισαι στο κεντρο θα μαθετε τις ειδικοτητες σας που θα πρεπει να εκπαιδευτταιτοτε θα μαθεις και αν εχεις ενδειξη ΥΠΑΞ... Αρκει να περασεις καποιες εξετασεις στο τελος του σχολειου(ΛΥΒ) γιατι μπορει ν μην βγεις και τιποτα αν δεν εισαι καλος... !

Ελπιζω να σε βοηθησα...

Δηλαδή θα μαθουμε μέσα αν μπορουμε περάσουμε ΛΥΒ ή οχι ε;
Ρωταω γιατι μπαίνω στις 10 και θέλω να ξέρω!
(Εχω και εγω ένδειξη ΥΕΑ οπως οι περισσότεροι)
Άντρας λογάται, όποιος μπορεί να σκύβει το κεφάλι, όπου πουλάν παλικαριές κ' εγωισμούς οι άλλοι...
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 14
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Ναι, στη διάρκεια της θητείας και αναλόγως ειδικότητας θα τα μάθετε αυτά.
Anonymous

Καλησπέρα παιδιά

ο αδερφός μου παρουσιάστηκε σήμερα και λίγο που μιλήσαμε μου είπε πως εξετάζει το ενδεχόμενο να "πάει ΛΥΒ".

Απ'ότι μου είπε είναι κάποιο σχολείο απ'όπου βγαίνεις βαθμοφόρος, έχει πολύ καλή εκπαίδευση και όποιος θέλει μετά το Λ. Υ. Β. Μπορεί να συνεχίσει στο ΚΕΕΔ(Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ειδικών Δυνάμεων) και ΣΧ. ΑΛ. (Σχολή Αλεξιπτωτιστών).

Φυσικά, τον συμβούλευσα να ρωτήσει όσο το δυνατόν περισσότερους και εγκυρότερους για τέτοια στρατολογικά θέματα, υπενθυμίζοντάς του πως ο όρος ραδιο-αρβύλα... Έχει τις καταβολές του στο στρατό Εικόνα

Έχω την αίσθηση πως λάθος του τα'παν, γιατί ό, τι αναζήτηση έκανα δε μου έβγαλε σχεδόν κανένα αποτέλεσμα όσον αφορά το Λ. Υ. Β. Και οι λιγοστές που προέκυψαν δεν ανέφεραν κάτι απ'αυτά που μου είπε...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Μπορεί κανείς να ρίξει λίγο φως στο θέμα;
Τι ακριβώς είναι ο Λ. Υ. Β. , τι περιλαμβάνει η εκπαίδευση και αληθεύει πως έχεις τη δυνατότητα να περάσεις και σχολείο Ειδικών Δυνάμεων μετά;

Εν γένει, ό, τι γνωρίζετε περί Λ. Υ. Β. Ευπρόσδεκτο!
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από yandr »

Καμία σχέση.

Τα ΛΥΒ (Λόχος Υπέρ Βυσμάτων) περνούν μία πολύ ελαφριά εκπαίδευση και παλιά έβγαιναν Δεκανείς ή Λοχίες. Σήμερα νομίζω μόνο Δεκανείς αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος για αυτό.

ΣΧΑΛ και ειδικές δυνάμεις μπορεί να τις ξεχάσει εντελώς. Μόνο αν μπει στις ειδικές δυνάμεις ή στους αλεξιπτωτιστές περνάει από τέτοια εκπαίδευση.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Από τη 295 σιερά μόνο Δεκανείς βγαίνουν σήμερα και η διάρκεια του σχολείου αμφιβάλλω εάν ξεπερνάει τις 3 εβδομάδες.
Anonymous

Εχω προβλημα υγειας κ ακομα τρεχω... Εχω παραπεμπτικο αλλα δν μ εστειλαν ακομα 401! Θα παω; Δεν θελω ουτως η αλλως! Με εχουν παρει σαν γραφεα στην μοναδα αν κ εχω ειδικοτητα πολυβολητη αλλα δν εκανα καθολου εκπαιδευση! Ουτε οπλο δεν χρεωθηκα! Ααα... Κανω 9μηνο αν παιζει ρολο

ILARXOS
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 2
Ενδιαφέροντα: πλοια, τρενα, φυσικη . . .
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ILARXOS »

Nassos έγραψε:Από τη 295 σιερά μόνο Δεκανείς βγαίνουν σήμερα και η διάρκεια του σχολείου αμφιβάλλω εάν ξεπερνάει τις 3 εβδομάδες.

πρέπει να έπιασε και 296. Στη νεοσυλλέκτων είχα Λ/Υ εφ. Λοχία, έναν σαντορινιό, καλή του ώρα.

Μετά όμως μόνο δεκανείς

(οι οποίοι, στη μονάδα μου τουλάχιστον, δεν είδα να έχουν καμιά ιδιαίτερη αντιμετώπιση σε σχέση με τους απλούς Στρ)
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Μπορεί.

Καλά εδώ σε μονάδες όπως στη Β' ΕΑΝΕΘ έβαζαν Δόκιμους να βάφουν οχήματα.
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης