Υποψήφιοι ΣΣΑΣ (2012)

Οι προϋποθέσεις εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές, τα όρια ύψους, η σωματική ικανότητα και τα μόρια που απαιτούνται
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
ερωφιλη

Υποψήφιοι ΣΣΑΣ (2012)

Δημοσίευση από ερωφιλη »

Καλησπερα. Ειμαι μαθητρια α' λυκειου και ονειρο μου ειναι να γινω στρατιωτικος. Με ενδιαφερει το τμημα ψυχολογιας (λιγοτερο το στρατολογικο). Δεν εχω βρει ικανοποιητικες πληροφοριες, για αυτο θα σας ειμουν ευγνωμων αν με κατατοπιζατε. Ευχαριστω εκ των πρωτερων.
Άβαταρ μέλους
diplomaths
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 2

Υποψήφιοι ΣΣΑΣ (2012)

Δημοσίευση από diplomaths »

Τι ακριβώς ψάχνεις;σίγουρα κάποια πράγματα θα βρεις εδώ: ΣΣΑΣ

ερωφιλη

Υποψήφιοι ΣΣΑΣ (2012)

Δημοσίευση από ερωφιλη »

EΥχαριστω που προσφερθηκες να με βοηθησεις diplomathsΕικόνα Eχω διαβασει σχεδον τα παντα για τη σχολη και το site ειναι πραγματικα πολυ καλο. Θα ηθελα αν σου ειναι δυνατο να μου απαντησεις σε μερικες ερωτησεις που εχω.1) οι αθλητικες δοκιμασιες απαιτουν πολλη προπονηση πριν εξεταστει κανεις;

2) τα μορια για το ψυχολογικο τμημα ειναι πολλα. Αποφοιτησα απο το γυμνασιο με βα θμο 19. Μπορω να τρεφω ελπιδες ή να προσανατολιστω αλλου;

3) πως ειναι τα πραγματα μεσα στη σχολη, αξιζει να εισαχθει κανεις;

4) Eιμαι ατομο με πειθαρχια και υπομονη. Ξερω τι θελω και δεν σκοπευω να μπω στη σχολη για τα χρηματα ουτε για τη "μονιμοτητα". Πληροφοριακα, ασχολουμαι με ταε κβο ντο (θα αντιμετωπισω μαγαλο προβλημα διοτι δυσκολευομαι στα puss ups)

5) εχω βαρος 64 κιλα και υψος 1.68. Πληρω τις προθποθεσεις;

KostasSSE
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 1

Υποψήφιοι ΣΣΑΣ (2012)

Δημοσίευση από KostasSSE »

Καλησπερα Ερωφιλη και απο εμενα! Λοιπον.
1) Η προπονηση ειναι καθαρα θεμα του εξεταζομενου. Αν εχεις ασχοληθει με τον αθλητισμο σιγουρα θα αντιμετωπισεις τις αθλητικες δοκιμασιες πιο ευκολα απο αυτους που δεν εχουν ασχοληθει τοσο με την γυμναστικη. Στατιστικα τα παιδια αρχιζουν προπονησεις μετα τις πανελλαδικες εξετασεις.
2) Σιγουρα πρεπει να κυνηγησεις τον οποιο στοχο θα βαλεις οσο δυσκολος και αν ειναι αυτος. Κοιταξε πως θα τα πας φετος στο σχολειο και βλεπεις απο του χρονου. Προσπαθησε το παντως!
3) Το αν αξιζει να εισαχθεις στην οποιαδηποτε σχολη, ποσο μαλλον στρατιωτικη, ειναι καθαρα δικης σου επιλογης. Για την ζωη στην σχολη κοιτα στο μηνυμα του διπλοματη
4) Θεληση να εχεις πανω απ'ολα και θα τα πας μια χαρα. Τα ορια συ στην γυμναστικη θα ανεβουν σταδιακα
5) Πρεπει ο ΔΜΣ σου (Δεικτης Μαζας Σωματος) να ειναι απο [18-22]. Πως υπολογιζετε;(Διαρούμε το βάρος (π. Χ.75 κιλά), με το τετράγωνο του ύψους σε μέτρα (π. Χ.1,75*1.75=3,0625).

Ελπιζω να σε καλυψα!

Άβαταρ μέλους
diplomaths
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 2

Υποψήφιοι ΣΣΑΣ (2012)

Δημοσίευση από diplomaths »

1) Τα κατώτατα όρια που πρέπει να περάσουν οι εξεταζόμενοι στις αθλητικές δοκιμασίες, είναι εύκολα για κάποιον με φυσιολογικό ύψος και βάρος. Παρ' όλα αυτά, οι κοπέλες αντιμετωπίζουν συνήθως πρόβλημα στην σφαίρα, χωρίς αυτό να ισχύει πάντα.2) Είσαι Α' Λυκείου. Και με 10 να έβγαζες το γυμνάσιο, δεν παίζει ρόλο, και γιατί ο βαθμός δεν είναι κατ'ανάγκη αντιπροσωπευτικός του μαθητή, και επειδή έχεις αρκετό χρόνο μπροστά σου. Αρκεί να το έχεις ως στόχο, να μην απομακρύνεσαι, και να προσπαθείς όσο περισσότερο μπορείς.

3) όπως λέει και ο κώστας παραπάνω, είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα. Δεν μπορεί να σου πει κάποιος, και να σου πει, θα είναι το πως ο ίδιος το βλέπει. Δυστυχώς δεν μπορείς να ξέρεις τα πάντα, πριν πας

4) Μακάρι να μην πέρναν τις θέσεις, άτομα που θέλουν μονιμότητα. Όσο για τα χρήματα, όλοι μπορούν να σε διαβεβαιώσουν πως δεν είναι πολλά, αλλά είναι σίγουρα

5) Κώστα, θα σε διορθώσω. Μεταφέρω αυτούσιο το κομμάτι από την τελευταία προκύρηξη: "Για τα ΑΣΕΙ - ΑΣΣΥ, οι άντρες υποψήφιοι πρέπει να έχουν, Δείκτη Μάζας

Σώματος,(δηλαδή το πηλίκο του σωματικού βάρους τους σε χιλιόγραμμα προς το

τετράγωνο του ύψους τους σε μέτρα), μεταξύ 19 - 27, Για τις γυναίκες ο Δείκτης

Μάζας Σώματος πρέπει να είναι μεταξύ 18 - 25"

Οπότε, ερωφίλη βάσει αυτών που έχεις γράψει όσο αφορά το ΔΜς, έχεις 22,68 οπότε αν έδινες τώρα, θα ήσουν μέσα, και όσο αφορά το ύψος, το όριο για τις γυναίκες είναι 1,60

ερωφιλη

Υποψήφιοι ΣΣΑΣ (2012)

Δημοσίευση από ερωφιλη »

Σας ευχαριστω παρα πολυ KostasSSE και diplomaths για τον χρονο σας.
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες